icon

Môj muž sa odmieta sprchovať

2. feb 2022

Prosím vas ženy už je to čím ďalej tým horšie. S mužom sme spolu 5rokov. Na začiatku keď sme spolu nebývali som nejak neevidovala jeho hygienické návyky. Koho by to aj napadlo že nejaký normálny človek ich nemá však.
No už keď sme si boli bližší a ostávala som u neho na pár dní som si všimla že do sprchy chodí obden. Čo mne teda extrémne prekážalo. Takže prebehol rozhovor vyzeralo to že všetko chápe. Chlap sa sprchoval denne ok.
Začali sme oficiálne spolunažívať pred 2 rokmi. Snažil sa plniť toto moje prianie (inak by nemal sex). Avšak to občas flakal m takže sme pokračovali: rozhovor, zjavné pochopenie okej.
No ale teraz už nato úplne sere. Má obdobie kedy sa sprchuje každý deň ale to je len obdobie. Potom zas sa začne sprchovať iba obden. Niekedy až na ten tretí kedy ho už ale do prdele upozornim. 🤦🏻‍♀️
Muža milujem, ale toto mi vadi. Kvôli tomuto sním nespavam. A už snim nechcem spať ani keď sa osprchuje.
Príde mi to nechutné. On mi príde nechutný.
Máte s tým niekto skúsenosti? S takýmto partnerom? Dá sa to zmeniť? naučiť alebo?? Fakt ak by som sa snim mala kvôli tomuto rozviesť. Och 🤦🏻‍♀️ to by bola pekná hanba.
Ešte doplním že pracuje fyzicky m celý týždeň celý den. Pre predstavu arómy.

selest
3. feb 2022

@zoro9836 takze ked ona uz ma dost ze muz kt robi pri smetiakoch sa nesprchuje tak je povrchna a nema pre to ohrozovat rodinu, ale teba ak by raz vymkla zo spalne lebo odmietas pochopit ze smrdis tak by ta videla len na sude..

autor
3. feb 2022

@zoro9836 akooo..mala som pocit chvíľkami že si rozumný muž preto som na teba aj reagovala.. avšak som sa mýlila. Dospelý človek aby sa neosprchoval/nemal potrebu sa osprchovať je dosť divné. Asi budeš taký istý typ ako muž.
A pýtal si sa už manželky či nesmrdis? Ak nie daj vedieť rada si ju vypočujem 🤣

autor
3. feb 2022

@krkavcia_mater ja som tiež ostala šokovaná koľko ľudí nema potrebu sa umyť 😥😥 človek by neveril že aj ženy sú toho schopné

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
selest
3. feb 2022

@zoro9836 ty si tiez ides svoje. Pokial akykolvek pokec nikam nevedie tak snad nebude trpiet smradocha v posteli. A nie nemyslim si ze je povrchna
a je u nej na 1 mieste sex len pre to ze chce aby sa jej muz po praci pri smetiakoch osprchoval. Ja by som sa nevedela laskyplne bavit pri kavicke s manzelom keby bol lenivy sa koli mne ist na 3 minuty sprchnut. Pritom by vedel ze mi vadi ze smrdi a je spinavy od smetiakov ..pritom je to len jeho lenivost. Je to nechutne ano vymkla by som ho v nasej nehnutelnosti zo spalne aj z obyvacky hlavne ak by som tam mala babatko. Ved to uz ide aj o zdravie.

slavomira1980
3. feb 2022

@zoro9836 ctjb? Ty si nejaky mental? Uz styri dni tu vypisujes po nociach uplne sprostosti. Ano pochopili sme, tebe staci utriet si osratu osemenenu rit papierom a sprchovat sa dvakrat tyzdenne. Vacsine normalnych ludi na urovni je toto nedostacujuce. Co na tom este nerozumies? Autorke na hygiene zalezi, jej muz je humusak ako ty. Takze je normalne, ze s nim nechce zdielat jednu postel.
Ludia z nizsim hygienickym standardom proste smrdia, ty to ale okolo seba necitis a esste osocujes autorku ze je pvrchna. By som chcela vidiet ako by ti chutil sex s paradnou tri dni neumytou vaginou.🤦🤦 Si nekompetentny v tejto teme, uz to pochop.

jaruska1992
Autor odpoveď zmazal
janula12345
3. feb 2022

Necitala som vsetko, ale teda zasnem, kolko zien by to tolerovalo alebo nevidia nic zle na sprchovani obden. 😳😳 ozaj? Dospely pracujuci clovek, aby liezol do postele zafulany, zasmudlany, prepoteny?? Obden? Fuj. Autorka- ja ta uplne chapem a dokonca aj reci o rozvode. Tu uz totiz nejde asi ani o ten pach a smrad... ako o zmene pohladu na svojho chlapa. Ze ho zacinas vnimat ako humusneho chlapa bez hyg navykov a hlavne nie je ani schopny to zmenit kvoli tebe, ked ho poziadas. Ja ked som si toto predstavila- tak mne by sa ten chlap asi uplne zhnusil a asi ozaj casom by nebolo ani realne zit s nim uz. Aj keby sa zacal rovno 3x denne sprchovat. Drzim palce a ries to asi kym este sa da. Ja by som mu normalne polozila otazku, ci je schopny obetovat manzelstvo za dennu sprchu. A ak ano, nech pokracuje v tom, co robi.. pretoze tvoj pohlad nanho sa zacina menit a nepotrva dlho a mozr sa stat, ze uz nebude medzi vami nic spolocne okrem deti. A nech si chlapec premysli, ci sa chce rozviest len kvoli svojej pohodlnosti

autor
3. feb 2022

@zoro9836 prosím? Tebe nejde zápach z rúk umyť až na niekoľký krát? Akože aj môj muž kedysi robik vo výrobe domov chodil od oleja ale ak sa teda išiel umyť (čo vtedy dodrzoval pretože olej je vidno samozrejme) tak umyť mu to islo. Asi niečo robíš zle.
A neviem či vieš čítať s porozumením alebo ako správny chlap čítas iba každé druhé moje slovo?
Nikto sa sním hned nerozvadza kvôli sprche. Tu ide už o tie následne pocity a následný obraz ktorý sa mi o ňom tvorí.
A nie nemyslím si že som povrchná. Ja keď mám vzťah tak investujem do neho aj čas aj námahu. Neodhodim ho len tak pri prvej príležitosti takže vaz slova.

autor
3. feb 2022

@selest toto mu nevysvetlime asi je taký istý 🧐

autor
3. feb 2022

@slavomira1980 osratu osemenenu rit 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 mohla si 🤣🤣

autor
3. feb 2022

@jaruska1992 ale veď ja mu nekazem sa sprchovať ani len dva krát denne nie to ešte tri krát. Po práci si myslím že každý sa ide osprchovať je to normálne.
Brat mi je ľúto úprimnú sústrasť. Ale nemyslím si že si neuvedomujem o čom je život.
Tu ide o to že môj muž pracuje s odpadkami a prosím pekne dnes išiel prvý krát do sprchy po 4 dňoch 😥

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
3. feb 2022

@janula12345 nuž to sú už iní fajnšmekri 🧐🧐 ale dobre vedieť už nikdy nepodam nikomu ruku iba tak 🤮
Veď človek sa poti keď spí nie to ešte počas dňa. Ja som na materskéj ale teda sa na konci dňa cítim brutálne špinavá.
No ale ľudia.. tí čo sa sprchujete obden teda. Mám pre vás návrh aby ste si poguglili koľko má tá sprcha alebo kúpeľ aj pozitívnych účinkov na vaše telo. Či už ráno alebo aj večer. A ak vás ani toto nedonúti sa umývať tak pórom už len amen tma tým čo spia s vami v postelí 😥

autor
3. feb 2022

@zoro9836 ja tomu hovorím nechutný kožný maz a nie ochranná bariéra.. úplná hlúposť veď nato máš krémy po sprche a nemusíš smrdieť 🧐🤦🏻‍♀️

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zanalab
3. feb 2022

Povedz mu ze sa musi osprchovat v praci.Ze inak domov nejde.Zamkni dvere nechaj dnu kluc a neotvor.Posli ho naspat do prace ak sa neosprchoval.Spravis to mozno 2 krat a pochopi ze je to velmi vazne. Ked ta oklame tak vies aky je v skutocnosti.To ze ma po praci ostat mimo bytu ho naserie riadne.A ty budes neoblomna a neotvoris.A ak bude robit hrozny cirkus,mlatit do dveri a nadavat tak pochopis,ze toto sa nikdy nezmeni.A potom sa bud rozvedies alebo ostanes a budes vediet ze nic ine ta necaka.

karolinakr
4. feb 2022

@zoro9836 vieš ty si si musel hľadať podobný typ ženy ako si sám,lebo názory nikto ma nebude vymykať v mojej nehnuteľnosti,hovorím veci dôrazne,neumyvam sa,lebo som sám sebou a žena má musí rešpektovať i keď smrdím Asi nemá vo vašom manželstve veľké slovo.

natassa2
4. feb 2022

@karolinakr lepsie by som to nevystihla

slavomira1980
4. feb 2022

@karolinakr jeho zena musi byt rovnaka spindura ako on. Cistotna zena by mu tie sektarske reci o koznom maze a anatomii muza, kde si staci vtaka utriet do papiera bez umytia vytrepala z papule panvicou.
Nebolo by to nic nezvycajne. Spomenula som si na moj nakup vpotravinach asi v polke Novembra. Isla som medzi sladkosti a zrazu smrad. Ale brutalny spoteny skysnuty smrad, otocim sa do prava a co vidim. Dve mlade zeny. Oni tak priserne smrdeli, oblecenie nemali vyprate aspon mesiac.. Uz ich bolo citit pri zelenine, akurat som nevedela, ze to boli oni.
Presli okolo mna, mala som problem aby som sa nepogrcala. Musela som odist z oddelenia a vies co so stalo? Ked som ukoncila nakup, vratila som sa k cokoladam, dufajuc ze uz je ten smrad po nich prec. Ale on tam bol 🤮 nikdu v zivote som necitila zeny tak smrdiet.
A to su presne tieto typy muzov a zien ako tento humusak v teme. Uz som to pocula, najlepsi je vlastny maz, alebo vagina sa nema umyvat je samocistiaca - aj to som uz citala. To su ti ultra bio eko naturalni "koznomazovci" ktori neznesu deodorant (lebo potit sa je predsa naturalne), sprchovy gel(lebo kozny maz je naturalny), sampon na vlasy (lebo naco chemiu na vlasy), prasok na oblecenie (lebo detergenty su neprirodne a naco prat tak casto), parfemy lebo maju alergiu, zubne pasty (lebo obsahuju chemikalie) a mohla by som pokracovat... Oni ten smrad necitia, pre nich je to uz bezne, ziju v tom smrade aj doma. A my ostatni to musia trpiet v office a vo verejnych priestranstvach. Co tam potom, ze sa nam dviha zaludok,hlavne,ze oni su naturalni.
A este ked im diplomaticky povies, ze smrdia, tak sa na teba osopia a zacnu ti pod nos davat tie neuveritelne "vedecke" clanky o koznom maze. 🤮
Uplny gol bol byvala spoluziacka, ktora bola presvedcena o tom, ze pocas mendtruacie sa voda nesmie dostat k okoliu vaginy a pyskov, lebo je to infekcne. Takze cely tyzden sa neumyvala. Takeho spindury zeny naozaj existuju, takze si tu nas mlady pan asi klofol taku istu. Ved "on jej predsa vonia" nie? 😉 Olejove spinave ruky a kozny maz po fyzickej robote. Uzasne, ani si to radsej nechcem predstavit 🤦

elementissa
4. feb 2022

@autorka môj manžel je na 5000% kompatibilný so mnou. Nič mi na ňom nevadí a nič by som na ňom nikdy nechcela zmeniť, ani po 7 rokoch spolužitia na ňom nenachádzam jedinú chybičku. A nie, nie je to tým, že som tolerantná. Je to tým, že takého som si vybrala. To, že ty si si vybrala chlapa, ktorý ti vadí, to je tvoja a len tvoja zodpovednosť.

elementissa
4. feb 2022

@selest no ale to je úplne iná situácia. Ty argumentujes nejakým zvykom zo slobodného života, že ty si spávala doobeda. A to, že si to prestala robiť, to si chcela ty alebo to chcel tvoj partner? Deti chcel iba on? Lebo porovnávaš hrušky s jablkami. To, aký má niekto hygienický štandard, to je jeho postoj a rozhodnutie. Ak si zoberieš niekoho, koho štandard ti nevyhovuje- ako autorke, lebo rieši to s ním od začiatku, najprv jej vyhovel ale teraz už na jej nátlak kašle- tak to je úplne niečo iné ako zodpovednosť spojená s tým, že máš deti a musíš k nim vstať. Ty sama chceš vstať k deťom, lebo vieš, že sa o ne musíš postarať. Muž sa ťa nesnaží preonacit a nevykrikuje ti každý deň "vstávaj ty mrochta lemrava, o deti sa treba starať! A keď nevstaneš, rozvádzam sa! Hnusí sa mi, že Spiš dlho". Hovorí to? Asi nie, však? Ale autorka si DOBROVOĽNE zobrala smetiara s nižším hygienickým štandardom a vie o tom od začiatku. Najprv to kvôli NEJ upravil, lebo mu to vyčítala. Ale teraz sa vrátil k svojmu autentickému fungovaniu. Pointou je, že TY nemôžeš chcieť, aby sa kvôli TEBE niekto zmenil a vynucovať to od neho a snažiť sa ho prevychovavat. Od toho je chodenie- zistiť, či si sedíme po všetkých stránkach. Či nemáme potrebu toho druhého meniť. Ak tam tá potreba je, tak je to jednoducho nevhodný partner. A z výberu nevhodného partnera plynú takmer všetky problémy, ktoré sa na tomto fóre riešia. Každý sa zmení, ak chce on sám. Nikto nemá právo, absolútne najmenšie, vyžadovať zmenu od druhého. Ale ani nemusí návyky daného človeka akceptovať. To je ako tovar v obchode- keď si kupuješ nejaký prípravok, napríklad kozmetika- farba je super, konzistencia je super, účinok je tiež fajn, ale vôňa je príšerná a zloženie ešte horšie. Dokážeš sa povzniesť nad tú hroznú vôňu a hrozné zloženie, lebo chceš celý produkt? Ani ten krém neprerobis, aby voňal inak alebo aby mal iné zloženie. Musíš sa rozhodnúť- ber alebo nechaj tak. Ja som si tak vyberala partnera. Kandidátov bolo viac a porovnávala som. Jeden mal čudný vkus, druhý rád partyoval a vždy sa opil, tretí mal koníčky, ktoré sa mi veľmi nepáčili, štvrtý mal rozdielnu predstavu o živote, piaty nemal dobrú postavu a šiesty popri škole nechcel pracovať. Inak sme si sadli, chémia bola, vizuálne boli zaujímaví, každý ma niečím iným priťahoval, vzdelaní boli, aj milí boli. Ale na všetkých mi niečo z tohto prekážalo a stále som mala chrobáka v hlave, stále som cítila, že keby túto jednu vec nemal, bol by dokonalý. A potom prišiel môj muž. Nikdy, ani jeden jediný krát mi nenapadlo, "keby toto nemal, bol by dokonalý". On bol dokonalý od začiatku, od prvého momentu sme po sebe dokoncovali vety, máme identický vkus, máme rovnaké postoje a názory, máme rovnaké povahy, sme dva kusy toho istého celku a mne vyhovuje žiť s mojím "dvojcatom". Nehadame sa, vo všetkom sme jednotní, nevieme úplne rovnaké veci a každý máme trošku iné schopnosti, takže sa aj dopĺňame navzájom v tých menej dôležitých veciach. Máme rovnaké predtsavy o spolužití, výchove, riadení domácnosti atď. Všetko, čo je dôležité máme jednotné. Jednoducho som si spravila prieskum trhu a vybrala toho uchádzača, ktorý spĺňal všetky podmienky. Lebo iba nájsť si niekoho na prípadný sex a pár výletov a byť mladý a zalaskovane slepý je extrémne jednoduché. Vybrať s niekoho kompatibilného ale vyžaduje aj trochu uvažovania a prioritizacie. Len sa do niekoho zamilovat na šťastný a harmonický vzťah na celý život naozaj nestačí. Zamilovanosť je vratká, vytratí sa po pol roku-roku, ružové okuliare padnú a a ten pár nerozmýšľal hlavou na začiatku, tak po tom ako zamilovanosť opadne ostávajú iba problémy, hádky, výčitky a dvaja nespokojní ľudia, čo sa snažia toho druhého zmeniť a preonacit na svoj obraz. Keď si zamilovaný, chceš sa ukázať v najlepšom svetle, robíš veci, ktoré mimo túto posahanu fázu nerobíš. Problém ľudí je, že zamilovanosť si zamieňajú s realitou. Zamilovanosť nie je realita ani nikdy nebude. Je to chemický koktail spôsobený nerovnováhou hormónov určený na to, aby sme sa s niekým rýchlo bondli. Príroda tak zabezpečila rozmnožovaciu schopnosť cicavcov. Zabezpečuje to, aby sa vytvorili podmienky pre rýchlu prokreáciu a trvá presne toľko, ako je štatisticky potrebné mať zvýšenú sexuálnu činnosť na zabezpečenie tehotenstva. Takže pol roka až rok v závislosti od hormonálnej výbavy daných jednotlivcov. Ale my sme sa dvihli trochu na vyššiu úroveň a tvoríme stabilné vzťahy, ktoré sú základom našej spoločnosti. Prekonali sme náš biologický a hormonálny program (aspoň niektorí) a dostali sme sa na vyšší úroveň evolúcie. Tvorba dlhodobých vzťahov je preto vedomé rozhodnutie a ľudia majú schopnosť analýzy, dokážu sa rozhodovať, dokážu prioritizovat, ktorý partner je ten najvhodnejší. Nie ten, pri ktorom mi ako prvom zahoria lýtka, ale ten, čo mi bude vyhovovať aj keď mi už horieť lýtka nebudú. A sorry, že nie som romantik. Nie som, lebo romantika je pre dlhodobý harmonický vzťah irelevantná. To, že ti niekto kúpi kvety nevynuluje to, že ti vadí, že ti smrdí, že ťa bije, že ťa psychicky či fyzicky týra, že klame, že podvádza a podobne. A keď máš človeka, ktorý je na každom leveli ein-fleisch s tebou, tak tie kvety, sviečky a darčeky ani nepotrebuješ. Lebo máš niečo hodnotnejšie a trvacnejsie.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
banderaska29
4. feb 2022

môj sa sprchuje ráno pred robotou a aj večer keď príde, lebo je to proste - ako by som to nazvala pre prítomných neandertálcov - úplne normálne 🙉 ( keď do práce nejde sprchuje sa raz denne - tiež normálne 😀 ) a nie, to že je chlap celý den v monterkách a bagančiach , príde domov vyzlečie sa vyzuje a ide tak spať- tie ktoré píšete že je to ok, keď sa chlap po celodennej šichte sprchuje obdeň asi tiež nemáte moc hygienu v láske a asi ide za vami pekný závan "arómy" 😀

autorka - je mi Ťa úprimne ľúto. ja by som sa s ním nebabrala. nespal by ani vedľa mňa a už vonkoncom by som nemala s ním sex. :(

autor
4. feb 2022

@elementissa ani som to nedocitala celé prepáč.. totálne si ma nasrala už len tým že porovnávas človeka s krémom 🤦🏻‍♀️ normálne ty si si vážne robila z chlapov výber? To aj oni si vyberali s niekoľkých žien?
Osobne keby som chlap a zistím že žena s ktorou randim randi ešte s ďalšími 20timi a porovnáva a robi si konkurz... TAK JU OPLUJEM. Akože sorry ale ty si trochu cez. Tamten nemal postavu tamen nemal to nemal to. Prosim ta hod sem svoju fotku lebo ty musíš byť chodiaca dokonalosť z vonku aj z vnútra 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Podotýkam že ja svojho muža milujem a rozumieme si. Máme za sebou už veľmi veľa zlého a ťažkého ale nič z toho nás nerozdelilo. Ani nerozdelí. Toto je len určitá chyba vo výchove jeho matky ktorá tiež nie je najlepšia mama. Bohužiaľ.
Osobne si nemienim robiť konkurz na dokonalého muža po mojom boku. Je to pod moju úroveň. Už len to porovnávanie chlapov sama so sebou v hlave.. to by som nedokázala byť takáto hnusná osoba. To je maximálne povrchné. 🙂 Ale čo už aj takí ľudia sú.