Môj partner užíva drogy a pije alkohol
Ahojte, chcem odísť od partnera, ale nie je s ním rozumná reč. Húli trávu cez flašu 6-8x denne, každý deň vypije 3-6pív, má agresívne sklony a občas mám pocit, že je v tom aj iná droga alebo už má také zmenené vnímanie práve z trávy... Snaží sa mi stále robiť výčitky, keď idem s kamoškami po robote na kávu, vymýšla si, že s niekým chodím spávať (ale ja nikoho nemám), lebo sa mi hnusí tento jeho životný štýl a aj on.. venovala som tomu roky v dúfaní, že sa to zmení, ale už som veľmi unavená a nemám chuť čakať na zázrak. Nemáme spoločný majetok ani deti. Jeho otec je alkoholik a násilník na jeho mamu (bil ju/bije ju) a ja mám strach, že toto smeruje tam kam nechcem. Čo robiť? Stale mi chodí za zadkom doma, minule na mňa nakričal aj keď som sedela na záchode, že ako dlho tam plánujem byť a podobne...
Ja inak nepožívam žiadne omamné látky, robím s deťmi, som slušná osoba zo slušnej rodiny, aby ste si nemysleli.
@ella_price práveže som si už zohnala podnájom od nového mesiaca... teraz je otázka ako mám odísť... rada by som asi odišla keď tam nebude, už predomnou rozmlatil dvoje dvere a sadrokartonovu stenu...
@slnko93 Nemáš príležitosť na dni, kedy nie je doma? Poprípade si začni pomaly ukladať veci a využi prvú príležitosť (keď bude v sprche, v obchode, v najhoršom prípade môžeš ešte vždy kontaktovať políciu)
No nic, vezmi si znamych, nech sa co najskor pobalis a nech tam nie si sama.
On nepracuje?je v byte celý čas? Vezmem oca, mamu,segru,kamosky xy ľudí, všetko zbaliť do vriec, rýchlo a buchnúť dvere. Zablokovať jeho číslo, nebavit,nevysvetlovat. Ak sa bude vyhrážať ze si nieco,on sebe, urobí,zavolam ba neho políciu,az nemám potom zlé svedomie,ak by niečo. Ale nič by ma nedonutilo sa vrátiť.
A ak by mal pri sebe trávu,tak to by ho mohlo dostať na par mesiacov do lochu,co by mu aj mohlo pomôcť, odstaviť minimálne sa od drog.
Ty pozeraj na seba hlavne, on je trosečnik. Bud rada,ze si nepocitila ako bolí jedna dobrá pastovka na bradu,po ktorej ti este dva týždne brni celá hlava a mas seknutie v krku.
Utekaj.
Poprípade zavolaj políciu ak by vystrájal, pri ňom to nemá význam takto ostávať
@slnko93 utekaj dievča kým je čas, inak mas cely život na krku magora a tyrana. Nečakaj kým ti spraví deti a ty nebudes mat inú alternativu ako s ním ostať. Odíď, napis mu list a vysvetli mu v nom vsetko. Nehovor mu kam ides, ani kde budes bývať. Ked bude robiť problémy, riesit cez políciu. Pri najhoršom ho nahlas za drogy, nech spravia raziu. Spamätá sa
@slnko93 idealne ak by ta prisli odstahovat nejaki chlapi a hoc aj nech je doma…ked sama, tak asi postupne potajomky pobalit a poodnasat v malom.
Držím palce a som rada, že si si našla niečo iné, lebo mať takéhoto partnera, to nie je nič dobré. No skús jedine počkať keď nebude doma a rýchlo sa zbaliť a odísť. Lebo neviem keby si to robila pomaly, či by si to nevšimol.
Niekoho by som si zavolala na pomoc, cim viac ludi, tym lepsie. Aspon budes mat svedkov keby nieco. Urobila by som to rychlo, jednorazovo, dovi dopo.
riesila by som odchod a rozchod, tu sa nepohnes, zial, bude to stale to iste, nepremarni svoju sancu na lepsi zivot
Akoze, naivná predstava, že odídeš keď nebude doma, zavries dvere a máš pokoj....to ti príde život ničiť do nového. Už dávno si mala volať políciu, keď bol agresívny, pod vplyvom....to by si mala najlepšie. Nech ho vezmu a ty si choď. Nech máš dajaky papier v ruke
Dohodni sa s niekym aby ti prišiel pomôcť pobaliť v deň odchodu.... Bola som s podobným a keď som mu v nedeľu ráno oznámila, že odchádzam najprv skúšal robiť cirkus, kým som mu nepovedala, že do 5 minút sú u nás naši... V tej chvíli schmatol bundu a už ho nebolo... Doslova sa po💩💩💩 a pritom ku mne si dovoliť vedel 😂 hlavne žiaden strach, nepovoľ a choď si za svojim životom 😉
najlepsie by bolo, ak by si si niekoho zavolala na pomoc ako taku moralnu podporu. proste pre istotu, tam si myslim, ze by ho nenapadlo uz nejak moc vymyslat. najlepsie nejakeho urasteneho mladenca
@slnko93 čím skôr od neho odísť.
Nemáte deti ani spoločný majetok?????? To je vymyslené,
či čo?
V momente by ma nebolo...
@slnko93 v prvom rade blahoželám k výberu partnera, to bol vo výpredaji alebo čo? V druhom rade si dorieš ten podnájom, aby si sa mohla ešte tento víkend odsťahovať. Keď sa budeš baliť, nech je tam s tebou minimálne jeden muž, otec, brat, ujo...to je jedno, keby robil bordel, volaj políciu. Aj keď sa odsťahuješ, nejaký čas sa snaž nechodiť nikam sama najmä večer, lebo mu môže v jeho zhulenej hlave prepnúť
Kazdy den si zbal nieco a vezmi so sebou do prace, k rodicom, aby si nemala vela stahovania. Predpokladam, ze byvate v podnajme, tak tam asi vela veci nemas. Ved zasa pobalit oblecenie to netrva dlho.
Ved ty si stastny clovek!!!!!! Nemas s nim deti, ani majetok. Utekaj.
@ella_price
@oktoberka
@martinkatinka
@ivanka12311
@silviazlat
@chantalka86
@prvosienka7
@cimage
@luga_luga
@anita6666
@hipuska
@veronika65
@vikisukik
@alzbetka83
@11iva11
@elizabet173
@brembo
@luciannka83
@stanulienkat
Ahojte žienky, ďakujem vám za toľkú podporu... je to veľmi dôležité počuť to aj z iných strán... nič z mojho príspevku nie je vymyslené... len ja som bola asi príliš naivná. Ani neviem čo som si myslela, keď som začínala tento vzťah... že sa zmení? Zaslepené oči... potom prišiel lockdown a všetko sa len valilo a zosýpalo na seba. Dosť dlho som aj bojovala s pocitom, čo si o mne povedia ludia...že som si rozbila vzťah... že on bude rozprávať, že som odišla za iným (ako mi už niekoľkokrát povedal, že vlastne moj dovod odísť je len ísť za iným - čo absolútna hlúposť)... postupne som sa vyrovnávala a vyrovnávam s týmito pocitmi.. s pocitom, že mu ublížim týmto odchodom... roky som nemyslela na seba, len na jeho blaho...až sa to dostalo do fázy, kedy sa bojím aj dlhšie sedieť na záchode alebo ak sa nachádzam pridlho v inej miestnosti v byte pride ma skontrolovať, či s kým si nevypisujem,... stratila som absolútne slobodný úsudok..stále mi rozprával len to, že vďaka nemu mám dobrú prácu, vďaka nemu som sebavedomá, vďaka nemu som opeknela...atď. Som veľmi unavená zo všetkých myšlienok, s ktorými bojujem... s výčitkami, ktoré do mňa zasial, aby som vždy mala.... ale postupne som dozrela až sem a dnes zaplatila nový nájom. Mám naplánovaných odchod o niekoľko dní bez toho, aby tam bol..... dúfam, že sa mi to podarí.... aj keď mám strach čo príde potom.... a áno trávu má doma stále, ale rada by som bola, keby som ja nemusela riešiť tieto veci s políciou... do práce chodí málo, nemá fulltime job. Veľmi ma mrzí, že to musím urobiť takto..ale ja už fakt nevládzem...
@slnko93 To je super,že si si to uvedomila a,že mie je neskoro,že nemáte ešte spoločné deti.. Silno držím palce nech sa Ti podarí odísť čo najskôr a bez problémov.. Nech sa Ti darí
@alzbetka83 ďakujem ti veľmi pekne, tak asi ma niekto tam hore "ochránil" s tými deťmi... nezniesla by som pocit, že som im toto spôsobila
@slnko93 Robíš malé kroky a aj to je velký posun dopredu 🙂 Držím ti palce, aby si sa z tohto všetkého čoskoro dostala ❤
@ella_price ďakujem ♥️ nie je to ľahké, my ženy máme tendenciu zachraňovať aj nezachrániteľné
@slnko93 ja nie som žienka. Dobre si urobila,inak by ta stiahol so sebou dole,bola by si uplne bezradná,čo robit,na koho sa obrátit,ako mu pomoct a na seba by si nemyslela.Bola by si neštastná a zufalá. Možeš si na pomoc zavolat kamaráta,brata pre istotu. Svoju novu adresu zatial povedz len svojim najbližším a podla možnosti ked pojdeš do nového bytu,nejaký čas nechod priamo,eventuálne ked je to možné,viac krát prestup-pre prípad,že by sa rozhodol sledovat ta. Na zvonček a ani na dvere nedávaj svoje meno a poštu nech ti posielaju aspon na čas domov,k rodičom alebo k dobrej priatelke-to si polahky vybavíš priamo na pošte.
ahojte všetci, ktorí ste sa zapojili do tohto fóra. Odišla som. Včera. Bol to neskutočný cirkus ale boli tam so mnou štyria ľudia... bol plač, krik, výčitky, urážky.... je mi zle, ale verím, že to prejde... ďakujem za podporu.

Nemáš miesto a priestor kam by si mohla na chvílu odísť? Poprípade nejakú pomoc zo strany rodiny?