icon

Môj priateľ má 3 deti a všetko je veľmi komplikované

bozka90
16. jan 2015

Ahojte chcela by som vás poprosiť o rady alebo skúsenosti ak ste boli v podobnej situácií.......Ja s mojím priateľom sme sa zoznámili v práci ja som bola zasnúbená v tom čase a on ženatý otec 3 detí (už vtedy mali s manželkou problémy)....Na prvý pohľad sme si sadli čoraz viac sme chceli byť spolu....už po par mesiacoch sme zistili, že bez seba nevieme existovať a tak som ja zrušila zasnúbenie a on podal žiadosť o rozvod a začali sme spolu žiť......o deti sa zaujíma dokonca by ma s nimi chcel zoznámiť ale jeho žena nám začala robiť strašné problémy....Som s ním strašne šťastná a chcela by som s ním rodinu ....Je to všetko strašne komplikovane a ja niekdy neviem čo robiť a ako ďalej...Jeho deti by som spoznala strašne rada veľmi sa na ne teším ale obávam sa, že ich bude proti mne jeho ex štvať ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
alaguema
16. jan 2015

@bozka90 vlastnú skúsenosť nemám, ale poznám muža, ktorý odišiel od rodiny a žije s priateľkou. Je už rozvedený, láska ako trám, nevedeli bez seba žiť. Teraz, po asi troch rokoch idylka začína blednúť. On má striedavú starostlivosť, veľké výdavky na deti, ona je nespokojná, chcela by viac času a peňazí pre nich. Sú tenice, frustrácia, hádky a scény. Pomaly mu dochádza a ľutuje, že odišiel od rodiny. To ale neznamená, že vždy to musí dopadnúť takto. Druhý prípad, ktorý poznám - dva roky spolu, on ešte nerozvedený, manželka robí prekážky ohľadom detí, milenka je ok, majú sa stále radi, klape to medzi nimi, ale on má veľké výčitky kvôli deťom. Ten tieň tam bude podľa mňa už vždy. Ona - drží sa, tvári sa, že je všetko ok, ale sem tam vidieť, že kadečo jej vadí...napr. to, že sa zatiaľ nerozhýbal k rozvodu.
Preto, ak si realista, tak máš už teraz predstavu, čo taký modus vivendi obnáša a pripravíš sa na to. Skúsenosti iných ľudí ti nepomôžu. Spoj rozum a srdce, zaľúbenosť nie je láska...skús sa vidieť o pár rokov s týmto mužom za daných podmienok. A tiež ti nepomôže ak budeš akýmkoľvek spôsobom hodnotiť manželku tvojho priateľa. Len tí dvaja ľudia vedia, čo majú doma a každý má sklony podávať realitu cez ten svoj filter. Takže aj tam treba byť realista.

tinka323
16. jan 2015

Jaaj dievca, konecne ma co si zasluzi... ma aj jeho zena pri starostlivosti o 3 deti to co by si jedna manzelka mala zasluzit?
ja mam 3 deti a boli tazke obdobia, vycerpanpst unava, kriza, vzdialili sme sa, ale aby sme to riesili butlavpu vrbou?
a ty mu hned na to skocis.
inteligentna zena si nezacne s nestnym zadanym s 3 detmi.
vies kolko to obnasa problemov do buducna a nrboj sa ze nespadnu ruzove okuliare.
udrzat manzrlstvo, pestovat je narocne. Je to samostatna bunka.
ty ides rozbit bunku a zalozit novu, tak rataj , ze v nej budu aj jeho 3 deti plus vase, plus nespokojna ex....to vsetko so sebou beries uz teraz do bezdetneho vztahu.
Este ani nie ste manzelua a uz zacinaju probly, lebp tu pises.
to su zatial ziadne.pridu zlozite.
ved mas zivot pred seboy, tolko chlapov chodi po svete, ver, ze je pre Teba jeden, ktory Ti ide oproti.

naoi
Odpoveď bola odstránená
zuzka_puska
16. jan 2015

ja aj studujem, aj mam rodinu, aj pracujem... a poviem vam baby, mam len jedno dieta, ale vecer po celom dni mAm dost... som rada ked si dam na balkone oddychovu cigaretku, a potom sprchu a spat... samozrejme manzel uz nic, ked vidi aka unavena som radsej mi da pokoj 🙂 a to mam 25, som mlada. lenze rodinny zivot a popritom praca, to nie je sranda. Samozrejme ked tu napises, ze ako ty by si to vsetko zvladala, aj deti , dom, skolu aj robotu... Ok, vsak prajem ti nech ti tie 3 deti daju do striedavej- a budem sledovat aka budes vzdy ciperna, vyobliekana, budes stihat varit , ucit sa, rychlo do roboty a este okolo 3 deti vsetko porobit... a dbat na to aby deti boli ciste, naucene- to nie je len tak ze das detom jest, vyzehlis im veci, a tym to konci.... tym to len zacina 🙂 detom sa treba velmi venovat!!!! Ale darmo, neskusila si, tak mas silne reci a hras sa tu na supermanku 🙂 napis o 5rokov ked budes mat aspon 2 deti, plus 3 priatelove, ci sa stihas malovat, nakupy sexi veciciek, ci mas stale tolko chuti a vzdy otvorenu pindulindu pre toho chudaka muzicka 🙂 🙂

7babenka23
16. jan 2015

@naoi vobec, naco taketo veci sa tu teraz idu riesit?? nechapem, a nevidim dovod to tu riesit s cudzimi ludmi.. ja som napisala prispevok, co som zazila ja, ake mam skusenosti... ano snazime sa, a to co ostane mojim detom to je uz na mna a priatelovi co si spolu vybudujeme.. 🙂 dufam, ze odpoved staci...

zuzka_puska
16. jan 2015

@naoi o ten ich dom sa budu musiet vsetky deti podelit. plus- zo zakona deti polovicu domu vzdy manzelka, druhu polovicu deti. takze ked tvrdi ze jeho detom zostane ich dom- bud je dom napisany na tie jeho deti, a oni su dozivotnym bremenom- alebo proste zase trepe no 🙂

ivetlo
16. jan 2015

Vykašli sa na to, pošli ho domov, zmeň prácu a zabudni na neho. Začala si niečo čo dobre neskončí. Buď sebec a mysli na seba. Lebo potom môžeš čakať len roky trápenia a dní ktoré budú ružové zrátaš na jednej ruke a tých čiernych ... .
Ak k sebe patríte, tak nech za tebou príde keď bude mať vo veciach jasno a bude rozvedený. Veď ty si teraz pre neho aj výhodná, on mal kam ísť bývať, má servis od teba, nemíňa na hotel alebo privát, má uvarené, opraté.
A čo keď pominie zaľúbenie???
Ber to krátkou cestou a pošli ho preč. Toto si nezaslúžiš. To sú len hormóny a pobláznenie. Vôbec nepíšeš ako dlho si to s ním ťahala než sa k tebe nasťahoval, koľko býva u teba, a pod. Koľko máš rokov, koľko on.
Nepokaz si život.

vlockasnehu
16. jan 2015

@zuzka_puska A ked to budu chciet tie tri deti "nevlastnej mamicke" osladit, len vtedy sa bude chytat za hlavu...

tinka323
16. jan 2015

@zuzka_puska chapem, my mame 2 male jednu pubertiacku ja som sa rozhodla pracovat, prestahovanie.
vsetko na mna padalo.bola som podrazdena, ani ma nenapadla myslienka, zeby ma v tom nechal muz samu.
krizy pridu, lebo patra k manzelstvu a posuvaju ho hore.
zakladatelku prejde smiech po 2 rokoch.

radka168
16. jan 2015

@bozka90 Ahoj,napisem Ti ako dopadla moja najlepsia kamaratka v takej istej situacii ako si ty.Zalubila sa do zenateho,ktory si zo svojou manzelkou zevraj nerozumel,nebol pri nej stastni,vravel ze su spolu len kvoli ich jednemu dietatu,ktore ma uz 20 rokov.Takze ohlad na dieta brat nemusel.Ok manzelku opustil,nastahovali sa spolu do podnajmu,moja kamaratka otehotnela,byvali spolu presne 11mesiacov,ich syn mal 2 mesiace,ked on si uvedomil,ze chce byt so svojou manzelkou tak sa k manzelke odstahoval,teraz ma maly 6 mesiacov a ako sa od seba odstahovali,samozrejme aj rozisli tak maleho bol pozriet 3krat.Tak iba tolko,ze aj moja najlepsia kamaratka si konecne uvedomila,ze asi tie reci co tvrdil jej milovany ako si s manzelkou nerozumie atd...boli len prazne slova.A ona bola hlupa,ze rozbila rodinu.Uvedomuje si,ze iba sa jej vratilo to co ona urobila jeho manzelke a synovi.Takze Bozie mlyny melu pomaly,ale iste. Skor ci neskor sa kazdemu vrati aj to zle aj to dobre
co niekomu urobi.Neschvalujem vztah,ked niekto rozbije rodinu.A samozrejme kazdy chlap sa bude stazovat na svoju manzelku,ked chce vyskusat milenku.

zuzka_puska
16. jan 2015

@vlockasnehu deti vlastne mozu vysudit uplne vsetko, co ich otec pocas zivota vybudoval... nie? a myslim, ze zo celeho majetku maju pravo na polovicu... takze hadam nevlastnu mamicku osklbu , boli by hlupe keby to neurobili

zuzka_puska
16. jan 2015

@tinka323 zena nikdy nevie, kedy muzovi prepne a najde si nejaku pipinku , aby zabudol na problemy co su doma... ja myslim, ze kazdemu sa vsetko vrati- rozbila rodinu , to neostane bez nasledkov

ivetlo
16. jan 2015

@naoi Ešte by ma zaujímalo, či on vie že sa snažia. Či to nie je len náhodou niekoho zbožné prianie. Veď to by bola pre neho samovražda. To sa bije s racionálnym myslením. Ľutujem dotyčnú dopredu. A dobre si jej napísala.

zuzka_puska
16. jan 2015

@ivetlo prave unikol od zeny, deti, videl ako dopadne zrna ktora ma deti - neupravrna , unavena, nervozna 🙂 a zeby to chcel znova zazivat , to iste 🙂 ona sa asi snazi, a on sa tesi z dobreho sexu s milenkou 🙂 🙂

vlockasnehu
16. jan 2015

@zuzka_puska Zavisi to od toho, ci si ju ten vzorny otec vezme alebo nie. A ci napise alebo nie, zavet. Deti z jeho terajsieho manzelstva vsak musia dostat minimalne diel, ktory im prinalezi podla zakona (ak su neplnolete), ak su plnolete, tak minimalne polovicu takeho dielu.
Ale to neriesme, vedktovie kolko este bude mat manzeliek a deti....

tykat
16. jan 2015

@bozka90 Ty počuj.... Len aby Vám tie tri deti neprischli na stálo ked mama behá po sluzobkach 😀

Myslím ze smerovaniu tvojho života by velmi prospel otec od @opatrovatelka29 to by si hneď videla kde je sever ... Teda tak po týždni ked by ti odpuchli monokle okolo očí 😀

1katkas
16. jan 2015

Ja by som bola tiez proti tomu, aby moje deti poznali frajerku mojho exmanzela... dieta ma len jedneho otca a matku.....inak je riziko najst si frajera, ktory sa vykaslal na svoju manzelku s detmi...lebo ked to dokazal spravit raz tak to spravi aj druhykrat

ivetlo
16. jan 2015

@zuzka_puska Tak nejak. Len či si to ona chúďa uvedomuje. Ja viem že ona nečakala že sa to tu zvrhne až takto téma, ale snáď to dotyčnej otvorí oči.

zuzka_puska
16. jan 2015

@vlockasnehu vsak ano, ale raz sa hadam vezmu, ked su taki mimoriadne zamilovani 🙂 ked teda zakladatelka nechce byt navzdy len tou milenkou , ale aj niecim viac 🙂 🙂 ale ako pises, ktovie kolko mileniek este bude mat 🙂 a deti tiez.

zuzka_puska
16. jan 2015

@ivetlo podla mna si neuvedomuje nic 🙂 ukradnut otca od rodiny kde su 3 deti, to uz je prvy znak toho aka je neuvedomela!!! samozrejme ten chlap tiez, nie je to len jej vina

katy83
16. jan 2015

bola som v podobnej situacii a vela nechybalo a pana dokonaleho by som si vzala za muza.....uz boli vytlacene pozvanky. Mal len jedno dieta -dcerku asi 8 rocnu. Hned na zaciatku randenia ma s nou zoznamil, zacala u nas prespavat ...stale na nom visela, spala nami v jednej posteli a ja som sa nevedela dockat kedy vypadne.Ano som hnusna, ale nevedela som si zvyknut na tu predstavu ze je stale na prvom mieste v jeho zivote. Mal zamestnanie kedy musel niekolko krat odist a ja som s nou ostavala sama . Stale spominala pred nami mamu ....velmi som trpela. Bola som len dalsou tatikovou tetou . Mala som 25 ako ty . Nastastie sme sa rozsli a to nie kvoli jeho dcere ale inym okolnostiam. Si mladunka a mas tolkoooooooooooo moznosti....
velmi si to premysli co dalej

elika74
16. jan 2015

@petuskaa1 Na vzťah treba dvoch, preto sa treti do toho nema miešať. Ak by ti manzelia boli uz rozvedeni a potom si kazdy robi co chce a tato slecna stretne rozvedeneho muza s 3 detmi, nech vyskusa byt dobrou manzelkou, matkou i macochou, ked je s nim tak stastna. Ale v tomto pripade je situacia ina.

jasminet
16. jan 2015

pri 3 detoch je uz aj celkom riziko, ze dalsie nebude chciet mat - tak nakoniec aby si neskoncila ako macocha jeho deckam a vlastne nikdy mat nebudes - to sa stalo kamoske

opatrovatelka29
16. jan 2015

ako tak citam vsetky prispevky,mam dojem,ze v principialnych veciach mame vsetky zeny jasno a dost podobne postoje....teda vsetky zrele zeny.....mile poznanie,az mam pocit,ze tento kon ma zmysel....

vlockasnehu
16. jan 2015

@elika74 Velmi trefne 🙂 Ale vies, iskra preskocila, ona zrusila zasnubenie, on podal ziadost o rozvod. A po tomto ma teraz cuvnut? Ved akoby vyzerala....
Moja babka vravievala, ze pes neskoci, ked suka nedovoli....

vlockasnehu
16. jan 2015

@opatrovatelka29 Myslim, ze teoriu ovlada aj bozka, niekedy je vsak problem preniest teoriu do praxe

sabina1975
16. jan 2015

@bozka90 ako prepac teraz ti budem pisat ako matka a manzelka ak ti tak zalezi na detoch v prvom rade si im nemala brat otca !!! Ze mali problemy, cha to ti povedal on tak teraz to moze rozpravat dalsej o tebe ,viws nechcem ta sudit ale takymto zenam prajem aby sa im to v zivote vratilo nie raz ale viac krat

elika74
16. jan 2015

@vlockasnehu ...ak je ona taky typ cloveka, ktory rychlo vzplanie a city ho unasaju, lieta v oblakoch a po case, ked ten ohen velkej zalubenosti vyhasne, zapne sa konecne aj racio a dokaze rozmyslat, mozno dokaze zratat plusy a minusy tohto vztahu, mozno cuvne. Mozno sa zalubi do ineho medzicasom. Len nech si nevyberie mojho manzela, tiez mam 3 deti...

deninka82
16. jan 2015

poviem ti moj pribeh, z druhej strany takejto situacie. Nas vztah s ex uz par rokov nefungoval ako mal, ex sa utiekal do roboty, mali sme hypoteku, museli sme makat. Brali sme to len ako obdobie, ktorym si kazdy vztah prejde.Ale planovali sme dieta, otehotnela som a cele tehotenstvo som preplakala, pretoze ex neprajavoval taky zaujem ako som si predstavovala, nedotykal sa mi bruska, odmietal sa s babatkom bavit a ja som vraj prehanala ked som sledovala fora a to ako babatko rastie. Jehó nezaujem (podotykam, ze po 10 rocnom vztahu) som pochopila neskor. Snazila som sa starat o vztah ale ex vsetko odmietal a vyhovaral sa na robotu. Ked sa maly narodil, prestal sa ma uz dotykat, obchadzal ma, milionkrat som sa pytala, ci so mnou chce byt, co mu je....nikdy nic nevravel. Ked mal maly pol roka, zistila som, ze ma podvadza so zabou o desat rokov mladsou odo mna. A ze sa stretavaju uz rok a pol (cize uz pred mojim otehotnenim), ked zacali, bola v maturitnom rocniku. Do dnes neviem, co konkretne mu na mne vadilo. Kedze sa vyhovaral na vela roboty, snazila som sa aby mal doma klud a neriesila som uz potom veci...obratilo sa to proti mne...vraj mal pocit, ze mi je to jedno. Rok po rozchode sme spolu este byvali. O maleho prejavoval len povrchnu starostlivost, nikdy ho neokupal, neprebalil, nesiel kocikovat. Az ked to mladej asi zacalo velmi vadit, tak sa naoko odstahoval k rodicom a vtedy si zacal obcas maleho brat na hodinku. Po roku takehoto zivota som sa odstahovala aj s malym do mesta o 30 km dalej (som ta najvacsia svina, pretoze takto branim otcovi sa stretavat so synom vraj). Mam priatela, od ktoreho dostavam to, co mi ex uz roky nedaval, moj syn ho miluje. S otcom je raz tyzdenne, mame sudom potvrdeny neobmedzeny styk, nebranim mu v tom. Ex zrazu utoci na vsetko co poviem, vadi mu uplne vsetko. Ano, vo vztahu su dvaja a obaja mozeme za to, ze to nevyslo. Ale som nazoru, ze ked mu nieco vadilo, nemal vyplakavat maturantke ale povedat to mne a ukoncit jeden vztah a zacat potom druhy. Povazujem ho za zbabelca a uz by som ho nikdy nechcela. Mozno sa mladej raz aj podakujem. Mozno nas rozchod urychlila a mozno zabranila tomu aby sme to vyriesili. To uz je jedno. Nerobim im naprieky, nehuckam maleho proti nim, nikdy som neriesila, ze maleho vodieva aj k nej. Ale uprimne ti poviem, nenavidim ju, aj ked respektujem vyber mojho ex, nech su stastni. Ja mam ten najvacsi poklad, ktory mi povie lubim ta, pocujem kazde nove slovo a ex nevie o co prisiel. Nedavno mi ex zahlasil, ze vezme maleho na nejaku detsku akciu, mne sa hned chlpy zjezili ked som si uvedomila, ze tam pojdu ako stastna rodinka aj s mladou....co uz, aj druhe dieta (dnes uz 22 rocne) vyvenci 😀