icon

Môj partner je zadĺžený

koniarka1
15. mar 2016

Ahojte. Neviem ani ako zacat...mam 24 rokov a zadlzeneho partnera. Je odomna o par rokov starsi,nedavno sa nam narodil syncek. Sme spolu styri roky a maleho sme neplanovali,no ked som sa dozvedela,ze cakame babatko nedokazala som si ho nechat zobrat. Vzdy som velmi tuzila po rodine,kedze moja rodina v ktorej som vyrastala trpela hadkami,zlou financnou situaciou a psychicky chorym otcom. To som si odniesla v plnej miere hlavne ja. Nasla som si vsak sucasneho priatela, ktory mi dava pocit bezpecia a naozajstnej rodiny,je tu vsak problem. Ma dlhy 11 000 eur,uz ho stiha aj exekutor. Neviem,ci je este mozne ze mu niekde pozicaju,aby sa to rychlo splatilo a ostatne by sme uz nejak dobojovali. Byvame v prenajme,na krku mam leasing a pozicku uz aj ja,kedze sme potrebovali zariadenie aj auto. Som zena na materskej s pol rocnym dietatkom a nechcem ho opustit a ist do prace,kedze kojim a stasne by ma mrzelo nevidiet ho vyrastat. Vzdy ked sa na neho pozriem je mi do placu,ako som mu to mohla spravit...vzdy som chcela,aby moje dieta vyrastalo v stastnej domacnosti, aby netrpelo nedostatkom penazi a malo vlastnu izbicku,ktoru som ja nikdy nemala. Som zufala. Dookola si stale opakujem ako som mohla byt taka hlupa a takto spadnúť do niečoho,comu som sa snazila tak vyhybat...o celkovej dlznej sume som sa dozvedela az nedavno,ked uz to vybavuje exekutor a hrozi,ze siahne na partnerov plat. On sa vsetkej tej korespondencii vyhybal,nechcel to riesit a preto sa to dostalo az do takehoto stadia. Ako sme zacali spolu byvat,financie riesim len ja,vsetko platim ja a preto sa mi uz musel priznat. Strasne sa bojim,ze nebudeme mat kde byvat, nasi uz tiez padli "na hubu" a zobrali im byt a jeho rodicia su v 2 izbovom byte a na dôchodku. Uz rozmyslam,ze budem chodit po nociach niekde upratovat....prepacte,musela som sa uz niekde vyrozpravat,kedze mojich blizkych tym nechcem zatazovat. Som na seba tak velmi nahnevana,ze som toto dopustila :( ako to mam vyriesit?

sono2
15. mar 2016

Dokopy zaplatili preklep

maxiva
15. mar 2016

@koniarka1 ale zase ma napadlo to auto je na teba napisane,vsak?preco by si vlastne mala platit jeho dlzoby o ktorych ti vobec nepovedal.a ty to auto splacas,nie?ved ty si taka mlada najdi si druheho 😎nemas nejaku inu rodinu,alebo priatelov?kde by si bola,kym si najdes pracu?podnajom? 😒

majusik236
15. mar 2016

@pribinak a do týchto sr..... mu nebolo hanby priviesť nevinné dieťa...toto ja na tom celom vnímam najhoršie :/ a keď už, tak keď otehotnela, tak mal sakra rýchlo sám, z vlastnej iniciatívy začať riešiť prúser ..ale on čo? zatajovaním sa určite situácii pomohol :/

mb269
15. mar 2016

V ziadnom pripade nie od nebankovky zaplatis 3x tolko ! Davaj velke bacha aby tvoje meno nikde nefigurovalo, je to jeho dlh on to musí splatit nech sa zacne obracat a poriadne. Auto sa da urcite nejako odpredat aj ked je tam leasing a nech chodi autobusom. Tito ludia co si beru kadejake pozicky ,hypoteky uvery to je zacarovany kruh do konca zivota nikdy to nepochopim, kupim si predsa len to na čo si viem zarobit bozeeee.
Kriste takyto chlap nezodpovedny toto sa nikdy nezmeni. Aby 24 rocna splacala dlh 44 rocneho .....
Dalsia vec, to ze pojdes aj ty do práce dietatu nijako neublizi to len na SR je materska celu vecnost , v ostatnych statoch su na materskej pol roka a ziadne psychicke ujmy na zdravi sa nedeju.
Drzim palce nech vsetko dobre dopadne

sardinka335
15. mar 2016

@sono2 no minimálne by som si ,,ulavila,, tym prefackamin...lebo zivot s takymto dlhom na krku rovna sa zivot z huby do ruky a nikdy nič nemáš, furt len skrblíš a tvoje mozole idu užernikom...dakujem pekne za taky zivot.

katuliena82
15. mar 2016

@koniarka1 tvoj partner nech zdvihne prdel a ide do zahranicia zarobit. Pri troche stastie mozete mat dlzobu z krku za 2 roky. Je muz, moze si hladat robotu na stavbach, v skladoch atd... tak by to urobil kazdy schopny zmyslajuci chlap. Nebudete mat na krku noz kvoli dlzobe z nebankovky a podobne. To je podla mna najrealnejsia moznost, ako sa zbavit tohto celeho

sardinka335
15. mar 2016

@katuliena82 presne tak, ist neikde do zahraničia na zarobky a tu bude posielat peniaze a splatia to...z platu 800 e to bude platiť do smrti...

snehulienka155
15. mar 2016
Používateľ snehulienka155 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od snehulienka155.

@katuliena82 to by musel zrejme aj sam chciet vies :/

natalym
15. mar 2016

Neviem čo máte s tým zahraničím, ako bývať tam netreba, jesť netreba, zajtra si vybaví super robotu vonku bez rizika, príp. zvládne jazyk a za 2 roky je z toho vonku......... Hahaha dovoľte aby som sa zasmiala. V tom prípade idem aj ja. Zajtra nastúpim na autobus.

sono2
15. mar 2016

@sardinka335 ale prosím ťa. My toto riešime 12 rokov žiaľ stalo sa to isté že mladý chcel auto. Použil stavebné sporenie A zrazu prišiel O robotu akurát spoznal mňa klamár nezodpovedný atď. Ešte teraz ma trasie od zlosti koľko peňazí sme hodili do kanálu. Úver skončil v januári. Ako, nežiť v zahraničí neviem ako by sme to zvládli. A ver mi že tymi hádkami som bola len zlostnejšia a zlostnejšia. A robit ako mula sa tiež nedá. Už teraz robíme ako mule. Takže ja by som volila rozchod! Ale ak sa dievča uskromí a bude jesť rožky s maslom 20 rokov budiš. Akurát sa jej situácii nečudujem, že je v podstate spokojná, miluje ho A veď nejako to zvládneme. Pojdem po nociach robiť. Bude vyžmykana ako citrón a o pár rokov rezignuje a V štyridsiatke bude vlastniť igelitové vrecia s oblečením. Žiaľ presne viem tuto o čo ide. Toto bude nad ich vsťahom ako čierny mrak. Bude zarábať na peniaze ktoré V zivote neužila. Viem aký to je pocit veľmi dobre.!

mb269
15. mar 2016

@natalym staci len chciet vsetko sa da. tisicky ludi su v zahranici, obycajny vykladac v sklade v blizkom rakusku zarobi 2000 v cistom , ubytovania platia firmy , ostava len strava. furt lepsie ako slabych 800 .
Len nikomu sa nechce hladat sposoby ako by sa dalo, iba vyhovorky preco sa neda

maxiva
15. mar 2016

kocky s tym zahranicim to tiez neni take ruzove.musiz mat stastie na zamestnavatela.najlepsie keby bol zo slovenska.ubytovanie,cestu ti zaplati,aj nejake diety...da sa dobre zarobit.len fakt je to o tom zamestnavatelovi.a jazyk väcsinou nepotrebuju ak robia na stavbach.inak v dansku je minimalne16eur 😀 na hodinu 😀 😀 😀 ale tiez tam je vsetko draheeee

katuliena82
15. mar 2016

@natalym da sa to vybavit behom mesiaca, treba chciet. Su agentury a uz neodzubavaju ludi ako to bolo v 90-tych rokoch. Muz si najde pracu lahsie ako zena. Ja som musela prejst tazkou pripravou, lebo na pracu sestry som musela mat vymakany cudzi jazyk, ale stretavala som von vela muzov co pracovali na stavbach, vo velkoskladoch a uroven jazyka bola slaba. A zarabali porovnatelne dobre.

natalym
15. mar 2016

@mb269 Ok aj ja si prosím, pošli mi kontakt.

katuliena82
15. mar 2016

@maxiva ano, je vsetko vonku drahe. Ja som v Norsku ani nahodou nejedla tak kvalitne ako tu, lebo by som neusetrila a kvoli tomu som tam bola. Ale je to jedno z rieseni, chlap sa predsa po tom prusere bude musiet uskromnit a nejako by vydrzal..

natalym
15. mar 2016

@katuliena82 Prosím si link na agentúry čo neodžubávajú a je tam ubytko zadara. Myslíš, že to funguje aj dnes?

natalym
15. mar 2016

@maxiva Presne musí mať šťastie a mať kontakty a JAZYK. Inak sa môže aj po mesiaci vrátiť, ľahší o pár tisíc.

mb269
15. mar 2016

@natalym presne co som povedala. kazdy chce vsetko ako na podnose ale vlastna iniciativa na bode mrazu. snaž sa a budes mat 😉

natalym
15. mar 2016

@mb269 Ja sa snažím a nie je to len tak, že choď do zahraničia zajtra a si v poho.

sono2
15. mar 2016

@natalym tak. To by musel mať sakra šťastie na robotu Hej nejakého tanečníka pri tyči! Pri normálnej robote bude klasicky splácať lebo veď aj jej bude treba posielať peniaze na žitie. Hej, toto hovoria ľudia čo nemajú o zahraničí páru
@mb269 😂😂😂 ty si normálna? Vieš O tom vykladačovi reálne aj si pásku videla? Končím lebo by ma trafilo. Ja žijem v blízkom Rakúsku A veľmi dobre viem ako to tu funguje.

katuliena82
15. mar 2016

@natalym ano 🙂 ja som mala to stastie. Ale moja agentura zamestnava zdravotnikov, to asi nebude ten pripad. V UK som bola cez Grafton Recruitment a mala som zaplatenu letenku, mesiac ubytovania + strava, zmluva mi prisla domov. Robila som opatrovatelku v domove dochodcov a bolo to este pred 10 rokmi. Nezaplatila som nic, oni si strhavali mesacne ciastku ale zarobila som aj tak. Po mesiaci som si ubytko nasla ja sama cez kontakty v praci. V Norsku som bola teraz ako zdravotna sestra cez inu agenturu ale podmienkou bola skvela norcina, predchadzal tomu kurz. Zvladla som to a pacilo sa mi. Chodila som domov na 2 tyzdne a dalsie 3 som pracovala. Platena letenka aj ubytko. Az kym som neotehotnela a som znova na Slovensku. Ale vsetko sa da, chcela som, aby sme sa mali lepsie a keby som bola v situacii ako je dotycna, tak chlapa vyzeniem. Moj znamy si vybavil robotu behom 2 tyzdnov, teraz pred Vianocami a robi v Holandsku.

natalym
15. mar 2016

Však asi sa potrebovala vyrozprávať, poradiť. To je rada - kopni ho do riti alebo nech ide von. Však to nie sú riešenia. Tiež nám tu nemusí vypisovať detaily.
Však ani suma nie je teda relevantná. 11 000 a okrem toho ešte ďalšia fúra.

natalym
15. mar 2016

@katuliena82 Tak si mala šťastie a snahu. Veď to je v poriadku. Ja osobne nie som zdravotná sestra a nikdy ani nebudem.
A bolo to pred 10 timi rokmi, to bola úplne iná situácia. Myslím, že teraz je to omnoho ťažšie.

paulucha
15. mar 2016

baby s pracou v zahranici si to predstavujete velmi jednoducho ale vobec to tak nie je 🙂

natalym
15. mar 2016

@paulucha Tak im to napíš, prosím Ťa.

katuliena82
15. mar 2016

@natalym to ani nemusi nik byt 🙂 ale stretavala som teraz v NOrsku vela muzov, Poliakov aj Slovakov. Robili na stavbach, montovali drevene domy. Je treba si pozistovat co a ako. Len ma to napadlo ako najrychlejsia moznost dostat sa z problemov...

mb269
15. mar 2016

@natalym nie je to med lízat, je to drina byt daleko od rodiny ale ked niekto chce viac musi nieco obetovat aj ten risk ze zamestnavatel bude svina . ked bude , najde sa druha praca v inej firme.
o jazyku sa ani netreba bavit, .min. AJ je zaklad vsade

natalym
15. mar 2016

@koniarka1 Tak sa spýtam, vie nemecky, anglicky? Lebo ak nie tak zajtra mu nalej lievikom do hlavy a riešenie je blízko.

natalym
15. mar 2016

@katuliena82 A ja čo? Som žena. Pôjdem na stavbu? Ako umývať riady je také terno, však?

maxiva
15. mar 2016

@natalym tak ono hodne zalezi co budes robit vtom zahranici.ak ides zo slovenska s partiou chlapov na nejaku stavbu.kde ta posle zamestnavatel.mas vybavene ubytko,robotu a do roboty sa vozite autom.tak nepotrebujes jazyk.neni to na skodu,ale v takomto pripade ti netreba.takto som to myslela 😀