Môj priateľ sa chová zvláštne - morálny problém
Ahojte žienky, potrebujem radu. Neviem ako ďalej, po krátkej dobe (niečo vyse dvoch mesiacov) som sa nasťahovala so svojím priateľom do spoločnej domácnosti. (ano poviete si asi hneď na začiatok chyba, ale...) Zalúbili sme sa, ja som bola pri rozume viac a on mi tvrdil, že to čo ku mne cíti, ešte ku žiadnej predtým necítil. tešila som sa že ma niekto bude mať rád - že by pre mna toho urobil veľa, toľko koľko by som toho vedela a chcela dať aj ja. Súhlasila som a vravela som si že tento návrh z jeho strany prišiel asi aj kvôli jeho neskúsenosti. Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať.
Po naťahovaní sa prišla facka, vravela som mu že by som mala rada vzťah kde by sme obaja vyčkali so sexom, tváril sa že rozumie a že ani on to nejak nepotrebuje ale už po mesiaci stretávania sa mi naznačil, že by to chcel a tak sa to stalo. Ked sme spolu ale začali bývať prvých pár dní sa este nechcel odstahovať od mami aj ked pracu mal kusok od bytu a od mami musel dlho dochádzať. Keď sa ale prestahoval bol strašne chladný, videla som na nom, že mam problem s tým, ze už nema čas na seba a že v byte nie je sám. Už po príchode z prace mi dal rovno najavo, že dnes nebude sex, aj ked som mu nič ani slovkom nenaznačila že by som chcela. Takto to pokračovalo stale, mam pocit, ze sa mu naha ani nepačim, nie som dokonala ale nie som ani obezna. Po tretom intimnom zbližení mi dal najavo, ze by mal zaujem o netradičnu sexualnu praktiku - o masaz prostaty. Ostala som dosť zakočena, možno keby to prislo po nejakom dlhsom case tak si poviem ok, ale nemali sme medzi sebou vybudovanu ziadnu intimitu, ukazal mi rozne videa ktore sa mi nepačili -neprislo mi pritazlive pri sexe dominovat mužovi. Problemy pokračovali, všimla som si jeho neochotu finančne prispievat do domacnosti, hlavne nakupy potravin, pri ktorých sa plateniu uplne vyhyba, pričom to prirodzene nechava na mna. Ďalej mam pocit, ze ludi hlavne vyuziva aj to sam povedal, ze sa obklopuje ludmi, o ktorých vie, že sa mu dalej v zivote zídu. Mam pocit ze pre nikoho by nič neurobil bez toho aby z toho niečo nemal. V niektorých ohladoch mi zas pride krutý. Niekedy mam z neho vyslovene negativne pocity ako z človeka. Inokedy mi zas pride sladky, neskuseny, na kazdeho vratane mna sa pekne usmieva....ako schyzofrenik.
Už na prvom stretnuti sme stretli jeho kamaratov, este sme sa ani nepoznali ale nepriamo im naznačoval že spolu chodime, ze tvorime par, nejak som to prehliadla. Takisto sa som nou chcel vsade ukazovat davat si spoločne fotografie na socialne siete - ukazovat sa, ako dobre si vybral, ze uz nie je sam, pride mi to hrozne detinske - kto dospely by niečo take robil?
Som strašne nestastna a neviem koho to mam vlastne vedla seba. čo mam robiť ??? :( mate podobne skusenosti?
@sharmana Ja mám kadejaké skúsenosti s kadekým, ale nikdy by som si nedovolila to takto zovšeobecňovať. Ty tu v niekoľkých príspevkoch poukazuješ na to, že ak je chalan z Bratislavy, tak je preňho normálne, že chce, aby ona všetko platila. Trochu nadhľadu by možno nezaškodilo 🙂 Ja tu tiež žijem, som odtiaľto a nepoznám jedného jediného chlapa, ktorý by sa správal takto... takže ono to asi nebude v tom, či je človek z Bratislavy, z Trenčína alebo Michaloviec, nemyslíš?
@sharmana áno, ked nad tým tak uvažujem, máš pravdu 🙂 len ma normálne naštvalo, že aký chlap je toto
@zufalka2 stoj si sa svojimi predstavami o vzťahu a vzájomnom dialogu s partnerom. Ak niečo na chlapovi nemáš rada, nerob kompromisy, lepšie to nebude, ak je to už na začiatku zlé. Chlap musí preukázať žene svoj velký záujem, galantnosť, že vie byť oporou a že je proste chlap a nie chudáčik, čo si bude svoju úbohosť ospravedlňovať nezmyselnými tvrdeniami.
@lienka_snehulienka nie nemyslím si to, ja to viem. Nie každý samozrejme, ale fakt že mnohí, čo som však nevidela len osobne pri mojom nejakom tom rande, ale aj u druhých dievčat, čo to spomenuli.
Ale možno sa zhodneme, že je trápne, ak chlap ťažko ťahá peňaženku na prvých stretnutiach, hlavne ak má záujem o ženu ako o partnerku 😉
@sharmana presne tohto sa držím, na začiatku by sme sa mali najviac snazit ale ked už teraz sa cítim nepríjemne a nemôžem s ním nakupit, ked sa niečo pokazi nevie to opravit a ani nejaví záujem to riesit a prirodzene čakam že veci vybavím ja, tak nie je načo čakať. Bohužiaľ, ale snád sa zmení kvoli niekomu inému,koho bude mať úprimne rád.
@zufalka2 och, vypyta si od teba peniaze a potom pred kamosmi sa hra ze akoze on plati? 😂 rychlo prec. Mala som podobneho (skoro vsetky jeho vlastnosti sedeli s vlastnostami toho tvojho okrem platenia a masaze), najviac mi na nom vadila jeho (ako aj ty pises) vypocitavost, z kazdeho len aby prospech mal. laska to bola obrovska, ale ked som si dala dokopy tieto jeho vlastnosti, tak som hned povedala arrivederci a dodnes nechapem ako som s nim mohla byt. Vela stastia ti prajem aby si sa ho zbavila 🙂
@kindervajicko najhoršie je keď si človek uvedomí, že tak ako si drží blízko seba ludí, ktorí sa mu zídu, tak z tých istých dôvodov si drží aj mna...
@zufalka2 tak, ano... Ten moj odo mna takto okato peniaze necucal, ale napr. akonahle som v potravinach kupila nieco drahsie nestandardne, tak hned som platila ja. Ale viac mi vadilo, ze nikdy som od neho necitila, ze by mi v tazkej situacii pomohol. Mozno niekomu taki chlapi vyhovuju, no mne rozhodne nie. Drzim palce.
@sharmana Nezhodneme. Ja neposudzujem chlapa iba podľa toho, či za mňa na prvom rande zaplatí večeru 🙂
@zufalka2 Na začiatku by sme sa mali najviac snažiť? Nie, treba sa snažiť aj po iks rokoch, pretože sa začneš stretávať s celou paletou problémov, ktoré ako partneri musíte riešiť a ktoré sa nebudú týkať len peňazí. Predstav si, že tento tvoj fešák sa bude snažiť rok, lebo veď začiatok... a potom si povie, že to už stačilo a bude sám sebou. On ti to uľahčil tým, že sa vyfarbil hneď na začiatku a ty v tom máš už teraz jasno. Ale neviem, neviem, či s touto filozofiou budeš mať na vzťahy šťastie.
@kindervajicko presne tento pohlad do buducna vo mne vyvoláva najväčšie obavy. Ďakujem
@lienka_snehulienka 🙂 ja som nenapísala, že posudzujem iba podla toho... ale asi ked ma niekto pozve na rande, tak proste pozve. Nie že, pozývam ťa na rande, ale prosím ťa, platíš si za seba 😅 Ale v pohode... Kludne si zaplať, je to čisto tvoja vec.
@lienka_snehulienka Mám za sebou dlhoročný vzťah, asi som sa zle vyjadrila, nemyslím si, žeIBA na začiatku sa treba najviac snažiť. Ale na začiatku sú ludia zvyčajne najviac zamilovaní, preto ked už na začiatku vidíte ako vás ten druhý zneužíva viete jedno - čo ked opadne vsetka ta zalubenost - čo ostane? Myslim, že po rokoch je to o tom, že sa máte radi a vážite si jeden druhého, zato aký ste a tá počiatočná chémia je už takmer "na dôchodku" - nikdy sa netreba prestať snažiť.
@zufalka2 Ok, beriem späť.
No a teraz, keď už si si vyjasnila, že to s ním chceš skončiť, by ti pomohlo, keby si si vyjasnila, prečo si vlastne do tohto vzťahu skočila tak po hlave, keď tam boli od začiatku veci, ktoré sa ti nepáčili. Ono je totiž rozdiel medzi prvotnou zaľúbenosťou a zaslepenosťou. Z toho, čo píšeš, mám dojem, že ti od začiatku niečo nesedelo, ale aj napriek tomu si do toho šla. Zamilovanosť je skôr o tom, že ti nevadí, že hádže ponožky na zem 🙂 Nie o tom, že so škrípajúcimi zubami prehliadaš veci, ktoré ti reálne prekážajú.
@lienka_snehulienka ako som už písala, to že som tomu dala šancu takto rýchlo je následkom môjho nespracovaného predchádzajúceho vztahu. Bol iný ako môj bývalý, som aj naivná ale 90% problémov prišlo práve po tom ako sme sa sem nasťahovali. Predtým som mala iba pocit, že je nevyzretý a neskúsený ale niečo vo mne pravdepodobne už vtedy pochybovalo. Po nasťahovaní sa som mu neuverila ked mi 3x do dna povedal ze som krásna a 5x ako ma miluje.... nejak som mu to nežrala hlavne ked robil veci, ktore tomu nenasvedcovali
@zufalka2 ja som sa zalubila do mojho tak naozaj, ked nam (3 baby) na podnajme opravil zachod, sme sa poznali 2 tyzdne. 😀 😀 chlap, co nevie ani pohnut v domacnosti prstom v takych tych muzskych pracach (zapojit pracku, navrtat dieru na hmozdinku, vymenit vypinac atd) je pre mna velke NIE. Dufam, ze to nauci aj nasich synov.
@zufalka2 a sli ste na to zhurta, ale aspon uz vies, ze ho mozes zaradit do skatule "poucenie z minulosti". My sme si po pol roku kupili byt. Takze tiez unahlene by som povedala. Esteze sme ho nemuseli po roku predavat. 😀
@majka99999 už jeho to nemal kto naučiť, ale aj mne to veľmi imponuje ked sa muž snaží a aspon sa pokúsi si to naštudovať a spraviť, mne tiez niektore muzske prace nerobia problem, naučila som sa to pri bývalom on bol šikovný. Tak nech vám to vydrží minimálne do konca života 🙂
@zufalka2
Nepoznám Ťa síce, ale z tých pár viet mám pocit, že si zaslúžiš "niečo oveľa lepšie". Tlieskam tvojmu triezvemu úsudku a správnemu kroku napriek tomu, že tvrdíš, že ľúbiš. Iste je to ťažké, ale velmi múdre 😉
@salfusco
Ja len mimochodom, že písať inej diskutujúcej o zakladateľke témy v tretej osobe V JEJ DISKUSII mi príde vrcholne arogantné a nevhodné. Súkromne pripomienky na autora diskusie si rieš súkromne (strana tri, veta pre Silviu).
Nezvyknem tu ľudí kritizovať, ale toto som si tu od Teba všimla už veľa krát a ničomu tým nepomáhaš..
Od manipulatora daleko utekaj....
diky za nazor 😉
pozri,ak sa to zakladatelky temy dotklo,tak sa jej ospravedlnujem.Ci je to arogantne,alebo nevhodne,neriešim,ak si si to pri mojich prispevkoch vsimla,tak si to asi budes vsimat dalej..staci necitat.🙂
Co sa tyka vrcholnej arogantnosti a nevhodnosti je rovnako odsudzovanie tretej osoby,o ktorej sa v diskusii rozprava a koho odsudzuju na zaklade viet bez toho,aby dotycnu osobu poznali..A je toho cely MK,cely interet,kde odsudzuju ludí,o ktorych v negativnom zmysle píšu autorky.To sa ti zda OK?Mne nie,ale budiž,o tom je toto forum,stazovat sa na niekoho a iní ho odsudzovať a kydať.Neriešim..kazdeho osobna vec.Nijakym sposobom pravidla fora moj sposob komunikacie neporusuje,takže klud a pekny den 😉
@zufalka2 Vyuzivanie ludi, citovy chlad, urychlovanie intimity, odmietanie sexu ako sposob ako ponizit partnera, financne vyuzivanie partnerky, krutost, urychlovanie vztahu... to vsetko su varovne priznaky vztahu s toxickou osobnostou, mozno s psychopatom.
Tvoja tuzba, aby Ta mal niekto rad, Ta pri nom este drzi.
Rada je jedina: utekaj od neho, ale velmi opatrne.
@kasssiopea a ešte ma mrzí že pán @salfusco sa mi na žiadnu z mojch otázok, ktore som mu priamo polozila neobťažoval neodpovedal. Nevadí, len potom vlastne nechápem čo tu robí. (Ak sa vás moje písanie o vás v tretej osobe dotklo tak sa vám tiež ospravedlnujem, aj keď je mi to tak na dve veci)
Je lepsie ked si to zistila teraz a takto.ako ked by si s nim chodila niekolko rokov co cloveka naozaj za tych par hodin denne nezpozna az tu sa ukaze aky je.a tu sa ti ukazal uz vies aky je.a vies uz co mas robit.
@salfusco
Asi si nečítal s porozumením, tak ešte inak.
AD 1 : Stojíš pri výťahu, začneš susedke S hovorit o ďalšej susede Z, ktorá tam stojí s vami? Úplne nahlas povieš, že s nou muž nechce sexovať a budeš sa na tom uchechtávať ako si to urobil tu?
AD 2 : 10 minút hľadáš parkovacie miesto, konečne odchádza auto. Dáš smerovku a cúvneš, aby mohol vyjsť z parkovacieho miesta. Počas tohto príde mladík a napriek tvojej smerovke smerom k parkovaciemu miestu tam pokojne zacúva svoje Audi. Naozaj, naozaj zostaneš úplne kľudný, lebo veď mladík neporušil žiadne pravidlo a pôjdeš dalších 15 min krúžiť po parkovisku?
Slušnosť a úcta k druhému človeku, to je niečo, čo by sme si mali zachovať, aj keď o tom nehovorí žiadny zákon alebo pravidlo..

@zufalka2 jasné, je to na tebe... Ak je to nejaký labilný človek a bojíš sa reakcie, tak je lepšie niekde v bezpečí to s ním ukončiť.