Môj príbeh - nevera na dvakrát
Moj pribeh: Mam 46 rokov a sme s manzelkou spolu viac ako 20 rokov. Mame 2 deti uz vacsie v puberte. Aktualne sme dost v krize, ktoru som sposobil ja. Mal som kratku znamost s mladsou kolegynou a manzelka mi na to prisla, resp. jej “dobra dusa” o tom povedala. Nic som nezapieral mala plnu pravdu, bola to moja chyba a vztah som hned prerusil. Potom jej ta ista “dobra dusa” povedala o podobnom kratkom romaniku este s pred roka s inou zenou, ktory som vtedy ale ukoncil. Dovtedy som bol mojej manzelke verny a mam ju stale velmi rad. A urcite chcem s nou a aj mojimi detmi zostat spolu. Milujem moje deti a aj moju manzelku.
Preco som to urobil ? Na jednej strane sam neviem, za tie roky sme samozrejme mali dobre roky a boli aj zle, spolu sme to ale vzdy zvladli, klasicke manzelske problemy, ale nic vazne. Asi to co naozaj chybalo bol sex, ze tie posledne roky nas sex bol na dost nizkej urovni, ako sa hovori , kupis si balik prezervativov a vydrzia ti niekolko rokov. A sex bol asi hlavny dovod oboch mojich nevier. Cele to doplnil aj nezaujem mojej manzelky o mna. Viac sa venovala svojej praci a svojim zalubam ako mna. Urcite je to nezazlievam, len davam na stol fakty. Pocas nasich rozhovorov za posledny mesiac , potom co sa dozvedela o druhej znamosti, to aj sama priznala, ze nic nevidela a ze nemala ten dojem, ze je nieco v neporiadku. Co je aj moja chyba, ze som to dostatocne nedaval najavo. Klasicky problem komunikacie. Posledny mesiac bol viac nez dobry, boli sme dost spolu a aj sexu bolo neurekom. Az do chvile kedy jej ta ista “dobra dusa”nepovedala o prvej nevere.
Aktualne sme na bode mrazu, ked sa dozvedela o tej nevere spred roka a v podstate so mnou vobec nechce dalej zit a chce sa rozviest. Ja sa snazim nas dat opat nejako dokopy, ak to vlastne vobec ide, resp. pojde. Ja chcem zostat s rodinou. Urobil som velku chybu a je mi jasne, ze musim za nu zaplatit. Neviem ako dalej, neviem ako vysvetlit manzelke, ze to uz naozaj neurobim, a ze je mam naozaj rad. A aktualna situacia ako ponaucenie mi uplne stacilo. Samozrejme, ze mi ona neveri a ani som mnou nechce dalej komunnikovat.
Kludne ma mozete na tomto fore ukrizovat a ukamenovat, mam co som si zasluzil. Aktualne hlavne neviem kam a komu sa mam zdoverit a ani neviem ako dalej. Zvazujem manzelsku poradnu, avsak neviem ci tam bude moja manzelka ochotna vobec ist a ani neviem ci nam to moze pomoct.
A k tej vernosti v mnohých pripadoch je to z nudze cnost ,ale ked je clovek zmyselny.ziadany,zvadzany ustoji to,nepodlahne a ostane pevny ako skala vtedy to je este len frajerina...
Drž sa človeče. Prežiješ. Žene daj cez niekoho iného prečítať môj článok o prášení kožuchov, nech sa nevyhovára a nech si vstúpi do svedomia. A nech si nemysli, že jej akože podsúvaš vinu. A ty zatiaľ buď dobrý.
Však dobre, podrazil si ju. Nebolo to pekne. Nie je pekne, ani žiadúce fungovať vo vzťahu, kde sa dvaja nevedia poriadne porozprávať a dohodnúť. To čo je za vzťah? Treba na tom zamakať. A nie vyhovárať sa a potichu sa jedovat na druhého vo svojej kutici🙂
Nie ste prví ani posledni, kde manželka zanedbávala toho svojho, či ultrahyper sa bavila počítaním pavúkov na stene čakajúc, kým vytryskne z neho vášeň, aby sa mohla konečne otočiť a spať. A potom sa čudovala, že prišla iná, ktorú to aj bavilo a priniesla nejaké vzrúšo do života jej "nudnému", vraj nadrzanemu manželovi. Áno - aj s takým názorom som sa stretla - "ten môj je strašne zadržaný, nestačí mu raz za mesiac!" Nešťastník chlap🙂
Buď si vstúpi do svedomia a poučí sa z toho, možno aj začne mat znovu rada sex. Alebo nevstúpi a zbytočne zasvätí zvyšok svojho života pomste aby ti ukazala aký si zmrd (ako ti napísala zltaslonica). Načo je to dobré hrotit tým druhým spôsobom...
Držím palce v znovubudovaní manželstva. Mozno bude ešte pevnejšie 🙂
Ako sa o tom dozvedela "dobra dusa"? Cudne, ze o tom vie niekto dalsi a hned o oboch
Nejako sa to tu zvrhlo len na sex. Nechcem sa nijako dotknút osob opačného pohlavia, ale vztah predsa nie je len sex. Ano je dolezitý rovnocenne s inými vecami vo vztahu. S kamoškou som prežívala jej tažké chvíle v živote. Po 15 rokoch si jej muž našiel bokovečku, šialene sa zalúbil a jej bezcitne oznámil, že má inú a konec. Zo spoločne postaveného domu po rokoch driny v zahraničí chudera psychicky na dne odišla k rodičom. Vrátila sa aj s 6 ročným synom asi po mesiaci spat a krásavec si to s dedinskou najposlednejšou šlapkou tahal dalej dalšie 3 mesiace s odovodnením, že ju miluje a svoju ženu opisoval kade chodil ako prepitú trosku. Ona ale napriek všetkému prekonávala jeho každodenné večerné odchody z domu za druhou, varila mu, prala, žehlila, starala sa o syna, atd. On bol totálne mimo. Narovinu som sa ho spýtala prečo jej to robí a jeho odpoved, že mu odopierala sex ked on chcel. Tak páni toto je forma mužskej lásky??? Pokial to doma nemám, zahodím šmahom všetko, nepozerám na nikoho a nič, doležité je len moje uspokojenie? Partnerstvo nikdy nevydrží ak je založené na egoizme a je úplne jedno čoho sa to týka. Pokial žena má problém vo vztahu kvoli malej pozornosti zo strany muža, nie je to jeho problém, ale jej. Ak má muž vo vztahu nefostatok sexu, nie je to chyba partnera, ale jeho. Žena je tiež sexuálna bytost a pokial sa vo vztahu cíti byt milovaná, má dostatok pozornosti a pocitu bezpečia lásky od partnera, nikdy mu sex neodoprie, to by musela byt lesba alebo frigidná. Ak sa muž cíti byt ženou docenený a uznávaný, tak jej neodoprie pozornost. Chyba vznikne vtedy, ked jeden z nich alebo obaja prestanú dávat tomu druhému a začnú pozerat egoisticky len na to čo im vo vztahu chýba. Ona svojim prístupom, pokorou a láskou dokázala všetko zmenit. Po čase si uveomil jej obrovskú hodnotu a na flandru sa vykašlal. Ich vztah získal úplne iný rozmer. Dom vedla nás museli predat a odišli do IT kde si kúpili dom. Som s nou stále v kontakte, je tomu už 1,5 řoka a podla jej slov je to mefzi nimi vynikajúce ako nikdy predtým. Prešli skúškou ohnom, vždy nás zocelia len zlé veci, len z nich sa vieme poučit.
@marusia12 asi si nečítala pozorne. Jednak som napísala, že podvádzanie nie je dobré riešenie, jednak aj to, že keď doma nemáš to čo Ti chýba, hľadáš inde, alebo povedzme skôr rýchlejšie podľahne inde.... A čI je sexi naozaj to posledné na čom záleží tiež je značne otázne. Podľa mňa aj keď nie prvé, druhé. ..Tak isté nie posledné, predposledne
Keď sa prevali problém, klamstvo, podvod, tak si účastníci zájazdu sypú popol na hlavu. Taká nudná klasika.
Vzchop sa chlape a začni byť chlap. Nie nadržaná troska s roztrasenymi gulami. Navrhni žene možnosti riešenia problému. Ale dobre a silno popremyslajl. Neskôr už neplač
@bubulka722 tiez vnimam, ze tu je dost diskusia o sexe, pre mne tie nevery boli o sexe. nehovorim ze to je dobre to takto riesit, urcite nie. bola to moja velka chyba. Nas pribeh je ale trochu iny, ja som urcite svoju rodinu nezanedbaval. A mozno to oznacte vsetci za klise ... ale moju manzelku mam stale rad.
@majcika : o to presne sa snazim, vzchopit sa a ist dalej 🙂
Ja myslim ze tu neveru by mozno aj prehltla.
Pomysli si,raz sa kopol...
Odpustila.
Jasne ze ked zistila ze si ju cely rok vodil za nos...
Dovera je prec a mas co robit aby si si ju ziskal....
Ja by som ti uz na lep nesadla.sory....
Lubis ju?
Hm.a na koho si myslel ked si opakovane zahybal??
Nie.to nie je laska.
Clovek dokaze zit bez dexu.
Nie sme zviersta....
Staci ak tovo druheho vazne lubim.respekt,ucta....
Nemas to voci nej a padnes do toho znova.aj ked teraz si to nemyslis.
Je dobre ze ti uz neveri s nenecha sa ponizovat....
@ivan222 uz je dost neskoro uvedomiť si,ze si spravil niečo zle a ublížil človeku,ktorý ti veril..ja by som neveru neodpustila ani raz,pretoze je mnoho chlapov,ktorí si dôveru manželky vážiť nedokážu a spravia opäť tu istú chybu a dookola..a napokon sa hrajú na chudacikov,lebo ich chce žena opustiť a oni zrazu zistia,ze tu svoju manželku ľúbia..vy ste z ktorej planéty prišli páni???takto sa dospelý muz nespráva.
Takze zbytocne budes niekam chodiť,radiť sa,rozprávať aký si nešťastný..tuto situáciu si si zapríčinil sam,tak bud hrdina aj teraz a znášaj následky.a ak ta tvoja žena opustí,verim,ze si nájde este chlapa,ktorý si ju bude vážiť a milovať skutočne,nie ako chlap,ktorý nevie svoje hormóny ovládať.pa
Prepáč,ale odsudzujem neveru az príliš.
@ivan222 co si jej navrhol ze urobis aby sa to neopakovalo? Zmenis pracu absolvujes poradnu das jej cas na spracovanie
Ja osobne si myslim ze problem je ze sa to dozvedela od cudzej osoby a to ze vedelo o tom viac ludi a ona nie to s clovekom zamava ona chce rozvod? Skus tu poradnu najprv sam a uvidis mozno motyka vystreli
@mamana4 tu situaciu som si zapricinil najma ja sam, mas uplnu pravdu. A nehram sa na chudacika, vina je na mojej strane a hotovo. To ze manzelku mam rad som nezistil az po, to viem od kedy som s nou. Nevera ti ale niekedy ukaze to co si uz dlho nevnimal, ze je to ona na ktorej ozaj zalezi. Mozno som na to prisiel neskoro, to mas pravdu. ... inak sme s Marsu 🙂
@loginexistuje Ano, absolvujem poradnu a davam jej cas, aj ked v nasom pripade som si nie isty ze to cas vyriesi. Zmenu pracu zvazujem, nie je to o tom, ze by som nechcel. Skor o financnej stranke. Tak ako mnohi z nas, mame zavazky, hypoteku, a ine a najprv musime vyriesit tie.
@ivan222 zvláštne, píšeš, že spolu ste 20 rokov...pri tom chybu urobila aj ona, nielen Ty. Pýtam sa - ako Ťa pozná za tých 20 rokov? Predsa musí vedieť, že to u Teba nebola žiadna láska k tým dvom iným ženám, že šlo čisto len o sex, ktorý si si takto kompenzoval, lebo si ho nemal doma. Prečo Tvoja žena toto nevie? Predsa máte spolu niečo odžité, niečo vybudované, chce len pre takýto úlet všetko hodiť za hlavu? Chce to aj trochu sebakritiky, nech sa aj ona pozrie na seba, čo urobila pre to, aby si si to nehľadal inde? Samozrejme, mohol si aj Ty ísť včas za manželkou a porozprávať sa, nie hneď riešiť neverou, ale píšeš, že ona mala dojem, že veď sa nič nedeje a je všetko v poriadku, čo je teda z jej strany trochu krátkozraké. Určite by to aj zostalo medzi vami tabu, nebyť " dobrých duší " - a toto by ste mali spolu rozobrať, pobaviť sa o tom spolu z každej strany - prečo sa to stalo a čo to pre Teba znamenalo, či skôr neznamenalo a Tvoja žena by si mala uvedomiť, že aj ona urobila chybu, vždy je chyba na oboch stranách. Určite by som 20 ročný spoločný život nehodila za hlavu, kvôli bezvýznamným jedoráz. neverám, ktoré ďalej nepokračovali a Ty si si včas uvedomil, čo môžeš stratiť a koho naozaj miluješ. Toto treba Tvojej žene povedať, drž sa, rozvod nepripusti, je to hlúposť po vašom prípade.
@zltyslonik Možno sa ti zdá o inom, mne ani nie i ked sa navlas s týmto tu pretriasaným celkom nezhoduje. Chcela som tým ukázat, že sú chlapi ktorým preplo ešte viac. Dokonca nie je doležité kto viac zakopol. "Kto si bez viny, hod kamenom". Vo vztahu je vela nedostatkov, ktoré nám vadia na tom druhom, pričom samých seba vidíme v tom najlepšom svetle a to je egoizmus. Ak by sa človek dokázal pozerat na vec očami druhého, tak by sa vedel mnohých vecí vyvarovat. Ona mala tiež mnoho chýb, ktoré si uvedomila až príliš neskoro, olutovala, zahodila samú seba. Ak sa rozpadá vztah, vždy je chyba na oboch stranách a ak to má dvojica zvládnut, musia si obaja chyby uvedomit, olutovat, urobit hrubú čiaru a íst dalej. K daným veciam sa už nikdy nevracat.
@ivan222 Musíte si obaja sadnút a všetko prebrat. Nie štýlom výčitiek "ty si vtedy urobila to, preto som ja urobil zasa toto", ale vyjadrit svoje pocity, povedat ako si sa vo vztahu cítil a prečo si tak konal. Ak odokryješ pred nnou svoje vnútro, bude to od teba úprimné, možno sa bude vediet pozriet na vec tvojimi očami a pochopit ta. Znovu získat stratenú doveru je velmi tažké, ale ak ju naozaj miluješ, dokážeš to! Hlavne zahod sám seba, egpizmus nie je na mieste. Povedz jej, že kedykolvek bude mat niečo čo ju taží, moze sa na teba obrátit. Pre ženu je najhoršia neistota, preto nestrkaj hlavu do piesku a netvár sa akoby sa nič nestalo. Stoj pri nej, to čo prežíva je velmi tažké. Stoj stále pri nej nech má akúkolvek náladu, nech ta akokolvek uráža, útoky nevracaj. Nesnaž sa nikomu mstit, ani ludom ktorí jej to povedali. Odpust všetkým aby mohlo byt tebe odpustené. Najdoležitejšie je , že si si chybu uvedomil a chceš ju napravit. Ona si svoj diel viny musí uveomit tiež a to dokáže len tým, že ty jej úprimne vyjadríš svoje pocity pri každej príležitosti. Ludia celkovo akosi zmenili štýl svojho prejavu, city uzatvárajú v sebe a čudujú sa prečo im nikto nerozumie. Je to choroba tehto doby. Ak sa jej otvoriš, máš velký predpoklad, že ti znova začne doverovat. Musíš počítat s tým, že to bude trvat dlho a ty to nevzdáš. Si chlap, tak sa problémom stavaj čelom.
hm 😅😅😅
nečítala som všetky príspevky ale podľa mňa ste mali poradňu skúsiť hneď na začiatku a nie ju podvádzať. U mňa by si už po prvej šancu nemal. Neodcudzujem ale nezabúdam a už by som mu neverila. A v tom prípade pre mňa vzťah bez dôvery stráca zmysel.
Zaujímavé, že takéto ,,výhovorky,, - dôvody má každý. Ale aby to hneď riešili, tak to nie. Najskôr nevera a potom hľadajú spôsob, ako to riešiť - psycholog, poradňa. Trošku opačné poradie.
Ale držím palce nech to dopadne k spokojnosti oboch strán.
@ivan222 ja by som ta vyrazila kade lahsie, pre mna nevera neodpustitelna. Zena spravi velmi dobre, ak sa s tebou rozvedie a posle ta za mladou kolegynou. Aspon tvoja zena bude mat dostojnost, mam v rodine, kde som sa stretla s neverou, ale nikdy to nebue ako predtym,je to len pretvarka. Neviem ako by si reagoval ty keby ta tvoja menzelka 2krat podviedla. Zijes so zenou 20 rokov, milujes ju a smahom ruky vsetko pokazis, len koli sexu, ach jaj.
@bubulka722 Dik za tvoje slova, cenim si to. Uvidime aka bude dalsia buducnost.

@marusia12 ved ja som len rad ze vies viac ako ja, ja ti to nezavidim, naopak doprajem ti 🙂