Môj svokor
Pisem sem, pretoze by som chcela pocut aj nestranny nazor. Pred zhruba dvomi rokmi sme sa prestahovali do vedlajsej dediny od miesta bydliska mojich svokrovcov. Odvtedy si nase manzelstvo prechadza peklom. Svokrovci byvaju momentalne v panelaku, no predtym vlastnili aj zahradu, ktoru predali. Takze, ked my sme sa prestahovali do domu, svokor je u nas pomerne casto. Najhorsie je, ze sa do vsetkeho pletie. Nehovorim, vela veci aj pomohol, za co som mu aj vdacna, ale za taku cenu, ze ma pocit, ze do vsetkeho moze hovorit. Svokor si zmysli, napr., ze by sme mali spravit pristresok pre auto, my mame dvojgaraz a jedno auto, takze neviem na co by nam bol pristresok, a on dovtedy hucka muza, ze on sa nakoniec aj proti mojej voli podvoli svojmu otcovi, co je na porazenie. My si nemozeme podla seba robit takmer nic, a ked nie je po svokrovi, tak sa urazi ako male decko a manzel sa mu potom odprosuje. Je mi z toho uz naozaj tazko. Nonstop sa kvoli nemu hadame s muzom, lebo on si otca nechce pohnevat. Ale ja uz neviem ako dalej, svokor myslim, ze aj vycitil, ze mam nanho averziu a naschval sa mi snazi robit naprieky. Nehovorim, mozno je aj ja mojej strane chyba, preto by som rada pocula aj ine nazory.
Vela zenam chyba asertivita. A vela muzom guraz. A potom je vsetko tak ako nema byt. Vysvetli tvojmu muzovi ze je chlap tak nech sa tak sprava kurnik. Vzal si TEBA za manzelku a odisiel od rodicov. TY si teraz jeho rodina, ta, ktorej sa ma ako prvej pytat na nazor, duplom ked ide o VASE financie a majetok. Normalne ma rozculilo ked som citala tvoj prispevok. Svokra by som dala do laty tak ze by uz ani nepachol. A manzel keby sa nespamatal tak by som mu pekne podakovala za to ze dopustil aby sa vam rozbilo manzelstvo. No ale musim sa trosku upokojit 🙂 svokor je taka povaha a bude sa vam do toho montovat kym nebude mat vlastnu zahradu a kym sa tvoj muz k tomu nepostavi ako chlap. Takze najdite mu malu zahradku aby stihal an nej robit ale nie priliz malu aby sa nenasackoval zase ku vam 😀
vymeniť zámky na dome, svokrovi v žiadnom prípade nedať kľúče, keď sa s ním nechce porozprávať muž, tak sa so svokrom porozprávaj ty, toto je váš dom a nie svokrovcov, povedz mužovi ako by sa to jemu páčilo, ak by tvoji rodičia vám robili toto čo svokor
Nie ste svokrovcov zaviazaní finančne?
@veronika33 mohla by zavolať svojho otca či bars koho, aby takto otravne chodil a bačoval ako svokor, nech to pocíti aké to je mať narušené sukromie
@cacianka to vobec nie je zly napad. Len moj otec sa velmi do nicoho,nerozumie. Ale zaujimave by bolo vidiet muzovu reakciu, ak by moj otec tlacil na svoje napady. Vlastne vacsinou aj tie svokrove, davaju zmysel iba jemu :D
No na tvojom mieste by som riadne poriadky narobila aj s mužom, buď urobí poriadky s tatkom on a keď nie tak ich urobíš ty ale páčiť sa to nebude ani jednému. Ak chce svokor u vás prístrešok na dvore budete radi ale nech ho zafinancuje lebo vy na to momentálne nemáte peniaze ide ťažká doba. klúče by som zobrala a poistila to aj výmenou zámkov. Inak podobnú mám ja svokru, v slabej chvíli som súhlasila, že postavíme vedľa nich, ešte tam ani nebývame a už teraz to veľmi ľutujem.
To nie je o tom cibsa rozumie, ba ešte lepšie, môže aspoň mudrovat a o to viac tvoj muž pocíti polievočku, akú varí svokor tebe.
Terka pouc, vysvetli a hor sa do toho. Nech sa starí kohúti natriasaju. Otec sa stiahne aj sám a svokra potom porieš ty. Ja by som takú muziku spustila, že by sa aj drevo roztancovali, a hlavne mužovi. Ak je nesvojpravny, vymením ho za mladší svojpravny model 😜
@matullienka tá prvá celá veta je top.

Tak svokrovi treba razne vysvetlit, ze nemate 3 roky, ani 8, aby vas dirigoval a mate vlastne hlavy a vlastne predstavy ako budete zit svoj vlastny zivot. On nech si svoje predstavy pretavuje do svojho vlastneho zivota. Ze pokial vas nebude respektovat, nebude vitany. A ze radu nech poskytuje az vtedy, ked si pytate, takisto pomoc! Okamzite vziat kluce a nech sa s tym vysporiada ako chce... ved on sa teraz tiez absolutne netrapi tym, ako sa sprava k vam tak co