icon

Môj priateľ trávi každý večer s exmanželkou

marijaani
17. jan 2014

Srdecne vas zdravim, chcela by som poziadat o nezainteresovany nazor na moju situaciu, kedze ja ju bohuzial neviem objektivne posudit. 🙂

S priatelom sme spolu asi rok, z toho cca 8 mesiacov byvame spolu. On je rozvedeny nieco vyse roka (dali sme sa dokopy priblizne v case jeho rozvodu), ma dve malolete deti. S detmi ma uzasny vztah, su u nas kazde dva tyzdne na vikend, niekedy prespia aj cez tyzden, chodi s nimi k lekarovi, na treningy... proste naozaj vzorny otecko. S ex sa im podarilo rozviest bez vacsich konfliktov a maju dobry vztah aj v sucasnosti, teda pokial to viem posudit, moc sa do toho nemontujem. 🙂
Prave ale s jeho ex sa vynoril "problem". Tesne po rozvode mu vyvolavala denne aj 5-6 krat vzdy nieco okolo deti, domacnosti atd. Snazila som sa to pretrpiet, aj ked to nebolo prilis prijemne, ale dufala som, ze sa jej casom podari odputat a zit svoj zivot bez exmuza. Po par mesiacoch to naozaj aj prestalo, nie celkom, ale uz vola v ovela unosnejsej miere. 🙂
Vcera som sa ale dozvedela pravdepodobny dovod. Zo zamestnania prichadzam neskoro vecer (okolo 20.00 hod.) a vtedy uz je priatel samozrejme davno doma - teda aspon ja som si to myslela. 😀 Posledny tyzden totiz doma v case mojho prichodu nebol, prichadzal az pol hodinku po mne. Nedalo mi, spytala som sa, co ho v poslednej dobe tak zdrziava. Tak mi povedal, ze ved je s detmi. Nakoniec vysvitlo, ze posledny pol rok je kazdy bozi den u svojej ex tak hodinku dve s detmi. Vraj ked aj tak nie som doma, tak nebude vysedavat doma sam, radsej bude s detmi. No chvilu som sa na neho divala s vyvalenymi ocami.
On v tom nevidi nic zleho a nechape preco sa ja nad tym vobec pozastavujem.
Takze prosim povedzte mi. Naozaj je normalne, ze exmanzel kazdy den travi niekolko hodin u svojej ex v jej byte? Matky, ktore mate exmanzelov. Aj u vas je to tak? Nie je to trochu cudne? Viem. Chce byt so svojimi detmi. Ale takto? Ved to je akoby este stale zil v tej rodine. Vrati sa z prace, je s nimi, akurat, ze na noc ide spat do nasho bytu.
Mam mu vyjadrit svoj udiv a nesuhlas, alebo sa mam ukludnit a je to normalne a moje pripadne vycitky bude brat ako zasahovanie do jeho vztahu s detmi? Dakujem vam za kazdy triezvy pohlad na vec. 🙂

Strana
z3
eeffka
17. jan 2014

@marijaani no ked triezvo tak triezvo, volala, volala az ho privolala.... dlhu trvacnost vasmu vztahu nedavam.

luba28
17. jan 2014

@marijaani no neviem,neviem,....opytaj sa ho,ze keby to bolo naopak ci by sa mu to pacilo,...mne by to vrtalo v hlave tak ako tebe a nepacilo by sa mi to,...ci tam tie deti neni su len zamienka???ved on deti ma u seba ked chce,tak nerozumiem ,ze preco je tam kazdy den,....

lucinocka
17. jan 2014

@marijaani a co si myslela, ze na deti zabudne? ja som si ista, ze keby sa medzi mnou a muzom cosi stalo, tiez by chodil za malou aj kazdu hodinu..tak sa s nim skus porozpravat, nech sa s detmi stretava na neutralnom mieste bez ex, napr. na ihrisku, alebo nech ich vezme do cukrarne alebo ku vam a pod. ked ti vadi ze je tam ona...ale medzi otca a deti by som sa nestavala, lebo si to jedine tak postves proti sebe..

cammille
17. jan 2014

@marijaani deti mu vzdy budu prednejsie ako ty...bud sa zmieris s tym ze vzdy budes na vedlajsej kolaji alebo hladaj inde...

edita84
17. jan 2014

no neviem tu by trebalo vedieť prečo sa rozviedli lebo to vyzerá tak že sa chce vrátiť, to že na noc je s tebou podla mňa nič neznamená ved to má príjemú zmenu a oddych od ex a detí

dai
17. jan 2014

@marijaani hm... odpovede na svoje otazky poznas asi len ty...
chodi tam len kvoli detom? ak ano, tak je to naozaj super otec a ma vlastne pravdu - ja osobne neznasam tych exmanzelov co vidia svoje deti raz do mesiaca a tvaria sa ako vzorny tatovia😉 ak ma so zenou ok vztah a pomaha jej s detmi ked nemoze byt s tebou tak je to podla mna fajn - sama ked budes mat 2 male deti uvidis kolko je s nimi prace a ze mame samej to moze niekedy prerastat cez hlavu ( hlavne ak este pracuje a podobne )
na druhej strane - naozaj tam chodi len kvoli detom? alebo mu je tam jednoducho dobre? jedava s tebou? mate pekny intimny zivot? robite si radosti? rozumiete si? atd. ... neviem, ak toto klape tak by to malo byt ok ( na druhej strane ak by ste sa bavili co kto zazil ako prezil svoj den etc. a jemu sa zda normalne byt kazdy den u ex, tak by si o tom uz daaaaaaaaaaaaaaavno mala vediet, nie az po pol roku☹ )

gabkostanka
17. jan 2014

@marijaani tazko poradit, ale cas s jeho detmi mu vycitat nemozes, potrebuju ho a zrejme aj on ich a vlastne ked si tak dlho v praci, tak co sa chlapik bude sam po veceroch nudit, vzdy lepsie ako by ti mal chodit do baru...proste nema nic ine, nijake zaluby, tak ide k detom, na tom nevidim nic zle 🙂 zakazovat mu to aj tak nemozes

natuska87
17. jan 2014

@luba28 presne tak...opytaj sa, keby si tak Ty behavala za svojim byvalym, ako by to niesol....mozno mu to dôjde.../ i ked su tam tie deti.../

sue
17. jan 2014

@marijaani ak chodi len kvoli detom a ty v tej dobe naozaj nie si doma,nevidim dovod na to,aby si protestovala. Nechodis s bezdetnym muzom 🙂 navrhla by som mu,aby nie kazde poobedie travil v byte exmanzelky,ale vo vasom byte,prip.u starych rodicov a podobne. Hlavne ale neotehotni. Nepises o dovodoch rozvodu,ale ak spolu vychadzaju dobre,je mozne,zecasom sa daju dokopy...a pre deti by to bolo lepsie...preto si neurob dalsie,ktore by tym mohlo trpiet ;) vzdy by si tahala za kratsi koniec... Inak byt exmanzelkou tvojho priatela,tesila by som sa,ze som si tak dobre vybrala otca svojich deti,pretozejenormalne,aby bol otec s malymi detmi kazdy den 🙂

sissy27
17. jan 2014

@marijaani objektívne? nie ona, ale on sa nezmieril s rozvodom, resp. buď si nie je celkom istý, či spravil dobre, alebo už to aj oľutoval... na jednej strane je to krásne, že sa toľko venuje deťom, na druhej strane mohol by ich vybrať zo školy / škôlky a zobrať k vám, na ihrisko, kamkoľvek... toto nie je len o tom byť s deťmi, s deťmi by mohol byť hocijako inak, ale je to dobrá zámienka ako byť s ňou...

materina_duska
17. jan 2014

Vedela by som ti napísať veľa (pre Teba) pozitívneho, ale keď pol roka netušíš, čo robí tvoj partner pravidelne dve hodiny po robote, tak to je škoda reči 😀

bajana
17. jan 2014

suhlasim s vacsinou...nie je to v poriadku, nemusi byt zaroven s detmi a s ex....ibaze by ona v tom case chodila trebars do fitka, s kamoskami, atd. ... to by som mu vcelku kvitovala...nepises, aky je vek deti a ako daleko od seba byvate....je problem vodit ich k vam?
ja by som mala obavu...dali ste sa dokopy, ked sa rozvadzali...mozno potreboval zaplnit prazdne miesto v zivote, dokazat si, ze na to este "ma"....a teraz mu to pomaly dochadza...

marijaani
autor
17. jan 2014

Dakujem pekne za odpovede. 🙂 Chcela by som zdoraznit, ze s priatelovymi detmi vychadzam velmi dobre a v ziadnom pripade mi nejde o to, aby s nimi obmedzoval kontakt. Naopak. Velmi si vazim, ze sa o ne tak stara.
S exmanzelkou sa rozviedli, pretoze sa odcudzili a obaja este pocas trvania manzelstva mali paralelne vztahy.
S priatelom sa milujeme a samozrejme sa aj rozpravame. 🙂 Vedela som, ze travi cas s detmi, ale nekotrolovala som presne suradnice jeho pobytu. :D :D
V kazdom pripade ho poziadam, aby bol so svojimi detmi u nas, myslim, ze jeho reakcia na tuto ziadost mi da odpoved na vsetky otazky. 🙂

mysicka36
17. jan 2014

Nieje to normálne. Môj sa s ex videl len v nutných prípadoch a to na súdoch o výživné 😀 To ide z účtu. Voláva malému na mobil, dohodne sa s ním. On zbehne dole a sadne do auta. Keď bol menší, tak len pri odovzdaní sa videli. Aj to sa pohádali 😖 Takže ja si myslím, že naozaj niečo nieje v poriadku. A úprimne, ja by som si už viac rozmyslela druhýkrát žiť s chlapom čo má deti. Bola som mladá a zaľúbená. Mám skvelého muža a bývalá asi aj lutuje, že ho podvádzala ale tak aj dopadla. 😝 No tie nervy čo boli okolo dieťaťa.... nemalé problémy sú aj peniaze. Nielen výživné po dobu cca 20r. ak idú na výšku, ale aj stále náročnejšie darčeky. No odbočila som....

lucka011
17. jan 2014

@marijaani Takisto by som mu povedala, že si neprajem aby sa s deťmi stretáva u nich doma. Taktiiež mám muža a má syna z prvého manželstva, ale už od začiatku vie veľmi dobre, že si neprajem aby ani len bránu ich domu prekročil. Nemá tam čo robiť, a on to rešpektuje. So svojim synom a takisto tvoj priateť môže byť s deťmi kdekoľvek inde. Keď tam takto chodí, mám pocit, že nevedia urobiť hrubú čiaru za svojim vzťahom a stále vyhľadávajú prítomnosť jeden druhého. Ja by som to isto nerešpektovala...

lucka011
17. jan 2014

@mysicka36 čo dodať.. Presne tak 🙂

stanislavao
17. jan 2014

@marijaani ste s rozvedenym muzom, ktory ma 2 deti a travi s nimi vsetok volny cas, ked ste vy v robote. to je triezvy pohlad. co je na tom?
je so svojimi detmi. a ze je u byvalej manzelky? no je, lebo deti byvaju u nej. ked sa takemuto chcete vyhnut, najdite si slobodneho muza a bude to vyriesene.

andrejka1994
17. jan 2014

Sla si do vztahu s muzom co ma deti budis mohla si taketo veci cakat,ty budes ta ktora sa bude musiet prisposobit voci jeho detom, ked bude chciet byt s nim ci u nej alebo inde a ked aj bez teba sa mozes na hlavu postavit jemu budu deti prednejsie ako ty ak je taky vzorny otec ako pises, len nechapem ... ako si mozes ty diktovat a narokovat kde (ze u vas) sa on ma stretavat s detmi ? to niesu tvoje deti ale jeho, ma ich s nou nie s tebou ,radi sa mozte mat a vadit ti to moze ale si len priatelka, ona je matka jeho deti a su to ich deti a budu spolu navzdy späty timi detmi a ked ma este taky nekonfliktne dobry vztah aj s nou ...proste moze ta milovat akokolvek ale vzdy budes ta druha, mna by ani nenapadlo hovorit mu ze nech sa s detmi nestretava u nej doma :D a to mas ake pravo na to ?pravo priatelky ? no myslim si moja draha ze tu si skoncila akciu ,ak len vyvolavala na zaciatku a potom zrazu to prestalo a vysvitlo ze netreba mu volat lebo uz sa rovno stretavaju, tak moze byt hocico a kedykolvek sa k nej moze vratit, nenastojci si na tom kde bude on s jeho detmi ze to tebe vadi lebo si ho prinajhorsom este postves a na nu by som tiez dvakrat zle nehovorila ....Vadi ti nieco s cim si musela ratat , moj nazor 🙂

nikolka2
17. jan 2014

@marijaani Ahoj ked ma rad tak svoje deticky ,,tak nech ich jednucho bráva ku Vam a bude pokoj a mozu tam byt aj kazdy den 😉

maminuska
17. jan 2014

@marijaani ja som veľmi rada že je tu po dlhej dobe niekto ( druhá partnerka, druhá možno budúca manželka ) kto má takýto pekný vzťah k deťom z predchádzajuceho manželstva svojho partnera.
Treba si všímať že tak ako sa správa k svojim deťom z prvého manželstva , bude sa správať aj k spoločným vašim . To že má relatívne dobrý vzťah s ex, hovorí skôr o inteligencii obidvoch ( samozrejme ak tam nie je nejaké ešte to sexuálne ) .
Napriek tomuto by som povedala partnerovi , že ak chce byt s detmi tak nech je u vás doma , alebo na kružkoch a niekedy u ex. Nech to delí s rozumnou mierou. 🙂

kyruska
17. jan 2014

nepoteším ťa, normálne to nie je... sama mám exmanžela, rozviedli sme sa pre jeho neveru, naša dcéra mala vtedy 7 rokov... on bol predtým vzorný otecko, ale tá nová známosť ho tak opantala, že bol asi rok po rozvode s dcérom minimálne. Po tom, ako som si ja našla partnera (terajšieho manžela), jemu to docvaklo a chcel sa vrátiť... asi po roku po rozvode. Mužom totižto trvá, kým si spočítajú dve a dve a prídu na to, čo stratili... potom bol už "múdry" a tvrdil, že prvá žena je vždy tá pravá 😝 Takže neviem ako u vás, ale ja v tom vidím aj niečo iné ako len starostlivosť o deti. Tak prečo ich nebráva k sebe, k vám? Prečo musí byť u nej? Ona má nového partnera? Ak nie, je to ešte horšie... Ona je stratená, zmätená, on má potrebu jej pomáhať - no ved je muž! Ziaľ, vidieť to často, že rozvod dvom ľudom, ktorý sa pritom nevraždili pre nenávisť, len prospeje...

victory1
17. jan 2014

@marijaani Moj priatel bol casto so synom a casto aj s ex. A to takym sposobom, ze ona ho vydierala...bola v druhom meste u svojich rodicov a zavolala mu, aby ju a ich syna zaviezol domov, lebo je hnusne pocasie a ona nema auto../lebo vsak autobusy neexistuju, ze?/ alebo, ze su kdesi v prdeloviciach na kupalisku a zda sa jej , ze maly zacal soplit...A on ako blbec nastartoval auto a vozil ju /teda aj svojho syna/. pomaly ppo celom Slovensku ..No a ked odmietol, alebo faktr nemohol, tak mu syna nedala trebars dva tyzdne...nezdvihla mu telefon.
Tiez sme sa dlho rozpravali, aby si uvedomil, ze ho vlastne cez dieta vydiera.

Tak, neviem, moze byt aj toto dovod..chce to u vas dlhy rozhovor..a je fakt, mne by to tiez vadilo a trvala by som na tom, aby sa s detmi stretaval u nas doma, popripade si vybavil striedavu starostlivost a bolo by vymalovane. 😉

victory1
17. jan 2014

@andrejka1994 btw. je to jej partner a to, ze ma deti z predchadzajuceho vztahu neznamena, ze mu bude sluzit len ako matrac a vsetko ostatne aktivity bude vykonavat so svojou byvalou manzelkou...A ano, ma pravo spolurozhodovat o tom, co je vadi, co sa jej nepaci, ma pravo starat sa o svoj vztah ako aj diskutovat o tom, ci jej vyhovuje to, ze sa s detmi stretava u ex , na ihrisku, alebo v ich spolocnej domacnosti...

bajana
17. jan 2014

@andrejka1994 to, ze bude vzdy ta druha, si myslela druha v poradi 1.deti, 2.ona, alebo 1.ex, 2.ona? lebo ak je byvala uz EX, tak nova partnerka nikdy nemoze stat za nou...ak je to tak, potom nieco nie je v poriadku...
je velmi vela parov, ktore si aj po rozvode udrzali korektne vztahy, deti sa snazia vychovavat v zhode, atd. ale expartneri si ziju vlastne zivoty...maju vlastne sukromie (vratane byvania), do ktoreho si nelezu...
co je zle na tom, ked nova partnerka vyslovi nesuhlas s tym, aby chodieval jej partner v kazdej volnej chvili k ex domov? s detmi sa da stravit cas aj inde....kde je ucta k novej partnerke?

andrejka1994
17. jan 2014

Ja som si napisala svoj vlastny nazor tak ako aj vy aby si ho precitala ona a zvazila co jej tu kto pise ,pripadne aby reagovala dotycna ,myslim ze toto neni diskusia tu medzi ostatnymi ,ide o nu a nie o to ci sa moj nazor ktory som sem napisala vam co tu tiez komentujete paci alebo nie .
@bajana
@victory1

lucka011
17. jan 2014

@andrejka1994 trošku zvláštny názor. Takže keď sa raz chlap ožení, narodí sa mu dieťa a rozvedie sa, tak už nikdy nebude mať vzťah, len dáku blbú ženu, ktorá bude skákať ako on píska? To že má deti z prvého manželstva, to ho neoprávňuje robiť si čo chce. Našiel si inú partnerku, tak musí rešpektovať jej priania,musí rešpektovať čo jej vadí, prekáža a keď nie, nemal sa rozvádzať. Deti ho neoprávňujú tráviť s jeho ex každý deň. Je tu aj striedavá starostlivosť a podľa súdu ich aj tak musí mať min. každý druhý víkend. Taký chlap, ktorý toto nepochopí nech po rozvode ani nehľadá iný vzťah..

bajana
17. jan 2014

myslela som, ze diskusia je o diskutovani, nie o tom, ze reagujeme len na to, co pise zakladatelka 😉 .... aspon teda vsetky ostatne diskusie tu tak funguju....kazdy s kazdym 😀

marijaani
autor
17. jan 2014

@victory1
@bajana Dakujem Vam dievcata. 🙂 Potesil ma takyto nazor. Je samozrejme, ze priatelove deti su pre neho najdolezitejsie na svete. Ale nie celkom chapem nazor dievcat, ktore su presvedcene, ze exmanzelka ma byt do konca zivota pre neho prvou v poradi. Ja netuzim po tom, aby po sebe brechali ako besne psy, nielen kvoli detom, ale aj vlastnemu dusevnemu zdraviu, na druhej strane ten vztah sa ukoncil, je potrebne aby sa pretransformoval do inej podoby, nez ked este boli manzelmi.

ifkael
17. jan 2014

je to divne..ale chlapi niekedy rozmyslaju inak a pripada im to normalne. povedat mu, ze sa Ti to nepaci, ked tak nech zoberie deti k Vam, ci niekam s nimi ide... nepacilo by sa mi to

marika39
17. jan 2014

no mne to príde dosť divné, osobne by som s tým nesúhlasila. Je po rozvode, má nový vzťah, tak by sa tak mal aj správať. Len mi je divné, že ti o tom nepovedal a ty si ani neriešila kde po večeroch je. Prepáč, ale mne sa skôr zdá že mu to takto vyhovuje, možno sa chalan spamätal a je rád "doma" so svojou rodinou, a ty si niekde mimo. Ale skús sa s ním otvorene porozprávať a uvidíš jeho reakciu.

Strana
z3