Môj priateľ denne pije vodku
Čítam tu akurát príspevok,že sa manžel raz opil,či sa má rozviesť a pobavilo ma to, lebo ja mám inú otázku. Moja téma nie je fake. Môj partner naopak popíja denne. Keď príde z práce, večer si sadne k telke a pravidelne si dá cca 5 pohárikov vodky. Trvá to už roky ,takmer denne. Občas, na oslavách sa zdruzga aj poriadne. Nikdy nerobí hanbu, je zodpovedný, starostlivý, neagresivny. Na otázku prečo musí piť povie,že niekto má cigarety, niekto gembluje, niekto marisku, jeho uvoľňuje vodka. Je to jeho denný rituál. Aký názor nato máte a má to niekto rovnako?
Povedzme si pravdu, popija sa skoro vsade. Brigadovala som jeden cas v dedinskej krcme, a tam odbehovali chlapi na jeden poharik na otocku a hned domov pokracovat v pracach na zahrade alebo na dome.
Tymto neidem schvalovat vodky, ale zase ja by som mojmu nezakazovala dat si pivo vecer po praci.
Ale to vsetko su veci na tenkom lade.
Treba sa nejak dohodnut.
Neviem, ci to uz zaznelo, ale.. teraz mu staci 'na uvolnenie' 5 poharikov, no ta hranica sa bude posuvat.. bude to casom mozno 7-10 poharikov, pol flase, flasa? Pokial az si ochotna to tolerovat? Mas chlapa alkoholika a ak ZATIAL nie je agresivny a nijako ho to neovplyvnuje (comu neverim), casom sa toto urcite zmeni! Utekaj zena
@elizabet173 fuu. No my sa dost pohybujeme vo vinarskych kruhoch 🙂 a tiez spolocenske akcie - pracovne, sukromne. Cize tento pocet dame normalne. A to sme z pracovnych a sukromnych krihov ti, co si daju pomenej 🙂 ale ano, je asi cudne, aby niekto sam len tak dal 5 poharikov doma pri telke.
@elizabet173 tiez som vravela muzovi, ze my to dame tak za 3-4 roky. Spolu. Aj to neviem, ci nehovorim malo 😃 ked mame v pivnici 15 flias vina, uz rozmyslame, komu a kedy to rozdame. A vidis, niekto to ma na 30 dni vlastnej spotreby. Uff.
ak denne, už je závislý a v podstate je to zatiaľ mierny alkoholizmus, 5 pohárikov pod kontrolou ešte nie je taká tragédia, avšak je to len krátky krôčik k nej - akonáhle bude denne rúbať fľašu, potom to príde 🙂
@mrkvicka060 no my mame doma cely vinny sklep, ako som pisala pohybujeme sa (nielen) vo vinarskej spolocnosti. Ale nemam dovod ta odsudzovat za to, ze nie ste gurmani 🙂 kazdy jeden sme iny ;) ak nechodite po akciach alebo nemaye velke rodinne oslavy ako my tal chapem, ze nemate co s vinom a radsej rozdate.
Len daj pozor uz je zavistli na alkohole teraz ti nerobí nič ale počkaj za par mesiacov treba ho zabrzdiť čím skôr tým lepšie
@queen_mary hej az potom som si precitala, ze ste vinari. Tak to chapem tym padom to mnozstvo. Aj ked vela sa mi to zda aj tak. Ale zas, my sme opacny extrem, ze alkohol naozaj skoro vobec ako je rok dlhy. A mne vino ani len nechuti 😅
Nechodíš s mojim bývalím???😂😂😂😂😂ak si s PE verím tomu že to je on.. 🤣
Nie je to ok, ale takto zije drviva vacsina chlapov slovakov.....
@elizabet173 pozri oficialne statistiky. Slovak cca 50 rokov pije denne alkohol - akykolvek- pivo, vino, tvrde v 90%.
Je alkoholik. Je dobre, ze nie je agresivny, ale zdravie si nici dost. Ale ak si to neprizna a nebude chciet to riesit, nepredpokladam, ze s tym niekto pohne. To musi ten clovek sam chciet.