Môj priateľ má 3 deti a všetko je veľmi komplikované
Ahojte chcela by som vás poprosiť o rady alebo skúsenosti ak ste boli v podobnej situácií.......Ja s mojím priateľom sme sa zoznámili v práci ja som bola zasnúbená v tom čase a on ženatý otec 3 detí (už vtedy mali s manželkou problémy)....Na prvý pohľad sme si sadli čoraz viac sme chceli byť spolu....už po par mesiacoch sme zistili, že bez seba nevieme existovať a tak som ja zrušila zasnúbenie a on podal žiadosť o rozvod a začali sme spolu žiť......o deti sa zaujíma dokonca by ma s nimi chcel zoznámiť ale jeho žena nám začala robiť strašné problémy....Som s ním strašne šťastná a chcela by som s ním rodinu ....Je to všetko strašne komplikovane a ja niekdy neviem čo robiť a ako ďalej...Jeho deti by som spoznala strašne rada veľmi sa na ne teším ale obávam sa, že ich bude proti mne jeho ex štvať ☹
@bozka90 nuz, stupila si do osieho hniezda - uz len tym, ze si radu pytas niekde, kde je velka koncentracia zien z tej "opacnej strany" - teda podvedenych, opustenych a ich muz odisiel prave s takou ako ty - mladsou, krajsou, ktora ma na neho cas a nemusi riesit reziu pre domacnost s troma detmi a chlapom ...
vieme a pozname len tvoj pohlad na vec, a ciastocne pohlad tvojho chlapa, no to nie je realny obraz.
ze jeho /este stale nie/ ex chodila do prace a on bol na materskej? aj moj kolega bol - lebo zena zarabala viac ako on - a nic sa mu nestalo, akurat ma s dcerou ovela uzsi a krajsi vztah. ex mu porodila tri deti, nehovor, ze tvoj partner bol doma 9 rokov / podla mna ani polovicu toho ... to ho tak zlomilo a urazilo a frustrovalo, ze bol doma s detmi? alebo ze zena sa starala o zivobitie?
a teraz - musis sa jednoducho zmierit s tym,ze ty si hlavnym spustacom ich rozvodu. az po tvojom nastupe poziadal o rozvod - dovtedy mohla zena/deti dufat, ze sa to dako doklepe ...
okrem toho, stale (aspon to tak chapem) nie su rozvedeni, je to prilis cerstve, a ty sa chces stavat do pozicie, ze uz si sucastou ich zivota? necuduj sa jeho ex, musis rata s tym, ze detom povie to, co citi - ze (a teraz ozaj s prepacenim) mlada standa im vzala otca (ozaj sa nesmies urazit, ale je to opravneny nazor jeho ex). si si ista, ze deti ta chcu spoznat? si na to pripravena? pripravena napr. aj na ich odmietnutie? a oni ta nemusia odmietat preto, lebo mama im daco nahovori, ale preto, lebo jednoducho vedia, ze otec od nich odisiel, aby zil s tebou. na to nepotrebuju ziadne hustenie do hlav - ved to vidia a citia.
a ze tebe to iste neurobi? ak ziadas priamu skusenost - mala som vztah so zenatym / rozvadzajucim sa. od zeny bol uz odideny, ked sme sa dali dokopy, mal dve deti, no stale nemal dorieseny vztah, ja som od neho cakala zavazok, zena ho obvinovala, on sa tahal aj za detmi, nakoniec sme sa rozisli - ale nevratil sa k zene, ale nasiel si novu milenku (pe istotu vydatu, aby ho neviazala k sebe) - tak somsa poucila.
ano, na rozpad vztahu su vzdy dvaja - aj jeho ex,ale aj tvoj chlap nesie polovicu viny, nemozes to celel hadzat na nu, keby on bol bez viny, snazil by sa vztah zachranit, a nie najprv zacat cosi nove, vyskusat, ci mu bude nova zmrzlina chutit a az potom vyhodittu staru. nie, to nebol spravny postup ... ja by som si tri krat zratala, ci by som sa na tento vztah pozerala ako na perspektivny ....
a ak teda ty ano, na tie deti netlac ... nech sa chlap rozvedie, urcia si podmienky styku s detmi a potom, po case sa mozes snazit s nimi spoznat, nie teraz - hum-buch- ja som nova zena vasho ocka a chcem sa s vami kamaratit .. teraz to jednoducho nepojde.
@petuskaa1 Na základe čoho máš pocit, že ju súdim?
Súhlasím s tebou, že nie je pekné niekoho súdiť, ale tu sa vyjadrujeme k tomu, že dala sa dokopy ešte s nerozvedeným mužom, s otcom 3 detí. Snáď uznávaš, že je to závažnejsia vec, ako niekoho na MK posudzovať.
Vyjadrila som svoj názor myslim si, dosť mierumilovne. Takéto vzťahy neodobrím u nikoho.
Boze,ja to tak neznasam,ked niekoho odsudzuju kvoli veku...to je trapne..aj 25 rocna moze vediet co je zivot.....a nikto nevie ako to bolo,co ked si isli vo vztahu obaja na nervy a nezniesli sa...je pravda,ze mala pockat aspon na rozvod,ale on v.tom tiez nieje nevinne..aj jemu by som k...t odrezala...a veru budes to mat tazke z 3 detmi,ja mam jedno a staci mi 🙂Ale co si si vybrala,to mas...
@bozka90 slobodny a bezdetny na sklade neboli? On je otec TROCH deti...a ty s nim chces zakladat rodinu. To tak nadstandardne pan zarobia, ze si moze uplacnut dalsie deticky a tie povodne neutrpia? Klasicky scenar, tu velakrat opakovany - takato ako ty zalozi temu - byvala robi prieky, potom temu moj partner/ manzel vynasa z domu zo spolocnej kasy a byvala neustale pozaduje zvysovanie vyzivneho na deti!
Toto chces? Tebe nebude prekazat, ze tvoj partner si bude musiet plnit vyzivovacu povinnost voci trom detom a z jeho prijmu teda pojde ciastka a nie mala prec? Budes s nim mat dieta ci deti, kedze o tom snivas, si si ista, ze tento odlyv penazi Ti vadit nebude? Kolko deti tvoj partner dokaze uzivit? Ma on realnu predstavu? Mas Ty predstavu?
@bozka90 Vybrala si si zenaca. Takze co dalej sa odviha od tohto. Ty budes vzdy pre vsetkych ta jeho milenka aj keby ste sa v buducnosti zobrali. Neviem ake problemy mal on ale tiez ich poriesil pekne - dal sa do kopy s tebou...a ver ze ked budete mat problemy vy dvaja... zistis ze si zacal s dalsou....
Myslis ze ne? Poznam take pary.... VSETCI zacinali na tom egoistickom principe co mozu uplatnovat iba dva slobodni ludia bez akyhkolvek zavazkov teda "ale my len chceme byt spolu lebo sa lubime"....a veselo ukoncili jeden vztah (po nevere) a vrhli sa jupi juchu do druheho vztahu - ved sa lubime teraz uz to bude super. Chvilu ano.... ale potom sa to zacalo kazit a egoizmus sa im vratil ako bumerang - ano prisli problemy a bolo. Chlap riesiaci vztahove problemy s jednou vztahom s druhou to bude robit znovu, je taky a uz mu to raz vyslo.
Mimochodom ty tiez si opustila snubenca....a to si asi predtym nemala vobec v plane kedze to bol snubenec, ci? Alebo si sa zasnubila na styl "tak ok, ked sa teda neobjavi nikto iny tak aj tento je dobry?
Pozri ono aj to "ved my sa lubime a nikto za to nemohol" ani to nie je pravda. V praci ste sa stretavali a rovnako ako u slobodnich vas to tahalo do flirtu a vyhladavania toho druheho...kedykolvek sa to dalo zastavit - jednym alebo druhym....ale vy ste pokračovali a vedeli ste kam to moze viest. Takze ziadne take ze "ono sa to stalo". preto vam to moc okolie nebude brat tento vztah
Ale co robit? Nuz zmier sa s tym ze aj po rozvode sa so zenou bude stretavat, najskor vsak bdu tahanice o majetky ci vyzivne. Pravidelne sa on bude stretavat s detmi a kvoli nim sa prisposobovat ex - rovnako aj z podvedomeho pocitu viny. A ona ta bude nadalej neznasat hoci to mozno casom prejde v ignoraciu tvojej osoby. A uz navzdy budes ta je milenka - pre cele okolie.
Zakladateľka sa nám stiahla, takže buď pochopila alebo si tvrdohlavo stojí za svojim 🙂 🙂
@bozka90 Milá bozka, ver, že ti prajem aby ti tvoje šťastie vyšlo ale skôr kým skočíš ,,ženáčovy,, na lep riadne si to premysli a neurob hlúposti ... kiež by si bola práve tá ktorej to výjde 🙂 🙂
@bozka90 ja Ti, ale nie v zlom, zelam, aby Ti to s nim nevyslo, a to skor ako s nim otehotnies...
Chcela si rady a skusenosti, suhlasim s vacsinou zien, bude to tazke a nie kazdy "zroneny chlap" je anjelik, on Ti moze povedat vselico. Tie zeny, co sem pisu, Ti rady davaju a aj z vlastnych skusenosti. Bohuzial, je tazko priznat pravdu ostatnim a pochopit ich v stave Tvojej vysokej zalubenosti. Vytriezvenie casom pride 🙂, drzim palce ;)
@bozka90 Tak ja ti poviem len tolko. Mozes byt aj ty aj tvoj terajsi partner stastni. Ja som, mam manzela a male dieta a moj manzel sa rozvadzal po 20rocnom manzlstve. Sme stastni a spokojni. Nikto mi ziadne nalepky nedava a po mojom prvom manzelstve, ktore stroskotalo z mojho ex viny, nasiel si druhu a mna nechal s dvoma detmi, vidim ako ma manzelstvo vyzerat. Tak isto otcovstvo. Nic sa mi nevracia, nema preco. A teraz vidim, ze moj ex nic lepsie ani urobit nemohol. Lenze tu pochopenie nenajdes....
@maciatkolulu Prepokladam ale ze si nebola jediny dovod jeho rozvodu, ci?
@ukulela Suhlasim. Zakladatelka riesi nieco v danej situacii muselo zakonite nastat. Komplikacie. Neda sa proste cakat ze ona bude teraz jeho partnerka, on sa rychlo rozvedie, bude sa stretavat s detmi a ona sa pekne krasne stane sucastou tejto "rodiny" a vsetci sa budeme pekne kamaratit lebo tato sa predsa zalubil tak mu prajme. To nejde. Nie ked je dovodom rozvodu. Nie ak tie deti prisli o mnoho dni ktore s otcom mohli stravit uz len z dovodu ze sa odstahoval.
@mala_hobitka vies, tazko povedat z mojej strany, to by si sa musela opytat mojho manzela. 😉
Dievčatá, tento príspevok v skutočnosti založil admin, to sa na takýchto fórach robí. bozka 90 sa už nezapája, diskutujeme už len my, nezainteresované. 🙂
@maciatkolulu problem je, ze zakladatelka ocakava, ze hned teraz,nie ze este nie je zaschnuty atrament na rozvodovych papieroch,ale kym este ani nie su ani rozvedeni, ona vytvori so svojim stale oficialne zadanym chlapom a jeho troma detmi do pohody partiu ... je normalne, stale zakonita sa tomu bude branit - a to ju nemusi pred detmi ani ohovarat. ani deti nemusia byt naklonene myslienke, ze hura, ideme sa spoznat s tatkovou novou "kamaratkou" - co je nasa nadejna macocha ...
ano,mozu byt ako par stastni, ale ona nemoze ocakavat, ze vsetko pojde podla jej predstav a hladko a idealne.
nie, urcite nebude s manzelovou ex kamoska a na zaciatku urcite nebude kamoska s jeho troma detmi, ktore su asi male ... ona by mala byt teraz vo vztahu k detom v ustrani. cakat, kym sa chlap rozvedie, kym si dohodnu vyrovnanie, alimenty, stretavanie sa a hlavne,kym sa deti aklimatizuju na novu situaciu - a potom nech sa OPATRNE snazi stat sucastou ich zivita. nie teraz, ked decka urcite citlivo vnimaju to, ze tato odisiel.
@bozka90 ahoj, ja sa na to skúsim pozrieť z tvojho pohľadu, aj keď máš 25 a isté veci by ti mali byť jasné....
sedíte si v práci, ty vieš, že má manželku a tri deti a to už teda niečo znamená... a on to všetko je ochotný stratiť kvôli tebe, vyzerá to na veľkú lásku z jeho strany a ty sa cítiš byť tou najúžasnejšou a najmilovanejšou ženou a v podstate ti to asi aj lichotí, že nechal tri deti a ženu...
ale vieš čo? trt ťa ľúbi, potreboval len zasunúť, lebo žena pri troch deťoch nemá vždy chuť a ty si mu rada dala.. a on aspoň nemusí platiť drahé štetky na privátoch, uchmatol si teba...
uvedom si, čo je to za chlapa, a čo je to za charakter a či ti vôbec stojí za to taký chlap, lebo je to len odpad spoločnosti a nie chlap....
aby si raz nebola aj ty doma s tromi deťmi a on si našiel ďalšiu lacnú náhradu, akou si dnes ty....
@laskavocka Noze jej daj trochu rozumu 😉
Mám jednu známu, ktorá si tiež začala so ženatým chlapom, rozviedol sa kvoli nej, mal 1 dieta s bývalou ženou, jednou s touto a o pár rokov začal aj túto moju známu pekne-krásne podvádzat s dalšou krásavicou zatial čo ona sa mu starala o deti, dokonca aj o to nevlastné a myslela si, že je dlho v práci....potom sa náramne rozčulovala, že aký je....urobil jej presne to isté ako tej prvej žene, takže tak....trvalo to síce pár rokov, ale ako sa vraví božie mlyny melú pomaly, ale isto
Nechcel som prispievať do tejto témy ale nedá mi, pretože sa mi vidí že gro z vás nechápe jeden zo základných rozdielov medzi mužom a ženou.
Uvedomte si že: 1/ deti zostávajú skoro vždy so ženou (vždy ak má záujem a je +-normálna)
2/ Pretože deti zostávajú so ženou veľkou väčšinou sa do nového bývania presunie muž.
Od praveku ak žena nebola spokojná vo vzťahu (napr. že muž šíril genetickú informáciu po okolitých jaskyniach alebo domov nosil len myší a zajace kým iní zubry a mamuty) tak ho vypudila z jaskyne, poupratovala ju no a bola pripravená mať ďalší vzťah s niekým kto išiel okolo.
Muž ak nebol spokojný vo vzťahu tak opustil jaskyňu ale pretože všetky okolo boli obsadené silne hrozilo že ho niečo v noci zožerie až zaspí, nech bol akokoľvek dobrý lovec. Preto muž ak odchádzal už musel vedieť kam pôjde aby to prežil.
Dnes je to to isté. Ak muž nie je vo vzťahu spokojný, obvykle vydrží ale na rozdiel od ženy hľadá už vo vzťahu "kam by odišiel". Dnes síce môže ísť do podnájmu, ale prečo by to robil, tam ho tak isto nečaká duševné porozumenie, sex a musí sa starať o seba celkom sám (u väčšiny bez problémov ale prečo to robiť?). Takže muž nemá dôvod ukončiť doterajší vzťah kým nemá nový, väčšinou. viac tým stratí ako získa.
Takže ženy sú si samé vinné ak prehliadajú známky mužovej nespokojnosti. Žena x-krát povie že jej lezie muž na nervy a že sa chce rozísť, pokiaľ ale niečo podobné povie muž venoval by som tomu pozornosť lebo často to je posledné varovanie.
A ešte jedna vec. Často sú ženy šokované že muž si našiel milenku ktorá ako sa im zdá im nesiaha ani po päty. Lenže to je z tých dôvodov:
1/ neoplieska im o hlavu každú každučkú vec čo urobia alebo neurobia a nehovorí im akí sú neschopní, že všetci druhí robia všetko lepšie
2/ má na neho čas - či už na sex alebo duševné zbližovanie, čo pre nás mužov väčšinou znamená pofúkať rany čo sme cez deň utŕžili (v skutočnosti nám mužom obvykle tak moc netreba, polhodina denne stačí a to sa nájde aj pri deťoch)
3/ má záujem o to čo muž robí, či už v práci ale hlavne o koníčky
ale najmä
4-1000000/ má o dotyčného záujem aj ako človeka, aj ako chlapa (=partnera na sex), na čo manželky tak rady zabúdajú. Mužské nevery v stabilnejších partnerstvách (okrem pár percent mužov ktorí nebudú verní za žiadnych okolností) sú spôsobované veľkou väčšinou nedostatkom záujmu partnerky (stačí v niektorej oblasti ktorú daný muž považuje za dôležitú). Ženy tak rady ignorujú varovné signály že manžel je nespokojný, lebo sú podstatne menej viditeľné ako ich vlastné výbuchy nespokojnosti, a potom sú prekvapené že sú postavené pred hotovú vec. Tak ako sa muž musí učiť rozumieť žene tak aj žena mužovi. Ak "väčšinový" muž dáva najavo nespokojnosť zo vzťahom tak by sa žena mala zamyslieť či ho chce ukončiť lebo varovanie môže prísť len párkrát a potom už je neskoro.
Takže pamätajte že štatisticky priemerný muž končí vzťah presunom do nového a nebuďte tým prekvapené.
Tie deti ta radi mat nikdy nebudu, to ti musi byt jasne...
No a huckat ich proti tebe? nebola som v situacii tej zeny, ale vies co, uplne by som ju chapala
@oldman50plus @bozka90 každý vzťah časom zapadne do vybehaných koľají, zovšednie, začnú si navzájom občas liezť partneri na nervy, pohádajú sa, niekedy aj podvedú....predtým rodiny museli držať spolu, išlo o prežitie, vzťahy vydržali....dnes sme rozmaznaní, utekáme a hľadáme, aby sme zistili, že to aj tak nie je ideálne....a nie je krásne, že láska je slepá a robíme hlúposti 🙂....a koľkokrát musíme padnúť na hubu, aby sme si vážili to čo máme 🙂 ....nech ide do vzťahu, je to hop-trop...ak to vydrží bude fajn, ak nie bude múdrejšia....a čo deti? za ne sú zodpovední v prom rade rodičia a nik iní.....bozka, ja osobne by som do toho nešla, ale už mám 40 a zažil som veľa
"Milujem" to ospravedlnenie mileniek ....že "už vtedy mali v manželstve problemy" alebo "ich manželstvo už nefungovalo" ...Kktina jak mraky.. život neni idealny, ani manželstvo.... manželstvo je o tolerancii, odpuštani, milovani... v manželstve sa človek uči, zreje...v manželstvach su krizy, ale doležite je že vyhra laska dvoch a všetko prekonaju.... Nedavam im to za vinu tym milenkam.... skor tomu mužovi....je to totalny slaboch....s takym by som nidy nechcela mat nič, s chlapom čo opusti rodinu....... Tiež mam skusenost so ženačom....je to mnoho rokov dozadu.... tajil mi to...ked som to zitila tak sme sa rozišli....mal dalšiu frajerku potom... nakoniec sa rozviedol, mal 2 deti s tou prvou ženou.... časom sa opat oženil asi s jednou s frajeriek a ma dalšie dieta.... po rokoch sme sa stretli nahodou... on ženaty, ja vydata...a mal navrhy na tajne stretavanie... čo som razantne zamietla... To su takíí chlapi...to sa nikdy nezmeni....
No, teraz by som rád poukázal možno na nespravodlivo-všetkých ukazujúcu ,určite slečnu, mladú.
Takže, rád by som napísal niečo z môjho mála života. Bol som ženatý asi okolo 8 rokov + zoznámenie ešte vtedy s mojou vtedajšou manželkou asi tak cca 3 roky takže dokopy okolo 10-11 rokov. Takže, nechcem si zastávať toho muža, pána podľa toho že má 3 deti, ale je to jedno. Áno je to jedno, čo vy viete, možno tá jeho žena nebola na neho dobrá a prosím Vás, zoberte si to z druhej stránky napríklad, čo ak on bol v tom vzťahu dobrý, čo ak sa on veľmi snažil a náhodou to z jej strany bolo zlé. Áno, poviete si, ten je ale múdry, čo ten vie o ženských problémoch však. Ja som svoju ženu miloval, áno miloval takisto mám, teda skoro tak isto, mám s ňou dve nádherné detičky, chlapcov. Viem, teraz je vo Vás hnev a podobné rozmýšľanie, ale..ALE teraz by som rád poukázal, že aj Vy ženy sa môžete nie že pomýliť, ale možno si občas priznať aj chybu nejakú, že áno aj ten môj muž, ktorého ľúbim, ľúbila som má pravdu, bol pre mňa oporou, kamarátom, ktorému som všetko povedala. Vždy som sa k manželke správal s úctou a láskou, vždy som sa snažil byť pre ňu oporou a všetkým. Ku každému, teda skoro ku každému som dobrým človekom a snažím sa, aby mali všetko. Viem, že keď má žena po pôrode, snaží sa byť dobrou matkou. Ja som sa snažil vždy žene pomáhať s deťmi, či už v chorobe, alebo iných veciach.
No dosť bolo opisovania aj keby sa dalo toho strašne veľa napísať.
Viete ženy, slečny, hlavne manželky aj muž má svoje teda manžel má svoje potreby občas a koho potrebuje no predsa svoju manželku, svoju ženu, oporu. Je smutné, že aj keď viem, že nie vždy má žena chuť na zblíženie, na to, byť so svojím mužom, ale vždy sa to dá podať slušne, tak ako muž jedná slušne, tak by žena mala tiež. čo som tým chcel povedať, ženy, ktoré máte normálnych, teda dobrých mužov, budte radi, že máte takú oporu, že sú s Vami a doteraz Vás vôbec neopustili. A nie, že poviete, tu máš nohu, urob sa, viete, to ako k nejakému psovi, ale to je vaše svedomie takže....veľa šťastia a ženy..
Ak náhodou by si chcela nejaká žena prispôsobiť dopravu, prosím kontaktujte mestský úrad.

@bozka90 Myslim si,z e je zbytocne ta presviedcat o tom, aby si ukoncila vztah so zenatym muzom, je to len na tebe ako sa zachovas, ale pamataj vsetko sa ti v zivote vrati a to aj s urokami,
takze zaloz si s nim rodinku a budes stastna do chvile, kym mu neporodis dieta a tvoj chlap nezuteka zo spolocnej postele pri prvom nocnom placi vasho roztomileho dietata, nehovoriac o tom, ako ta prijme tvojho nastavajuceho rodina a ci ta bude akceptovat, teraz ti to nevadi,ale ked budes potrebovat pomoc a po ruke nebudes mat nikoho vtedy si vsetko uvedomis a pochopis, ale kazdy clovek si musi odzit nieco, aby pochopil o com je zivot,
takze si sebestacna, samostatna, finance nezavisla mlada zena, ktorej chybal ku stastiu zentay muz