icon

Môj partner je zadĺžený

koniarka1
15. mar 2016

Ahojte. Neviem ani ako zacat...mam 24 rokov a zadlzeneho partnera. Je odomna o par rokov starsi,nedavno sa nam narodil syncek. Sme spolu styri roky a maleho sme neplanovali,no ked som sa dozvedela,ze cakame babatko nedokazala som si ho nechat zobrat. Vzdy som velmi tuzila po rodine,kedze moja rodina v ktorej som vyrastala trpela hadkami,zlou financnou situaciou a psychicky chorym otcom. To som si odniesla v plnej miere hlavne ja. Nasla som si vsak sucasneho priatela, ktory mi dava pocit bezpecia a naozajstnej rodiny,je tu vsak problem. Ma dlhy 11 000 eur,uz ho stiha aj exekutor. Neviem,ci je este mozne ze mu niekde pozicaju,aby sa to rychlo splatilo a ostatne by sme uz nejak dobojovali. Byvame v prenajme,na krku mam leasing a pozicku uz aj ja,kedze sme potrebovali zariadenie aj auto. Som zena na materskej s pol rocnym dietatkom a nechcem ho opustit a ist do prace,kedze kojim a stasne by ma mrzelo nevidiet ho vyrastat. Vzdy ked sa na neho pozriem je mi do placu,ako som mu to mohla spravit...vzdy som chcela,aby moje dieta vyrastalo v stastnej domacnosti, aby netrpelo nedostatkom penazi a malo vlastnu izbicku,ktoru som ja nikdy nemala. Som zufala. Dookola si stale opakujem ako som mohla byt taka hlupa a takto spadnúť do niečoho,comu som sa snazila tak vyhybat...o celkovej dlznej sume som sa dozvedela az nedavno,ked uz to vybavuje exekutor a hrozi,ze siahne na partnerov plat. On sa vsetkej tej korespondencii vyhybal,nechcel to riesit a preto sa to dostalo az do takehoto stadia. Ako sme zacali spolu byvat,financie riesim len ja,vsetko platim ja a preto sa mi uz musel priznat. Strasne sa bojim,ze nebudeme mat kde byvat, nasi uz tiez padli "na hubu" a zobrali im byt a jeho rodicia su v 2 izbovom byte a na dôchodku. Uz rozmyslam,ze budem chodit po nociach niekde upratovat....prepacte,musela som sa uz niekde vyrozpravat,kedze mojich blizkych tym nechcem zatazovat. Som na seba tak velmi nahnevana,ze som toto dopustila :( ako to mam vyriesit?

mb269
15. mar 2016

@sono2 no vykladacovi som veru pasku videla kedze je to kamarat a zavesil si na krk zensku s dvomi detmi ktore ma s dvomi chlapmi a cakaju tretie spolocne. ona nikdy nerobila iba nohy rozthovala a on je slepo zalubeny a financuje celu "rodinu" . Lenze on robi 12 - 15 hod.denne 5-6 dni v tyzdni a natahuje sa z tazkymi prepravkami piva. takze tie dva litre neni az tak vela vzhladom na pocet odmakanych hodin a narocnost. doslova na otocku pride domov a ide zas naspat. takze zivot nulovy

natalym
15. mar 2016

@mb269 Tak to je jeden trúbochudák chlap.

nikuliak
15. mar 2016

@koniarka1 No ja navrhujem predat auto urcite, to je fakt zrut penazi.

luciannka83
15. mar 2016

Tak v prvom rade by som si zistila na čo si tie peniaze požičal a či nie je možnosť, že sa takéto tajné pôžičky nebudú opakovať. Lebo keď je nejaký gembler, tak sa z toho nedostanete do koncJa života. A v druhom rade, nech sa stará, keď si narobil dlhy. Nech si nájde druhú robotu, alebo ako tu už niekto písal, nech ide robiť do zahraničia. Je to v každom prípade z jeho strany nezodpovedné, že ti zamlčal takúto skutočnosť a hlavne, že ju ignoroval. Lebo keby mal dlh a by ho spácal, tak budiš, no toto svedčí o jeho zodpovednosti. A tiež by som ti odporúčala dávať si pozor, aby si sa do jeho dlhov nezaplietla aj ty a nebola len nástrojom na prilepšenie situácie. Nebuď hlúpa a neber na seba úver kvôli jeho sračkám. Náhodou sa rozídete a ty ten úver budeš splácať a on bude vysmiatý chodiť. Toto čo ti poskytuje, tak z ďaleka nie je rodinné zázemie a istota. Musela si mať veľmi ťažké detstvo, keď si nadobudla pocit, že toto čo máš je super. Buď nech sa postaví k veci zodpovedne ako chlap, alebo dovi, dopo. Prepáč, za kruté slová, ale musela som napísať, čo si o tom myslím.

maxiva
15. mar 2016

ja mam normalne pocit,ze ta zneuziva,promin.viem pisala si ,ze ho lubis,ale skus len sekundu o tom premyslat.na nic ta nechcem nahovarat,sama si utried myslienky.

bluka2
15. mar 2016

Mne toto pripomenulo dalsi takyto pribeh na MK, nechce sa mi to hladat. Ale chlap mal tiez dlhy, ignoroval obalky, potom sa to prevalilo a zene nasluboval, ze to poriesi. Nieco aj z toho zaplatil a povedal jej, ze je to vyriesene. A mudrak si dal posielat upomienky na inu adresu....
Predpokladam, ze podobne kreativny co sa tyka riesenia problemov bude aj tento. Ci poznate muzov nad 45, co sa zmenili od kosti? Pozname jeho riesenia, ignorovat obalky. Muz nad 45!!! Je to chudak! Tazka buducnost ta caka, Teba aj dieta, po jeho boku, na 99,99% 😒

bluka2
15. mar 2016

So zahranicim mi to pride ako dobry pokus. Dokonca tu padlo aj Dansko, z ktoreho mam prakticku skusenost (ak rozpravame o legalnej praci). Prva vyplata (potom vsetko dokopy) bola 2,5 mesiaca po zacani pracovania tam. Lebo to tam trva, ta pociatocna administrativa (NemID a vsetko uz ani neviem). Sama som si musela pozicat este 1000e od maminy k tomu s cim som tam isla, aby som ten zaciatok ustala - potom sa ale dalo super zarobit - neviem, ako by ten zaciatok vyriesili tito? Ci na stavbach je to inak, dostanu peniaze rovno bez toho aby si museli prejst celou administrativou (je to potom legalne)?

maxiva
15. mar 2016

@bluka2 ja som to pisala,ze ak by mal slovenskeho zamestnavatela.peniaze by dostal normalne.a samozrejme,ze by im nedal tak vela ako by zarobili od danskeho zamestnavatela.ale to uz musiz vediet jazyk.a tiez to neni jednoduche vybavit

bluka2
15. mar 2016

@maxiva OK, rozumiem, toto mi dava v tomto pripade zmysel. Dik za objasnenie

oslo1
15. mar 2016

No uz tu bolo vela napisane, takze.

Priatel nech chodi na 12 do roboty. To, ze zostane o hodinu dlhsie je vtip.
Dohodnut splatkovy kalendar u executora, v ziadnom pripade nie nebankovka.
V sobotu ho poslat do roboty, v nedelu moze oddychovat.
Co sa tyka teba, najdi si brigadu, staci par hodin, aby si mala na vydavky pre teba a dieta. Kludne aj vecer ist vykladat tovar do tesca.

Neposielala by som partnera do zahranicia, on nevyzera, ze ma snahu makat. By si nasiel pracu za minimalnu mzdu a posielal ti par stovak. Keby bol makac, tak je to ine, na stavbach a po fuskach by ten dlh splatil do 2 rokov.

Prajem vsetko dobre.

sono2
15. mar 2016

@mb269 takze tak to povedz nie 2 tisíc s tanečným krokom. Myslíš že by mohli takto fungovať? Koľko? On tam ona tam. Ona by žila z čoho? Lebo počiatočna hodnota ale mesiac je dlhý. Ináč je nezákonné takto dlho robiť pochybujem že mal tie peniaze A nadčasy na páske.

maxiva
15. mar 2016

@sono no neviem.ale moj muz robi normalne 12hod denne.a robieva 6 dni v tyzdni.a robieva takto uz od svojich 18.on tam a ja tu.neni to med lizat

tykat
15. mar 2016

Nemôže vyhlásiť osobný bankrot? Má stály príjem, má z čoho splácať.
Máte aspoň nejaký majetok? Keď predáte auto aj s leasingom koľko vám ostane? ....
http://www.cashmon.sk/zbavte-sa-dlhov-a-zacnite...

sono2
15. mar 2016

@maxiva ona píše 12, 15. To mi príde extrém. Za normalnych okolností by som nenechala robiť muža takéto šichty. Je to zničujúče. Klobúk dole pred tvojim mužom. Úprimne ho ľutujem to kedy prichádza domov. Veď je ako robot. Nepoviem občas nadčas ale dennodenne?

maxiva
15. mar 2016

@sono no oni maju taku normalnu pracovnu dobu.teraz je v norsku.chodi domov tak cca kazde 4 tyzdne.no aj ja mam niekedy pocit,ze tam maka ako robot.ale on je tak nauceny.joj keby si vedela kolko razy som ho prosila,aby sa na tu robotu vyprdol 😒 ale on nechce robit na slovensku.u nas su hrozne nizke mzdy.a to si ako myslela,ze by si nenechala muza takto robit?ved povedat mu mozem,ale je dospely ma svoju hlavu.a zase my ziadne dlhy nemame,chvalabohu.mame dom bez hypoteky...takze tak.ale tento rok uz necha tu pracu,uz mu byva hrozne clivo za nami.a nam za nim.

ukulela
15. mar 2016

dosla som len po druhu stranu ... PRE BOHA, @koniarka1, LEN NIE NEBANKOVKU!!!!! ste v srackach, ty budes len na rodicaku, len nei nebankovku! milion zlych skusenosti, preplatite jak svine, penale, pokuty, atd, premylaj! okrem toho - z lasky k svojmu dietatu - opovaz sa brat nejaky uver na seba este!!!!
za druhe - aj leasingove auto sa da predat - normalne odstupit leasing. a ason sa zbavis zavazku.
a posledna vec - informuj sa u nejakeho pravnica/znameh/aj tu na koni - keby si si rychlo zaziadala vyzivne a sud by ho uznal, exekutor by mu z platu to vyzivne musel nechat? neviem, pytam sa - ak nejakababa vie, nech poradi, ako to je v pripade exekucnych zrazok ...

lujza123
15. mar 2016

@koniarka1 ak tomu spravne chapem pozicku na auto a zariadenie si spoludlznik aj ty? Vies mne to tak pride, ze sa topis v presne tych istych srackach ako ked si bola mala.... ty mas pozicku na nieco, partnera s dlhom a ziadnymi vyhliadkami na zlepsenie...alimenty alebo financnu pomoc s dietatkom cakat nemozes a este ti hrozi ze budes musiet ist od maleho babatka kdesi prec pracovat...cele zle.

Jedine co by ta zachranilo je vykaslat sa na partnera..nie nemusis sa s nim rozist, ale jednoducho nepreberat zodpovednost za jeho dlhy.. ano hovori sa ze v dobrom aj zlom ale ty si tie jeho dlhy nespravila, nezucastnuj sa na tom..hovori sa tomu pud sebazachovy. Teba a tvojho dietata, to je prednejsie ako cokolvek. Clovek ktory si nevie ustrazit svoj dlh, ignoruje splatky, necha to vyhrotit az k exekucii je uplny financny analfabet a magor.

Pises ze nechces pre svoje dieta to co si zazila ty ale bohuzial smerujes k tomu... Zachran sa kym mozes, skus sa na sekundu pozriet pravde do oci, porozmyslaj nad sebou..
NACO TI BOL LEASING NA AUTO?? Ktore navyse ani nepouzivas.. Staru skodovku kupis za 200 e, len idiot si bude brat auto na leasing v takejto financnej situaii. Zariadenie? Zadarmo zozenies stare, ako si sakra mozes brat na materskej nejake pozicky..... vidis kam ta taha partner? Ked si nedas povedat skoncis ako on.. Predaj co mozes, vyplat si svoje dlhy, oslobod sa od partnera a uvidis ze sa ti bude lahsie zit,

anatalia77
15. mar 2016

@ukulela Ano výživné má prednosť,tiež ma to napadlo.

anatalia77
15. mar 2016

no slúbila som,že večer napíšem. Nuž ako som to čítala,tak zaželám len vela štastia. Tu niet čo dodať.

lujza123
15. mar 2016

S odretymi usami sa zena uzivy aj s malym dietatkom sama...ale nie zivit babatko a este staru pijavicu

anatalia77
15. mar 2016

@lujza123 presne tak. A okolo 50-tky mu zahrabe a nájde si dáku 40-tničku.

makovv83
16. mar 2016

@ukulela ja som pravnicka...vyzivne nemusi byt uznane sudom, aby nan exekutor prihliadal...hlavne, najmudrejsie je, dohodnut s exekutorom splatkovy kalendar a makat, makat!!!! Zuadne dalsie pozicky, ziadne nebankovky!!!!Ked je co k comu, dlh si splati. Splatkpvy kal. s exekutorom nie je problem dohodnut. Len treba chciet a makat. A preberat obalky!

mb269
16. mar 2016

@sono2 tanecnym krokom by mohol robit tak striptera nie robotnika 😀 dokedy tak budu pokracovat neviem ,ona je spokojná, lebo plní vsetky jej rozmary. On si tiez nestazuje ze sa narobí , bol zvyknutý od detstva fyzicky pracovat . Ja ako studentka (ext.) som vydrzala robit 6 dni v tyzdni po 10 hodin bez problemov, ale cim je clovek starsí tym je to pre neho horšie. Teraz by ma ani nehlo. Ale ked je clovek v takej situacii ako slecna tu, bohuzial tak chlap co si navaril si musi aj zjest.

dalsí ludia ktorých poznám a čo sa nenarobia tak pracuju v UK v Johnson & Johnson alebo IBM. tam zoberu kazdeho dokonca aj na brigadu na par mesiacov ako kamosku co studuje externe.

mysicka36
16. mar 2016

@koniarka1 ty potrebuješ súrne finančného poradcu, ktorý ti pomôže. Tu totiž nejde o to zobrať novú pôžičku, vyplatiť staré dlhy a platiť novú. Čo ak nová pôžička bude viac úročená? Treba sa na to pozrieť po častiach.

Ešte by ma zaujímal pojem "rieši exekútor" to ako? Akože ti príde domov zaklope a prstom pohrozí nonono?
Ak už je daný dlh daný na exekútorský úrad, tak skôr ako ti domov príde doporučený list ti exekútor zablokuje výšku dlhu aj s jeho poplatkami (v tomto prípade všetko) na účte/účtoch dlžníka a zároveň nehnuteľnosti na katastri (čo nieje váš prípad) A tu už je prúser ktorý ak do pár dní nezaplatí, tak ide list zamestnávateľovi a ten je povinný strhávať tolko, aby mu ostávalo len minimum.
Ešte otázka... 11tis.€ je istina s úrokmi alebo už aj s trovami exekútora? Lebo ak len istina, tak si k tomu pripočítaj ešte tak 25%.

rakywanda
16. mar 2016

prečítala som len niečo a som v šoku. Nikdy by som nesplácala chlapove dlhy z minulosti, akože v čase hojna si žil ako prasa (čo som z toho mala ja?) a v časoch ho.na si nájde mladú sliepku, ktorá pôjde od malého decka do roboty, aby mu to poplatila? Kde je záruka, že si naberie ďalšie pôžičky?
Zoberieš si lízing na auto, ktoré využíva on do práce? To nemohol chodiť na nejakom starom vraku? A ak na to nemá...nájde mladú sliepku atď. Kolotoč sa točí odznova.

Kamarátka chodila s frajerom cca 4 roky, rok plánovali svadbu, zostala hneď tehotná, v šiestom mesiaci sa náhodou (našla jeho výpis z účtu) dozvedela, že milovaného naháňajú exekútori. Nasľuboval ako to všetko porieši, uverila, po čase zistila, že stále gembluje a zadlžuje sa.Keďže už nemala dvadsať ale tridsaťsedem, malé malo 3 mesiace, drahého kopla do riti. Nemienila sa ním dať stiahnuť na dno. Teraz hovorí, že ak by sa začal okolo nej nejaký obšmietať, prvé čo je, pýta si výpis z účtu 😀 😀 😀
Tých som chcela povedať, že nie len mladé baby robia chyby.

veronicka88
16. mar 2016

ja mam stale pocit, z celej tejto debaty, ze ani nevies ako a co vsetko uz splacate, ako a co vsetko stahuje exekutor, ako a co vsetko obnasaju dalsie a dalsie pozicky...ja mam pocit, prepac za uprimnost, ze nemas absolutne prehlad co a ako splacate vratane tvojho muza...chce to vsetko spisat na papier, podciarknut,spocitat...az tak zistis naozaj na com si...vratane zistenia si co obnasau splatky exekutorovi...ved ako ti kocky vyssie pisali, na vsetko ti dnes daju splatkovy kalendar...tak naco dalsia pozicka...

anatalia77
16. mar 2016

@rakywanda no ved presne aj o tom to je. To nie je 1000 eurová dlžoba kdesi z nedávna. To je hrozná suma a on to nerieši. Ani by ma nehlo v tomto prípade mu pomáhať. No dobre si to zariadil chlapec.

anatalia77
16. mar 2016

@veronicka88 jedine čo by som spisovala by bol návrh na výživné.

koniarka1
autor
16. mar 2016

Ja viem velmi dobre co splacame,mam to vsetko spisane a prepocitane,ved inak by som sa nepohla 🙂 dakujem za odpovede, dnes to uz predsa len vidim pozitivnejsie, budem silna kvôli mojmu dietatku. Myslim,ze sa nam to podari splatit, aj ked to bude trvat dlhsie a budem si musiet niektore veci odpustit,stoji mi to za to. Svojho partnera lubim a nasa rodinka je pre mna najdolezitejsia. Budeme za nu spolocne bojovat,ako sa bude najviac dat 🙂 este raz dakujem

anatalia77
16. mar 2016

@koniarka1 tak potom neviem čo si mala za problém. Však si v pohode.
Vela štastia.