Môj priateľ má 3 deti a všetko je veľmi komplikované
Ahojte chcela by som vás poprosiť o rady alebo skúsenosti ak ste boli v podobnej situácií.......Ja s mojím priateľom sme sa zoznámili v práci ja som bola zasnúbená v tom čase a on ženatý otec 3 detí (už vtedy mali s manželkou problémy)....Na prvý pohľad sme si sadli čoraz viac sme chceli byť spolu....už po par mesiacoch sme zistili, že bez seba nevieme existovať a tak som ja zrušila zasnúbenie a on podal žiadosť o rozvod a začali sme spolu žiť......o deti sa zaujíma dokonca by ma s nimi chcel zoznámiť ale jeho žena nám začala robiť strašné problémy....Som s ním strašne šťastná a chcela by som s ním rodinu ....Je to všetko strašne komplikovane a ja niekdy neviem čo robiť a ako ďalej...Jeho deti by som spoznala strašne rada veľmi sa na ne teším ale obávam sa, že ich bude proti mne jeho ex štvať ☹
@misinka26 to sa moze stat aj pri vlastnych detoch. to nikdy nikto nevie, ake tie rodinne vztahy budu o 20-30-40 rokov.
On moze dokonca urobit tak, ze napise cely dom na nu. Potom si mozu jeho prve deti brnkat. Ved on im uz dal vlastne polovicu pri rozvode. Islo to sice matke, ale kto bude po nej dedit?
Ale to su vsetko len dohady, nevieme ake majetkove pomery tam su.
Nerieste, ved este nemaju ani spolocny majetok, ani dieta, ani sa este nerozviedol, ani si ju este nevzal
@misinka26 no co im dal, dal vlastne matke. Preto pisem, ze nevieme ake majetkove pomery tam su. Nieco som postrehla, dufam, ze si to nepletiem, ze exke necha dva domy? Tak to nie je malo?
No neviem presne ako je to na SK, aj ja sa vyznam v zakonoch, ale pravnicim v DE, ale je moznost sa dat zapisat do katastra na dozivotne pravo byvania. Cize ho nemozu len tak vystvat. Ani ona, ani deti. Ani predat takyto dom nie je jednoduche. Kto by uz len chcel dom s bremenom. Financna tarcha sa da vyplatit ale chlapa len tak nevyhodis. Ono sa vsetko da pravne osetrit. Na takyto zapis nemusis mat ani pravnika, ktory by to za teba vybavil.
@yanni áno v niečom máš pravdu 🙂 Ale čisto teoreticky a mimo téma ... ona sa po pár mesiacoch uvedomí, že nie toto nechcela, nabalí si nového ,,otecka,, a privedie ho do SVOJEHO 🙂 a budú ex robiť problémy až sa ex odsťahuje 🙂 sorry preháňam ale ja som už videla také naťahovačky o majetky, že ani toto by ma neprekvapilo 🙂 Ale toto je už fakt mimo téma 🙂 Preto to berte s nadhľadom 🙂
@yanni
@zuzka_puska
@misinka26
@maria1989 spomenuté slovko "majetkové" a vy už tu riešite, rozvod, dedenie, smrť, čo komu bude patriť... nehnevajte sa, ale už je toho podla mna veľa.. @bozka90 napísala príspevok a isla si sem po radu /mozno nie najvhodnejší sposob rady/ a čo tu z toho vzniklo je hrozné. každá chceme byť štastná, mať rodinu, deti, muža, možno na úkor štiastia ďalšej osoby... ale taký je život. keby bolo všetko ideálne, asi by sme sa nudili... ako som už raz napísala, Každý si je strojcom svojho šťastia a my/vy možete byť rady, že máte svoje fungujúce rodiny, manželstvá priateľstvá ... 🙂
"každá chceme byť štastná, mať rodinu, deti, muža, možno na úkor štiastia ďalšej osoby... ale taký je život."
ked budes mat dve - tri malicke deticky, budes vycerpana z celeho toho kolobehu... a tvoj druh ti zrazu povie, ze ma krajsiu, mladsiu zenu... spomenies si na tieto slova, ktore teraz hovoris ty.
Neverim, ze mas rodinne zazemie... vo fungujucej rodine sa nevychovavaju tak cynicki a chladni ludia.
@7babenka23 Stavať svoje šťastie na nešťastí iných je veľmi necitlivé a sebecké a hlavne na nešťastí detí ... ale ako sa hovorí, božie mlyny melú pomaly ale predsa ... len toľko ...
Neverim, ze to tak funguje, ze si moze niekto postavit stastie na ukor inej osoby, ak tak len velmi docasne....
@7babenka23 nikto nikomu nezela nieco zle, ale ked sa slovek dava dokopy s muzom(zenou) so zaväzkami, musi ratat so vsetkym moznym a uz na zaciatku sa poistit. Tu nejde o nedoveru, skor o to, aby clovek neotal s holym zadkom. Ja som isla do manzelstva zabezpecena s vedomim, ze stat sa moze hocico. Co uz rozvod, smrt, choroba. Aj na to sa ma mysliet. Aj ked je to trosku morbidne, ale patri to k zivotu. Nechcem si ani len predstavit, ze sa neco stane a ja ostanem s detmi na ulici bez penazi. Takto som zabezpecena vlastnym majetkom z cias pred svadbou a dobrym jobom. Nemusim sa bat, ze neuzivim seba a deti, ze nebudeme mat kde byvat. Nikdy som nechcela byt komplet zavisla na muzovi.
Ono stat sa v takejto konstelacii moze vsetko. Dajme tomu, ze ju budu deti z jeho prveho manzelstva nenavisiet. Ano ona zdedi tiez z domu ale tie tri deti budu chciet z toho domu nieco mat, ked uz dedili. Bud tam tiez byvat alebo predat a rozdelit sa. Ale pre nu a jej deti je to domo. Ine nic nema. Ostava len vyplatit. ale z coho? Mozu sa vsetci dohodnut na predaji a rozdelit sa. len ta ciastka co jej a jej detom ostane, neviem, ci si za to nejake byvanie kupi. A mna by to velmi bolelo, keby som niekde byvala 20-30-40 rokov, vrazala do toho prachy, zveladovala to a nakoniec by ma odtial vyrazili. Ked sa nedohodnu kludne to mozu tie tri deti dat na sud a bude drazba.
Takze treba pocitat so vsetkym a poistit sa.
Konecne sa niekto k nemu chova tak ako si zaslúži????tak o tom dost pochybujem, som zvedava na nazor jeho manželky, ta by asi odpadla...ako tradične bol nevypocuty, manželka si ho nevsimala, nestarala sa o seba a bola to totálna frigidna harpia- typické chlapske srakoriny, ked si hladaju milenku 🙂 uz len preto, ze je to otec troch deti, ktore ho isto zboznuju, by som sa do toho nepustila a suhlasim s predchádzajúcim nazorom, nezakladaj svoje stastie na nešťastí druhych..bohužiaľ ta, ktora nema male deti, manželku s tromi malymi detmi isto nepochopí, jej mi je luto, teba vôbec nie...
@yanni Presne tak, ja mam tiez pravne poistene, ze som vrazila svoje peniaze do rekonstrukcie manzelovho bytu. Takze, ak by sa objavila nejaka mlada chapajuca kolegynka, a z manzela by sa stal ex, musel by mi tieto peniaze vratit. Dufam, ze dany dokument nebudem musiet nikdy vyuzit, ale istota je istota
Rozist sa s nim. nikdy nebudete stastni. 3 deti to je dost. zamysli sa, ako to bude ked budete mat s polu vy dieta. je to aj finance narocne. A nezabudaj, ze kazdy chlap je v manzelstve nestatny...... ked chce zbalit novu babu alebo si uzit
Ahoj v prvom rade maj na mysli,ze aj jeho zena zacinala tak ako ty teraz stastna a zalubena .Pre deti to bude vzdy len ich matka a ich otec ,ak rozchodom nestrati aj ich. Zivot je zlozity a osudy mame rozne ale sa modli aby sa raz toto vsetko nepominulo z minuty na minutu ,nenabazil sa ta a aby si nemusela prezit to,co tvoja predchodkyna a jej deti.
@ivka23685 Mne je luto aj jej, je si ochotna mozno zbabrat zivot kvoli nemu, a ma pocit, ako su vsetky zeny proti nej, ako jej zavidia a nechcu jej dopriat lasku a stastie, lebo este nikdy nikto sa nelubil tak ako oni dvaja...
@yanni ved si precitaj este raz, co pisem 🙂 🙂 po prve - jedna baba tu pisala, ze dom nechal EX, takze ten dom bude patrit jeho detom po smrti jeho EX. dalej pisala, ze aj ich dom bude patrit jeho detom- na com sme sa s inou babou zhodli ze nebude patrit len jeho detom, ale aj jej, a jej detom. Takze prosim ta, prv si si to mala precitat cele, lebo akoze nepisem nic skreslene, neviem ako co sa ti zdalo skreslene :P v podstate som napisala len vyssie uvedene, k tomu vyrovnaniu, neviem mozno si si ma s niekym pomylila alebo co :P :P
@petuskaa1 Tak mna z takychto konspiracno- hypotetickych teorii laskavo vynechaj. Mozno pises o sebe, ako by si sa ty zachovala.
Vybrala som si takeho manzela, s ktorym som spokojna. A KEBY som spokojna nebola, nemusi to za mna riesit tretia osoba -bokovka a nebudem utekat nejakemu stroskotancovi do narucia. Ako si uz pisala, na vztah treba dvoch. Aj dvaja maju dost problemov, netreba to komplikovat este s niekym tretim.
boze baby, jakeby ste si vy zobrali prveho chlapa do ktoreho ste sa zalubili🙂 zalubeny clovek = slepy clovek🙂 sak ona na to casom pride🙂
Moho , kebyze zbalila kolegyna a spoznala Sofiu, takoj mi ho posle nazad a pribalila by aj kvalitnu flasku 😀 😀
S mojím máme jasno, ak by dostal chute na mladú kolegyňu. Po rozvode jeho sú deti a moje nehnuteľnosti 😀 😀 😀 Chcem takú vidieť tú pipku čo by si to nepremyslela.
@bozka90 vyzeráš citlivá a inteligentná mladá žena, urob dobrý skutok - najkrajšie gesto a vráť otca deťom. Urob všetko preto, aby sa rodinka dala dokopy. Toto máš urobiť a budeš šťastná. Raz budeš rada, že to tak dopadlo.
Pozeram, ze dokonala 25 rocna milenka co chce len to najlepsie pre deti, ktore v zivote nevidela, ale spava s ich tatikom sa nam odmlcala... Asi uz dostala tu spravnu radu 😉 skoda, ze si to tu ten pan otec asi neprecita ....

@zuzka_puska to je skreslene, co pises o majetku. Pri rozvode sa vyrovnaju, cize to co on s exkou nadobudol pocas manzelstva sa da na polovicu t.j. kazdy musi mat rovnaku ciastku. alebo to ide podla dohody. aj tak sa da. Spise sa to na sude do zapisnice.
co on nadobudne so zakladatelkou v ich manzelstve (cize jeho druhom manzelstve), z toho biologicke deti nemaju automaticky polovicu. To by sme dopadli. Ak bude dom napisany len na neho, ona ako manzelka ma po jeho smrti v celeho domu automaticky narok na urcitu cas (kolko je to na SK neviem). To co zvysi sa deli podla hlav. Cize ked tam budu tri deti z prveho manzelstva, dve deti z druheho a este plus ona ako manzelka (ano, ona sa tiez este rata), takze je to 6 osob, ktore si tam tu cast z domu este delia.
Ak dom postavia a budu majitelia pol na pol, tak po jeho smrti ona svoju polovicu nestraca a z tej druhej, cize manzelovej polovice, ziska tu urcitu, hore spomenutu cast, a ten zvysok sa zase deli medzi nu a potomkov.
Rovnako je to aj opacne, ked ona skor zomrie, ale tato konstelacia je v neprospech jej vlastnych, cize tych dalsich deti. Lebo on dedi po manzelke a potom po jeho smrti dedia vsetky deti rovnako. Ked ona svoju polovicu prepise este za zivota na svoje vlastne deti, po jej smrti to jej muz nededi a ani tie prve tri deti.
Ked si niekto povie teraz, ze je to nespravodlive, tak to vidi zle. Nie je to nespravodlive, pretoze tie prve deti dedia po matke a tam je tiez otcov majetok. Kedze mala po rozvode rovnako ako on. Co ona po rozvode nadobudne, to tiez vsetko zdedia jej vlastne deti (popripade aj jej dalsi manzel)