Môj partner je zadĺžený
Ahojte. Neviem ani ako zacat...mam 24 rokov a zadlzeneho partnera. Je odomna o par rokov starsi,nedavno sa nam narodil syncek. Sme spolu styri roky a maleho sme neplanovali,no ked som sa dozvedela,ze cakame babatko nedokazala som si ho nechat zobrat. Vzdy som velmi tuzila po rodine,kedze moja rodina v ktorej som vyrastala trpela hadkami,zlou financnou situaciou a psychicky chorym otcom. To som si odniesla v plnej miere hlavne ja. Nasla som si vsak sucasneho priatela, ktory mi dava pocit bezpecia a naozajstnej rodiny,je tu vsak problem. Ma dlhy 11 000 eur,uz ho stiha aj exekutor. Neviem,ci je este mozne ze mu niekde pozicaju,aby sa to rychlo splatilo a ostatne by sme uz nejak dobojovali. Byvame v prenajme,na krku mam leasing a pozicku uz aj ja,kedze sme potrebovali zariadenie aj auto. Som zena na materskej s pol rocnym dietatkom a nechcem ho opustit a ist do prace,kedze kojim a stasne by ma mrzelo nevidiet ho vyrastat. Vzdy ked sa na neho pozriem je mi do placu,ako som mu to mohla spravit...vzdy som chcela,aby moje dieta vyrastalo v stastnej domacnosti, aby netrpelo nedostatkom penazi a malo vlastnu izbicku,ktoru som ja nikdy nemala. Som zufala. Dookola si stale opakujem ako som mohla byt taka hlupa a takto spadnúť do niečoho,comu som sa snazila tak vyhybat...o celkovej dlznej sume som sa dozvedela az nedavno,ked uz to vybavuje exekutor a hrozi,ze siahne na partnerov plat. On sa vsetkej tej korespondencii vyhybal,nechcel to riesit a preto sa to dostalo az do takehoto stadia. Ako sme zacali spolu byvat,financie riesim len ja,vsetko platim ja a preto sa mi uz musel priznat. Strasne sa bojim,ze nebudeme mat kde byvat, nasi uz tiez padli "na hubu" a zobrali im byt a jeho rodicia su v 2 izbovom byte a na dôchodku. Uz rozmyslam,ze budem chodit po nociach niekde upratovat....prepacte,musela som sa uz niekde vyrozpravat,kedze mojich blizkych tym nechcem zatazovat. Som na seba tak velmi nahnevana,ze som toto dopustila :( ako to mam vyriesit?
@natalym ani utierat zadky zahranicnym dochodcom nie je terno, ale polovica Oravy a Kysuc tak zaraba (zeny)...tu nejde o terno, ale aby sa clovek dostal z problemov, alebo rychlejsie zarobil na to, na co by na SVK zarabal ovela dlhsie.
@koniarka1 no moja mas len jednu moznost poslat ho do zahranica na slovensku nevykrije,poviem ti tak ja som na tom bola ako ty s chlapom 6 rokov ktory hulil uver na moje meno 5000€ po tom ako sme sa rozisli jasne ze mi nepomahal financne tak som musela odist do Anglicka lebo aj po mne isli exekutori,,ani neries moznost ze kryt pozicku pouzickou to ze on pojde robit von je najrychlejsie a najlepsie riesenie,,na slovensku nema sancu zarobit splatit a zivit teba a maleho,,moj nazor
Ok posledný príspevok. Môj muž stratil robotu lebo šiel na marodku po 7 rokoch. Nedal mu ani plat teraz sa súdi. Hľadal robotu 6 mesiacov A nebyť kamaráta do teraz ju nemá. Áno mal ponuky z pracovného úradu 1400hrubé to je nejakých 1100čisté na Lkw .
@mb269 by si šla za to robiť? V Rakúsku? Keď naše výdavky základné tvoria skoro jeden plat? Nerátam jedlo atď.
Ináč poprosím aj ja ten kontakt hned muž pôjde robiť za 2tisíc euro ani ubytovanie nepotrebuje žije tu. Ani diéty.stačí mu tých 2tisíc. 😃😃😃
Ale prd. Nič nemajú, nemá im čo vziať. Výplatu do ruky, dieťa podrastie, ona do roboty, výplatu do ruky a žijú. Len treba mať dobré nervy.
Všetko sa dá riešiť, len je to na lano.
@koniarka1 prečo by si ty mala chodiť niekde po nociach upratovať? Tie dlhy si vyrobil tvoj partner sám, ty si z tých peňazí nevidela ani cent. Nech si ich aj pekne sám spláca. Má prácu? Tak bude mať ešte jednu, po víkendoch môže chodiť pomáhať na stavby. Aj tak sa budete mať čo obracať, lebo sa obávam, že toto je len špička ľadovca, myslím tých 11000eur. Nepíšeš výšku ostatných dlhov a snažím sa veriť, že nie sú ešte iné, o ktorých ti nepovedal, lebo ich ešte nerieši exekútor. 😠 😠 😠 😠 Čí je byt, v ktorom bývate? Aký je veľký? Pôžičku od nebankovky neber ani náhodou, ani Cetelem, ani žiadna iná, stiahne ťa to na úplné dno. Čo navrhuje on? Ako chce túto situáciu riešiť on sám? Ty si hľadaj nejakú brigádu k MD, aspoň roznášanie letákov...no zmier sa s tým, že dva roky si doma s dieťaťom nemôžeš dovoliť byť ani náhodou. Nie ste v neriešiteľnej situácii, no museli by ste s k nej postaviť nesmierne zodpovedne, o čom nie som pri tvojom priateľovi vôbec presvedčená 😒 😒
@natalym tak minimalne vieme,ze ma obrovsky dlh,ktory nesplacal az to dostal exekutor 😠 pritom jej nic cely cas nepovedal 😠 potom ju nechal nech si vezme pozicku na zariadenie,aj ked vedel,ze ma dlhy!!!a potom,ked brala auto,zase nic nepovedal!!!!aaaaaaa teraz si vyvaza milost rit na aute,lebo ma chudak do prace 20km.lebo ini ludia nechodia autobusmi.moj 61 rocny otec chodi do roboty vlakom aj autobusom.dochadza denne 40 km.a auto nemaaa 😢 takze preto milost pan,vies.a to som mu este zalichotila 😀 normalne mam nervy na toho chlapa.sak tu mlatim do tej klavesnice ako blazon... 😝
@natalym asi preto, lebo o ňom vieme to, že si narobil dlhy a tým, že ich ignoroval a tajil dostal do existenčných problémov priateľku aj dieťa. Do dlhov nie je až takým problémom sa dostať, dôležité je, ako sa k nim muž postaví, no systém - mám to na háku je to najhoršie možné riešenie 😖 😖 😖 😖 A nie ona, ale on má hľadať riešenia...
@natalym ako dlhšie ako si môže v tejto situácii dovoliť, nemyslíš? 🙄 🙄 🙄
Teda necakala som,že sa tu tak rozmohne diskusia. Rozpravala som sa s nim,vidim,ze ho to velmi hneva a mrzi a aj to povedal,ze mu je luto,ze nas do toho zatiahol...zajtra hned ide pozistovat v robote dalsie moznosti,ci bude moct viac nadrabat,cez vikendy chce chodit robit k znamemu. Všetky dlhy dokopy su 11 000 nic viac. Plus este teda to co pravidelne splacame...nemam v umysle ho opustit,moja situacia by sa tym nezlepsila. On je skvely partner aj otec a vidim,ze mu na nas zalezi...len nezodpovedny,co sa tyka financii, nechcel to riesit,lebo bol tym znechuteny a aspon teraz zbadal ako to dosral. Takze je to ponaucenie aj pre neho. Kazdopadne dakujem vam baby za rady,pomohli ste mi 🙂
@majusik236 Však asi to je jeho riešenie, bývajú spolu, ona preberá poštu a má na starosti financie. Vlastne sa toho zbavil. To by som ja chcela.
Tak to dávam klobúk dolu, že aký šikovný.
@koniarka1 kolko este okrem tych 11 000 splacate? Lebo pises "vsetky dlhy su 11 000 nic viac a okrem toho este to co splacame"...to je dost nie? Ale ok, drzim palce nech sa k tomu partner postavi ako ma a nech si to vyriesite
A pocitala som nase mesacne vydavky,aby sme vyzili potrebujeme,aby zarobil aspon 400 eur naviac mesacne. Kedysi robil internetove stranky,takze rozmyslam,ze sa zaucim a budem ich robit ja doma...budeme sa snazit ako vieme. A ked bude maly väčší uz budem chodit aj do prace,tak sa nam to dufam podari splatit co najskor. V zmluve z cetelemu je napisany vyse 12 %tny urok...
Baby, ale zas to až tak nenafukujte. 😉 11 litrov nie je zase až taký masaker, jedna ženská keď vyhlásila osobný banrot, mala dlh 62 000. To už by som bola na liekoch asi. Proste celé zle, že sa nevedia premôcť. On potrebuje auto, ona potrebuje byť pri dieťati. Dieťa zvládne aj jasle, a mali by druhý plat. A tým nemyslím tak, aby ona zachraňovala jeho, neni ani len jeho manželka, nech si svoje sračky rieši sám, ona je v tom nevinne. Ale mňa by budila hrôza v tom, že by som takému chlapovi nevedela už dôverovať.
Ja by som proste aj so zatnutými zubami dala syna do jaslí, poctivo odstriekavala mlieko a prášila do roboty, až by mi horelo za pätami.
Kvôli SEBE a synovi. Aby som mala rezervu a úspory, keby niečo, lebo jeho podarený otecko vie iba zadlžovať. Nič iné. Keby teraz prišiel aj o robotu (čo sa stáva na dennej báze) je nahratá.
Proste mne by toto nedalo spávať a do tej roboty by som šla. Lebo v takejto situácii mať radšej dieťa v jasliach a mať ho z čoho živiť, ako mať dieťa v decáku, lebo naň nemám peniaze.
On? Na neho by som sa vykašľala. Proste u mňa by ako muž klesol tak, že by som nedokázala s ním zdieľať už život. Ale to ona nechce.
Takže...
predaťú odstúpiť auto. Áno, prerobíte jak hovado, ale bude sa vám dýchať ľahšie. Lebo aj beznín a PZP niečo stojí.
Menší podnájom, alebo dočasné presťahovanie sa k jeho rodičom. Aj blbá garsonka stojí 200 - 300 € , tie keď ušetríš, je hneď lepšie. S väčšinou exekútorov sa dá krásne dohodnúť na splátkach.
Proste sa to dá, len treba obehať inštitúcie kde ste dlžní a dohodnúť splátky. Všade, oni zvyknú vyjsť v ústrety. Ale najprv exekútor.
Na seba uz naozaj nic nezoberiem,zase nie som az tak na hlavu padnuta. Je jasne,ze ja mam za syna vacsiu zodpovednost,nez on, preto musim byt opatrnejsia. Nedovolim,aby mal moj syn pokazenu buducnost. Tiez by som to radsej riesila splatkami u exekutorov,no ak by sa tie splatky spocitali dokopy,bolo by to narocnejsie na platenie ako tato pôžička. Tiez nie je este iste,ci ju dostaneme. Ak nie,budeme to musiet riesit tou druhou moznostou...ked som to vsetko spocitala,aby sme slusne vyzili potrebujeme mat mesacne prijmy dokopy okolo 1500 eur. Uz teraz len musime riesit,coho vsetkeho sme ochotní sa vzdat,lebo inak to nepojde...
@koniarka1 Na internetovych strankach sa da dobre zarobit, to by mohol robit po veceroch aj teraz. Kym sa to totiz naucis to bude kapanek trvat. Prajem vam vela stastia, 11 litrov nie je taka hroza.
@koniarka1 Inac tiez by som to riesila radsej nejakymi minimalnymi splatkami ako tou pozickou.
@koniarka1 veľmi ti držím palce, napíš za dva roky ako splácaš S ľahkosťou A úsmevom na tvári. O ďalšie dva napíš opäť ako ťa to baví, ináč pripočíta K tým 11 tis opäť úroky, lebo neviem kto ti ich nechá splácať, bez toho aby z toho zarobil. A o ďalšie dva roky napíš zas, ako budeš musieť dať opäť na splátku miesto aby ste šli k moru, atď. Čo ak vyhodia priateľa Z roboty😮😮😮 už som O tom vyššie písala. My sme dávali 6 tisíc 8 rokov, ďalších 4 po 80 euro splacali sme 6 tisíc euro. Spočítaj koľko sme dokopy zaplatili. Stále to vo mne vrie, A bude vret aj V tebe. Máte dieťa. Nech on to sám splatísť, ty ideš po nociach niekde začať pracovať? No začni, od rob tak mesiac A potom opäť napíš ako ti to ide

@natalym to clovek nepochopi kym si tym neprejde. My sme s priatelom hladali pracu v zahranici dlho az po case sme nasli a aj to sme asi mesiac cakali kym tam mozme ist, kym sme mali ubytovko a jedno s druhym.