Môj muž rád kritizuje moje jedlo
Môj muž rád kritizuje moje jedlo. Uvarím mu večeru, keď príde domov hladný, zje ju, ale často sa to nezaobíde s poznámkami, že na to nemá chuť, alebo že je to málo slané, prečo som mäso robila na pretlaku a nie s horčicou... atď. Keď sa mi niečo podarí, tak to prejde bez slov, no keď nie, vždy má nejakú blbú poznámku. Dnes som varila arborio rizoto. Hneď poznamenal, že je nejaké kyslé. Vravela som mu, že je také, aké kúpil víno. Vždy si niečo nájde. Ľudia, čo u mňa jedli, vraveli, že varím chutne (dôkazom boli aj prázdne taniere). Aj môj muž zje všetko, v konečnom dôsledku povie, že mu to veľmi chutí, len stále má nejaké blbé poznámky. Je to demotivujúce.
Aj môj muz toto zvykol robiť. Raz som sa pri nedeľnom obede nasrala, s kľudom Angličana vstala, vzala tanier a jedlo vyhodila do koša. Sadla som si a jedla som ďalej. Bez slov. Kukla ako puk. Odvtedy nič nekritizoval len keď dojedil, tak povedal že super len menej slané “ale to nevadí, to sa dá dovoliť”
@yanni
Ja dávam hovädzie s bravčovým, 500g. Mňa učil bolognese ragú Talian. Tam je príprava toho jedla skoro ako náboženstvo 🤣🤣🤣🤣. Používam všetky tie veci, ktoré asi Slováci do toho nedávajú - stonkový zeler, mrkvu, červené víno, lúpané paradajky … a čím dlhšie dusíš, poooomalyyyyy, tým viac mňam 🤪.
Aj mne toto robí muž (takmer nikdy nie je dobre), minule som ho už poslala do reštaurácie ak sa mu nepáči, s tým že varím deťom a sebe. Fakt som mu proste nedala obed, ostal hladný a musel ísť po svojom (na pečené rebierka pánko, ale si to musel aj zaplatiť ). Odvtedy zje bez slova, nepochváli, ale ani nehaní. =D
Moja mamka to riesila tak ze nalozila na tanier a odisla z kuchyne. Tiez mala stravnicku ktora mala ku vsetkemu komentar ...a to akoze fakt ku vsetkemu.
Aj ja pridám jednu vtipnú príhodu.Mužova prababka spomínala, že keď jej mužovi niečo nechutilo,tak zahlásil: " Bolo to výborné, môžeš to navariť aj raz za rok." Tak sa nám to páči,že aj my to používame.Našťaste nie často,môjmu mužovi chutí a mne od neho tiež.
Moj otec je taky,ja mu poviem ze to zjedol ma podakovat a ked sa mu nepaci,nejedt, reštaurácii je dosť..
a mamu ničí tak 40 rokov,nezmeni sa,vari mu a snazi sa.. a on nic! Furt je jedovaty
jej kolegyna vyhodila hrniec cez zavreté okno,odvtey jej muz nepovedal ani slovo a inak byvala u svokrovcoch na.poschodi.mali.svoju bytovu jednotku
Odporúčam zacat vracat slovne teda,nevarit alebo vyhodit von oknom
1. Ty nie si povinna mu varit.
2. Ma si to vazit ked sa mu nepáči, dovidenia...
Drzim palce 😁!!
Ja sa na môjho usmejem alebo aj nie a spustím:: Pri večeri zo zvyku dal sa kocúr do kriku, že ho páli, že ho štípe, že ta dala papriku😁😁😁
Vždy zaberie už prvá veta.
Na Tvojom mieste prestanem normálne variť. Nie na truck, ale ako dôsledok. Keďže ti nerobí dobre počúvať čo je vždy zle a on napriek tvojej úprimnej snahe žiadne zlepšenie nevidí, nechala by som mu priestor. Nech si uvarí podľa svojej chuti alebo paci sa chleba s maslom.
A počula som aj o metóde vyhodiť všetko do wc hneď a zaraz. Ale ja nie som za plytvanie jedlom.
Pripadne použi aaaa to iz tu bolo včera. Niečo nové nebude? Toto už má nudí a s úsmevom
@yoxinka presne! Ako sa da spravit bolognese rychlo? Uz len nasupat zeleninu.. ked chcem rychle spageti, uvarim ich, polejem kecupom, nasekam cesnak a jem. 😁😋
Moja suseda hovori že ked sa vidala jedli dva roky chlieb s paštekou potom sa Ferko naučil variť 😁😁😁. A s tvojim no čo s nim? Asi by som ho privitala medzi dverami slovami dufam laska že niesi moc hladny lebo mame fakt hnusne rizoto jesť sa neda objednam ti pizzu? Alebo nenavar nič ak sa opyta prečo nevariš odpovedz že nebudeš plytvať potravinami keď mu nič nechuti že sa idete v reštauracii stravovať.
@luccija ryza sa musi riadne preplachnuta narychlo oprazit na troche oleja..nikdy sa nezalieva studena..a ja pridavam cibulu na polky prekrojenu, sol a zalejem horucou prevarenou vodou v pomere 1,5 šálky na 1 šálku ryže..úplne stací..začne vrieť, zakryjem a šup na 20 min.do rúry..je výborná
@lacibo áno, v pohode🙂mne sa tá ryža začne lepiť v hrnci, keď som ju chcela opiect na oleji, ale už používam ryzovar.V rúre robievala ryžu mama voľakedy v jenskej mise teraz už klasicky ako cestoviny vo vode, ale tiež otec hundre, že nie je dobrá🙂
@yoxinka aj ja tak robím bolognske mrkvu nastrúham na jemno, trocha zeleru, petržlen, paradajky kúsky len nedávam zase víno🙂) a robim v tlakovom hrnci to je rýchlovka aj, keď asi to je lepšie pomaly variť a miešať a bublotat.
Moj muz zje uplne ze vsetko,ale nikdy specialne nechvali a ani nekarha,ale neabudnem ked vychvaloval jeden malzelsky par jeho najlepsi kamarati aky super gulas robia,ale ja som ho nemohla jest na vrchu plavala 3cm masti,hrozny,inak ked uvarim spapa vsetko okrem zelenej spargle v syre a prosute obalenej to mi nechcel moc
Keby moj ofrflaval,tak by som prestala varit a rozmyslel by si,ci zje alebo bude hladny. Ja sa vacsinou pytam,co by si dal,ked povie hocico,tak varim,co ma napadne. Nikdy nefrfle. On chudak este aj moje vymysly zdravej kuchyne zje s kyslou tvarou,ale nepovie ani slovo 🤣
@muchotrafka298 ja ak ti mozem ponuknut moj sposob: na oleji v hrnci oprazit tak, aby chytila farbu. Potom zaliat vodou cca 1 cm nad uroven tarhone a dat na cca 200
stupnov do rury. Ked sa voda odpari (v mojej rure asi 20 minut), hotovo. Ale mozes aj skor premiesat a ochutnat 😊 Do uvarenej dam este trochu masla aby sa nezlepila. A je vyborna aj vecer ☺️
u nas tiez uz letel tanier do umyvadla aj s polievkou - moj muz neznasa jednu konkretnu, varim ju len detom. raz ze on skusi a uz to islo - hnusna, nechutna, vobec nevies varit...bez slova som mu zobrala tanier, drbla do umyvadla a sla si po svojom... ostal ticho sediet a uz bolo po frflani.
ak sa mu zda byt malo slane, poloz pred neho solnicku. ak ma ine pripomienky, nech navari on a ty ho ohodnot rovnako.
Asi sme na tom viacere podobne.Môj muž je veľmi vyberavý.On toto neje hento.Tak, som vždy varila to čo si prosil aj keď nie vždý to tak aj chutilo.Vždy to okomentoval a povedal,že aj tak je najlepšia kuchyňa od jeho mamky.Všetko som mu telerovala, no od kedy sa nám narodila dcéra varim, to čo chuti jej a keď sa mu to nepáči tak, neriešim nech ide jesť k mamke.Viem ,že nepôjde a zje to čo som navarila.Usúdila som ,že niekoľko percent mužov možno ,tak 99% sú len rozmaznaní nic viac.😀
A aj si mu povedala, že ti to vadí? Možno si myslí, že je to konštruktívna kritika 😄.
Vieš čo môj muž to urobil len jeden krát že knedle nemajú chut a sviečková je neslana tak zobrala som mu tanier z jedlom dala som mu do ruky hrniec a varešku a som mu povedala no nech sa páči urob si knedľu ktorá nebude bez chuti a sviečkovú ktorá bude slanšia on hneď prepáč už to nikdy neurobím tvoje jedlo je najlepšie prisahám 😂😂😂😂 a už mám pokoj čo navarim zje bez ne akých blbych reči
Odfot si čo si varila a prestaň varit tak na 3 mesice a uvidis ešte bude aj s láskou spomínať na časy keď si varila

No tak ale keď si neschopná a nevieš ani obyčajné rizoto uvariť tak čo sa čuduješ??? a teraz vážne ... toto akože fakt? načo sa dávaš do role slúžky a mamičky? je nesvojprávny? nemá dve ruky a dve nohy rovnako ako ty? málo slané? zober soľničku a vysyp mu jej tam polovicu. Nedala si horčicu, veď mu ju tam za lyžicu bachni. Dovolí si len toľko, koľko si necháš. Najlepšie urobíš, ak mu navrhneš aby ti on ukázal, ako máš variť, keďže tebe to podľa neho akosi nejde.