Môj partner je zadĺžený
Ahojte. Neviem ani ako zacat...mam 24 rokov a zadlzeneho partnera. Je odomna o par rokov starsi,nedavno sa nam narodil syncek. Sme spolu styri roky a maleho sme neplanovali,no ked som sa dozvedela,ze cakame babatko nedokazala som si ho nechat zobrat. Vzdy som velmi tuzila po rodine,kedze moja rodina v ktorej som vyrastala trpela hadkami,zlou financnou situaciou a psychicky chorym otcom. To som si odniesla v plnej miere hlavne ja. Nasla som si vsak sucasneho priatela, ktory mi dava pocit bezpecia a naozajstnej rodiny,je tu vsak problem. Ma dlhy 11 000 eur,uz ho stiha aj exekutor. Neviem,ci je este mozne ze mu niekde pozicaju,aby sa to rychlo splatilo a ostatne by sme uz nejak dobojovali. Byvame v prenajme,na krku mam leasing a pozicku uz aj ja,kedze sme potrebovali zariadenie aj auto. Som zena na materskej s pol rocnym dietatkom a nechcem ho opustit a ist do prace,kedze kojim a stasne by ma mrzelo nevidiet ho vyrastat. Vzdy ked sa na neho pozriem je mi do placu,ako som mu to mohla spravit...vzdy som chcela,aby moje dieta vyrastalo v stastnej domacnosti, aby netrpelo nedostatkom penazi a malo vlastnu izbicku,ktoru som ja nikdy nemala. Som zufala. Dookola si stale opakujem ako som mohla byt taka hlupa a takto spadnúť do niečoho,comu som sa snazila tak vyhybat...o celkovej dlznej sume som sa dozvedela az nedavno,ked uz to vybavuje exekutor a hrozi,ze siahne na partnerov plat. On sa vsetkej tej korespondencii vyhybal,nechcel to riesit a preto sa to dostalo az do takehoto stadia. Ako sme zacali spolu byvat,financie riesim len ja,vsetko platim ja a preto sa mi uz musel priznat. Strasne sa bojim,ze nebudeme mat kde byvat, nasi uz tiez padli "na hubu" a zobrali im byt a jeho rodicia su v 2 izbovom byte a na dôchodku. Uz rozmyslam,ze budem chodit po nociach niekde upratovat....prepacte,musela som sa uz niekde vyrozpravat,kedze mojich blizkych tym nechcem zatazovat. Som na seba tak velmi nahnevana,ze som toto dopustila :( ako to mam vyriesit?
@duplessis je rozdiel stáť pri mužovi, ktorý má dlh a je rozdiel byť s chlapom, ktorý ťa doslova odrbe, roky nerieši svoje problémy a potom do nich zatiahne ženu s dieťaťom... dlhy a financie ako také nie sú problém samotný, v podstate asi takmer v každej rodine je hypotéka, spotrebák, leasing, ale problém je to, ako sa k tomu dotyčný postavil, zatajil to a zatiahol do svojich sračiek aj ju... pre mňa by to bola asi ešte horšia zrada ako nevera ☹ a už absolútne nikdy by som tomu človeku nemohla dôverovať...
Zeny,ale ja nemam kam odist...rodicia su tiez v prenajme a ja do jednej domacnosti,kde je moj otec nepojdem zit. Tiez nechcem maleho pripravit o otca...a co sa tyka tej nebankovky,ide o cetelem a islo by to vylucne na neho. Ja sa uz nechcem namocit do nicoho. A co sa tyka auta,tak pozistujem a zrejme sa ho vzdame. Nevedela som,ze sa to da....
Uhradili by sme z toho cely dlh-t.j. 11 000 eur. Pomimo by sme este mali dve splatky z bank....
@koniarka1 aku mas istotu ze to bude splacat???ved to moze rovno exekutorovi a ste na tom istom...ja si myslim ze tak ako sa vyhybal exekutorskym papierok tak mu z uctu ziadna splatka prve mesiace neodide a skoncis s malym aj tak na ulici...uvazuj prosim ta...
@koniarka1 btw daju mu v cetelem pozicku ak uz ho riesi exekutor?
@bratislavcankanm No ak je to tak, tak to iná pecka. Sa zabijú celkom.
@duplessis podľa mňa je svinstvo mať dlhy ako svet a zatiahnúť do svojho bahna ženu s dieťaťom!!!
Ja tibto poviem takto...zapni mozog,nemas 15rokov...prepac ale mne to pride cele ze riesis len ty a on caka co vymyslis....pomoct je jedna vec ale ty sa s malym vzdalujes stale viac a viac od predstavy co mas a ako chces zit...nikdy sa z toho nevyhrabe kym nezacne makat...nie sediet na riti a uvazovat kde vziat dalsie oeniaze ale zdvihnut 45 rocnu rit a vyhrabat sa zo "sraciek" aby ste mohli zit...uver na uver nic neporiesi len ty sa potopis s nim...
Vezmete uver z Cetelemu a este 15 rokov budes v napati, kde co zasa vyrobi a budes si odtrhat od ust aj ty aj dieta. Takehoto OTCA potrebuje tvoj syncek? Prepac, ale neuvedomila si si asi ze tym, ze si vezmete dalsiu pozicku sa toto nekonci a ty budes vo financnom strese este roky a celu svoju mladost...
Ako baby no teraz je už škoda času jej nadávať, nie?
A koľko má riešení?
Čo keď je to dobrý chlap, čo ak je dobrým otcom, čo ak ho skrátka ľúbi?
Asi jej to nejako vysvetlil, nie?
@natalym ano mas pravdu,ale chcela radu...a kazda jej napisala ze pozicka dalsia ich potopi...nic nevyriesi...dobry chlap a dobry otec spravi vsetko preto aby svoje dlhy splatil...nie nepreberal postu od exekutora...v takomto pripade su ruzove okuliare na ociach fakt na pritaz...
Z vlastnej skusenosti viem, ze pozicka na pozicku nic neriesi...
este sa opytam: co pre vyriesenie tejto situacie urobil on sam?
@natalym ved toto...ze ho lubi
tak jedine čo kvitujem, ze kočka vie ze ma na krku pruser a priznáva si chybu - to tiez vela zien nedokaze. ALE....cely zivot bude zit ako žobráčka!!! 11tisic eur???? A zrejme to nie je strop tých dlhov....kebyze mi toto povie moj partner, ktorý to vie uz 4 roky...a ja 2 týždne....tak ,,chodi,, s nožom v chrbte...prefackala by som ho tomu verte.
Bavíme sa o chlapovi, ktory ma pomaly 50 rokov, neviem-neviem ci mu este niekto da úver 11tis EUR, on je uz rizikový
Viete v 55 tich dostane prvy infarkt a ......
Mal by ist robit do zahraničia kym je este ako-tak pri sile a vládze robit
@koniarka1 počuj, ak sa vám exekútor zatial len vyhrážal, ale ešte neriešil exekúciu s bankou, tak navrhujem aby ste veľmi rýchlo švihali do hociktorej banky a zobrali si bezúčelový spotrebný úver. Banky teraz ponúkajú celkom výhodne tieto spotrebné úvery. To by tých 11000 ani nevyšlo až tak hrozne veľa, my sme za 10000 spotrebný platili 150 eur mesačne a úrok okolo 12 percent, momentálne banky ponúkaju tak 9,9 percenta. Keď zistíte, že by vám úver vedeli schváliť ihneď kontaktujte exekútora s tým, že peniaze vyplatíte.
Ak však exekútor už začal konanie, potom sú už len tie možnosti čo som písala- žiadať o príspevky v hmotnej núdzi a pod. nakoľko vám zostane iba životné minimum.
@pribinak máš pravdu, že táto situácia je dosť strašná, ale tak verím, že sa z toho vymotať dá. Ja som si tiež kedysi nemyslela, že jedného dňa budeme schopný splácať hypotéku atď. a 1000 eur mi pripadala ako nedosiahnuteľná suma. Len si nemyslím, že jej partner musí byť automaticky po každej stránke odpad len preto lebo má dlhy. Veľa ľudí je zadlžených. Keď ty nie si, tak to máš super. Ale potom ťažko radiť ľudom na tej druhej strane.....
@pribinak asi tak .....skončiť ako posledna socka v ubytovni pripadne s exekuciou na ,,vlastnom,, byte. A často koli čomu? Napozičavali si na somariny, ktore často ani nepotrebovali....aj kamoška ma mamu čo ma ,,100 rokov,, a hra bingo....a uz maju exekuciu na byte a dochodok ide pekne uzernikom...a samozrejme hra dalej. Otras...same ,,kvatrá,,, a ine nebankovky...
@sardinka335 to je závislosť asi az po hrob ;(
@sardinka335 čo by si tým prefackanim vyriešila?
Viete koľko bude splácať 11tisíc? 20 rokov. My sme platili mužovu nerozvažnost 12rokov. Požičal si 6 tisíc. Pár rokov po 6 tisíc posledných 5 po 80 eur. A teda mozete si cca spočítať koľko sme preplatili. Rátala som to cca 18000 euro myslím že málo viac.
Okamžite by som sa ním rozišla. Načo ste potrebovali auto? Dalsi úver? Ak žijete z normálneho slovenského platu 500 budete krkat minimálne 20 rokov! Nechala by som ho!

@duplessis asi je medzi vami jeden zasadny rozdiel. Ty si vedela o dlhoch svojho muza, jej to ten jej priatel tajil. Jasne ze odkopnut niekoho v problemoch moze byt svinstvo, IBA AK by tie problemy cele roky zatajoval a kvoli nezodpovednosti priviedol do problemov svoje dieta a partnerku. Nie je to to iste, o com pises ty. Aj moj brat mal problemy, nastastie sa z nich dostal este pred tym, nez sa s manzelkou zobrali a poucil sa z toho. Do problemu sa moze dostat kazdy, ale rozdiel je v pristupe riesenia