icon

Môj muž sa so mnou nechce rozprávať

15. okt 2021

Viem že chlapi nie sú veľmi na reči ale môj muž so mnou prehodí pár viet cez deň. Keď začnem nejakú tému, odpovie jednou vetou. Ked sa opýtam prečo sa nechce rozprávať vraj o blbostiach občas ich nazve chujoviny sa mu nechce rozprávať. Pritom mu hovorím bežné veci ako čo v práci, kam pôjdeme cez víkend, čo deti v škole. Strašné ma uráža keď povie, že to ju blbosti, veľmi ma tým ponižuje. Keď sa opýtam o čom sa chce rozprávať vraj o niečom normálnom ale nevie čo to má byť. Nie je to žiadny introvert, pri známych je ukecany až až. Prídem z roboty a obchádzanie sa ako cudzí. S vami muži prehodila cez deň viac ako pár slov?

autor
16. okt 2021

@dmk_1 ja ti neviem povedať v čom je gro problému. Ostatné aspekty manželstva ok. Keď ma nahnevá a opýtam sa, či ma chce vymeniť za inú reprezentativnejsiu povie, že nie. Vraj ma má rád. Ale nie je na reči. Keď sa stretneme s priateľmi, dokáže byť zabávač spoločnosti, každému sa prihovára, vtipkuje ako Ander z Košíc. Vraj so mnou je každý deň, tak o čom sa má so mnou stále rozprávať. Keď ideme napríklad na turistiku niekoľkohodinovu tak so mnou a deťmi bez problémov komunikuje celý čas. Aj doma keď má dobrú náladu. On tiež nie je veľmi mojkaci typ, nikdy nepríde ma len tak objať, ani na pekne reči nie je, že by mi dával lichôtky ako dobre vyzerám napríklad v nových šatách. Keď sa ho opýtam, či mi svedčia povie zo žartu že lepšie to už nebude. Proste si neuvedomuje že aj rečami ma môže zraniť.

autor
16. okt 2021

@janickacrazy tak som sa spýtala a vraj bežnými IQ testami na internete je jeho IQ nezmeratelne. To by musel ísť do menzy a to sa mu nechce.

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

Nuz, potom je ale otazka, ci Ty nerozpravas privela a ci nemas privelke ocakavania. Toto fakt nemame ako zistit. My s muzom sme obaja vystudovali takmer to iste, takze v tomto smere by sa dalo povedat, ze mame o spolocnu temu v porovnani s vami navyse, ale prave o matike/informatike sa takmer nebavime. Ale, mame spolocne s muzom aj to, ze ani jeden z nas nema rad dlhe reci. Mna ide porazit, ked napr. pride ku mne do kancelarie kolegyna a spusti-o vsetkom moznom, ale ja mam nejaku robotu, tu robotu mozno nie je uplne tak vidno, lebo si "len" potrebujem premyslite detaily prednasky-cize to vyzera, ze len sedim a nic nerobim, ale zdanie klame. No, a ona melie, melie a pritom o temach, ktore ma nezaujimaju ani nahodou. Kedze je to stara pani, tak ju necham domliet a ona je spokojna. Keby to robil moj muz, tak ho stopnem po prvej vete, lebo k nemu mam iny vztah, ako cudzej starsej dame. Takze mozno je to takto aj uvas. V kazdom pripade to, co si pisala o IQ, o Tvojom podcenovani pred detmi, to je priserne a teda mne keby toto urobil muz raz. tak druhy-krat by to uz isto nespravil. Takze neviem, ake to doma mate, lebo podla posledneho prispevku sa mi zda, ze ho uz trochu aj obranijes, keby tu rpedtym neboli tie informacie o IQ, tak by som to brala tak, ako som pisala ten priklad s kolegynou a to by bola uplne ina kavicka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

Ved nech si da zmerat v menze. Ci sa boji, ze by to nedopadlo podla jeho predstav? A mozes mu povedat, ze na MK si merali IQ kyvadlom, nech to skusi😀

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

No, len riadnu semetriku na takehoto top informatika😀 Myslim, ze by velmi rychlo pochopil, ze nie je ani taky vynimocny, ani top a bol by rad, ze je rad.

negymama
16. okt 2021

ze beznymi testami nezmeratelne iq... a ty mu to zeries?? Jasne, tie testy puknu pri cisle 220 a on ma 221 IQ...😉

ellca123
16. okt 2021

Moj muz skusil to iste, som mu povedala, ze odidem, ze takto nebudem fungovat... Asi pochopil vyhrazku, lebo z mojho spravania bolo jasne, ze to myslim vazne. Teraz chodime do kina ci vikendovy welnes a snazi sa... Mozno sa zlakol, mame uz svoje no.... 25r manzelstva. Zase je to pekne. Som spokojna.
Iny problem by bola nevera....

negymama
16. okt 2021

ale hlavne ze si tie testy ktore nanho skalou nestacia neustale robi..

negymama
16. okt 2021

vobec nemusi ist do mensy, test sa da urobit aj online, taky mudry by to mal vediet a zistit, je tam nejaky poplatok, ale spickovy odbornik s prislusnym platom to iste dokaze zaplatit. Hlada iba vyhovorky... Na to, akou sa prezentuje inteligenciou, su tie vyhovorky dost hlupe.

negymama
16. okt 2021

hovori sa , ze na kazdeho majstra sa najde este lepsi majster. zrejme ma obavy ist do mensy aby ho tam niekto neprekonal. a s tym opakovanim beznych testov... skor myslim ze nie je spokojny s vysledkom, preto ich opakuje. testy zahrnuju vseobecnu inteligenciu a v niektorych oblastiach ingeligencie moze byt slabsi ako v logicko matematickych. trebars verbalne ulohy, pamat a podobne.

bluka2
16. okt 2021

Vychádza mu nejaký zrejme priemerný výsledok, tak si myslí, že tie online testy nefungujú. A tie druhé sa mu nechcú. To je pacient... však mu kúp na Vianoce nejaké nové personalizované testy v minusovej škále

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

@bluka2 Ja by som mu radsej kupila jedno testovanie v Mense, nech sa tolko neondi s takymi, co ho nevedia zmerat.

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

Ked sa tak rad testuje, tak by som to brala ako super darcek (top darcek pre top informatika) a potom by sme aspon mohli podebatit na urovni nad vysledkami testovania😀

timing
16. okt 2021

Mne este napadlo,ze on asi nevedel pochopit po kom maju deti nadane. Mamu automaticky vyselektoval a on si robi IQ testy. Aby sam seba presvedcil,ze to on je ten mudry v rodine a deti to maju po nom. Co ja viem.
Mna by zaujimalo ci to testovanie robil stale aj pred detmi alebo spuštacom bolo zistenie ,ze deti su mudre.

autor
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl myslela som to tak, že keď ma náladu tak rozpráva. Najmä v spoločnosti. Ale často má po dvoch vetách odbije že sú to blbosti a jeho to nezaujíma. Môže ísť napríklad aj o školské záležitosti detí alebo naplánovanie oslavy. Alebo sa na prechádzke niekedy rozpráva celú cestu o nesmrteľnosti chrusta, riešia existenciu vesmíru, dáva mu príklady a mňa si nevšimne. My ideme s dcérou za nimi ako ich chvost. Vôbec nie som ten typ čo spustí a ústa sa mu nezatvoria. Tie ani ja nemusím. Syn k nemu vzhliada aký je ocko múdry, všetko vie. Mamicka má len to dobré srdiečko. A muž ho v Tom necháva. A už si to osvojuje aj dcéra.

autor
16. okt 2021

@timing on o sebe tvrdil že je top informatik ešte pred narodením deti a že by si nezobral za ženu babu aspoň bez maturity.

autor
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl aj to je dobrý tip na darček.

autor
16. okt 2021

@bluka2 práve naopak, vždy má vraj v textoch všetky odpovede správne

autor
16. okt 2021

V testoch

dskjhfdlkdjhl
16. okt 2021

ja som to samozrejme nemyslela v zlom a myslim, ze si to nastastie aj pochopila-proste vzdy je dobre poznat obe strany. A ako som pisala, keby to bolo "len" o tej nekomunikacii, tak by to mozno nebolo take zle, blbe je to ponizovanie a najma pred detmi-toto je naozaj vazny problem. Toto by som ja len tak nenechala. Mozno deti raz pochopia, ze dobre srdiecko je ovela, ale naozaj ovela viac ako vysledky IQ testov, ale mozno aj nie. Takze toto s nim treba prebrat. A keby bol taky mudry, tak by vedel, ze logicke myslenie nie je jediny prejav mudrosti. Su napr. ludia, ktori sa neskutocne rychlo ucia cudzie jazyky-a ti nie su taki mudri ako matematici? A takto by sme mohli pokracovat a to pisem ako matematik, cize mohla by som si naivne mysliet, ze patrim k tym najmudrejsim, lebo sice som nebola na IQ testoch, ale (a to sa teraz nechvalim) mam velmi dobre abstraktne myslenie. Napr. ten moj spoluziak s IQ 148 bol v matike na chvoste rocnika-abstraktne matematicke myslenie mal mizerne, lebo ono nestaci len dobre napisat nejaky IQ test, ono treba na sebe napr. aj pracovat a proste ten IQ test v podstate je len taka hovadina, v realnom zivote k nicomu.

autor
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl v pohode, ja som ťa pochopila. Jasné, že ani ja nie som dokonalá a debata o kúpe sedačky alebo novej kolegyni ho k smrti nudí. Ale nemusí ma tak škaredo odbiť, že sú to chujoviny pretože aj on keď má náladu mi hovorí o jeho kole goch ktorých poznám len z videnia alebo vôbec. A nezahriaknem ho že ma to nudí. Nechcem skončiť keď deti vyrastú tak, že si už nebudeme mať čo povedať. Kedysi mi hovoril, že tak dopadli jeho rodičia pred rozvodom a ja sa snažím neodcudzit ale napriek tomu často moja snaha o zblíženie je len hádzanie hrachu o stenu, žiaľ ...

autor
16. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl a napríklad keď spomínaš tie jazyky, presne je to aj v jeho prípade horko ťažko sa naučil angličtinu a o gramatike ani nehovorím a ja síce nie som taká macherka v matematike ale gramatiku mám v maličkú a rýchlo sa učím cudzie jazyky. Idem variť, tak zatiaľ ďakujem za názory a pekný deň

yoxinka
16. okt 2021

Čím viac to čítam, tým viac ma ten tvoj exemplár vytáča! Tvoj muž je zakomplexovaný chudák, ktorý si na tvoj úkor dvíha ego a stavia ťa do pozície totálnej chudery pred tvojími deťmi!!! Žena, toto mu stopni, kým sa ešte dá. Nevieš sa brániť trošku, argumentovať? Že testy na internete by ho nezmeralu, keby má IQ 220, čo si ty myslíš, že určite nemá. Povedať mu, že si myslíš, že sa len bojí, že zistí, že taky mega inzeligentný nie je, preto s do tej mensy bojí ísť. Veď trochu doňho rypni. On sa správa ako úplny chuj s prepáčením a ty ho ofukuješ. Hovorila si, že máš školy, tak sa, dofrasa, nejako bráň! Ozvi sa! Provokuj ho! Hocičo!

luccija
16. okt 2021

Ale tak nerieš to...sú chlapi, ktorí by na spoločnú prechádzku ani nešli.Aj môj komunikuje doma malo, ale ja sa vyrozprávam🙂V spoločnosti ho nespoznávam vtipný zábavný...keď sa opýtam môžeme sa porozprávať...veď hovor🙂je to aj ponorka, povaha...len nech nie si ako ich prívesok.
Ja som viac urozpravana a tiež sú dni kedy mu poviem nemám náladu nepýtaj sa.On sa dokáže pýtať na hlúposti 3x a príde mi ako naprogramovaný toto sa odo mňa očakáva, tak sa spýtam..ako bolo v práci, čo dieťa v škole ...stále tie isté otázky splnil som svoje môžem mlčať.Napriklad ja by som si už určite nehľadala muža introverta po rokoch mi to vadí potrebujem emócie, viac energie...a dcéra sa podala naňho, takže to mám dvojmo.Ale možno, ak by som mala doma akčného ukecaneho presadzujúceho si svoje, tak by sme sa prizabili🙂

h2
16. okt 2021

Jasné, neustále si robí testy, lebo ho zaujíma, aké má IQ, ale do Mensy sa mu "nechce". Bojí sa. Neprežil by, keby mu tam nevyšlo číslo podľa predstáv. A pritom, ako som už v jednej téme písala, to číslo nič neznamená. Tie úlohy sú na jedno kopyto a kto má schopnosť riešiť tento typ úloh (zistiť postupnosť obrázkov a podľa toho vybrať nasledujúci), bude mať dobrý výsledok. To je všetko. Nevypovedá to nič o tom, či bude niekto úspešný v škole, či robote. Alebo celkovo v živote. Na to treba oveľa viac.

vifonka
16. okt 2021

Asi po roku som sa rozhodla z nudy zavítať do diskusií a hneď na mňa vyskočí takýto skvost. Akože, prepáč, ale to čo máš za primitívna 😂😂😂 nezmeratelne IQ, najlepší informatik na SK, ponuka v esete (asi nie dosť dobrá pre pána dokonalého). No fakt nemôžem z neho. Môj muž je itckar, robí pre zahraničie, bol aj v mense na IQ test a nikomu to nevesia na nos. Ale to bude asi tým, že neovláda všetky programovacie jazyky.

negymama
16. okt 2021

@h2 presne. na skutocny uspech je niekedy vysoke IQ prekazkou.

luccija
16. okt 2021

@vifonka ale sú chlapi chvalenkari🙂možno potrebuje počuť ako je úžasný, ako by bola bez neho stratena pohladkať ego

yoxinka
16. okt 2021

Inteligencia má totiž viacero aspektov. Ja mám napríklad nadpriemernú verbálnu inteligenciu a prevyšujem v tom môjho muža, ten zas vyniká v matematickej inteligencii. Veľa ľudí s nadpriemerným IQ má problém s emočnou inteligenciou. Nie je všetko o tom, že on vie matiku. Človek, ktorý by bol nadpriemerne inteligentný by do tej mensy išiel celkom rád, lebo by si to potvrdil a stretol tam sebe rovných ľudí. To rozhodne nie je prípad tvojho muža. A aj ten informatik bude len taký nejaký šedý priemer, podľa mňa, len on má pocit, že je Bill Gates so Stevom Jobsom dokopy.