Moja dcéra nemá rada moju mamku
Som zúfalá. Myslím že som tu už raz písala, keď dcérka mala pár mesiacov. Všetky ste písali, že to prejde. Neprešlo to ani po roku. Moja mamka ju miluje, dala by jej modré z neba. Keby mohla, .... len by ju mojkala, stískala, bozkávala. Nemôže. Ja tomu nechápem. Absolútne s nikým iným nemá problém. Dokonca na ihrisku dá cudzím tetam ruku, a pôjde. Keď potrebujeme s mužom niečo vybaviť, musíme si zaplatiť opatrovateľku, alebo požiadať kamarátku. Celá rodina sme z toho nešťastní. Máme milujúcu babku, ktorá býva na tom istom sídlisku, ktorá chce sa stretávať so svojou vnučkou, a platíme si pestúnku ...
Stretávame sa aj 4-5x v týždni. Ako kedy. Niekedy len 2x, niekedy aj 5x. Ona tam chodí rada, ale musím tam byť s ňou. Keď odchádzame, hovorí- dobre bolo u babky. Spomína ju, pýta sa na ňu, rozpráva čo jej kúpila, čo jej dala jesť. Usmeje sa na ňu,...
Doslova keď sa k nej priblíži, moja dcéra cúva. Pre moju mamku je to strasne ťažké a ja už neviem, čo mám s tým robiť? S dedkom problém nemá. S ním pôjde hocikam. Aj pusu mu dá... a o to viac to moju mamku trápi, lebo dedo si to ani nezaslúži.
@zdenka11081983 co sa da dramatizovať na tom??? Ze sa babka pozerá ako s nikým nemá problém, len jediné a jedine s ňou? Ďakujem, ale ak nevieš poradiť, tak nerieš.
Ma len rok, este si ju babka uzije ked bude mat viac rozumu. Mozno si ju s niecim zlym spojila a zafixovala...nas tak mal isty cas odpor ku kupaniu...
Ja som len chcela vedieť, či sa dá vôbec toto nejak vysvetliť , či niekto zažil niečo podobné? Či to má nejaký dôvod, má to riešenie? Od bábätka s ňou má problém a dá sa povedať, že keď bola bábätko, tak s ňou aspoň chvíľu vydržala aj sama.
A nebude problem prave to ze by ju len stiskala a pusinkovala? Moj syn to neznasa. Od malička. Bolo obdobie ze nechcel chodit k mojej babke, lebo ona je proste ten typ milujucej babky ktora by aj modre z neba zniesla a on je taky ignorant. Babka zmenila pristup a od vtedy sa ku nej aj sam vypyta. Aj ja sama viem, ze je zbytocne si od syna vynucovat objatie alebo pusu. Ma to opacny efekt. Pokial nepride sam sa pomojkat.
Asi bude problém v tom mojkani, stískaní, bozkávaní……možno je to na malú príliš, mne sa napr. Tiez nepáči ako od môjho malého jedna babka stále vyžaduje, aby jej dával pusu, ako dobre, má ešte
Len 9 mesiacov, takze v podstate si robí čo chce on, ale dúfam, že mu to nebudú stále kázať, hlavne tým vydieracskym spôsobom, že ak jej nedá pusu, tak bude babka smutná. Nech jej dá trochu voľnosť. Ja neznášam napríklad tie veľké bozkávačky na líce pri stretnutí, čo fičali pred covidom v rodine, normálne som bola šťastná, že sa tento kontakt obmedzil. A aj keď sa ho snažia niektorí vrátiť, ja si držím odstup 😃
Nie babka bude vo vedlajsej izbe a dedko nech sa angazuje, kym sa babkou nebudu preberat babske veci, pecenie vianocne...ked bude vacsia a zmudrie no
@zdenka11081983 to nie je rozmar ale nejaký blok ktorý sa snažím riešiť. Chcem sa poradiť s niekym, kto poradiť vie. To ze ty buchnes dvere a máš v riti ze tvoje dieta 2 hod bude revat tak, ze ho až napina, tak Budiš. Pisem, že s nikým iným nemá problém! Ani s cudzou ženou. Takže ak sa tu len potrebuješ predvádzať , tak sa preklikni do inej temy
Nema nahodou mamina nejaku typicku crtu, ktoru mozno vy dospeli nevnimate, zvykli ste si, ale v malej moze vzbudzovat strach? Napr velke okuliare, znamienko, nejaka crta tvare? Nerozprava prilis nahlas? Alebo proste nieco taketo ci v malej nevzbudzuje i ked nevedomky...
@horalka1986 ona je veľmi pusinkovaci mojkaci typ. Len babka EE. Tak nevie sa s niu tak hrať ako dedo. Snaží sa až príliš, to je pravda. Je proste taka a aj keď som jej hovorila, nech to neriesi, nevie byť iná.
Niektoré deti nemajú jednoducho radi keď sa ľudia na nich príliš hrnú, zaberajú im priestor a vyvíjajú nátlak, o nasilu stiskani a pusinkovani ani nehovorím
Stretávate sa 5x týždenne? Myslím že dcéra je otrávená a presýtena
Dajte si pauzu a zníž počet naštev na nejaký čas
@taga aj aj 🤭 ma aj okuliare aj bradavicu, môže takému malému dieťaťu vadiť výzor? Véd ju už pozna...ci?
Ved nech babka zvolni, nech malu necha, aby sama za nou prisla-niekedy taka ignoracia moze skor zaujat ako nejake stiskanie a bozkavanie.
Tiež si myslím, že to bude tým, že si ju babka až príliš tuli a mojka… sú deti, ktoré to doslova neznášajú. Muzovmu synovi to robí svokra doteraz a to už je veľký chalan a odmalicka to neznáša, lenže ona si nedá povedať.
Ty mas problem sama so sebou. Reagujes podráždene. A robis z komara somara. Ale ok, prepnem sa uz teda do inej temy.
Ja nemam osobnú skúsenosť. Ale tiez by som poradila babke, aby trochu ubrala a nechala vnučku, nech za ňou pride sama… nech ju nepusinkuje, nestiska. Samozrejme, nech sa s ňou pohra, nech tam pre vnučku je, zábava ju, ale nech si drzi trosku odstup a nechá dieťa, aby jej samo podalo rúčku, dalo pusinku, možno samo za ňou prislo s hračkou. Ja si myslim, ze babku ma určite rada, ked sa na ňu pyta a rozpráva o nej.
@dskjhfdlkdjhl navrhnem jej to, len si to dokáže... niekedy je fakt strašne vtierava.
No môže jej to vadiť. Moja sestra má dlhé vlasy, umyla si hlavu a z uteraku si spravila turban. Syn ju zbožňuje, ale keď ju uvidel v tom turbane, tak bol na infarkt, bol schopný revat do bezvedomia

Výnimočne k nej príde na ruky, ale len výnimočne. Ani len do inej izby s ňou nepôjde.