icon

Môj snúbenec pije. Čo mám robiť?

monchichita
1. sep 2013

Žijeme spolu už 6 rokov, 3 roky máme kúpený vlastný byt postupne si budujeme aký taký život, ale on všetko ničí. Každý deň ho vidím ako do seba leje 1,5 - 2 litre piva a cez víkend, vrátane piatka po práci, je to ešte horšie. To vypije 4 litre piva alebo 1,5 l piva + fľašu vína sám a zachrápe ožratý na sedačke. Pár razy sa už aj stalo, že sa spil do nemoty a to som sa s ním strašne pohádala. Neustále mu hovorím, že sa mi to hnusí keď to do seba leje, že nechápem prečo má takú potrebu to piť. Hovorím mu, že je alkoholik ale on si to neprizná, len mi vynadá a povie, že každý chlap si dá pivo. Ale preboha nie každý deň 1,5 litra! To je choré! Som už zúfalá, už som mu aj dala ultimátum, že ho opustím, ak to neobmedzí. Pár krát už prestal, ale vždy znovu začal. Nemám odvahu zničiť všetko čo sme vybudovali. Ľúbim ho a keby nepil, tak by bol úžasný človek, je milý a pozorný, no ten alkohol ma vytáča. Stačil mi v živote môj otec a starí otec, ktorí boli alkoholici. Nechcem dopadnúť ako moja chuderka matka. On mi hovorí, že som kvôli tomu zakomplexovaná. Neviem čo mám robiť. Ja sa snažím obracať v domácnosti každú korunku a on to všetko minie na pivo. Neviem či sa mám naozaj otočiť a odísť kým nemáme deti, aj keď by to bolo komplikované kvôli hypotéke.

zmrzlinka
1. sep 2013

utekaj od neho cim skor a co najdalej .....vela stastia prajem a drzim palce.

katka1981
1. sep 2013

ja by som to netolerovala, mas stastie ze ste bezdetni, keby ste mali dieta, je rozhodovanie velmi tazke. Teraz vsak nemas co riesit. Najvyssi cas odist. Majetok sa podelit da, deti spajaju navzdy. Ak si to mala v rodine, sa ozaj divim, ze si taka tolerantna. Naozaj cim skor to ukonci, aby si mala sancu cim skor zacat novy zivot. Drzim palce.

maria1989
1. sep 2013

ach jaj... práve sme sa včera s mužom rozprávali o tom, že jeho kamarát si dá v práci (prerába byty) pivko-dve a jeho manželke s malým bábom to strašne vadí... a nevedela som mu vysvetliť, resp. ma nevedel pochopiť, prečo... nakoniec zabral argument: ona je doma, kde sa stará o dieťa, a tiež sa medzitým "neposilňuje" pivkom... chlapi berú tie pivká úplne normálne ako súčasť života, teda niektorí samozrejme, a naozaj úprimne NECHÁPU, čo na tom žene vadí... veď predsa robia, nosia peniažky, doma tiež priložia ruku k dielu...

evinka24
1. sep 2013

Ak ho lúbiš,je to tažké.Ked pije teraz,bude aj potom.S pijanom není lahký život.Sú aj iný čo nepijú.

kantos1
1. sep 2013

Posli ho do pecka... Moj otec je alkoholik a je to des, ja som sa kvoli nemu zatal a nepijem vobec 😉 . Ale k teme. Nechcem ta strasit, ale casom to bude est horsie a ver mi, viem co hovorim. Budes trpiet a ak budete mat deturence.... Fuuu, ☹ dievca, utekaaaaj...

koralovka
1. sep 2013

Uteč kým je čas..nikoho neprerobíš a on si dovod vždy nájde..pokiaľ nemáš v sebe masochistické vlohy a extra silné komplexy z detstva, kedy sa ti vytvorila v hlave rovnica láska=chľast, utekaj Hlavne taký život nenachystaj vašim deťom

koralovka
1. sep 2013

@maria1989 POZOR alkoholik nepracuje lebo nie je schopný, ak si chlap dá pivko dve nie je alkoholik preboha

koralovka
1. sep 2013

Obávam sa, že ked si dosiaľ neodišla ani tak ľahko neodídeš, porozmýšľaj prečo si trpiteľský typ, prečo sa cítiš vinná ked ho chceš nechať a staviaš budúcnosť na niečom čo jakživ nebude

daanuska
1. sep 2013

@monchichita odid-zo svojho okolia viem ze to bude len horsie-byt predate,hypo sa vyplati a bude po probleme 😉

maria1989
1. sep 2013

@koralovka nie je? tak prečo tu ženy píšu, že keď si muž zakladateľky témy dá 3 pivká, je alkoholik a preč od neho?

leushkka
Autor odpoveď zmazal
maria1989
1. sep 2013

@koralovka a že alkoholi nepracuje, lebo je neschopný... ako ktorý. tých čo poznám ja pracujú, aj keď sú ráno v práci v polomátožnom stave, predsa robia ako draci. nerobím reklamu alkoholikom, len tvrdenie o neschopnosti pracovať sa nie u každého zakladá na pravde

koralovka
1. sep 2013

@maria1989 Evidentne nežijete s alkoholikom, lebo by ste vedela, že ten sa motá už ráno ako kača a tiahne z neho, že je to asociál neschopný zarobiť si a nakoniec ostáva sám, muž ktorý funguje, je čistý a nenafúka v práci nemôže byť alkoholik

luci78p
1. sep 2013

keby všetky ženy opustili svojich mužov pre 3 pivá a pre flašu vina cez vikend - kolko by ostalo párov ????? 😎

koralovka
1. sep 2013

@maria1989 Podľa toho čo robí, ak mieša maltu ešte môže byť ale aj tam nie nadlho nakoniec si to niekto všimne, a dnes ked je nezamestnanosť kto si povesí na krk takého?

koralovka
1. sep 2013

@luci78p Presne

anatalia77
1. sep 2013

@koralovka to čo opisuješ ty,je už to posledné štádium..aj k nemu sa musí prepracovať

maria1989
1. sep 2013

@koralovka pôvodne som myslela na to, prečo tu ženy radia muža, ktorý vypije 3 pivá medzi alkoholikov

synovial
1. sep 2013

@monchichita utekaj od neho, kym mozes! Keby sa aj zacal liecit, stale plati pravidlo, ze neexistuje vylieceny alkoholik, ale iba alkoholik, ktory nepije... (momentalne).

hradnapani
1. sep 2013

@monchichita tvoja obava, ze vycuvanie z hypoteky pokial nie ste manzelia moze byt seriozny problem, je spravna (ked on nebude mat zaujem dohodnut sa, mozes sa aj na hlavu stavat a zostane to na tvojich pleciach, ale s pravnikom sa z toho vysekas). Ale v porovnani s tym, co by ta cakal za zivot s alkoholikom, je to malina.
V zasade: dala by som mu jednu sancu a tou je ultimatum liecit sa (miziva sanca, ale je). Ak nie, tak dovidenia...

synovial
1. sep 2013

@maria1989 lebo kazdy alkoholik nejako zacinal.... A neochota vzdat sa toho, hovori vela!

maria1989
1. sep 2013

@koralovka na miestach ako sú prerábky domov, bytov, atď chlapi bežne popíjajú pivá a tým ktorí ich zamestnávajú, je to ukradnuté

lumiva
1. sep 2013

@monchichita Ja som sa rozviedla pred piatimi rokmi po 13 rokoch manželstva s troma deťmi. Tiez to bolo take, on síce nepopijal doma, ale s kamarátmi v krčme resp. pri každej príležitosti kde bol alkohol, ci to bolo posedenie s priateľmi alebo rodinná oslava. Ak išiel von, tak nikdy neprišiel triezvy, dokonca ho niekedy doniesli kamaráti na mol. Potom sa dva dni daval dokopy, ktore prespal, co mu bolo zle a takto to islo stale dokola. Mne to neskutočne vadilo, tiez som to nemohla zniest, u nás v rodine alkohol nikdy nikto nepil. Rok pred rozvodom sme nespali ani v spoločnej posteli. Potom som stretla iného muža a to bolo to, co mi pomohlo odvalit ten kameň z cesty. Síce sa v mojom živote odvtedy toho veľa zmenilo, ale nikdy som neľutovala, ze som ten vzťah skončila. Mala by si rázne zakročiť, buď-alebo, ale skutočne rázne, lebo vyčítať to nepomôže.

myshalka
1. sep 2013

DUSA MOJA ber nohy na plecia a utekaj!!!!!nic dobre ta necaka!!!ja som takto utiekla z uplne rovnakeho vztahu po 7rokoch,a bolo to to najlepsie co som mohla spravit (aj ker dodnes zanho splacam uvery,a mam s nim dcerku)...DRZIM TI PALCE...budes potrebovat vela sily,odhodlania a vytrvqlosti!

koralovka
1. sep 2013

@maria1989 To nie je celkom pravda, hlavne ked sa potom riešia reklamačky za do..kanu pracu, a pije sa aj inde, u vojakov, dokonca aj nejaky lekari by sa našli

lillona
1. sep 2013

radsej odist ako sa hovori z kratsej cesty. lepsie to uz nebude iba horsie. a ver mi, ze aj tebe odlahne. aj ked budes urcite citit spociatku bolest. ale predstav si, ze by ste mali deti...potom by sa ti uz tazko odchadzalo. odid skor nez ti pokazi zivot

maria1989
1. sep 2013

@koralovka každý máme na to svoj názor. ja hovorím len o skúsenostiach zo svojho okolia, inde to môže byť inak 😉

awalancha3
1. sep 2013

....tu je super lahké radit......... ak si inteligentná a rozumná žena a počúvnes výnimočne dobré dobré rady od modrokoníkárok (až na jednu výnimku), bude to OK, ak neposluchnes a zostanes s nim, no fajn, potrestáš sa sama....a pekne krásne kazdy jeden den, kazdy víkend, kazdu minutu a kazdu sekundu jeho opilstva si "vychutnáš"........a pekne budes platit za svoju hlúposť... zivot je aspon sem tam spravodlivý....

dendy1
1. sep 2013

@monchichita Ak Ťa neodstrašilo ako sa žije/žilo s alkoholikom tvojej mamine a babke, tak čo Ti dajú naše rady ? Vlastná skúsenosť nestačí ?? Kašli na majetok, nejako sa to už postupne vysporiada. Zachráň si život, nájdi si niekoho čo si Ťa zaslúži. Šťastie že nemáte detičky. Ty to bez neho zvládneš.

kiki68
1. sep 2013

@seraa to je pravda,ale niekto toho cloveka sem tam nasmerovat musi, ked si niekto odpali pecen,tak je dost neskoro. Kamos sa zbadal,ked pol roka bol PN a to tak vazne,ze poriadne nemohol chodit,zacali odchadzat pecen,pluca,srdce...Dnes je z neho opat stastny clovek v partnerskom vztahu. Alkohol netreba podcenovat,ale asi by som dala tomu cloveku jasne na vyber,bud liecenie a pracovat na sebe,alebo ja ako partnerka. Ale to liecenie hned,nie ziadne,ze o mesiac nastupim....