Môj terajší priateľ má fotky so svojou bývalou v telefóne. Je to normálne?
Ahojte viete mi povedať svoj názor na to že môj terajší priateľ ma fotky so svojou ex v telefóne. Raz som si pozrela jeho galériu a našla som tam fotky s ňou. Vadilo by Vám to alebo aký máte na to názor?
Prečo by si mal mazať minulosť? To že má fotky uložené, neznamená že minulosťou žije.
Ja som v manželstve a nemazala som si fotky s bývalými, lebo moju minulosť zmazať nechcem, nemienim a ani nevymažem, ale ani ňou nežijem.
A tiež nebudem žiadať od môjho manžela, aby mazal, trhal fotky od ex... aký to má význam, efekt? To ti na Tom až tak záleží? Z akého dôvodu?
Pockat, ty si mu spravila scenu, lebo ma byvalu na insta, kde ma aj kopec inych ludi (ale tebe vadi len jeden) a teraz sa ty ides hrat na ublizenu, aj napriek tomu, ze si porusila jeho sukromie a vliezla mu do telefonu? Ja byt tvojim chlapom, tak nie ty mne, ale ja tebe spravim scenu, ze co si to dovolujes.
Ja uprimne neviem, ci by mi to vadilo alebo nie. Ak by to boli nejake fotky z dobrej akcie, na ktoru ma super spomienky, nech ich ma. Ak by to boli len nejake jej fotky, to by mi asi vadilo. V mobile. V pc z cias, ked boli spolu alebo v albume nie. Aj ja mam odlozene vsetky albumy plus fotky v pc, bola som s tym clovekom cely gympel a 3 roky VS, cize veela skvelych spomienok a urcite by som o tie fotky nechcela prist, lebo to muzovi vadi. Aj on ma svoje odlozene. Na fb ho nemam, on byvalu, s ktorou sa skoro ozenil ano a vobec mi to nevadi. Akurat nedavno mu po asi 5 rokoch pisala, on nerad pise, normalne jej zavolal, ako sa ma, ako rodicia, dieťa..
Nevadilo by mi ze ma ex na insta alebo fb alebo neviem kde, tiež mam ex v priateľoch na fb, jeho fotky pozriem ale ne sťahujem si ich extra....
Takže ta mňa takto : neprehrabavam môjmu telefón a nehľadám..., keď sme este neboli v takom štádiu vzťahu ako teraz som si pozrela jeho foto na fb dostupné pre každého a mal tam aj ex...
Nevadilo by mi ze si pozerá foto ex pokiaľ si ich nesťahuje do mobilu.... A ci si ich sťahuje neviem lebo mu do mobilu nechodím... Ale viem ze je s jednou ex v kontakte, rovnako ako aj ja som s ex v kontakte....
Ono pre niečo je ta jeho ex - ex a ty si pre niečo terajšia
A nikdy by som nerobila kvôli tomu hystericky scény a hrábala sa v mobile
Minulosť nezmenis... Budúcnosť vieš ovplyvniť 😉
@labela76 Možno len bola "výnimočná" v posteli a on na tie radovánky akosi nevie....a nechce zabudnúť 😝
@viestta však práve, aj on by mal urobiť za minulosťou hrubú čiaru a ak z toho nepochádzajú deti, tak nie je dôvod na uskladňovanie fotiek s ex....
@labela76 mám dotaz.... ty nemáš svojich ex nikde? ani soc.siete ani mobil? absolútne všetko vyčistené? ak áno, povedala si svojmu niekedy, že ti to vadí, že tam má ex? že to považuješ voči svojej osobe dajme tomu ako poníženie? (napríklad, lepšie slovo mi teraz nenapadlo)... že máš sama v sebe pocit, že on ju ešte zrejme chce, keď sa nevie vzdať jej fotiek? pokiaľ ste prešli aj touto fázou a napriek tomu to tam stále má, pri všetkej úcte, má ťa v prdeli. alebo to cíti inak ako ty. sú ľudia, ktorí pre spriaznenú dušu bez problémov vymažú svoje ex zo svojich nielen životov, ale zo všetkých svojich úložísk. alebo to urobia potom, čo ich práve tá ich spriaznená duša o to požiada - ale to je v prípade, ak obaja dokážu bez problémov zahodiť exákov zo svojich životov. no a potom sú ľudia, ktorí považujú za prirodzené a normálne "kamarátiť" sa s bývalou/bývalým... pokiaľ sa stretnú takí dvaja, je to OK. on má svoje fotky, priateľov a neviem čo, ona zase svoje.... v úplne ideálnom prípade dokonca o tom obaja vedia a ani jednému to nevadí. no a potom je tretia skupina povedzme to tak, že párikov, kde sa nachádzaš zrejme ty s priateľom. čiže jeden z nich to považuje za prirodzené a normálne a chce to takto a druhý tomu nerozumie, pretože má pocit, že čo raz skončilo, nemá zmysel nejakým spôsobom živiť v spomienkach (teraz nemyslím hlavu, ale iné úložiská a siete). no a tam to bude veľmi ťažko. buď sa s tým vyrovnáš a mávneš rukou alebo si budeš donekonečna vydupávať svoje, on to bude schovávať inde, ty sa budeš zožierať, pretože áno, zožiera ťa to. ja ťa neodsudzujem, ja sa ti práveže ani nečudujem... táto vec je čisto na vás dvoch. opýtať sa ho, prečo to takto chce, prečo je to preňho takto dôležité, povedať mu dôvody, prečo ti to vadí (ale nie že dôvod je "neviem"), ale všetky možné iné, ktoré tam sú: žiarlim, cítim sa menejcenná, vadí mi to - nemáš s ňou už predsa nič spoločné... - proste dôvod. dôvod "neviem" nezoberie žiaden chlap. v každom prípade, ak ťa nepochopí (lebo bude možno z tej tretej skupiny ľudí), tak buď nechaj ten vzťah plávať alebo sa budeš musieť fakt extra "sebazaprieť" a neriešiť to. a ver mi, to bude naozaj veľmi ťažké a aj tak docieliš iba to, že on, aby ti "vyhovel", tak okaté veci vymaže a naďalej si bude držať tie obrázky tak, aby si o tom nemala ani šajn. proste on to bude chcieť. a ty to budeš vnútorne vedieť, hoci nič nenájdeš. a bude ťa to žrať a žrať a žrať a nebude to dobré :(
@viestta nie. píšem o tom vyššie práve v tomto príspevku. ste zrejme s partnerom obaja z "druhej" skupiny". ja s mojím mužom sme napríklad z prvej skupiny. obaja zmýšľame rovnako a máme názor, že nie je dôvod komunikovať s ktorýmkoľvek ex-človekom (jasné, ja musím, ide o maloletú dcéru, bohužiaľ. ver, že radšej by som nekomunikovala). samozrejme, keď stretne on bývalú ženu alebo ja ex, tak sa pozdravíme, to je všetko. ak niečo riešim ja, tak len kvôli dcére. inak sa s ním nemám o čom a ani nemám dôvod baviť. jednoducho ma nezaujíma. obaja to vnímame tak, že sme vzťahy predtým ukončili preto, lebo sme si s tým človekom nesadli, nerozumeli sme si a podobne. a obaja sa zhodneme v tom, že keď sme si s nimi nemali čo povedať predtým a nerozumeli sme si, že je protichodné, aby sme si s nimi zrazu mali čo povedať, rozumieš? 🙂 proste asi veľmi ťažko pochopí prvá skupina druhú a naopak. dôležité je, aby sa vo vzťahu stretli dvaja, ktorí majú na to rovnaký pohľad a vtedy bude všetko OK. no a u autorky sa zjavne nestretli :(
Pozri sa na odpovede,väčšina žien píše ,že je to normálne mať fotky s ex..Zrejme máš komplexy menejcennosti ,bez sebavedomia si.Ak máš 20-25 pochopím .Neboj sa vyrastieš z toho .Život Vám prinesie ešte skutočne starosti .A áno mam i ja uložené fotky s ex .Ak by mi partner ,raz niečo kvôli tomu povedal (nastastie nerieši takéto hlúposti ,je natoľko inteligentný a sebavedomý ) tak by som prehodnotila vzťah .On nie je tvoj majetok .
takze on si ich ulozil ked ste uz boli spolu...tak to teda sakra ze by mi vadilo :D je ine ked ma clovek v telefone tisic fotiek a aj nato zabudne ako ked si ich hop sup ulozi zrazu a uz chodi s niekym inym..to je uderene na hlavu
@viestta pozri sa, to je presne to, čo píšem v príspevku vyššie. sme rôzni. ty to nechceš a nepotrebuješ, ja to považujem za samozrejmé. som typ človeka, ktorý jednoducho cíti potrebu ukončiť predchádzajúcu kapitolu. ak odtiaľ nepochádzajú deti, tak z daných vzťahov nemám absolútne nič. a vôbec ma to nemrzí. nezaujíma ma, čo sa s danými ľuďmi deje (niektoré veci sú staré už 20 rokov), netrápi ma, či niekoho majú, či nie, je mi to fakt fuk. nevidím na to jediný dôvod. a natrafila som na človeka, ktorý to vníma rovnako. pričom berieme do úvahy, že máme deti od nejakých partnerov, to sú prakticky jediní partneri v našich životoch, s ktorými sa pozdravíme, keď sa stretneme. on s ňou už nekomunikuje vôbec - deti sú dospelé - a pritom to nie je moja "robota" či "zásluha". on jednoducho nechce, necíti potrebu a považuje to za absolútne zbytočné. nevidí v tom žiaden význam, aby s ňou udržiaval kontakty. udržiava ich s deckami, čo je samozrejmé. no a ja, žiaľ, ešte musím, keďže mám maloletú. manžel to berie, samozrejme, úplne v pohode, všetko je ako má byť. nič si neprikazujeme, nezakazujeme, berieme to obaja tak, že nás predchádzajúci život, čo sa týka vzťahov, jednoducho nezaujíma. pre teba pravdepodobne ťažko pochopiteľné. ale sme takí. a ja som rada, že som natrafila na tento istý typ človeka, ako som ja, pretože nemusím riešiť v hlave otázky, ktoré rieši autorka. mne to takto vyhovuje. mužovi verím na 100% vo všetkom práve preto, lebo je rovnaký ako ja. a už som veľakrát použila vetu, ktorú opäť použijem, sme obaja rovnaké povahy v zmysle: nerob druhému to, čo nechceš, aby robil on tebe... a takto mi to vyhovuje. jednoducho necítim potrebu, nemám záujem a nie som ani zvedavá. sú mi prakticky všetci bývalí ukradnutí 🙂
Len tak mimochodom. Vobec ich nemusel stiahnut. Mne automaticky mobil uklada kazdu foto/video kt mi pride na messenger, do sms ci na viber 😉 normalne ich mam ulozene v galerii...
A ci by mi to vadilo? Neviem, asi skor nie, ale bol by to neprijemny pocit, vidiet ich na foto. Ale zakazovat a hystercit? To nie. Pubertu uz mam za sebou 😁
Chápem prečo ti to vadí a mať kratší vzťah, asi by mi vadili fotky v novom telefóne, ktorý používa iba v čase keď je s tebou..
predpokladám že spolu nie ste nejako moc dlho, preto ich tam ešte ma - inak by ich mal skôr niekde archivovane.. lebo telefón si ľudia menia priemerne každé dva roky..
ak si telefón vymenil a fotky presunul tak to by ma nahnevalo a rozmýšľala by som prečo to.urobil..
avšak, nemusí to znamenať absolútne nič - môže byť proste lenivý ich odstrániť a na druhej strane - patrí to predsa k jeho minulosti.. keď sa budete raz rozprávať o filmoch a on ti povie že bol na ňom v kine, bude ti jasne že tam bol s ňou - to je podobná spomienka ako fotka..
muži zväčša nebývajú infantilni čo budú pozerať na fotky s bývalou ako si urobili selfie pred stromom a plakať do vankúša.. proste to je LEN fotka.. o tom že ju má v priateľoch - to priznávam nechápem prečo ti vadí.. ty si všetkých svojich ex úplne vymazala, zo.soc.sieti? Odstránila si všetky e-maily s nimi, každú fotku starostlivo vymazala, roztrhala?
Mne by to vadilo že má fotky v mobile preto, lebo sme spolu 16rokov a ak by sa tam teraz nejaka objavila, tak by musela byť z tohto času, lebo vtedy fotaky na mobile neboli.. 😅
Máme len papierové fotky - máme doma fotky aj jeho bývalej, aj môjho bývalého.. odložila som ich, len tak na pamiatku, raz sa v nich deti budú hrabat a ja im budem vysvetľovať, že každý mal kedysi niekoho iného.. raz aj moje deti sa rozídu s partnerom a budú nešťastne.. a tak im.vysvetlim, že každý si tým prešiel a potom predsa prišiel niekto iný..
Na sociálnych sieťach mám tiež medzi priateľmi svojich ex.. nepíšeme si, možno raz za 100rokov a vôbec nijako sa neriešime.. môj muž svoju najvážnejšiu ex v priateľoch už nemá, lebo tam to bolo zložitejšie a zdlhavejsie na vysvetľovanie..
A ešte chcem dodať - môj muž má v priateľoch jedného môjho expriateľa 😅 je to jeho bývalý kolega..
@labela76 si na dobrej ceste byť tiež ex, ale bez fotiek v jeho mobile 😂 určovať koho môže a nemôže mať v priateľoch 🙃 dovi-dopo krásavica
@labela76 tak je to totálny magor
@labela76 a aj si s nim hovorila? A priznal, ze si ich ulozil? Ci si ich len nasla v mobile a domyslas si?! Ako som pisala, mne sa automaticky fotky ukladaju do galerie. Ci uz mi ich poslu do sms, viber ci messenger. Staci otvorit spravu a fotka ulozena. Aj to sa mohlo stat. Ak si ich ale ulozil sam, bolo by namieste, keby ti vysvetlil preco
@labela76 tak napríklad ja mám doteraz fotky tiež s ex v mobile dokonca aj na IG.. je to moja minulosť za ktorú sa nehanbím a nedá sa nijako zmeniť alebo sa hrať,že ani nebola.
Nie.. bol to môj priateľ s ktorým som veľa zažila aj dobrého aj zlého,veľa má to naučilo a presne takéto veci si chcem pamätať do konca života..čiže si myslím,že je to ok ale zas nie keď ich stiahol teraz a doteraz ich nemal.. treba sa porozprávať ako 2 dospeli ľudia,vydiskutovať si to a uvidíte čo Vám povie 🙂
@labela76 A ako dlho už ste spolu? Aj na tom kus záleží. Keď dlhšiu dobu tak rozhodne nemal sťahovať. No možno mu to stiahol sam messenger. Niektorí to majú tak nastavené. Ešte aj by ma zaujímalo, čo ona k tým fotkám dopísala. Neviem ja by som to asi nejak neriešila. Jedine keby viem, že sú si ešte stále dosť blízki. Ty musíš vedieť. Podľa mňa ženská intuícia ti napovie viac ako my na fóre. Ty tusis, že tu niečo nehrá a podľa mna to tak aj bude. Ja vždy jak som mala takéto pocity, tak sa fakt niečo dialo. Možno to ani nie je o tej ex, ale proste niečo ti hovorí, že mu nemáš veriť.
Keby mal nejaké nahé fotky exky a rád by si ich prezeral, tak to by už OK nebolo; ale ak ti vadia normálne fotky, ktoré sú súčasťou jeho minulosti, tak to nie je OK na tvojej strane a javíš sa ako dosť slušná stíhačka...

@labela76 možno budem,, ina" ale napríklad aj ja mam fotky z ex s ktorým sme boli spolu 8 rokov. Fotky z dovoleniek, spoločné zážitky, a napriek tomu ze som ho nechala ja kvôli terajšiemu partnerovi s ktorým už máme aj dcerku, tvoríme spolu rodinu, ľúbime sa a je nám fajn, ale rada si pozriem fotky, zážitky, ktoré som mala aj pred ním. A to je jedno ze tam je ex, nerozisli sme sa v zlom, aj dodnes si raz za pol roka napíšeme,. Rada spomínam na tie časy, tak prečo by som si mala fotky mazať. Nevidím dôvod, je to moja minulosť, moje spomienky, moja vec.