icon

Môj muž sa so mnou nechce rozprávať

15. okt 2021

Viem že chlapi nie sú veľmi na reči ale môj muž so mnou prehodí pár viet cez deň. Keď začnem nejakú tému, odpovie jednou vetou. Ked sa opýtam prečo sa nechce rozprávať vraj o blbostiach občas ich nazve chujoviny sa mu nechce rozprávať. Pritom mu hovorím bežné veci ako čo v práci, kam pôjdeme cez víkend, čo deti v škole. Strašné ma uráža keď povie, že to ju blbosti, veľmi ma tým ponižuje. Keď sa opýtam o čom sa chce rozprávať vraj o niečom normálnom ale nevie čo to má byť. Nie je to žiadny introvert, pri známych je ukecany až až. Prídem z roboty a obchádzanie sa ako cudzí. S vami muži prehodila cez deň viac ako pár slov?

Strana
z6
luccija
16. okt 2021

@yoxinka ale to by možno zistil, že nie je tak geniálny a to by bolo zle🙂Ľuďom hlavne chyba EQ

negymama
16. okt 2021

@vifonka a ja celkove nechapem ze preco sa IT sfera prezentuje ako spolok geniov... jasne ze su to sikovni chlapici ale pre rozvinute tecnicko matematickych kompetencie im casto chybaju ine zlozky inteligencie, ako v pripade autorkinho muza schopnosti pre cudzie jazyky.
a v tejto sfere je velka specializacia, preto hovorit o "najlepsom ci top informatikovi" je absolutne neprofesionalne. Napr. moj muz je kybernetik, v IT by si ani neskrtol. vobec sa v tom neorientuje a ani po tom netuzi. jeho svet je programovanie robotov a automatizacnych liniek. vo svojom uzkom odbore je dobry, inde by pohorel. Vseobecne znalosti a rozhlad ma skor podpriemerny. Ma hudobne nadanie ale beletriu prakticky necita a necital. Socialna inteligencia takisto slabsi priemer . Jeho IQ netusi ani srnka v lese a nie je to asi podstatne. Sam casto hovori, ze ho platia za napady. Invencia a kreativita je takisto nezmeratelna iq testami.

Nas syn 13 rocny je v niecom po nom, je kreativny, bavi ho programovat a takisto rad a dobre hraje na klaviri. Informatiku miluje, ale z matiky nikdy nevyhral ziadnu sutaz, zvlada to na 1 ale nie je exelentny, dopodrobna ho matika nezaujima. Na rozdiel od muza ma ale perfektne socialne iQ, priatelsky, spolocensky, prirodzene taktny, budi u ludi sympatie - co mu podla mna v zivote bude viac na osoh ako keby ziskal viac bodov na IQ.

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

Mne je autorka velmi sympaticka, velmi rozumne pise (napr. aj o tom postupnom odcudzeni) a skoro by som povedala, ze je vysoko pravdepodobne, ze ma nielen dobre srdiecko, ale aj dost vysoke IQ, lenze mudrost cloveka moze ocenit jediny mudry clovek, pre hlupaka je kazdy hlupy, takze tam bude problem. Tipujem, ze o peniaze nie je nudza, tak by som si na Tvojom mieste dopriala nejake relaxacne pobyty s kamoskou, proste zainvestovala by som do seba, aby Ti to trosku zdvihlo sebavedomie-tak normalne, n ie prehnane-si velmi skromna a on Ta berie ako samozrejmost, ktora mu nutne musi posluhovat-no, nemusi. Proste musi zistit, ze to, co ma doma, to je strasne fajn, ale treba o to aj zabojovat, nie je to len tak.

yoxinka
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl
Súhlas. Autorka určite nie je žiadne trdlo a mala by hľadať cesty, ako si zvýšiť sebavedomie a pána dokonalého by s prehľadom upratala, keby chce.

negymama
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl
@yoxinka presne ten dojem mam aj ja. Podla vyjadrovania ma autorka v hlave viac ako jej muz. Preto nemusi mat ani potrebu si krcovite zistovat vysku IQ a od toho odvodzovat svoju ludsku hodnotu a nadradenost nad inymi.
Jej muzi ma pravdepodobne okrem matematicko-logickej sfery v ostatnych zlozkach inteligencie deficity - a frustraciu z toho si kompenzuje ponizovanim vsetkych, ktori nemaju na neho v tej jeho uzkej oblasti - kde dominuje.

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

@negymama Vies, mne strasne pripomina toho nasho spoluziaka. Ked sme mali nejaku skusku a on samozrejme skoncil s trojkou, tak nam hned musel oznamit, ze mame sice lepsiu znamku, ale on ma IQ 148😀 A teda este si spominam na jeden obed v menze, boli sisky, vsetci okrem neho sme jedli rukami, tak spustil prednasku o tom, ake sme vsetci hovada, ze jeme ako prasce. Vtedy som ho upratala jedinou vetou a sice-Prsty pribor kralov. Sklapol, vsetkym okrem neho tie sisky chutili este viac🙂 A takto reagovat by sa mala aj autorka naucit.

negymama
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl u nas jednej babe vyslo 146. vsetci sme zirali ze ona??? Nakoniec ani s nami nedokoncila studium, socialne bola totalna trapka, infatilne spravanie. Ja verim, ze ten test jej vysiel spravne, urcite tie ulohy mala dobre, ale v realnom zivote z toho prakticky neprofitovala.

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

@negymama ved prave, ze ten test je len test, netreba to brat az tak vazne. To je tak, ako keby si kazdy clovek, co ma same jednotky, myslel, ze sa mu v zivote uz bude len dobre darit-tak to ale nie je. Ja napr. som sice presne ten clovek, co mal vzdy same jednotky a pracovne sa mi zatial dari, myslim, ze aj v beznom zivote som pouzitelna, ale poznam mnozstvo jednickarov, co nedosiahli nic a naopak ovela horsich (podla znamok) studentov, ktori sa v zivote uchytili bezvadne.

simca06022011
16. okt 2021

No jasne, nezmetatelne iq 😂 nevie ake ho ma, tak nech je ticho😂 toto by na mna raz spustil tak sa zaamejem. Inak ja mam tirz takeho vsetko vie, vsade bol... Najrozumnejsi a najinteligentnejsi itckar pod slnkom a ako toto ma dcera po nom a toto po mne. Ja to davam dole jednou vetou. On to ma naockovane od rodicov. Stale omielaju aký je super v tom a hentok a sikovny a ako vie napr. Nemecky. To uz dcere naockovala svokra, ako ocko vie po nemecky a anglicky (rovnako matematiku atd) . Mala suverenne na mna vybehla (puberta) po prazdninach ako ocinko to vie a ja neviem (od babky mudrosti). Najlepsie sa proti tomuto bojuje prikladom.... Spytala som sa jej ci ocka niekedy pocula rozpravat, alebo ci mu ja nechodim emaily pisat? Na dovolrnke ci niečo riesil? No nie, nepocula... A ked sa zamyslela, vypadlo z nej len babka povedala... Neboj, deti si oci otvoria, skor ci neskor, horsie je to porovnavanie dievčat a chlapcov, to si zo sebou deti mozu poniest v celý zivot, ako toto by som doma nedala..

simca06022011
16. okt 2021

A k testom, ja mam skúsenosť ze sa daju nacvičiť, ak clovek rieši hlavolami, testy opakovane, zvyknu byt podobne a uz vie typy uloh, vie to spraviť rychlo- ak ma nieco v hlave nauci sa to.
Mne pride manzel ako narcis, namysleny, egoisticky.. A nic viac.

negymama
16. okt 2021

@simca06022011 vsak preto ani nejde do menzy na testy, najlepsie si urobit test doma, potom neprezradit vysledok a tvarit sa , ze je je tak bombasticky vysoky ze ho ani testy nezachytili.
v menze by hlavne odhalili nedostatky mimo jeho uzkeho profilu matematicko logickeho usudku, a tym by sa mu znizil celkovy quocient, a to by jeho ego neunieslo.

medulienka81
16. okt 2021

Navrhni mu nech si spraví EQ test..

autor
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl
@yoxinka to
@negymama Žienky, ďakujem vám za milé slová. Potešili ste ma. Už si ani nepamätám kedy mi naposledy niekto vyjadril uznanie v zmysle, že som aj ja rozumná nielen môj manžel. Kamarátky tým zaťažovať nechcem. Ja si úprimne to isté myslím o vás a ďakujem za názory. Všetko dobré vám prajem ❤️

autor
16. okt 2021

Takže aj vďaka vám, milé žienky odkladám zatiaľ podanie návrhu na pozbavenie spôsobilosti na právne úkony na moju osobu 🙂

yoxinka
16. okt 2021

Prečo sa tým chlapom tak nechávaš deptať? 🙁

h2
16. okt 2021

😂😂😂 Som rada, že to berieš s humorom.
Mohla by si manželovi navrhnúť, že pôjdete na IQ testy do Mensy spolu. Bola by som fakt zvedavá, kto z vás dopadne lepšie.

autor
16. okt 2021

@yoxinka asi je to tým, že som citlivý človek, príliš empatický a on ma dokáže ľahko zdeptat

autor
16. okt 2021

@h2 na to by nepristúpil, nedajbože by som mala o bod viac 😮

h2
16. okt 2021

Veď sa predsa nemá čoho báť, keď je taký super inteligent. Alebooo??? 😁

yoxinka
16. okt 2021

Môj muž je tiež múdry a šikovný. Tiež miluje matiku, synovi vymýšľa príklady, posiela mu mailom všelijaké úlohy, ktoré má riešiť, učil ho programovať, doma hovorí len anglicky, vďaka čomu moja 2,5 ročná rozumie už dvom jazykom, 5ročná hovorí plynule anglicky … ale nespráva sa ako debil a nevyhlasuje vkuse, že to on je múdry a maminka je sprostučká, ale má dobré srdiečko 🤦‍♀️. Tým chcem povedať, že tie veci sú fajn, čo učí deti, ale nemôže používať teba na to, aby si on dvíhal ego. Keď sa tomu nepostavíš, bude to horšie. Muž sestry mojej mamky má svoju ženu celý život za hovno a slúžku, lebo tak ho mamka vychovala, že žena je len handra a to on naučil svoje deti. Je to hrozný pohľad, keď sa všetci dospelí (deti sú už dospelé) v rodine správajú k mame ako k handre. U vás to bude, že ty budeš ta sprostá a ocko múdry.

autor
16. okt 2021

@h2 náhodou sa stane, že aj motyka vystrelí 🙂

autor
16. okt 2021

@yoxinka snáď prídem na to ako to zvrátiť...nechcem byť stále za tú dobrú ale hlúpu. Keď niečo poviem, muž často posmešne na to pred deťmi, ale mama, čo to zase taras 🙄

yoxinka
16. okt 2021

Mne prídeš ako fajn múdra a šikovná ženská, ale si straaašne submisívna a on to brutálne využíva, lebo vie, že si to môže dovoliť, ty sa hneď zľakneš, hneď pocit, že on je viac, že všetko vie, že ty nič a hotovo, má poriešené. Jedna moja kamoška svojho času mala nejaké komunikačné trable s mužom. On ju furt preargumentoval a vždy ostala tak, že bola ticho a len kukala. Keď mi to povedala, tak sme sme skúsili takú vec, že mi hovorila tie veci, čo chce mužovi povedať a ja som bola akoby on, vo všetkom som sa ju snažila preargumentovať. Jej to tak strašne pomohlo. Utriedila si veci v hlave a dokázala mu povedať, čo vlastne chce a ako. Dovtedy to nedokázala. Neskúsila by si nejakú kamošku zapojiť? 🤷‍♀️

autor
17. okt 2021

@yoxinka To je dobrý nápad, ďakujem. Skúsim to s kamarátkou alebo sestrou.

lacibo
25. feb 2023

Kolko zarobi, ak sa mozem opytar? Malo by to byt podla mna minimalne 5 000 vzhladom k jeho IQ a praci..

lacibo
25. feb 2023

To by som mu povedala

Strana
z6