Môj smutný príbeh
Neviem ako začat!Nemala som pekné detstvo môj otec je alkoholik moja mama začala s ním pit ona sa dostala s toho jej maminou zásluhou ale aj tak teras si dá alkohol a visadí radšej tabletky.Od 13 rokov som byvala u babky rodičia sa nevedeli o mna postarat mám dvoch bratov mladší býva tiež u babky druhý je gembler ten býva u rodičov strašne vela penazí už minul povihrážal sa a všetci mu radšej dali peniaze strašné ma dlžoby velmi nepekne sa chová rodine je agresívny ked si vipije velmi ma trapi ked sa tak chová tým čo mám velmi rada rodičia sa ho boja a nevihodia ho z domu!moc som nemala štastie v láske našla som si alkoholika ktorý bol agresívný ešte ked sme neboli zobratý svadbu mi vychistal dedko rodičia na to nemali prišlo prvé dieta myslela som že sa muž zmeníale nie týral ma psychicky aj fyzicky neovládal sa ani pred detmi už sme 9rokov spolu už som to psychicky nezvládla dostala som sa na psych.liečenie za tu dobu sa o deti staral muž teras užívam lieky ktoré budem už navždy užívat potom mal muž zdravotné problémi zápal srdca a má vysoký tlak berie lieky trošku ho zbrzdili s pitím alkoholu ale niekedy sa stane že radšej vysadí tabletky a dá si alkohol velmi ma to rani stále ma ponižuje ked má vipité.marodím už više roka boal som aj na urade práce už više roka nedostávam nijaký príjem vybavujem si invalidný dôchodok ktorí mi odporučila aj primárka s liečenia aj psychologička podala som si žiadost na invalid.dôchodok pred više roka stále som sa odvolávala bola som v TO tam mi uznali 20% potom som bola na posudkovom v NR tam mi uznali 35% teras mám predvolanie do TN na Krajský súd na 13.2 o 11.30h. velmi sa bojím že mi neuznajú ten invalid.dôchodok na ktorý mám Nárok!!!!!!!!To je môj smutný príbeh
@sandracs žiaľ, poznám nejeden prípad, kedy sa dejú aj také veci, že sa PNky umelo naťahujú z rôznych dôvodov... ľudia žiadajú o ID - pritom len "skúšajú", či to vyjde... takže to je záležitosť na osobitnú diskusiu
POZOR! ja netvrdím, že je to prípad zakladateľky... no sama v úvodnom príspevku uznáva, že bude schopná pracovať, ale s hľadaním práce vyčkáva.... pričom dôchodok už posudzovali 2 inštitúcie s rôznym sídlom, s takmer identickým výsledkom... voči rozhodnutiam sa opakovane odvoláva a v podstate "vyčkáva" na definitívny výsledok, čo odsúva reálne riešenie problému...
to však nemení nič na veci, že by vo vlastnom záujme a v záujme detí, mala začať riešiť situáciu aj iným spôsobom... nielen upriamiť svoj život v očakávanie priznania statusu invalidného dôchodcu...
problémy zakladateľky totiž nesúvisia len s týmto rozhodnutím a to by si mala uvedomiť v prvom rade
a ja jej držím palce 😉
@dejnas V tom Ti dávam za pravdu, hlavne u určitých typov ľudí, ale nie u PSCH diagnózy a slušnej ženy.
To, že jej tie percentá dali - či už stačili na ID alebo nie poukazujú na vážny nezvratný problém. Mám pocit že tu si veľa žien neuvedomilo, že nejde o dočasnú úzkosť alebo frustráciu z nezávideniahodnej situácie ale o lekársku diagnózu. Z toho vyplývajú aj dalšie možnosti rsp. nemožnosti riešiť situáciu.
nesúďte, nikdy neviete, kedy budete v podobnej, alebo ešte horšej situácii...
@sandracs ale kedze jej revizna lekarka urcila mieru poklesu vykonavat zarobkovu cinnost 20% a na odvolanie dostala 35%, tak az take zle to s nou nebude.... A prave u psychicky labilnych je ta PNka len o tom, ze oni ju chcu - lebo ziaden lekar to ich citenie sa nevezme na lahku vahu... ale ako vidis, v pripade invalidneho dochodku uz nejde o pocity pacienta - uz ide o celkove porovnanie schopnosti pracovat voci zdravym jedincom v jej vekovej kategorii -- a to teda ani zdaleka pokles na dochodok nedosahuje.
Takze - je schopna pracovat, len ma blok, alebo nechce, resp. hlada vyhovorky typu - ked dostanem invalidny dochodok, pracu si hladat zacnem....
@abbey1 velmi pekne, jasne a vystizne napisane.
Ako ja teraz urcite vyzniem ako najvacsia svina,ale kazdy si je strojcom svojho stastia... Za detstvo nemoze a je smutne ze tak zila,ale zariadila sa podla vzoru matky. Miesto toho aby hladala lepsi zivot ostala s alkoholikom ktory ju tyral,este si ho aj vzala a porodila mu deti. Tak o co teraz ide? Fakt nechapem.
baby s tym hodnotenim manzela by som ja bola opatrnejsia ...muz ktory vydrzi zit s pschycky chorou zenou ktora uz potrebuje ID na svoje ochorenie ... postara sa o deti kym je ona na psych.na lieceni a to nebyva kratko, zivi sam rodinu ....
no neviem neviem mam osobnu skusenost svokra ma plny invalidny na psychicku poruchu sice ona tvrdi ze to ma na klby ale teda papier nepusti ... a tiez vsetci okolo boli zli .... pritom sa sli v realite rozkrajat ale ona bola najvacsia chuderka pritom si kupovala co chcela ... proste to by ste museli zazit ... a ked ju prestal syn navstevovat po jej nespocetnych excesoch aj voci jeho detom tak tvrdila ze je v leopoldove v base... 😀
@maznacik007 vidis nieco na tom bude.tiez mi bolo divne ze tyranovi zverila deti.
@mariasimkova presne toto sa stava ludom,ktori mali v detstve zly priklad od rodicov...to chces,aby si takyto priklad odniesli aj tvoje deti a zili tak ako teraz ty?Kopni chlapa do riti a zi si svoj zivot...preco sa lutujes? Dievca vzchop sa a nefnukaj o invalidak,keby si sa vedela dat trochu dohromady,nepotrebujes psychiatrov....si zena,tak maj svoju dostojnost a hrdost...hadam sa nenechas len tak lahko zlomit....v 30- ke invalidak koli "dutej hlave"...moje nervy...
DAKUJEM za reakcie ale nikdo ma nepochopí ako sa ja cíti ked to neprežil Velmi sa ma dotkli názory niektorých mamičiek!!!!!Môj muž si všetko uvedomil čo nám spôsobil teras si už nedovolí namna položit ruku lebo viem že by prišiel o všetko tak sa konečne spametal po 9rokoch a snaží sa byt ideálný otec aj partner!!!!Mamrodím preto lebo sa musí minimálne marodit rok ked sa vybavuje invalid.dôchodok na ktorý mám nárok mám nato aj odporúčania mám važnejšiu psychickú poruchu mám SCHIZOAFEKTíVNU poruchu a stav sa mi zhoršil ked mi umrel dedko ja by som si aj hladal robotu ale potom by som stratila nárok na in.dôchodok potom ked budem mat in.dôchodok scválený tak až potom si budem hladat prácu aspom na 4hod.mám psychologický posudok ktorý ma neodporúča ist do práce minulom zamesnaní som dostala psychický záchvat s toho že ma majstrová šikanovala aj to dopomohlo že som sa ocitla na psych.liečení chcem ist pracovat ale nemôžeme vylúčit že sa opat dostane na uplné dno!!!!!!!
@mima4 ja len nechapem ze tak pekne vie pomenovat ze ju tyral aj pred svadbou a aj tak si ho vzala,pripada mi to akoby brala prve co prislo. A Teraz to cakanie na zazrak... Ze jej daju invalidny lebo aky ma tazky zivot tak nech aspon robit nemusi... Poznam x ludi ktori by si ID zasluzili (napr.autistov) a nedostali ho lebo nespadaju do tabuliek... A ona? Na to je psychicky v pohode aby behala a vybavovala peniaze za nic,ale na to aby si robotu nasla je chora.
Jaj uz som ticho...
@mariasimkova to je nejaka vynimka na urcite poruchy?lebo ja pocujem prvykrat ze musis byt pn rok pri ziadosti o invalidny
@mariasimkova hlavne teraz bud rada,ze manzel sa spamatal..teraz liec seba,...nenapisala si do prveho prispevku riadnu diagnozu,tak sa necuduj mnohym reakciam...ked si najdes pracu,urcite sa ti aj psychicky polepsi a nebudes taka vystresovana..cize sa uvolnis a mozno budes moct pracovat aj na plny uvazok bez invalidneho...a vela zavazi aj to,ze nebudes s manzela vystresovana.... 🙂 🙂 🙂 😉 😉
hovori sa-vsetko je v hlave a je to na 100000 % pravda...si pekna baba a na foto aspon vyzeras uvedomelo,inteligentne...tak nedaj zlomit ...
@mariasimkova a prepac posledna poznamka..Teraz tu chvalis muza ze sa ta uz nedotkne,lebo PO 9 ROKOCH mu doslo co ma. Ja toto nechapem. 9rokov ta tyral a ty si cakala na zazrak.keby sa nezmenil cakas 15,20rokov?cely zivot? 9Rokov je vela... Ja by som sa nenechala tyrat a nevzala by som si tyrana,ze ved raz sa zmeni.
@zuzkat1 ja by som išla do roboty ale doktori mi to neodporučujú ist lebo keby som mala vedšiu námahú tak by som bola opat npsych.na dne napísali mi to do prepuštacej správy aj od psychologičky mám to tak isto napísané taktiež ja som neni ten typ čo sa mu nechece robit mám vážnu diagnozu mám sychizofrénickú poruchu a ked mám nárok a odporúčania tak budem bojovat o to načo mám nárok!!!!!!!!!!!!!!!
@mariasimkova
Uz ruku nezdvihne?? Lebo je chory a nepije? Boji sa ze vas strati? Nemyslim .. Jedine coho sa boji je ze nenajde uz inu ktora sa o takeho debila bude starat ... Nebal sa 9 rokov teraz sa boji? No ked si vypije tak mu ten "strach" rychlo prejde ...
Alkoholismus je ako choroba to ze ked nepije teraz a nebije Neni vyhrana vojna
Nesudim ta stalo sa a neda sa povedat si navine, ale mas ucast na Tom to urcite .. Este stale by si to mohla zmenit ....
Drzim palce
Ahoj, ja si myslim, ze ta vieme pochopit. Da sa pochopit to, ze deti, ktore maju take detstvo, ake ty a vyrastaju v nezdravom prostredi, tak hlavne dievcata si neskor hladaju, resp.podvedome ich pritahuju podobne typy muzov, podla vzoru, aky mali doma v otcovi. Na druhej strane si myslim, ze tie iste deti mozu v sebe najst silu zariadit si zivot inak, pretoze zvladli take detstvo. Mrzi ma tvoja bezutesna situacia a myslim, ze hladas skor povzbudenie v tejto diskusii. Kazdy to potrebuje! 🙂 Myslim, ze ta tu povzbudili v dobrom aj tie zeny, ktore kritizovali, ze stale zijes s takym clovekom. Myslim, ze obe cesty su tazke....zit bez manzela aj zit s takym, akeho mas ty. Opakujes, ze na teba nezdvihol uz dlhsie ruku. Vdaka Bohu, naozaj, ale na to by som sa teda vobec nespoliehala ani ja. No a dostavam sa k tomu najhorsiemu a aj najdolezitejsiemu: chudatka vase deti. Aby si vsetkym tymto prechadzali hlavne s matkou, ktora sama si tym presla a takto ju to poznacilo.... To je teda smutne:(. Mrzi ma uz to, ze si spoznala takeho cloveka - alkoholika. Prajem ti, aby ste to zvladli. Neviem, co by som robila ja, ale vzdy, ked citam podobne osudy - poznacene alkoholom, tak som rada, ze v mojom detstve ziadny nebol, ani v mojej mladosti, ani v mojej rodinke 🙂 Je to tazke, ale vidis, ze sa to prenasa na deti. To asi netrebad oupstit, lebo to asi bude pokracovat aj pri tvojich detoch :(
@mariasimkova tak schizoafektivna porucha je uz ina vec. ale velmi nechapem, preco ti chcu uznat len 35 percent, zrejme sa im nevidi posudok psychiatra.ono tieto veci hlavne zalezia od toho, aky mas nalez...takze tvoj muz sa uz umudril a nebije ta,netyra, mate jeden prijem, budete mat minimalne ciastocny invalidny ,to su dalsie peniaze, tak sa na to mozes pozerat ako na celkom slusny start do noveho zivota, to nemozes povedat ze si na tom velmi zle, mnohe rodiny ziju len z jedneho prijmu, a ked budes doma tak sa budes liecit, nebudes mat stres a chorobu budes mat pod kontrolou.na zaciatok celkom pekne, nie?
@mariasimkova Si velmi precitlivena osoba.. s pocitm strachu - nestratit domov a zazemie... nevies a nechces byt sama ..mas obrovsky strach pozerat sa do buducnosti.. staci ti to co mas... hadam to uz nejak bude... malokto pochopi zenu ktora sa nechala ponizovat a bit ...nemala si to lahke a nemas to ani teraz , ale nechavas sa tu lutovat co ti prinasa pocit utechu a cakas odpovede ktore ta uchlacholia aspon trochu... Si naivna . . . nevies celit situaciam .. nie si ani silna..keby si bola , uz mas svoj vlastny domov a klud..ale ty to uz akosi potrebujes - toto napatie.. a co sa tyka tvojej diagnozy.. je to viac menej schyzofrenia A TU by som si uz davala pozor aby mi nezobrali deti !!!!!!!!! Ked mas schyzofreniu a dve male deti doma... no sama ako matka by som sa o ne bala... je to vsetko o psychike .. vsetko si moc pripustas... ale toto je nadlho..a ty si budes mlet to svoje a raz ta nieco preberie z tejto nocnej mori... prajem vela zdravicka tebe a tvojim detom !
@mariasimkova klames a zavadzas.
ad jeden - NEMUSIS byt na pn rok aby si si podala ziadost o invalidny dochodok.
a ad dva - to ze by si pracovala, neznamena ze by ti invalidny dochodok nepriznali, ak by si ovsem MALA NAROK !!!!
takze - nech ta rania moje slova akokolvek, je mi to jedno, si typicky priklad lutostiveho cloveka ktory nehlada sposoby AKO sa dostat zo svojej situacie, ale este si to sam stazuje... No tak sa lutuj, bud v presvedceni, ze vsetci okolo su ti nespravodlivi!!!!!
Ty si uz tolko krat asi klamala svojmu okoliu o tom ze musis byt rok na pnke, ze si tomu aj sama uverila... rovnako ta praca -- a co ked ti to psychologicka nedoporucuje??? psychologicka napise to co ja chcem, podstatny je papier od NEZAVISLEHO PSYCHIATRA ktory ale evidentne rovnaky nazor s tvojou pani psychologickou nezdiela...
a to ze to mas v zivote tazke - nuz, kto chce kam, pomozme mu tam!!!! Tiez nemam na ruziach ustlane, som na invalidnom dochodku, a aj PRACUJEM - pretoze ako to tu uz niekto spominal -- ti, co su naozaj chori a maju ID pravom, robia vsetko pre to, aby si tu pracu nasli a zaclenili sa do spolocnosti a nefnukali a nenatrcali ruku, kto pomoze, ako to robis ty. Tiez nikoho nezaujima, co dam detom jest, z coho zaplatim skolku, do coho ich obleciem... Nikoho nezaujima, ci mam na zaplatenie byvania, ci mam na hypoteku... VSETKO je v mojej rezii... Takze prestan fnukat a zacni makat a prestan hladat tisic vyhovoriek, preco to nejde!!!!
@mariasimkova no tak to je ina kava ked mas takuto diagnozu .. je mozne ze mas zle napisany posudok od psychiatra .... takze mozno skusit to aj s nim poriesit ci netreba novy posudok pripadne zmenit psychiatra...
tiez je tam teda otazka bezpecnosti deti v tvojej staroslivosti a dobrej kompenzacii ochorenia ...
akože BABY čo vám šibe?????Dúfam že zakladatelka si nevezme k srdcu čo tu píšete, však to je na depku...
človeku v neistote a nie ľahkej situácii sa nepomáha tak že jej vynadáte doslova!!
bože normálne ste ma nasrali.hrdinky.
@danjelca tak sorry ze som ta nasrala, ale autorka vytocila mna tym, ako tu bedaka a robi zo seba chuderku...
a ak je jej stav fakt vazny, tak ale to je otazka znalcov z oboru psychiatrie a presne ako pise potom
@maznacik007 - natiska sa otazka bezpecnosti deti a jej okolia a taktiez sa natiska otazka ohladne liecby...
Mne to tak povedali že ked máš nárok na in.dôchodok že potrebuješ marodit aspom rok ja som nevedela že to je tak ako ste vy písali ked mi neodporučeje primárka čo som bola na liečení a psychologička čo mi robila posudok tak to volaka pravda bude vôbec nepoznáš moju diagnozu čo mám ja už to vôbec nemám chut aj tu písat je to zbytočné ja chcem pracovat aj budem si hladat prácu ked mi skončí marodka!!!ty si nič neprežila ako ja tak nevieš ako sa cítim takže nechcem sa hádat s Vami!!!!!!! 🙂
tomuto nechápem-otec alkoholik,mama alkoholička a ja si vezmem muža alkoholika?
ja už radšej nič napíšem nikdo ma nevie pochopit kdo to nazažil ja sa vôbec nelutujem ale píšem fakt ako to je a cítim to tak to je len môj názor nikoho miného Dakujem za nepekné slová od vás ešte ras dakujem velmi ste mi pomohli!!!!! ☹
@mariasimkova posudok ti pisala psychologicka? nie nahodou psychiatricka .... lebo psycholog ti nemoze dat posudok na posudenie invalidity pri takomto ochoreni ... ved musis chodit k psychiatrovi a ten ti predpisuje liecbu to psycholog nemoze ...
mozno je problem v tomto .... 😉

@mariasimkova u nas doma to bolo podobne- moj otec za triezva bol super manzel, otec, staral sa o rodinu, venoval sa nam- proste ukazkovy rodic. Potom si vypil a ako keby mu preplo- z inteligentneho, vysokoskolsky vzdelaneho cloveka sa stal hulvat a agresor, ktory nedbal na nic. Nas nastastie nebil, ale zato matku castoval bezne (slovne aj fyzicky) pred nasim zrakom a to bol horsi zazitok ako keby udrel mna. Mama stale myslela, ze zivot v rozvedenej rodine bez otca by nas poznacil, tak cakala ci sa otec nezlepsi, ci jej niekto nepomoze, alebo ze sa rozvedu az ked budeme velky (roky na materskej+ roky stravene v domacnosti s alkoholikom agresorom jej na sebavedomi nepridalo). Nakoniec sa nas normalne opytala, co chceme my deti- rozvod, alebo ostat s otcom a teda az nasa odpoved jej otvorila oci a konecne sa vzchopila, zbalila veci a odvtedy sa nam zacal novy zivot. Poznacilo nas to na dlho a ja tuto etapu mojho zivota povazujem za uzavretu az teraz ked mam svoje deti a svoj zivot. Otca nakoniec donutilo prestat pit az to ze mu uz zlyhavala pecen a skoncil v nemocnici (to sa stalo asi rok a pol dozadu)- cize ani manzelka, ani deti ani nikto ho nedonutil prestat pit. Aj ked nas lubil, laska k alkoholu bola vzdy silnejsia. A mam podozrenie, ze teraz ked uz sa dostal z najhorsieho, ze uz zas zacina posrkavat pivko, a to uz je zas len krok od toho aby do toho vsetkeho padol zas.
Takze pokial manzel nema zaujem sa dat liecit, na nic ty necakaj! Darmo hlavnu zodpovednost za vychovu deti ma vzdy matka. Prave preto sme my zeny take silne a za zachranu svojich deti sa dokazeme bit ako levice. Prajem ti vela sily a energie a verim, ze to zvladnes sa popasovat so svojim smutnym zivotom. Mysli na seba a deti- na vase stastie. Kazdy clovek ma pravo zit pokojny zivot. Na pomoc druhych necakaj a na pomoc statu, uz absolutne necakaj. Na invalidny dochod sa nespoliehaj. Najdi si pracu/brigadu a ubytovanie (kamarka, vzdialenejsia rodina, podnajom, soc.ubytovna, hocico bude lepsie) a dopraj sebe aj detom pokojny zivot, mas 30 a zivot pred sebou 😉
PS: moja mama tu silu v sebe nasla a dodnes ju za to obdivujem a som jej za to vdacna