icon

Môj partner nechce deti: Čo robiť?

22. jan 2024

Ahojte žienky. Je mi od nedele nejako čudne... cítim sa ,nie je to ani smútok,či frustrácia,cítim sa fakt divne. Môj chlap(sme spolu skoro 1,5 rok) nechce dieťa,povedal mi to na túre,keď sme kráčali do kopca. Že on sa necíti na deti,ma 48rokov a býva sám vo veľkom dome (čiže peniaze by neboli problém), zarobí. Ale on sa proste necíti byť otcom a keby sa podarilo,tak pôjdem na potrat...toto mi povedal 😭. V živote nikdy som sa tak necítila,už nechcem s ním ani súložiť akokeby mi dal facku,nikdy sme sa o takomto nebavili,neriešila som to,mám 35 a bola by som šťastná,keby sa zadarilo. Je to "na rozlúčku" asi?...😢. Poraďte mi prosím,mamina mi povedala,že strácam čas s ním,aj keď sa ľúbime. Láska niekedy nestačí 😢.

cervenaruza123
23. jan 2024

Chapala by som ze nechce dieta, ze ho neplanuje. Viem pochopit, ze na to neprisla rec a vo vasom veku to asi ani vo vztahu nie je priorita cislo 1, inak by ste sa asi ponahlali a deti riesili hned na zaciatku vztahu, aby ste to stihli. Ale jeho reakcia, ze ked nahodou otehotnies, pojdes na potrat, to je cez. Ci je clovek vseobecne za potraty ci proti alebo hocijaky nazor ma, takto razne priam prikazat, ze to bude tak a hotovo, ked sa to tyka tvojho tela a bol by to zakrok u teba, tak to je proste prilis. Ked tak razne nechce deti, nech ide na zakrok on a deti hrozit nebudu. Hlavne ze nechce aby si brala antikoncepciu, ze chemia, gumu nechce, ale uzivat si chce, sak keby daco, pojdes na potrat, ake jednoduche riesenie prenho, wow. Toto by ma nesmierne urazilo, ze spaval s tebou a nemal tolko ucty ti povedat, aky radikalny nazor v tomto ma, ze by ta posielal na potrat a aby si sa teda aj sama rozhodla, ci je vasa ochrana dostatocna napriklad.

natalka13
23. jan 2024

Tak si sa dozvedela ze nechce deti. Budcto akceptujes, alebo sa rozidete.
Uprimne? 33 rocna si najdes 46r chlapa a neriesis ci chce v buducnosti rodinu? Divne hlavne ak ty ju chces.

alexalexka
Autor odpoveď zmazal
daniela595
23. jan 2024

@jazula aj mne to napadlo... rok a pol naostro? A o detoch sa nebavime? Nieco za tym bude

andigab
23. jan 2024
autor
23. jan 2024

Sám si priznal,že mal voliť iné slová. Sama som si priznala,že som sa mala pýtať skôr. Vôbec nič mu nevyčítam,je to z veľkej časti moja chyba, pretože som zabudla riešiť budúcnosť, keďže nám bolo dobre v prítomnosti. Do ničoho ho nútiť nebudem, žiadne podmienky si klásť nebudem. Nečakala som asi len takú reakciu. Rešpektujem jeho rozhodnutie. Začínam mať pocit,že má v skutočnosti pravdu a otázku detí som mala položiť už na začiatku,no nechcela som aby to vyznelo,že len po tom túžim, mať deti a tým sa vyjasní celý vzťah.

autor
23. jan 2024

Čo sme sa dakedy dávnejšie bavili,že prečo ostal starý mládenec,mi povedal,že nemal šťastie nájsť niekoho,kto by zdieľal s ním toľko koníčkov,mal kopu práce a vzťahy zanedbával. Ale naozaj som sa ho nevypytovala, prečo nemá deti a či chce mať deti. Teraz,keď mi naposledy povedal,že by asi zošalel behať kolo bábätka a keďže som sa ho na to nepýtala, dúfal,že zdieľam s ním taký istý postoj. Ale ak túžim po dieťati, môže urobiť kompromis kvôli mňe,nie kvôli nemu. Tak mi to vysvetlil a ja neviem,ako to chápať. Čiže sa musí ako keby "premáhať",aby som bola spokojná, alebo ako to pochopiť. Chcela som deti, pretože budeme obaja po nich túžiť,nie preto,aby musel robiť kompromisy,či nedajbože nejakú "obetu" 🙄. Vlastne sme sa za ten rok a pol ani nespoznali.

mofa
23. jan 2024

Je mi to luto, najhorsie je, ze ty uz nemas tak moc casu.teraz kym sa das dokopy z rozchodu, kym niekoho stretnes a potom teda skusat mat to babo. Ked ho lubis kiez by sa spamatal a nejak mu to doslo, ze nechce o teba prist:(
A taka ofazocka to ste akoze praktikovali prerusovanu suloz?
Lebo tiez som to tak roky riesila a tesila sa aka som sikovna a nakoniec asi bol aj niekde problem lebo otehotniet sa nedalo.

suezana
23. jan 2024

Žienka zlatá, asi to bude ešte bolieť....nič nie je tvoja chyba, prestaň sa týrať....prežili ste krásne chvíle, všetko je tak ,ako malo byť. Sú veci v živote, ktoré si musíme prežiť, možno to bol váš osud. A teraz hlavu hore a idete ďalej. S láskou ❤️ ....zvládnete to. Si rozumná žena a hlavne teraz daj seba na 1.miesto. žiadne výčitky 😘😘😘 ak ti bude ťažko, napíš mi ip, nasmerujem ťa na ženy, ktoré vedia podporiť . Nepočúvaj nekonečné výčitky , prosím ťa 🙏🙏🙏

ivankatal
23. jan 2024

Nie je nad čím rozmýšľať,ani sa o čom baviť. To čo povedal,by bola pre 99,99% žien,ktoré dieťa chcú veľká STOPka...či o čom sa chcete rozprávať? Ja nerozumiem..to si len ty musíš zrovnať v hlave,či to dieťa chceš alebo nie. Ak nie,zostaň s ním,ak áno,ber nohy na plecia. Nie je to jediný chlap s ktorým ti bude "fajn" ako píšeš.
To že sa poznajú rodiny nie je dôvod aby si s niekym bola ak mate rozdielny názor v tak zásadnej téme. A ďalšia vec- teraz je ťažké odísť ale keby zostaneš tehotná,tak o tebe zrazu nevie? To už by problém nebol? To môžeš rovno odísť hned a možno sa podarí s niekym iným a tiež môžeš zostať sama a možno nie🤷‍♀️

zltalienka
23. jan 2024

Teraz si to veľmi úprimne a pravdivo napísala. Síce ste spolu rok a pol, ale ste sa ešte nespoznali. Zdieľate koníčky, priateľov a aj posteľ, ale zabudli ste zdieľať seba.
Neodporúčam robiť kompromisy v otázke rodičovstva. To nevypáli dobre.

autor
23. jan 2024

@mofa chcela som brať antikoncepciu,povedal mi,že určite nie. Dlho sme používali kondómy,to bolo zasa z mojej strany a ostali sme pri prerušovanéj. Časom sme to už neriešili,povedal,že si určite bude dávať pozor. Keďže mu verím,verila som aj v tomto. A že sa nepodarilo do tej doby,neviem dôvod. Pravidelne chodím na preventívky, čiže asi len "šťastie v nešťastí".

ankare
23. jan 2024

Dovod je jeho vyšší vek, podľa mňa.

pinkmom
23. jan 2024

Prepáč, ale to po takomto rozhovore a takejto bezohľadnej odpovede, že by ta poslal na potrat si ešte s ním??? Nič v zlom, ale si hlúpa....presne takúto tento typ chlapa potrebuje. Rýchlo preč od neho

daniela1911
23. jan 2024

Dôvod, že sa nepodarilo? Dôvod je jednoduchý, vie sexovať. Niekto to praktizuje XY rokov. Z tohoto by som zas drámu a konšpirácie o vazektómii nerobila. Nemá 20 aby sa nevedel ovládať a nepoznál svoje telo.

autor
23. jan 2024

@pinkmom sme odlúčení. Za tie slová sa mi ospravedlnil,bola to spontánna rýchla reakcia (možno nejaký obranný mechanizmus) a reakcia možno zlaknuteho pubertaka.Dšlo mu to už vtedy,ako to vyriekol. Nechcem zasa robiť z komára slona,tiež som vedela slovami ublížiť.Nechám to teraz tak,obaja musíme premýšľať a nech už bude výsledok akýkoľvek.

autor
23. jan 2024

Tým ale nechcem povedať,že sa ho zastávam. Určite nie, ublížil mi a tiež mám svoju hrdosť. Preto som odišla,ale nadávať mu,či vrieskať po ňom som určite nechcela.

alexalexka
23. jan 2024

Áno, asi súhlasím s tým, že je to na rozchod ak po dieťatku túžiš. Keby si bola aj ty trošku mladšia aj priateľ, tam poviem, že dajte tomu šancu, možno to časom príde, ale v jeho veku už presne vie čo chce a čo nie. Skúsenosti z môjho okolia hovoria, že do pár mesiacov možno budeš tehotná s niekým iným. 🙂 šťastná budúca mamina 🙂

V každom prípade, nebuď na seba taká prísna, ani neľutuj čo s ním bolo. Ostaneš silnejšia!

muchotrafka298
23. jan 2024

Mne prides ako rozumna baba, takze si vsetko v klude premysli. Za par dni sa s nim stretni ak chces a povedz mu ako si to predstavujes. Tebe je s nim dobre, len asi mate odlusny pohlad na buducnost. Nech sa k tomu vyjadri aj on a budes vediet na com si.

katica06
23. jan 2024

@ankare keď teraz rodia ženy okolo štyridsatky, aj neskôr poznám viac než tucet chlapov čo sa stali 1xotcom vo vyššom vek, kamoš sa stal otcom vytúženého syna keď mal 58

soonya
23. jan 2024

..ja len v ramci sirenia povedomia, ak mas 35, planujes niekedy v buducnosti dieta a mas momentalne nejasny vztah - daj si zmrazit vajicka 🤷‍♀️ do 35 su este ok geneticky a v buducnosti ked sa to vsetko vyjasni ci uz s tymto partnerom alebo inym budes mat realnejsiu sancu na otehotnenie a zdrave babo. Vela zien okolo 35rokov to neriesi, je tu take vseobecne nastavenie, ze zena bezne moze mat dieta okolo 40ky.. nie je to samozrejmost, usetris si tym v buducnosti mnoho starosti..

madeline1
23. jan 2024

On nechce dieta, ty chces. Mate vek. To, co ti povedal, ze by si sla na potrat, to snad nemyslis vazne. Lubite sa, naozaj? Mamina ma pravdu...do roka mozes mat zivotneho partnera a byt stastna a cakat dieta, odputaj sa. To su zasadne otazky, ktore riesis a 35 rokov je dost....

madeline1
23. jan 2024

@soonya mat miminko v 50tke nie je nic moc, aj keby nebola prvorodicka, nie to, ak by bola...je to neskoro...radsej nech si najde jasny vztah, nez zmrazovat vajicka

anika2007
23. jan 2024

Co najrychlejsie utekaj!!!!je Sebec!!!!utekaj.roky ti ubehnu a uz potom nebudes moct mat vobec deti.aj keby si chcela.do tej cca 45 mozes mat deti.po 45ke je uz veeelky problem otehotniet,mnohe zeny uz idu po 45 do prechodu.najdi si muza ktory chce si zalozit rodinku.

majarumm
24. jan 2024

Prepáč ale v takom veku čo čakáš? Už je to dosť vysoký vek nato, aby chcel ešte vychovávať dieťa.. čo si nenájdeš mladšieho? Kopu chapov behá po svete, áno cítiš lásku ale čas vylieči, vyrieši.. neskôr uvidíš iné možnosti a verím, že budeš šťastná a spokojná potom.

katkazuz
24. jan 2024

@pinkmom
Super príspevok 👏
A toto ma zabolelo aj za autorku- nič v zlom, ale si hlúpa!
Top koment 👏

ghoul_
24. jan 2024

@anita6666 presne, veď už je starý na dieťa

cenicienta
24. jan 2024

Drž sa, akokoľvek sa rozhodneš bude to dobré. Ak by si ho milovala, budeš s ním štastná aj bez detí, ale ja tu čítam prevažne iba bolo mi s ním fajn. Takže obaja ste vo vzťahu plávali ako priatelia s výhodami. Je tu aj iná stránka, môžeš v budúcnosti otehotnieť s niekým s kým si nakoniec vôbec nebudeš rozumieť. Ono budúcnosť môze priniesť veľa scenárov. Ale mam pocit, že ty si už rozhodnutá. Takže nestracaj čas. A ps: koniec vzťahu spôsobia aj banalnejšie veci ako to, že by ťa poslal na potrat.

andreatytler
24. jan 2024

Je mi velmi luto cim prechadzas. Posobis na mna velmi prijemne. Ide z teba dobro. Bola by si skvela mama.
Vysielal velmi zmiesane signaly ohladom tehotenstva. Na jednej strane nie je pre neho priorita sa chranit a na druhej strane posiela zenu na potrat aby mal istotu ze nema potomkov. Preco musi svoje potencialne deti zlikvidovat?
To ze nechce deti by ma sklamalo, ale to posielanie na potrat by mnou otriaslo. Vravi ze mal volit ine slova. Neviem. V hlave a srdci to bude mat stale tak isto surovo nastavene, akurat slova budu jemnejsie.
Nie je to nahodou tak ze doteraz si si ani ty poridne neuvedomila ze CHCES mat deti. Brala si to tak ze ak sa zadari, bude dobre a ak nie je nam spolu aj tak dobre. Az teraz ti doslo ze mat deti je pre teba ovela dolezitejsie ako si si myslela. Mozno preto si nemala potrebu s nim ten rozhovor viest a mozno preto si teraz v takom tazkom rozpolozeni, lebo si nielen pochopila aky ma on postoj k detom ale aj to aky mas ty postoj k detom.
Moj muz nechcel deti. Zacali sme vztah s tym ze nikto z nas nechcel deti. Ja som po roku zmenila nazor. On nie, ale povedal ze koli mne je ochotny tie deti mat. Mne to stacilo. Tebe zda sa to nestaci. Isla som do dietata s vedomim ze sa o neho budem starat asi sama. Dopalo to tak ze muz je do nasho syna uplny blazon od prveho dna. Je skvely otec. Mala som stastie. Muz mal 58 rokov ked sa syn narodil.
Urcite si daj zamrazit vajicka hned teraz. Po 35 ide plodnost zeny drasticky dolu vodou. Zda sa ze je pre teba dolezite mat deti s niekym kto ich chce a moze trvat urcity cas kym ho najdes a potom uz bude neskoro a ver mi ze je to hrozny pocit ked sa nedari.
Drz sa.

babls5
24. jan 2024

Každá žena túži byt mamou ...najde sa aj taka čo nie...ale fakt 99perc zien si uvedomi ze chce babo...a ked raz ho chces ver tomu ze vztah pojde do zahuby tak či tak...lebo s babom sa nerozlucčiš tak lahko ako s partnerom ktory sa ti aj tak zprotivil