icon

Môj partner je zadĺžený

koniarka1
15. mar 2016

Ahojte. Neviem ani ako zacat...mam 24 rokov a zadlzeneho partnera. Je odomna o par rokov starsi,nedavno sa nam narodil syncek. Sme spolu styri roky a maleho sme neplanovali,no ked som sa dozvedela,ze cakame babatko nedokazala som si ho nechat zobrat. Vzdy som velmi tuzila po rodine,kedze moja rodina v ktorej som vyrastala trpela hadkami,zlou financnou situaciou a psychicky chorym otcom. To som si odniesla v plnej miere hlavne ja. Nasla som si vsak sucasneho priatela, ktory mi dava pocit bezpecia a naozajstnej rodiny,je tu vsak problem. Ma dlhy 11 000 eur,uz ho stiha aj exekutor. Neviem,ci je este mozne ze mu niekde pozicaju,aby sa to rychlo splatilo a ostatne by sme uz nejak dobojovali. Byvame v prenajme,na krku mam leasing a pozicku uz aj ja,kedze sme potrebovali zariadenie aj auto. Som zena na materskej s pol rocnym dietatkom a nechcem ho opustit a ist do prace,kedze kojim a stasne by ma mrzelo nevidiet ho vyrastat. Vzdy ked sa na neho pozriem je mi do placu,ako som mu to mohla spravit...vzdy som chcela,aby moje dieta vyrastalo v stastnej domacnosti, aby netrpelo nedostatkom penazi a malo vlastnu izbicku,ktoru som ja nikdy nemala. Som zufala. Dookola si stale opakujem ako som mohla byt taka hlupa a takto spadnúť do niečoho,comu som sa snazila tak vyhybat...o celkovej dlznej sume som sa dozvedela az nedavno,ked uz to vybavuje exekutor a hrozi,ze siahne na partnerov plat. On sa vsetkej tej korespondencii vyhybal,nechcel to riesit a preto sa to dostalo az do takehoto stadia. Ako sme zacali spolu byvat,financie riesim len ja,vsetko platim ja a preto sa mi uz musel priznat. Strasne sa bojim,ze nebudeme mat kde byvat, nasi uz tiez padli "na hubu" a zobrali im byt a jeho rodicia su v 2 izbovom byte a na dôchodku. Uz rozmyslam,ze budem chodit po nociach niekde upratovat....prepacte,musela som sa uz niekde vyrozpravat,kedze mojich blizkych tym nechcem zatazovat. Som na seba tak velmi nahnevana,ze som toto dopustila :( ako to mam vyriesit?

majusik236
16. mar 2016

@koniarka1 tak Ti želám veľa šťastia, úprimne ...ale neodpustím si jednu poznámkum z toho čo si tu napísala mám pocit že bojuješ len Ty a partner sa popri Tebe vezie, ale si dospelá, hádam vieš čo robiš

koniarka1
autor
16. mar 2016

@majusik236 dakujem. Budem sa ho snazit zapajat sa najviac ako sa bude dat. Uz vcera som mu cely problem vysvetlila a zda sa,ze pochopil. Uvidime ako velmi si to zobral k srdcu a podla toho budem riesit,co dalej. Vzdatie sa zodpovednosti mu uz nebudem tolerovat..

anatalia77
16. mar 2016

@koniarka1 a čo tvoja mladosť?,tvoje dieťa,tvoje právo na vychutnanie si materskej?
Ako už niekto napísal napíš po pár rokoch ako si ešte stále štastná...Ja nevravím že rozchod kedže ho lúbiš. Jednoducho nastav financie tak,aby si ty a dieťa nepocítili "jeho minulosť".

koniarka1
autor
16. mar 2016

@anatalia77 musim znasat dosledky svojich rozhodnuti. Peniaze mi ale branit nebudu v uzivani si mojho synceka...a mladost som stratila,ked som sa rozhodla si ho nechat. Pre neho vsak dokazem obetovat vsetko,on je moje stastie a pohana ma vpred. Ak mate vlastne deti urcite to poznate 🙂

maria1989
16. mar 2016

@anatalia77 škoda slov 😉

natalym
16. mar 2016

@koniarka1 Držím Ti palce. Nech to neľutuješ.

rakywanda
16. mar 2016

@koniarka1 mám dieťa a práve preto to nechápem! aby som ja a moje dieťa doplácali na nezodpovednosť chlapa

anatalia77
16. mar 2016

@maria1989 veru škoda slov. Koniec koncov sa ma to netýka.

koniarka1
autor
16. mar 2016

@rakywanda to,ze je nezodpovedny v ramci financii este neznamena,ze je zly otec. Mozno som naivna,ked verim,ze sa nieco zmeni. A nezmeni sa nic. A mozno sa zmeni vsetko. Nie som jasnovidka,rovnako ako vy nie,tak nepredpovedajme hned ako mi bude pri nom zle a budem nestastna. Stalo sa to prvykrat,ze mi nieco zatajil a myslim,ze si zasluzi druhu sancu. Kazdy si ju zasluzi.
Nehnevajte sa na mna,ale nechcem uz pokracovat v tejto diskusii,lebo sa dostavame mimo tému.

veronicka88
16. mar 2016

@koniarka1 kazdy si zasluzi duhu sancu...drzim ti palce aby si sa nesklamala...hlavu hore...sama uvidis v priebehu tyzden v ako bude "makat" a ci to ide dobrym smerom...drzte sa

maxiva
16. mar 2016

@koniarka1 drzim palce nech to dobre dopadne 🙂

koniarka1
autor
16. mar 2016

Dakujem vam krasne,baby 🙂

len_henus
16. mar 2016

@koniarka1 ahooj mam nieco podobne ak chces napis... 🙂

regetka
16. mar 2016

ja zas rieším tiež nezodpovednosť s mojím partnerom,ktorý my dáva vyživné ako sa mu zachce,ale vždy my ho doplatí, ale tiež ho nezaujíma, čí mám na zaplatenie nájmu, to sú muži...deti ho majú veľmi rady tak to ticho trpím, nemám chuť sa hádať... ale k tebe 🙂 V prvom rade by som si na tvojom ,teda partnerovom mieste dohodla splátkový kalendár s exekútorom, dopredu si vyrátať príjem a výdaje (iba partnerove, tvoje nemá čo exekutora zaujímať), koľko by moho mesačne spácať a samozrejme začať aspoň niečo splácať, keď je človek nečinný pri úveroch nedopadne to najlepšie....a možno sa troška uskromniť .odložiť a spaltiť i skôr, keď je exekúcia v banke nemusia požičať, a nebankovky sú hroooooozne drahe, to by som neskušala.Verím, že ked si urobíš akčný plán spátok 🙂 spolu s partnerom , zvládnete to.....veľmi Vám to želám 🙂

mb269
16. mar 2016

@regetka diskusiu uz prispievatelka ukoncila , vid par riadkov vyššie

regetka
16. mar 2016

@mb269 diky za upozornenie

anatalia77
16. mar 2016

Tak niečo podobné má kamoška-tiež priatel nesplácal až mu blokli účet,následne exekučný príkaz u zamestnávatela. Zostáva mu 250eur na 2dos+2deti. Tak kamoška od 1ročnej dcérky v robote. Lenže ona je poučená životom a nepomáha mu splácať.

monullienka1
16. mar 2016

Ahoj, nechce sa mi citat tu co baby popisali, lebo co som par precitala, tak sa mi rozum zastavuje. Za prve, ak by si si dietatko nechala vziat by si si to do smrti vycitala. Po druhe viem v akej si situacii, my mame tiez uver a leasing. Dolezite je, aby sa priatel z toho poucil a urcite je potrebne si zacat privyrabat. Bud tvoj priatel si najde este jednu pracu alebo ty. Ked budes dostavat 200€ bude sa vam tazsko zit, my sme si to uz vyskusali a isla som na brigadu, kde som si privyrobila okolo 300€. Dcerku som videla vyrastat pretoze doobeda som bola s nou a poobede moja mamina a potom manzel. Mas svokrovcov na dochodku, cize mozu ti pomoct. Ja som brigadovala v mcdonalde, tam som si planovala smeny, tak ako mne vyhovovali, dost sa mi prisposobovali, teda kazdemu, kto tam pracuje. Mam kamosku, co ostala s dietatom sama a aby vsetko utiahla musela ist do prace, pracuje na smeny. Vzdy sa vsetko da, len treba chciet a raz do tej prace budes musiet ist a hlavne tam nebudes 24h, ze nebudes vidiet svoje dieta, ale 4-8h alebo donut svojho partnera ist ba brigadu a nebudes vidiet jeho. Musite si najst kompromis 🙂 drzim palce 🙂

majkeel
16. mar 2016

Takze
4?rocny chlap nema uspory (podnikal, mal prachy a vsetko preflakal, nic nedal ako rezervu nabok), ale dlhy - bum panvicou po hlave
24 rocna baba ma dieta bez akychkolvek uspor - bum panvicou po hlave
- ona a on - ucit sa nemecky, al. anglicky. Kazdy den, ked sa na to jeden alebo druhy vyflaknu - bum panvicou po hlave
- ona - dieta do opatery rodicom a do prace - pribudne jeden plat. Kriza, zial, vyzaduje krizove opatrenia.
- on - urobit kurz - zeriavnicky, zvaracsky, manipulator v sklade (Desta) a hajde na rok do nemecka, za 8-10 mesiacov to moze mat splatene - http://www.profesia.sk/praca/nemecky-jazyk/zahr...
- predat auto, skoncit leasing, kupit staru octaviu 1.9 tdi - spolahlive a lacne auto
- ziadna nebankovka, 11 tis eur nie je koniec sveta, koniec to bude, ked si pojdete pozicat do nebankovky
Ked je nezodpovedny jeden, je to pruser. Ked obaja, je to fakt nadeleni ...
Naozaj si myslite, ze sup na matersku, muz mi poda kazdy mesiac par tisic eur a uz jen same pozitiva a socialni jistoty. O tom je zivot v pare, nielen v dobrom ale aj v zlom a vychovavat jeden druheho. Aj panvicou, ked treba. 😉

oli18
18. mar 2016

Neprečítala som všetko, baby ti dali veľa dobrých rád. Nechceš dopadnúť, ako tvoji rodičia, ale prepáč mi za názor, si na najlepšej ceste, aby si dopadla rovnako. Zaľúbila si sa do nesprávneho chlapa. Okrem príjmov a výdavkov, ktoré si dala na papier, daj si na papier aj klady a zápory vášho vzťahu. Si mladá a podľa toho, ako píšeš, aj inteligentná a dieťa nie je prekážkou, aby si si nenašla zodpovedného chlapa s ktorým vytvoríš šťastnú rodinu. Takýto nezodpovedný otec nie je výhra pre tvoje dieťa. Má 40, v tomto veku mal mať vlastné bývanie, auto a keďže podnikal, tak aj úspory. Namiesto toho nemá nič len dlhy. Kedy sa s nim dopracuješ k vlastnému bývaniu, keď len do 50-ky bude splácať dlh? Kde máš istotu, že nenarobí ďalšie? A že vás miluje? Z lásky nevyžiješ. Sú centrá pre matky s deťmi, ktoré sa ocitli v núdzi, môžu tam lacno bývať, kým sa pozviechajú. Ak by si išla do práce, mohla by si ísť do podnájmu do garsónky, alebo si dať žiadosť o sociálny mestský byt. Moja rada znie-odísť z kratšej cesty. Rozchod ťa prebolí a znovu vyjde slnko. V novom vzťahu zapoj najprv mozog, potom srdce 🙂 Nech je tvoje rozhodnutie akékoľvek, prajem ti v ňom veľa šťastia 🙂

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
marca12
19. máj 2018

@katarinapekna ono sa to lahko hovori. Ja som po 7 rokoch prisla na to,ze ma klame. Ma nespocetne mnozstvo dlhov,na ktore som prisla jedine mojim patranim,lebo sa mi nezdalo,ze vsetko platim ja,celu domacnost,ucty,hypoteku na dom a dokonca mi kradol peniaze. Vkuse bol nervizny. Milion krat som sa pytala,aky je problem. Vzdy som mu pomohla,bed pri podnikani sa vyskytne,ze nir su peniaze,tak partner pomoze a uhradi,co treba. Kolkokrat bolo,ze som mu dala peniaze,nech vyplati faktury a on mi bude klamat a zadlzi sa este viac?Vzdy som si myslela,ze mne sa to nemoze stat byt taka sprosta. Teoreticky a u inych je kazdy mudry,ale ak sa to stane v tvojej rodine,ver mi,ze sa na to budes inak pozerat. Ja som psychicky v koncoch a neviem,co mam robit. Jedine vychodisko je rozchod

diabliq6666
19. máj 2018

@koniarka1 nooo...ja by som to urobila nasledovne...dohodnut sa s exe na splatkach a popritom najst vsetky zmluvy z poziciek a dat si ich skontrolovat...je mozne aj to,ze niektore pozicky su premlcane,niektore bezurocne,co dost vyrazne znizi vyslednu sumu...ak chces,dam ti kontakt na pravnicku,ktora sa ti na to pozrie,ci je vsetko ako ma byt(co som si na 10000000% ista,ze nie je) a aspon zcasti sa vam odlahci

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
hipuska
19. máj 2018

A prečo sa dostal do takých dlhov?

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
tncka
19. máj 2018

@koniarka1 a preco si mas brigadu hladat ty? Tak hadam ked sa hlupak dostal do pruseru,nech sa z neho aj dostane! Nekomunikovat je najvacsia blbost aku mohol spravit. A uz mu nepozicia peniaze naozaj nikto kedze urcite je vedeny ako dlznik v uverovom registri.

37373
19. máj 2018

@koniarka1
Ahoj, exekutorov treba kontaktovat a zacat im kazdy mesiac posielat aj ked len po 30 eur na ucet - kazdy mesiac, pravidelne. Najhorsie je s nimi nekomunikovat a vyhybat sa im. Ked uvidia vasu snahu riesit problem, nebudu vas prenasledovat a v buducnosti, ked nastupis do prace, mozete splacat aj viac.

37373
Autor odpoveď zmazal
ukulela
19. máj 2018

baby, diskusia je 2 roky stara!