icon

Môj smutný príbeh

mariasimkova
26. jan 2014

Neviem ako začat!Nemala som pekné detstvo môj otec je alkoholik moja mama začala s ním pit ona sa dostala s toho jej maminou zásluhou ale aj tak teras si dá alkohol a visadí radšej tabletky.Od 13 rokov som byvala u babky rodičia sa nevedeli o mna postarat mám dvoch bratov mladší býva tiež u babky druhý je gembler ten býva u rodičov strašne vela penazí už minul povihrážal sa a všetci mu radšej dali peniaze strašné ma dlžoby velmi nepekne sa chová rodine je agresívny ked si vipije velmi ma trapi ked sa tak chová tým čo mám velmi rada rodičia sa ho boja a nevihodia ho z domu!moc som nemala štastie v láske našla som si alkoholika ktorý bol agresívný ešte ked sme neboli zobratý svadbu mi vychistal dedko rodičia na to nemali prišlo prvé dieta myslela som že sa muž zmeníale nie týral ma psychicky aj fyzicky neovládal sa ani pred detmi už sme 9rokov spolu už som to psychicky nezvládla dostala som sa na psych.liečenie za tu dobu sa o deti staral muž teras užívam lieky ktoré budem už navždy užívat potom mal muž zdravotné problémi zápal srdca a má vysoký tlak berie lieky trošku ho zbrzdili s pitím alkoholu ale niekedy sa stane že radšej vysadí tabletky a dá si alkohol velmi ma to rani stále ma ponižuje ked má vipité.marodím už više roka boal som aj na urade práce už više roka nedostávam nijaký príjem vybavujem si invalidný dôchodok ktorí mi odporučila aj primárka s liečenia aj psychologička podala som si žiadost na invalid.dôchodok pred više roka stále som sa odvolávala bola som v TO tam mi uznali 20% potom som bola na posudkovom v NR tam mi uznali 35% teras mám predvolanie do TN na Krajský súd na 13.2 o 11.30h. velmi sa bojím že mi neuznajú ten invalid.dôchodok na ktorý mám Nárok!!!!!!!!To je môj smutný príbeh

mima4
27. jan 2014

@kaktusik007 tiez som xkrat pocula, ze na invalidny dochodok musi byt clovek rok na PN. Maximalne mozes byt na PN rok, po nej, bud nastupis do prace alebo ID.
Autorka tejto temy je Bohuzial typickych dietatom z rozvratenej a nefunkcnej rodiny, kde vladol strach, alkoholizmus..a prejavilo sa to nasledne aj na nej, prevazne psychickymi poruchami. Sama nedokaze sa z tohto kruhu dostat. Potrebuje pomoc, ideal odist na cas k rodicom, praca v chranenych dielnach atd. Otazka tu znie, či vôbec má záujem o tú pomoc a či chce riešiť svoj život.

Píšeš o sebe, ale ty na rozdiel od nej si silná žena. Máš uplne inú osobnosť, iný prístup k veciam... nevzdávaš sa, bojuješ... No sú ludia, ktorých život a problémy prevalcujú.

jalucija
27. jan 2014

@mariasimkova ok ok ani tu ta nik nechape a nik ta nelutuje. Co si cakala od tejto diskusie?

mariasimkova
autor
27. jan 2014

@maznacik007 ja chodím psychiatričke ale bola som predvolaná na znalecký posudok k psychologičke!!!!!!!!!

mariasimkova
autor
27. jan 2014

@jalucija nič som nečakala!!!!!!!!!!

maminuska
27. jan 2014

@mariasimkova vieš ja ti to poviem takto - nárok ako nárok , myslím osobne že svoj nárok riadne preceňuješ.
Ja mám mentálne postihnutu dcéru , je v pásme strednej mentálnej retardácie, epilepsia a teraz bola zbavená svojprávnosti a tam už behám za ID od septembra. Nemôže pracovať a nikdy nebude.
Revízna lekárka ide presne podla tabuliek , tak ako u teba, nepohneš sa . Dostaneš správu od psychiatra alebo psychologa a podla tohos i zaradená. Nečuduj že si tu podráždila množstvo mamičiek , ked hovoríš o tom že pôjdeš pracovat až ked dostaneš invalidný.

monika236
27. jan 2014

@dossy ako si dovolujes hovorit o nej ako o bláznovi, neznamená ked má schirofréniu, že by sa mala báť o svoje deti preboha!!!!§ mysliš že je jedina schizofrenička, čo vychováva dieťa, si myslíš že schizofrenici behaju po dome s nožom a nahánaju deti? chce len od vás podporu, a týmto jej dávate najavo že ona je nejaká vadná???? požnáš ju??? nie, nikdy si sa s nou nerozozprávala , ty sa nestazuješ nikomu ked ta niečo trápi, nedáš sa lutovat???? ved preto tu asi píše že chce pochopenie a povzbudenie, nie každý má na ružiach ustlané....... 😠 😠 😠 😠 😠 😠

monika236
27. jan 2014

Je zúfalá a smutná a vy ste podaktoé riadne hyeny, je mi z vás na grcanie 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

maminuska
27. jan 2014

@monika236 schizoidná porucha nie je schizofrénia. Tam je podstatný rozdiel . Je to určitý odklon od štandardného správania.

monika236
27. jan 2014

@maminuska ano viem len ma nahnevala odpoved jednej maminy, za sa ma začat báť o dvoje deti, to je podpora pre nu, ved to ani nečítaju poriadne a reaguju jáááj prepáč som nahnevaná 😖

nice202
Odpoveď bola odstránená
monika236
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
monika236
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
monika236
Odpoveď bola odstránená
monika236
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
monika236
Odpoveď bola odstránená
nice202
27. jan 2014

@monika236 neverim ti, nie si...podla toho, co si tu dokazala napisat. Bohuzial. Maj sa a naozaj citaj pozornejsie alebo sa vrat do skoly ci do liecebne? chichi to je na tebe

monika236
27. jan 2014

@nice202 schizoidná porucha osobnosti zlatko 😉 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
nice202
27. jan 2014

@monika236 a co som ti napisala? ze pani NEMA shizofreniu. Ty vazne nevies citat. 😀 Tak ahoj, trosku som sa pobavila na dnes.

tanapeta
27. jan 2014

@abbey1 krásne napísané a tak pravdivé.

monika236
27. jan 2014

@nice202 pani nemá schozofreniu, ale ty, tak kde si k nej prišla k takej diagnoze, dost dlho ti trvalo odpovedat, si to hladala v príspevkoch 😅 😅 😅

nice202
27. jan 2014

@monika236 prosim? ved ty si pisala, ze ma schizofreniu vo vysie uvedenych prispevkoch. Opravili ta, ze nema a tak som napisala, ze ju mas ty, kedze mi to z toho vyslo. Cize necitas ty a nedavas pozor...len rypes a vyrvas. Ja som napisala, ze pani NEMA a bla bla. nechce sa mi s tebou natahovat. nema to zmysel pre mna. Mysli si co chces. Napisala si, ze ti je na grcanie, odpisala som ti, chod sa vygrcat a na to tvoja krasna primitivna reakcia hodna 35 rocnej matky "krava".... prosim, pozri sa na seba, ako reagujes, ako sa spravas a co mi odpisujes. si jedna hasteriva a zla zena. Nie je s tebou rec. Chces sa ist vygrcat zo zien tu a ked ti napisem, ze tak chod, uz je ohen na streche. NAozaj trosku sa zamysli, ja nemam cas tu sediet a hadat sa s tebou cez MK. posledna vec a naozaj sa zamysli nad svojimi recami a pismenami voci mne, alebo druhym.

monika236
27. jan 2014

@nice202 jasne už som sa zamyslela tvoja odpoved ma usvedčila že si kus inteligentnje ženy, prepáč mi to no že ja som zlá a hašterivá ženská, ty mi napíšeš tak sa vygrcaj ja tebe že si krava, primitívna reakcia bola vygrcaj sa , ja som napísala že sa mi chce grcat z niektorých, čo sa správaju ako hyeny, ty si zareagovala ako primitívna žena........ a písmenká mám len voči tebe nie voči druhým, pani si prišla pre pomoc a su tu podaktoré čo sa chovaju ako hyeny, a z nich sa mi chce grcat, zle napísané? myslím že nie........ vo vyššie uvedených príspevkoch som písala ze ju zadupali pod čiernu zem len preto že by mala schizofreniu, aelbo inu chorobu..... je jedno maj krásny den,,,,,

vendulka80
27. jan 2014

Baby, skor ako sa tu navzajom slovne pozabijame, bolo by dobre trosku rozlisovat schizofrenicku poruchu, schizoafektivnu poruchu a schizoidnu poruchu. Je toho strasne vela. Ziadna diskusia nestoji za to, aby sme tu jedna druhu zozrali.
Jednoducho zakladatelka temy ma psychicke problemy sposobene detstvom a tiez najdenim si nevhodneho partnera. Manzelstvom mozno chcela vypadnut z domu. Tym, ze sa jej partner podla jej slov polepsil, mozno u nej svitla iskierka nadeje, ze vsetko bude OK. Netreba cakat na invalidny dochodok, treba vyuzit to, ze sa manzel polepsil a postavit sa financne aj psychicky "na nohy"
Invalidka je taka osemetna zalezitost, v mojom okoli je x ludi, ktori su na ID, prepiti, prefajceni, krizom slamku za cely zivot neprelozili a ked sa im spocitaju vsetky mozne aj nemozne prispevky, financne su na tom lepsie ako zarabajuci ludia.

sandracs
27. jan 2014

@maminuska SchizoAFEKTÍVNA porucha a schizoIDNÁ porucha je rozdiel. A veľký. Schizoafektívna porucha je názov vážneho psychiatrického ochorenia. Jej zdravotnícke označenie je F25. Ide o spojenie schizofrénie a jej porúch na jednej strane a bipolárnej, manicko-depresívnej (manicko-melancholickej) poruchy na strane druhej.

maminuska
27. jan 2014

@sandracs ok, takže ani ja som sa netrafila. 😒. Mrzí ma to .
Ale to ešte nedáva nikomu automatický nárok na invalidný. Predpokladám že je to ochorenie liečiteľné. Množstvo čistých schizofrenikov pri dobrej liečbe perfektne funguje, pracuje , maju rodiny .... a taktiež moja kamarátka má maniodepresívnu poruchu , berie lítium a funguje.
Dospelé deti s IQ 51 už nemaju nárok na plný invalidný , ťažký epileptici nemaju nárok na plný invalidný ... je množstvo diagnoz kde tento nárok jednoducho nie je a tým ľuďom sa žije tiež ťažko .
Viem ako to je , mám taku dcéru , IQ 49 , kompenzovaná epilepsia, ťažká dyspraxia,neschonosť rozoznávať dôsledky svojho chovania a tá skutočne nemôže pracovať. A dieta ktoré bude posudené len o dva body vyššie v IQ už má polovičný invalidný . To sú tabuľky , ktoré jednoducho toho revizáka nepustia.
Tak je nastavený systém .

kaktusik007
27. jan 2014

@maminuska niekde ta hranica proste byt musi.