Môj muž rád kritizuje moje jedlo
Môj muž rád kritizuje moje jedlo. Uvarím mu večeru, keď príde domov hladný, zje ju, ale často sa to nezaobíde s poznámkami, že na to nemá chuť, alebo že je to málo slané, prečo som mäso robila na pretlaku a nie s horčicou... atď. Keď sa mi niečo podarí, tak to prejde bez slov, no keď nie, vždy má nejakú blbú poznámku. Dnes som varila arborio rizoto. Hneď poznamenal, že je nejaké kyslé. Vravela som mu, že je také, aké kúpil víno. Vždy si niečo nájde. Ľudia, čo u mňa jedli, vraveli, že varím chutne (dôkazom boli aj prázdne taniere). Aj môj muž zje všetko, v konečnom dôsledku povie, že mu to veľmi chutí, len stále má nejaké blbé poznámky. Je to demotivujúce.
Pri blbej poznámke mu vezmi tanier a nech si uvarí sám
Môj zje všetko, toleruje nedostatky, kritizuje opatrne. Raz za dlhý čas sa stane, že jedlo pokazím, on ho ticho je a ja mu poviem: musíš uznať, že som dnes fakt hnusne navarila. A smejeme sa obidvaja. Jasné, že to nemusí jesť.
Prekvapuje ma, že sa tu neskúma oprávnenosť kritiky. Asi ide len o frfľanie. Nie vždy sa jedlo podarí.
Tiež to riešim tým ze poviem var si sám. A raz sa.stalo ze si sadol za stôl už s rečami ci je to jedle a určite nie, chytila som ten tanier z predného, drbla som to do koša a povedala nech sa ide najesť kam chce... jasne ze chcel chladničku vyzierat, ale to som zatrhla, lebo nenakupil nič samozrejme. A potom som just varila to co mame rady s dcérou a on to neznáša... s tým nech je ticho a je, alebo môže ísť mamičke. A veľmi ho to prešlo aj keď teda začne sem tak... jedného krásneho dňa začali aj s dcérou pred obedom papulkovat, a išla som si ľahnúť s knihou :D však mňa neplatia za varenie :D nepáči sa =neh si spravia.
@luccija len velmi kratko za staleho miesania varechou ju opražíš..inak by začala prihárať..nie je to zložité.Stací raz vyskúšat a už nebudes robiť inak..dokonca ked ruru aj po 10- 15 min vypnes..dojde sama a je výborná.. mna varenie velmi bavi a aj uvarim takmer vsetko..preto mudrujem😅

@autor tak môj by len raz ofrflal. Potom by si musel zabezpečovať večeru sám. A on to vie . Takže nikdy ani necekne 🙂