icon

Môj priateľ sa chová zvláštne - morálny problém

zufalka2
1. nov 2016

Ahojte žienky, potrebujem radu. Neviem ako ďalej, po krátkej dobe (niečo vyse dvoch mesiacov) som sa nasťahovala so svojím priateľom do spoločnej domácnosti. (ano poviete si asi hneď na začiatok chyba, ale...) Zalúbili sme sa, ja som bola pri rozume viac a on mi tvrdil, že to čo ku mne cíti, ešte ku žiadnej predtým necítil. tešila som sa že ma niekto bude mať rád - že by pre mna toho urobil veľa, toľko koľko by som toho vedela a chcela dať aj ja. Súhlasila som a vravela som si že tento návrh z jeho strany prišiel asi aj kvôli jeho neskúsenosti. Očaril ma svojim rozhľadom, spoločnými témami, tým že veľa cestuje, rozumne hospodári s financiami a že som v ňom cítila túžbu po normálnom živote, detoch a rodine a že pre neho nebola žiadna téma tabu a snažil sa o problémoch rozprávať.
Po naťahovaní sa prišla facka, vravela som mu že by som mala rada vzťah kde by sme obaja vyčkali so sexom, tváril sa že rozumie a že ani on to nejak nepotrebuje ale už po mesiaci stretávania sa mi naznačil, že by to chcel a tak sa to stalo. Ked sme spolu ale začali bývať prvých pár dní sa este nechcel odstahovať od mami aj ked pracu mal kusok od bytu a od mami musel dlho dochádzať. Keď sa ale prestahoval bol strašne chladný, videla som na nom, že mam problem s tým, ze už nema čas na seba a že v byte nie je sám. Už po príchode z prace mi dal rovno najavo, že dnes nebude sex, aj ked som mu nič ani slovkom nenaznačila že by som chcela. Takto to pokračovalo stale, mam pocit, ze sa mu naha ani nepačim, nie som dokonala ale nie som ani obezna. Po tretom intimnom zbližení mi dal najavo, ze by mal zaujem o netradičnu sexualnu praktiku - o masaz prostaty. Ostala som dosť zakočena, možno keby to prislo po nejakom dlhsom case tak si poviem ok, ale nemali sme medzi sebou vybudovanu ziadnu intimitu, ukazal mi rozne videa ktore sa mi nepačili -neprislo mi pritazlive pri sexe dominovat mužovi. Problemy pokračovali, všimla som si jeho neochotu finančne prispievat do domacnosti, hlavne nakupy potravin, pri ktorých sa plateniu uplne vyhyba, pričom to prirodzene nechava na mna. Ďalej mam pocit, ze ludi hlavne vyuziva aj to sam povedal, ze sa obklopuje ludmi, o ktorých vie, že sa mu dalej v zivote zídu. Mam pocit ze pre nikoho by nič neurobil bez toho aby z toho niečo nemal. V niektorých ohladoch mi zas pride krutý. Niekedy mam z neho vyslovene negativne pocity ako z človeka. Inokedy mi zas pride sladky, neskuseny, na kazdeho vratane mna sa pekne usmieva....ako schyzofrenik.
Už na prvom stretnuti sme stretli jeho kamaratov, este sme sa ani nepoznali ale nepriamo im naznačoval že spolu chodime, ze tvorime par, nejak som to prehliadla. Takisto sa som nou chcel vsade ukazovat davat si spoločne fotografie na socialne siete - ukazovat sa, ako dobre si vybral, ze uz nie je sam, pride mi to hrozne detinske - kto dospely by niečo take robil?
Som strašne nestastna a neviem koho to mam vlastne vedla seba. čo mam robiť ??? :( mate podobne skusenosti?

salfusco
2. nov 2016

@lubkavargova1 podrzat dvere a pustit napred je pre mna uplne prirodzene,a nielen u partnerky..pomoct vyzliezt z kabata,bundy..ako kedy,co sa tyka mobilov na stole,davam ho,pretoze ho nosim vacsinou vo vačku a dost blbo sa sedí s mobilom vo vrecku nohavic 🙂...a co sa tyka galantnosti a etiky,minule som si robil nejaky test na sme.sk,a tam som dost pohorel,nejakych 60%..ale ozaj neviem,na aku udalost sa berie oblek a kde frak,kto ide prvy po schodoch v restauracii a pod. 😀 ..ale otazky boli vazne narocne a ani by som nepredpokladal ,že spravne odpovede boli tie,ktore som neoznačil..

salfusco
2. nov 2016

@0silvia0 odprevadiť babu..pre mna normalne,ale už som poznal niekolko,ktore sa tvarili,že im to vadí...odpoved,že nie,nepotrebuje privesok,že trafí aj sama...čo k tomu dodať? 🙂

dismonika
2. nov 2016

@zufalka2 ojojooooooooooooooooooooooooooooooj baľ kufre a utekaaaaaaaaaaj čo najrýchlejšie a najďalej od takého človeka

lubkavargova1
2. nov 2016

@salfusco waau a to kde si mal taky test? Ja len co tak sledujem okolie a zistujem ze nejako sa ta galantnost vytraca...a nastupuje nejaka zovialnost alebo neviem ako to nazvat...ale neviem asi uz starnem a preto takto uvazujem 😒

salfusco
2. nov 2016

@lubkavargova1 tych testov tam bolo viacero,na tej stranke sa vzdy najde nejaky z roznych oblasti zivota,skoda,že tam už nie su,tu som vsak nasiel aspon odpovede

http://zena.sme.sk/c/7272875/zdravi-muz-vzdy-ze...

marina24
2. nov 2016

@amoremio6 úpirmne ma tvoj komentár rozosmial :D že kakaové očko

zakladateľka-fakt preč od takého úchyláka,mne by asi vadilo najviac to.

celasapremenim
2. nov 2016

@zufalka2 ahoj, zbal sa este dnes a urcite od neho odid
toto nie je chlap, to je hajzel

sharmana
2. nov 2016

@salfusco mne je jedno čo si myslíš ty a poviem ti, že z mojich skúseností boli najväčší držgroši rodení bratislavčania, ktorí by si to mali skôr dovoliť než nejaký chalan z hornej dolnej a preto u mna mnohí klesli. Dokonca som sa stretla s takým chudákom, ktorý na prvom rande ani nevytiahol penaženku. Tiež bratislavčan. Som plne finančne samostatná, vždy som bola, nešlo o nejakú vypočítavosť, ale ak ma muž pozve na rande a mám sa tu s ním biť o to,kto zaplatí, veľmi ma neohúri. Prepáč. Nejde o neustále platenie muža, ale tých prvých zopár stretnutí je to viac než žiadúce. Ludia, ktorí sú trošku mierne povedané "galantnejší" o tom vôbec nemusia polemizovať.
Ja som žena, ktorá bola u oboch detí "len" na materskej, teda nepokračovala som v rodičovskej, takže žiadne válanie šuniek, ani "metaforické" ani nijaké 😝 😀 A doteraz zarábam viac než môj manžel.
Je rozdiel ísť na kávu, pohár vína... Tu nehovoríme o zlatých šperkoch či dovolenke. Pre mna je to samozrejmé a aj môj otec, ktorý je chlap si myslí to isté. A aj môj manžel ma nenechal na prvých stretnutiach ani len omylom vytiahnuť penaženku či kreditku.
A rozdiel je chodiť na kávu s kamarátom-kou a iné s potencionálnym partnerom-kou.
A chlap čo si nechá platiť ženou je v mojich očiach úbožiak, totálny, nula.... 😀

majkalabka
2. nov 2016

Prosím ťa, odíd on neho. čím skor, tým lepšie. toto nie je normálny chlap. váž si samu seba. časom určite stretneš niekoho normálneho, kto ťa bude ľubiť a vzťah bude rovnocenný . držím palce,

zufalka2
autor
2. nov 2016

@sharmana áno, aj v mojom prípade sa jedná o hrdého rodeného bratislavčana :D

zufalka2
autor
2. nov 2016

@majkalabka ďakujem ti veľmi pekne, do konca týždna sa sťahujem 🙂

sharmana
2. nov 2016

@zufalka2 vôbec sa nečudujem.. niekedy som u týchto velkých bratislavčanov zažila také trápne situácie... jak ťaaažko ťahali penaženku... neskutočne úbohé... a išlo fakt o úbohú kávu či niečo podobné.... Trapkovia. Sa tu ohánať rovnakým zárobkom muža a ženy... To kde sme skončili? To už nemajú v sebe niektorí chlapi hrdosti 😅

obsadenemeno
2. nov 2016

@zufalka2 no vidis, treba ti svarneho chlapca z vychodu.... 😉

liaka
2. nov 2016

@zufalka2 on to uz vie, ze odchadzas?

zufalka2
autor
2. nov 2016

@sharmana Ja som jednému z tejto kategórie doniesla k narodeninám fľašu whiskey za 30€ a keď mal za mna zaplatiť 1,5€ za džúš tak sa na mna pozeral ako na poslednú chuderu.

zufalka2
autor
2. nov 2016

@liaka ešte sa k tomu odhodávam, bojím sa citových vydieračiek, neviem celkom v akom dusne a výčitkach by som sa tu musela tých pár dní do odchodu brodiť.

zufalka2
autor
2. nov 2016

@obsadenemeno nech už je daný chlap v dalekej budúcnosti od hocikiaľ, hlavne nech je normálny 😒

sharmana
2. nov 2016

@zufalka2 ty kks.... fakt hocikde som na SK bola, tak chlapi bez mihnutia oka zaplatili účet, tu v BA som nikdy nevedela, jak sa chlap zachová. S takýmto držgrožstvom som sa nestretla ani nikde v zahraničí a ani u cudzincov na SK.

lienka_snehulienka
2. nov 2016

@sharmana @zufalka2 Ale no, baby, Bratislavu do toho neťahajte... 🙂

liaka
2. nov 2016

@zufalka2 spravne. A byt je na neho pisany? Ten podnajom. Aby si s tym problemy nemala ked odides

sharmana
2. nov 2016

@zufalka2 najlepšie zbaliť si veci, odniesť a akurát si ho počkať a rozlúčiť sa. A povedať narovinu, čo ti na ňom vadilo. Ale ak je bratislavčan, tak ti možno povie že preňho je normálne, že by si mala platiť ty a dávať mu do ruky peniaze, aby bol pred chalanmi frajer. 😀
No asi to nie je normálne, ked sa pred druhými hanbí. Asi tí jeho kamaráti by sa takto proste nezachovali.

majkalabka
2. nov 2016

@zufalka2 tak to je vynikajúca správa. určite si časom nájdeš správneho chlapa a nad týmto "vzťahom" sa už len pousmeješ 🙂

zufalka2
autor
2. nov 2016

@sharmanka nemám veľa skúseností s mužmi z BA, len tieto dve 🙂

@lienka_snehulienka ja nikam nič neťahám a ani nezovšeobecňujem 🙂 ja nie som ani z východu ani z BA (mám to tu uvedené, ale len kvoli anonymite)

sharmana
2. nov 2016

@lienka_snehulienka Bratislava za to nemôže. To skúsenosti.... keby ich nemám, tak by som si to v živote ani len nepomyslela.... Takí švárni chlapci zo Small Big City 😀 A taký problém s peňaženkou...
Však tu žijem, tak viem o čom píšem... 😉

zufalka2
autor
2. nov 2016

@liaka na oboch, ale túto stránku som už začala riešiť s majiteľom bytu.

sharmana
2. nov 2016

@zufalka2 no ale ak máš dve skúsenosti a obe takéto, tak asi to o niečom svedčí

majkalabka
2. nov 2016

@sharmana ja by som sa ani nelúčila. aj tak bude ona tá najhoršia, darmo mu bude vysvetlovať, čo ju k tomu viedlo. zbaliť si veci a ísť, prípadne nechať odkaz 🙂 podla mna

zufalka2
autor
2. nov 2016

@sharmana ako sa poznám, budem sa snažiť pochopiť prečo konal práve takto a hľadať za tým všetkým pravdu, ale tú sa asi nedozviem a jeho tiež nespasím... pravdu mu určite poviem, ale s dostatočným fyzickým odstupom.

sharmana
2. nov 2016

@majkalabka pre uzavretie vzťahu je lepšie do očí povedať, aj ked je to skutočne nepríjemné. Stačí pár slovami, pre to a pre to nechcem s tebou byť, čo si z toho zoberieš do budúceho vzťahu je už na tebe, ale pre mna si bol neskutočným sklamaním. Bodka.

zufalka2
autor
2. nov 2016

@sharmana tak ale nie sú všetci rovnakí, aspon dúfam. ale o viac takýchto ozaj nestojim 😠