icon

Môj príbeh - nevera na dvakrát

ivan222
15. jún 2017

Moj pribeh: Mam 46 rokov a sme s manzelkou spolu viac ako 20 rokov. Mame 2 deti uz vacsie v puberte. Aktualne sme dost v krize, ktoru som sposobil ja. Mal som kratku znamost s mladsou kolegynou a manzelka mi na to prisla, resp. jej “dobra dusa” o tom povedala. Nic som nezapieral mala plnu pravdu, bola to moja chyba a vztah som hned prerusil. Potom jej ta ista “dobra dusa” povedala o podobnom kratkom romaniku este s pred roka s inou zenou, ktory som vtedy ale ukoncil. Dovtedy som bol mojej manzelke verny a mam ju stale velmi rad. A urcite chcem s nou a aj mojimi detmi zostat spolu. Milujem moje deti a aj moju manzelku.
Preco som to urobil ? Na jednej strane sam neviem, za tie roky sme samozrejme mali dobre roky a boli aj zle, spolu sme to ale vzdy zvladli, klasicke manzelske problemy, ale nic vazne. Asi to co naozaj chybalo bol sex, ze tie posledne roky nas sex bol na dost nizkej urovni, ako sa hovori , kupis si balik prezervativov a vydrzia ti niekolko rokov. A sex bol asi hlavny dovod oboch mojich nevier. Cele to doplnil aj nezaujem mojej manzelky o mna. Viac sa venovala svojej praci a svojim zalubam ako mna. Urcite je to nezazlievam, len davam na stol fakty. Pocas nasich rozhovorov za posledny mesiac , potom co sa dozvedela o druhej znamosti, to aj sama priznala, ze nic nevidela a ze nemala ten dojem, ze je nieco v neporiadku. Co je aj moja chyba, ze som to dostatocne nedaval najavo. Klasicky problem komunikacie. Posledny mesiac bol viac nez dobry, boli sme dost spolu a aj sexu bolo neurekom. Az do chvile kedy jej ta ista “dobra dusa”nepovedala o prvej nevere.
Aktualne sme na bode mrazu, ked sa dozvedela o tej nevere spred roka a v podstate so mnou vobec nechce dalej zit a chce sa rozviest. Ja sa snazim nas dat opat nejako dokopy, ak to vlastne vobec ide, resp. pojde. Ja chcem zostat s rodinou. Urobil som velku chybu a je mi jasne, ze musim za nu zaplatit. Neviem ako dalej, neviem ako vysvetlit manzelke, ze to uz naozaj neurobim, a ze je mam naozaj rad. A aktualna situacia ako ponaucenie mi uplne stacilo. Samozrejme, ze mi ona neveri a ani som mnou nechce dalej komunnikovat.
Kludne ma mozete na tomto fore ukrizovat a ukamenovat, mam co som si zasluzil. Aktualne hlavne neviem kam a komu sa mam zdoverit a ani neviem ako dalej. Zvazujem manzelsku poradnu, avsak neviem ci tam bude moja manzelka ochotna vobec ist a ani neviem ci nam to moze pomoct.

nika898
16. jún 2017

@ivan222 obdivuje tvoju uprimnost a drzim palce aby si to s manzelkou urovnal. Necitala som vsetko ale ako ti tu mnohy pisu 20 rokov stravenych spolu sa neda len tak lahko hodit za hlavu. A to ze mas sekat dobrotu ano to je pravda ale zase neprehanaj aby to nebolo moc vtierave podla mna spravis dobre ak sa budes spravat uplne prirodzene. Keby sa to stalo mne ano bola by som nasrata na svojho muza a istu dobu by som ho nechcela ani vidiet no asi by mi to nedalo a zacala by som hladat dovot preco to spravil a vtedy je dobre si vsetko vyrozpravat. Aj ked si spravil chybu nie je to stratene si myslim a tie co ti pisu ze by neveru nikdy neodpustili tak tie nepocuvaj. Ked som bola mladsia tak som bola za psychologickou (kvoli ziarlivosti) a ona mi povedala ze kazdy muz raz v zivote podvedie svoju zenu - kriza stredneho veku, nedostatok sexu a pochopenia doma a iny to robia proste len kvoli pudom, pre cloveka je neprirodzene aby mal cely zivot len jedneho sexualneho partnera. Monogamistov z nas spravila spolocnost. Ale to len na margo toho aby ti bolo mozno trosku lepsie. Drzim palce aby si to s manzelkou urovnal urcite je to rozumna zena a po case ta vypocuje.

missguerlain
16. jún 2017

@ivan222 Ty si miestami tak seres do huby, ze az. Tak respekt a ucta su vo vztahu dolezitejsie ako sex, a aj tak si respekt a uctu vymenil za zasuvanie na tajnaca. Ako o com toto je? Na jednej strane nam tu vykladas ako svoju zenu mas rad odkedy si s nou, na druhej strane si az neverou zistil, ze je to ona, na ktorej zalezi. Skoro som slzicku uronila. Ale hej, chapem ta, nebol sex, nevsimala si ta, trpel si, a ked prislo na lamanie chleba kedy clovek voli medzi 'respektom a uctou' k partnerovi a uspokojenim vlastneho kolika, tak samozrejme sebecky zvitazi ten kolik 😝 A aby sme cakali, ze si to nasledne olutoval...ale kdeee! Nic take, to ta lutost prisla az po tom, co ta dobra dusa napraskala 😂 To potom olutuju skoro vsetci😉 Ale nalejme si cisteho vina, lutujes viac ako si manzelke ublizil alebo to ako bolo tebe chudakovi prekazene nezavazne zasuvanie 😝 Lebo je rozdiel ukoncit pomer lebo zlyhal som, posmykol som sa, chcem moju manzelku, nechcem o nu prist a ukoncil som pomer, lebo som bol odhaleny, nechcem prist o zenu, ale keby ma nenapraskali, tak trtkam dalej.

ostorha
16. jún 2017

@nika898 Tvoja psychologicka bola zrejme velmi ovplyvnena Alfrédom Kinsyem....

ivan222
autor
16. jún 2017

@miriell To mas pravdu 🙂 naznacovanie moc nefunguje

tt247
16. jún 2017

@missguerlain konečne poriadne napísaná pravda. Dobrá duša v úvodzovkách je podľa mna odpoveďou na všetko

ivan222
autor
16. jún 2017

@missguerlain lutujem to, ze som manzelke ublizil, ano mal som to s nou riesit a mal som sa sam priznat. To by asi zobrala, ale kto z nas to takto v reale naozaj urobi ked k tomu pride ? Ja som to neurobil a podla mna to urobi takto malokto, naozaj cest vynimkam. To ma ale nema ospravedlnit.

missguerlain
16. jún 2017

@ivan222 Ja skor hovorim o tom, ze ty svoju neveru prezentujes sposobom, ze bola vyustenim/riesenim/odpovedou na problem, ktory ste mali vo vztahu - tj. sexualna frustracia pramenia z nedostatku sexu. Tvoj sposob riesenia bol jednoducho zly a vrhol ta este do vacsej sracky nez v akej si bol z tej frustracie. Snazil si sa ty nejak riesit ten primarny problem? Vedela manzelka o tom, ze ti nieco chyba, ze by si to mohol riesit rozhliadnutim sa inde? Asi nie, ze? Si s nou 20 rokov, to by bol taky problem prist za nou a povedat, viem, ze ty si to mozno neuvedomujes, ale mne sex fakt dost chyba, a nemas predstavu ake tazke to je pre mna to zvladat, nechcem ta zranit, nechcem ta podviest, ale viem, ze nieco sa musi zmenit, inak nemozem dat za seba ruku do ohna...a mohli ste ist do poradne, pracovat na tom, lepsie poznat svoje tuzby a ocakavania... Namiesto toho si zvolil tu dobrodruznejsiu cestu😉 Ale to je tiez pochopitelne, mozno to nebolo len o frustracii, mozno to bol celkovo stereotyp, nuda v zivote, potreba dobrodruzstva, vzrusenia, mozno si si aj potreboval nieco dokazat...... A samozrejme na konci ta cakal ucet, za vsetko sa plati, a najviac za vlastnu blbost, to najzaujimavejsie vsak je reflektovat, ci nebola cena privysoka a ci to stalo zato.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
missguerlain
16. jún 2017

@zltyslonik @zltyslonik To naznacovanie-nenaznacovanie zatial nie je potvrdene :D Pre mna za mna nech si kazdy zasuva kde chce, akurat to je casto dokolecka ta pesnicka 'ked mi ona nedala, zasunul som inde, ej ja nestastnik, co som mal robit...' Len potom je sranda pocut verziu tych manzeliek, ktore su obcas tak otupele, ze si nevedu kalendarik, ze preboha uz 7 tyzdnov nebol sex, to sa nieco deje! Ved ak mam normalny zdravy vztah, chyba mi sex a nechcem podviest lebo partner by to nerozchodil, tak pridem za nim/za nou a normalne poviem jak sa veci maju. Lebo hej, uprimnost je kruta a moze zaboliet, ale sak to nevera tiez...tak co? Ja cas od casu tiez muzovi poviem, ze som nervozna a podrazdena 😝 lebo ... , tak nech sa pre vlastne dobro cini 😂😂 Ze by som isla roztiahnut inde ma este nenapadlo, pretoze nevidim problem otvorene povedat partnerovi co potrebujem.

juriva
16. jún 2017

@narayan toto je Rosamunde Pilcher je velmi slaba spisovatelka🙂

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
libawet
16. jún 2017

@ivan222 Ty sa už prestaň konečne ľutovať! Otvor oči, panebože! Nie si na vine len Ty! Vzťah je snáď o dvoch ľuďoch, nebol si v ňom sám. Kde Tvoja žena mala oči, keď si jej zahýbal, prečo nezasiahla? A ešte si aj nechá na Teba kydať od " dobrých duší " . Na tých sa má vysrať, s Tebou sa má baviť a komunikovať! Vieš čo, ona tiež musí byť dobre zaslepená a Ty si jej asi podľa všetkého u riti. Pardón za výrazy, ale už ma fakt štveš! To čo si za chlapa? Krucinál, tak buchnem päsťou do stola a vyrozprávam si to na rovinu s ňou, čo sme si, to sme si, ľúbiš ju? Nechceš o ňu prísť? Tak do prdele bojuj, ser na to, čo bolo, urobte hrubú čiaru a ideme ďalej. Nezabudni na tú dobrú dušu, tej treba dať po papuli!

ivan222
autor
16. jún 2017

@missguerlain : uprimne ? samozrejme , ze to nestalo za to, to je predsa jasne. To ale clovek vidi az potom. a samozrejme, ze to je aj o tom , ze sme sa mali rozpravat, najst si cas na seba, mat na seba fokus ... to nie je len o sexe, ale aj o tom byt s svojim partnerom. Lahko sa o tom hovori, tazsie sa to realne realizuje. Nikto z nas nie je dokonaly.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
ostorha
16. jún 2017

@zltyslonik Ale raz na teba reagoval pozri si lajk ked si chlapov posielala na Tupky a web kamery.......

ivan222
autor
16. jún 2017

@zltyslonik reagujem teraz : moju manzelku som neohovaral, a ani som tie "2 fuchtle" ako pises nebalil na smutne ocka a problemy s manzelkou. Tieto veci zostali u nas v rodine, o tom som nikomu nerozpraval. Ak vznikol takyto dojem, tak nie je tato situacia. A moja manzelka moze byt tak nahnevana a nenavistna len voci mne, tie 2 zeny by som tam netahal.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
libawet
16. jún 2017

@zltyslonik ani na mňa nereaguje, asi vie prečo, ignorácia jak hovado 🙂 Ná nech...

libawet
16. jún 2017

@zltyslonik WAU! Tak sa tu teda inak pohlo, som si mohla myslieť, prečo na mňa Ivanko hází bobek....bože, ak to boli tie dve, čo ich " položil " a ešte niečo kecali, to čo je za žumpu ?!!!! Byť jeho žena, tak im vytrepem....júúúj! Až ma ruka svrbí!

bubulka722
16. jún 2017

Ach Booože, zas sa to zvrhlo. Čistá slepačáren. Roky som sem nechodila a ako vidím dalšie roky sem nezablúdim.

redlola
16. jún 2017

@zltyslonik ja ta zerem! 🙂

@missguerlain máš pravdu. V zdravom vyrovnanom vzťahu keď to chyba, príde jeden za druhým a povie: "počuj starý/stará, kedy ma vyprasis tak, že ešte dva dni sa mi chlpy postavia (aj niečo iné), keď si na to zmyslím? Alebo mám ísť za susedmi/susedkami? Už som aj pomenovala pavúky s pavučinami"
V zdravom vzťahu sa ten druhý neurazí, ale povie si: "fakt, však stále len pracujeme, kupujeme chleby, o decká sa staráme a večer do posteli odpadávame... kedy naposledy sme si tak poriadne užili?" a niečo s tým spraví... najlepšie ešte v ten večer. Decká odviezť babke, ženu vziať na prechádzku a potom s nou rozbiť dom akoby to bolo poslednýkrát v živote🙂
Zaručene nebude žiadna nevera.

Raz mi svokra povedala starú pravdu, ktorú jej povedal kňaz: "nevháňajte svojich mužov do náručia iných žien!". A kňazi si toho vypočujú v spovedniciach... poznám ich zopár 🙂 je veľa nevery, veľa nešťastných ľudí, malo komunikácie, malo otvorenosti.
Inak, mnohym odporúčam kurz manželské vecery. Je to super pre manželov.
Ak by sa Vám aj nechcelo ísť, gro kurzu je ČAS PRE MANŽELSTVO. Aspoň raz týždenne ísť sami niekam ako manželia. Na prechhadzku, do kina, na večeru... hocikam. Niekde, kde nie sú deti, domácnosť, nič čo by ich vyrusovalo. A normálne sa porozprávať, úprimne, otvorene. Proste vytvoriť si ten čas pre seba. A tak budovať pevne manželstvo, ktoré nie je iba o sexe. Sex je vyústenie dobrého vzťahu. Iba tak ma väčšiu hodnotu. To chvíľkové uspokojenie s niekym cudzím môže byt síce fajn, no nechytá sa na dobrý, kvalitný sex s milovanou osobou. Ale keď to hapruje v iných oblastiach, môže byt akokoľvek bombasticky styk, stále to nebude super. Proste je to podstatná súčasť vzťahu, tak ako zdravie, peniaze, deti, bývanie, postavenie, práca atd. Nedá sa povedať, že manželstvo môže fungovať aj bez sexu. To akoby niekto povedal, že šťastní môžeme byt aj bez strechy nad hlavou, či bez peňazí (úplne bez peňazí, nie bežný stredo-triedny plebs, ktorý si nemôže dovolit nerezový bazén s protiprudom v obývačke a preto sa cíti byt chudobným)

oskvarka
16. jún 2017

@redlola chichi s tym bazenom si to vystihla... ja mam kolo seba tiez kopec takych cchudobnych ludi... nic ine nepocujem len ako sa stale vseci stazuju na tu chudobu... :D...

oli18
16. jún 2017

@redlola nenapísala si, či kňaz tvojej svokre povedal aj ako to robiť 🙂

katarinapekna
16. jún 2017

@ivan222 byt tvojou ženou este by som hocijakej žene priplatila za to,aby si ma neotravoval. Mať muža je ako mať psa proti svojej vôli. Svoju úlohu si splnil,bez preč.

tiper24
16. jún 2017

no ale ak muz chce fajku a zena povie nie, tak co chudakovi muzovi ine zostava ako ist za takou co mu tu fajku urobí

lacibo
16. jún 2017

@ivan222 chápem ťa..nemá význam niekoho za niečo odsudzovať, chyby robí každý, a ty nie si automaticky " zlý " človek, pretože si bol neverný..ale - manželstvo je vzťah založený predovšetkým na dôvere a dôvera je tu už raz narušená, nedá sa len tak ľahko obnoviť, resp. už nikdy to nebude také, aké by to bolo bez nevery..je dobre, že si sa priznal a povedal si pravdu / aj keď podľa mňa si to mal urobiť sám od seba:wink /:.. či s tebou manželka aj naďalej ostane žiť už ty až tak veľmi neovplyvníš, je to len na nej, ak ťa chce vo svojom živote, tak to dokáže, ale ak nie..nepomôžeš si..ale ak by ste aj ostali spolu, je tam riziko, že to "nezvládne " tak, ako by ste si možno obaja predstavovali, že ťa bude doživotne " trestať " za tvoju " chybu", príp. podozrievať / to nemusí byť niekedy ani vedome/- otázne je, akoby si to zvládal potom ty / byť tým vinníkom /..len málokto / želala by som ti, aby práve tvoja žena takou bola🙂 / sa dokáže tak povzniesť nad situáciu, že spoločný život prebieha ďalej bez akýchkoľvek výčitiek..

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
osky
16. jún 2017

@zltyslonik

Toto je odpirucanie dospelej zeny ?????
A to vyjadrovanie....
Potom ze niektori chlapi maju zeny len za nejake putky domace.....
Aby jedna zenska radila muzovi,ktory vladtnou vinou padol do problemu,pomstu voci tym,co povedali pravdu zaslepenej manzelke....

Toto v zivote nepochopim....
Tvoj muz sa ma...
Moze si vrznut kde chce a tebe to ani nevadi...
Hm.predpokladam?ze ste sa brali z lasky....

cecilia68
16. jún 2017

@ema234 Nemáš tušenie, čo by si urobila...Nebola si v takej situácii, tak nevieš...Nehovor hop, kým nepreskočíš😅 Už zajtra sa môže stať, že muž ti zloží nejakú čupku a ty sa to ani nedozvieš. Preto je veľmi odvážne tvoje tvrdenie, že neodpustiteľné a vyrazila by si ho !!! A keď by si vychladla, tak by si si sakramentsky rozmyslela, či ostaneš sama s tromi deťmi a budeš živoriť ....

adsumus
16. jún 2017

@ivan222 kup si vreco popela a vysyp si ho pred nou na hlavu. a ked to nepomože tak potom sa poradíme dalej.