Moja dospelá dcéra nechce deti.
Ahojte, účet nie je síce môj, ale keďže ide o jednorázovú otázku prišlo mi zbytočné sa registrovať. Chcem len vddieť akoby reagovali ostatné ženy.
Moja dcéra je dospelá, má 25 rokov, nikdy nemala dlhodobého partnera a povedala mi, že ani žiadneho nehľadá, je veľmi cielavedomá, doštudovala aj VŠ a teraz sa chce sústrediť len a len na svoju kariéeu. Povedala mi, že žiadne deti nechce, lebo by ju len brzdili, s jedným priateľom sa po dvoch mesiacoch rozišla aj pre toto, on deti chcel, ona v žiadnom prípade. Reaguje tak vždy, raz sa dokonca nahnevala keď ju na rodinnej oslave riešili a povedala im, že peniaze a cestovanie sú jej oveľa prednejše čo ma naozaj zabolelo. Moja druhá dcéra už nežije a ja som sa vždy veľmi tešila na vnúčatká. Proste by som ich chcela pokojne už aj teeaz, vek na to ostatne má, ale ona sa vždy len hnevá. Problém je aj fakt, že má odmala gynekologické problémy, už v 15stich jej museli vybrať jeden vaječník lebo ho mala tak plný cýst. Bojím sa, že nikdy neotehotnie a nedá mi vnúčatká, že nikdy nebude svadba a manžel...
planéta je preľudnená, možno to aj tak má byť že niektorí ľudia deti nemajú mať, lebo nás je veľa. jej život, jej vec, mať dieťa neznamená mať niekoho blízkeho a kto sa postará, dieťa rýchlo vyrastie, môže odísť študovať a pracovať do zahraničia a bude ako bez dieťaťa a nemôže čakať že sa o ňu a starobu postará. ty si hlavne nájdi zmysel a náplň života a nečakaj na to aby ti ten zmysel a náplň dala dcéra tým že ti dá vnúča
@livus5510 och preboha, na jednej strane píšeš, že vám skoro umrela a vykrvácala, ale potom povieš, že tebe nenapadlo, že by sa jej pri tehotenstve a pôrode niečo mohlo stať?
Koľko žien zomrie pri potrate na krvácanie? Koľko žien má preeklampsiu a stratia bábätko v 7-8 mesiaci? Koľkým ženám sa prihodí placenta praevia? Koľkým ženám praskne maternica?
Ǎno, ja mám tiež 24 rokov, som tehotná a skoro som to nedala v prvom trimestri kvôli vracaniu, lebo som vracala toľko, že som už mala rozvrat organizmu a teraz mi zase hrozia s preeklampsiou, čo môže byť smrteľná komplikácia pre mňa aj pre malé. Ale áno, tehotenstvo je niečo hrozne prirodzené a bezpečné.😵 O pred a popôrodnej depresii ani nehovorím.
Keď má toľko problémov odmalička, zomrela jej sestra a vysoké šance, že keď by náhodou aj nejakým zázrakom otehotnela, tak o bábätko príde, tak sa jej absolútne nečudujem, že sa pred tým uzavrela. Nemá ani partnera a ty na ňu tlačíš, aby otehotnela? Nie, fakt by som nechcela otehotnieť len s nejakým darcom spermií mimo stabilného vzťahu.
Predstav si, že otehotnie, lebo ty to tak hrozne chceš a o bábätko príde. Ty jej chceš takto zlomiť srdce? Už teraz sa možno cíti ako zlyhanie, ale nie, ty sebecky ideš iba o tom, ako chceš vnúčatá. Veď si adoptuj s mužom dieťa, sú plné detské domovy, dá sa adoptovať aj bábätko. Ale nesnaž sa na ňu hádzať bremeno svojich túžob, ak nechceš stratiť aj túto dcéru. Buď rada, že máš aspoň ju, keby otehotnela, tak by si mohla prísť o ňu aj o vnúča.
@livus5510 a ešte je dňa poznámka - to s tým, ako si povedala, že tehotenstvo je super prirodzene a nemysleli si, čo by sa jej mohlo stať. No takto. Tehotenstvo je INÝ STAV. Pre mnohé z nás OTRASNÝ A NEBEZPEČNÝ. Ja mam 24 rokov, od 13 mi doktori hovorili, že mať dieťa asi nebudem alebo len s problémami. Neriešila som. A manželom sme deti chceli, prvé čo som navrhol bola adopcia. Manžel nemal problém, ale povedal - však pokusme sa o vlastné a keď sa do roka a pol nepodarí, zapíšeme sa na cakacku. Bolo by predsa hrozne nefer, keby sme vzali šancu na dieťa nejakému inému páru, ktorý na na 1000% potvrdene, že deti mat nebude. Súhlasil som.
Po roku snaženia som otehotnela a to len začalo rodeo!!! Od 5.tyzdna som neprestajne zvracala, v 10.tyzdni ma NA POKRAJI SMRTI hospitalizovali. Tehotenstvo je bezpečné? Určite? To povie asi iba niekto, kto žiadny gynekologický problém nikdy nemal. 😑😑😑 Na infuziach som bola do konca 16. týždňa, kým som sa vystrabila ako tak. A teraz, na konci druhého trimestra ešte stále zvraciam a som PN od začiatku. A to som dieťa chcela a plánovala!
Keby som mala takéto problémy pri NECHCENOM dietati, tak mi nič nezabráni v tom, aby som šla na potrat. Nebudem predsa riskovať svoj život, ktorý mám len jeden, kvôli tomu, aby som mala decko, ktoré vlastne nechcem.
A z čoho usudzujes, že by bola dobra mama? Lebo si ty povedala? K deťom sa nemá, nepostara sa, nepokocikuje, nebavia ju deti, nechce pri nich byť... No hotová idylka úžasneho materinského citu. Určite by bola skvelá mama, hlavne, ak by bola donútena k dieťaťu a 10 mesiacov trpela. Lebo my, čo sme mali od mlada gynekologicke problémy, ak aj otehotnieme, tak trpíme.
Moja mam tiež vkuse hustila do mňa, prečo nemáme deti, najlepšie hneď a záťaž po svadbe, prečo máme 4 mačky, ale deti nie. Keď som jej vravela, že aj sa snažíme, ale nejde to, tak mi začala nadávať, že to mám za to, že mám zle krámy a problémy s vajecnikmi.. Ako by to bola moja vina. Jej som povedala poslednej, že som tehotná, pri takom správaní si to ani nezaslúžila vedieť. Všetci ostatní to vedeli skôr. Len preto, že bola dotierava a nepríjemna a starala sa nám do života. Teraz je už v pohode, ale ak zasa začne robiť dáke scény pre niečo, tak neváham s nou aj uplne prerušiť kontakt, lebo nie je NORMÁLNE, aby matka tlačila svoje deti do niečoho pre svoje sebecke túžby. Chceš sa o niečo starať? Môžeš si adoptovať malé osirele mačiatka, ktoré do šiestich týždňov treba krmit každé 2 hodiny, aj v noci, potom ich učiť sociálnemu správaniu, hygiene, jest tuhú stravu a keď to zvládneš, budeš mat verného spoločníka na 15-20 rokov, ani vnúča nebude treba. A vôbec nemá pomýlené hodnoty. Za to, že ma iné priority a iné veci chce od života, ako si v jej veku chcela ty, nie je vôbec čudná ani nenormálna. Je lepšie, keď ľudia nemajú deti akoby ich mali a v pol roku ich supli do jaslí a videl by ich iba ráno po zobudeni a večer pred spaním, lebo kariéra. Švagriná robí v súkromnej škôlke a rozprava nám o tom, ako to tam tie deti berú. Rodičia s nimi pridu o siedmej ráno, odovzdajú do škôlky a o siedmej večer si po ne prídu (alebo príde opatrovateľka) a dovezú ich domov, okupu a dajú spat. To je výchova dieťaťa? Myslíš, že tak by bola stastnejsia? No urcite nie. Tak bud chcem mať deti a venovať im svoj čas a a lásku a byť s nimi doma aspoň do tých 3 rokov, alebo deti nechcem, nemám na ne čas, chcem najprv kariéru a tak ich nemám a som spokojný. A je to IBA JEJ rozhodnutie. Podľa mňa sa nebojí. Proste nemá k deťom vztah. Bodka. That's all. Nevidí v deťoch zmysel existencie, vraví, že môže robiť aj iné veci ako vychovávať deti. Je to druh svetonázora. Pre ňu správny. Nech robí to, čo jej najlepšieho ide - niekomu ide rodenie deti, inému ide lepšie kariéra. Nech robí to, čo ju napĺňa. Ja síce dieťa čakám, ale nepovažujem ho za pupok sveta. A keď môj syn nebude chcieť mať deti.. No komu lepšie. Nebudem musieť byť vkuse doma a čakať, či mi vnúčatá nehodia na krk, ale budeme môcť s manželom slobodne cestovať a spoznávať svet. Nájdi si aj ty nejaké hobby a nečakaj, že ti bude spestrovat život vnúča.
Fuu, velmi zla kombinacia. Mama co velmi chce vnuca. Dcera co (zatial) razne nechce a zdravotne problemy ako dalsia premenna. Pani autorke tejto diskusie by som odporucila asi yo co uz spravila. Aspon ten jeden vajecnik zachranovat do kedy sa da a udrzovat tu moznost.
Moze sa ale stat, ze po 3 rokoch bude aj tak sterilizovana a materske tuzby na nu pridu az po 10. Alebo nepridu.
Ocividne je dcera v rozpolozeni, ktore sa zmeni mozno za 7 az 10 rokov. Ked obcestuje polku sveta, dosiahne vsemozne ocenenia a poposiela aj dobrych chlapov prec..
A mozno to pride skor a mozno aj sterilizacia nakoniec nenastane.
Nic s tym neurobite.
Je to jej zivot a ma to v hlave nastavene tak ako ma a na par rokov je to podla mna nemenne. A mozno aj tuzbu byt matkou nepociti nikdy..
Na vasom mieste, by som sa na to tak neupinala. Hladala relazaciu inde.
Vas nazor pozna, ale je niekde inde.
Netlacte na pilu, nerieste donekonecna.
Pokuste sa zachranovat moznost byt mamou pre nu, kym sa bude dat a nebude ju to ohrozovat a viac uz nie je vo vasej moci
@livus5510 tak cudzie ženy sú zlé, lebo sa nechcú vcítiť do tvojej kože, ale že ty odmietaš rešpektovať vlastnú dcéru to je úplne v poriadku? Ja dúfam, že ty aj celá táto téma je vymyslená somarina lebo teba mať za matku tak fakt sa dám sterilizovať a lekársku správu ti dám k sviatku vytlačiť na plátno v najväčšom dostupnom rozmere.
@livus5510 A nik nemá všetko čo chce a život ako z rozprávky, váž si že máš úspešnú dcéru, že sa zdravotne ako tak drží, že si ty zdravotne ok a tvoji najbližší, že máš dobrého partnera atd, iné možno vnúča majú ale majú iné starosti a si dosť stará aby si chápala že život nie je nikdy dokonalý a netreba sa trápiť nad tým čo nemáš, ale vážiť a užívať si to čo máš.
@livus5510 rozmyslas strasne negativisticky. Dcera nebude mat nikdy deti, nikdy si to nerozmysli, zhorsia sa jej gyn. problemy, prestane sa jej darit, financne bude na tom mizerne, ostane sama...skus trochu pozitivne mysliet. Medicina a veda idu kazdy den dopredu, co vcera bolo nemozne, zajtra moze byt. Tiez patrim k tym, ktori si nevedeli predstavit mat dieta. Stacila jedna vec: spoznat mojho muza. Uz to tu pisali viacere.
Strasne na nu tlacis. Na mna byt vyvijany taky tlak, tak kazdemu opakujem, ze deti nechcem, hoci by to ani pravda nebola, len aby som mala pokoj. Kde mas zaruku, ze ked teraz sa rozhodne mat dieta, ze ho da na prvy sup? A s kym? S prvym, koho stretne? A opat, kde beries tu istotu, ze v 35-ke sa jej nepodari mat dieta? Skus nechat niektore veci na osud. Co sa ma stat, stane sa. Ty to svojou tuzbou po vnucati neovplyvnis. Ak ma mat tvoja dcera dieta, tak ho bude mat, hoci by jej vsetci lekari povedali, ze to nie je mozne.
citala som diskusiu len zbezne... ale stavila by som sa, ze to, ze nechce mat deti, tvrdi hlavne preto, ze ty na nu strasne tlacis. a chce tym povedat, ze sa mas starat o svoje veci. nema ani chlapa a mozno ani nie je plodna, pritom na to ma este dobrych 10 rokov. nechaj ju zit, lebo jej k tomu prave ty svojim spravanim vybudujes strasny odpor.
@livus5510
Je dcera povinna dat vam vnucata?
Žiť svoj zivot, a nechajte zit. Nie je to fraza budte stastna bez vonkajsich okolnosti.
Bidte jej oporou stojte pri nej, takej aka je. Mozno zmeni nazor, mozno nie.
Viete kolko je zien, co maju deti pod tlakom /sveta/ a nedokazu ich lubit a alebo ich nenavidia?!? Ano aj take je, laska sa pod tlakom medostavi, porodom ani pohybmi...
Su matky co odmietnu dieta po porode lebo nebolo uplen chcene, lebo boli splodene pod tlakom.. su matky co by chceli.lubit cely zivot si to vycitaju a predsa nedokazu to tak ako by chceli...lebo nebola to ich cesta. Aj tu na modrom.konovi to riesia...temy ako nenavidim svoje dieta ci podobne...su desive, bolave a urcite nechcete to pre seba a pre nikoho. Zite lasku ktoru mate, nevynucujte a nevydierajte aj ked s dobrym umyslom. Noe vsetky dcery musia byt matkami. Ja som druhe dieta mala z nespravnych dovodov...nie z mojho vnutra a lasky a dennesa ho ucim lubit, krute ale ano denne. Denne bojujem s tym ze nemalo byt a s tym, ze je uzastne a ja si ho nezasluzim...mozno casom na psychologa. Lubim ho cez slzy.
To urcite nechcete pre seba ani pre dceru.
...
To urcite nechcete, ani pre dceru, ani pre seba ani pre to male.
@livus5510 prečítala som celu diskusiu.
Nie si v poriadku ! Vyhĺadaj psychologa !
Si uplne prepnuta a nahlavu. Byt tvojou dcerou uplne s tebou prerusim kontakty. Uplne.
Je grc citat ako stale meles ako su deti dolezite.
Pre tvoju dceru su NEPODSTATNE. Tak to respektuj ! Lebo prides aj o dceru.
Ty by si sa rada rozpravala s jej lekarom o jej vajecniku ? Ale dcera ti to nechce dovolit.
Prekracujes vsetky hranice normalnosti.
Doslovne si pre mna otravna striga ! ktora sa sa hra na dobre vsetko mysliacu mamicku.
Mam 38 rokov a 4 mesacnu dceru.
A nikdy opakujem nikdy sa moja mama ani otec nestarali do toho preco nemam deti. Ani jediny raz ! Mame vemi dobre vztahy. A muza mam uz od 23 r. toho isteho, takze bolo s kym.
Z muzovej strany sa svokor spytal 1x. Tak sme odpovedali.
Maš v hlave nasrate len VNUCA VNUCA VNUCA ...
@livus5510 preboha, si ty normálna? Odporúčam psychológa, lebo ty si tými vnúčatami posadnutá.
@livus5510 ty od nás chceš aby sme sa vžili do tvojej situácie. A ty sa dokážeš vžiť do dcérinej situácie? Ja ju úplne chápem. Vôbec by som sa nečudovala, keby s tebou prerušila kontakt. Toto je strašný tlak ktorý vyvíjaš.
@livus5510 prosim Ta precitaj si to po sebe. Ty tuzbu po vnucsti stavias uplne nad vsetko. Nie kazdy tuzi mat deti. A teda ma to teda viac aspektov.
1. Po tom vsetkom co zazila, sa deti mozno aj boji mat. To, ze tvrdi, ze sa neboji nehra rolu.
2. Mozno ma aj ine zdravotne komplikacie, o ktorych ani nevies a kedze si do nej tolko hustila, radsej Ti to ani nepovie. Inak neviem preco by mal rodic 25 rocneho jedinca diskutovat s jeho lekarom.
3. Vie, ze ak by to dieta mala, zas by s Tebou len musela bojovat. Za rok dva by sa tu objavilo niekolko novych tem, napr. "Moja dcera mi odopiera vnuca, nesuhlasi s nicim co navrhnem...." a teda verim, ze s Tebou a Tvojim sebeckym postojom by to mala veru fakt tazke. Neverim, ze by si ju nechala "byt matkou".
4. Mozno naozaj deti nechce. Nemozes nikomu diktovat ako a s cim ma byt stastny a spokojny. Darmo Ti kupim krasne ruzove saty a budem Ti vraviet ake su super a aka si v nich supa, ked Ty ruzovu neznasas a najlepsie sa citis v zelenych...
A tu sebeckost zdedila po Tebe. Tebe totiz ide hlavne o Tvoje stastie a tym je to vnuca.
@livus5510 ty si posadnutá vnúčatami... presne taká babka, čo by sa starala do každej plienky a pozerala do každého hrnca... to, ak žena nemá deti neznamená, že je menejcenná, alebo žije nenaplnený život, nie každá má potrebu byť ako jabloň a rodiť každý rok... plníš si cez dcéru svoje sny a dávaš jej presne nalinkovaný život, aký by mala žiť, pretože podľa tvojich slov jediným zmyslom ženy je priviesť na svet dieťa... nezamýšľala si sa niekedy nad tými jej zdravotnými problémami, že možno o všetkom nevieš, možno nevieš aké má sprievodné ťažkosti a že tento jej postoj je možno iba obrana, pretože sa bojí, čo by bolo keby zostala tehotná? To je množstvo otázok ktoré jej môžu víriť v hlave, ani o nich nehovorí. Možno by sa jej problémy ešte zhoršili.... bolo by ti ľahšie, keby porodila dieťa ale ohrozila by vlastný život, prípadne by sa jej po pôrode ešte zhoršil zdravotný stav? Aj nad život vlastnej dcéry by si postavila túžbu po vnúčati? Lebo v tvojich očiach už by naplnila zmysel života? Ty by si sa mala zamyslieť nad tým, čo od nej chceš, nevidíš, že sa má dobre, že je zabezpečená, že si môže užívať život, že sa vie o seba postarať, vidíš iba deti. Prečítaj si po sebe svoje vyjadrenia o tom, že by si bola radšej keby nebola samostatná... chcela by si mať z nej radšej ženu, ktorá je závislá na svojom mužovi, finančne, materiálne, nič by nedokázala, žili by možno z výplaty do výplaty, ale mali by deti? Bola by si šťastnejšia?
Urobili ste zo mňa celkom zrúdu, ale to naozaj nie som, ja si len proste neviem predstaviť jej život bez detí. Aj včera sem prišla a vravela mi, že by so mnou rada šla na dovolenku, keď som sa jej opýtala na cenu až sa mi oči pretočili, proste sa mi enpáči koľko peňazí míňa na také zbytočnosti. Nič som jej nehovorila, pýtala som sa len na tú operáciu a riešili sme či je to naozaj nutné a podľa všetkého to nutné naozaj je a ona už odmieta čakať lebo máva veľmi bolestivé menštruácie, takže do konca roka niekedy chce naplánovať aj toto... pomaly sa teda zmierujem s tým, že vnúčatá nikdy nebudú, ale je to pre mňa obrovská rana. Dokonca som ju prosila aby ešte počkala, ale ona je vraj rozhodnutá lebo má už plné zuby kŕčov, že za celý život ich mala dosť. Tak ma to dostalo, že s ňou ani nikam nechcem ísť. Aj som jej to povedala tak zase odišla a ani mi nedvihla telefón, nikdy nebudem rozumieť čo je zlé na túžbe po dieťati, tak som hold stará ženská čo by sa chcela dočkať detí svojho dieťaťa, chcela by som aby raz zažila aké skvelé je byť mamou a aké je pritom nepodstatné všetko ostatné aj tie dovolenky, ale tak nezabeánom jej ísť na tú operáciu, keby som ale mohla tak jej zabránim...
@livus5510 🙈 keby si mohla tak jej zabrániš ísť na operáciu, aby sa jej zmiernili bolesti a ťažkosti? Ty čo si za matku? Tvoja honba za vnúčatami ti úplne zaslepila myseľ. Absolútne sa jej nedivím, že ti nezdvíhala telefón. Myslíš, že ju nezraňuje, že vlastná matka jej nechce pomôcť aby sa už netrápila bolesťami? Chcela ťa vziať na dovolenku, evidentne ťa má rada, snaží sa a ty jediné čo vidíš sú jej deti, ktoré by mala mať podľa teba za každú cenu. Toto je úplne choré, si na najlepšej ceste zničiť si vzťah s vlastnou dcérou. Potom bude neskoro plakať....
@livus5510 skús si to po sebe zo trikrát pomaly prečítať s porozumením, zamyslieť sa.
Nič v zlom, ale sebec si ty, nie dcéra. Davaj bacha, svojim správaním o ňu prídeš.
Teš sa z toho , že žije, že je ako-tak zdravá, má dobrú prácu, je šťastná....hľadaj pozitíva. Kúp si psa, keď sa potrebuješ o niekoho starať, ale nechaj ju dýchať.
@livus5510 nie nik nerobí z teba zrudu. Ja chápem, že chceš vnucatko.ja viem, že pre teba je dôležitá rodina. Ale dcéra momentálne je iného názoru a chce si užívať to musíš rešpektovať.
A čo sa týka operácie naozaj je prvoradé ísť na ňu. Časom vekom sa určite inak rozhodne. Len teraz chce byť slobodná takto je šťastná a to je dôležité nie?
Necitala som vsetky prispevky...tiez som po detoch netuzila v 25 a otazky kedy,ci a preco nie mi liezli na nervy... o par rokov neskor som nazor zmenila ...
Aj tvoja dcera moze este nazor zmenit....ale aj nie....
@livus5510 tvojej dcere rozumiem, vystudovala, chce to zurocit a chce sa odmenit dovolenkami. Pre teba je to zbytocnost, ale je skvele spoznavat svet, nove kultury, mentality.
Mam 3 roky po svadbe, ale chcem este s dietatom pockat, necitim sa na to a hlavne chcem byt zabezpecena a nie triet biedu na rodicovskom prispevku
@livus5510 píšeš, že nie si zruda, ale najradšej by si jej zabránila ísť na operáciu, ktorá jej niekoľkonasobne skvalitni život 🙈 a furt si len ideš svoje. TY si nedokážeš predstaviť JEJ ŽIVOT bez deti? Akože kto ten jej život žije? Ona ci ty? Haló, má 25,nie ste tá istá osoba, nie ste jedna duša, už odstrihni konečne pupocnu šnúru. Ona je SAMOSTATNÝ ORGANIZMUS, má vlastné telo, vlastnú myseľ, vlastne uvažovanie. A ty máš to svoje. Pre teba je neviem ako úžasné byť matkou. Super. Mala si možnosť. Ona to nevidí ako niečo super truper úžasne nádherné, ale MÁ NA TO PRÁVO.
Joj, taka dobra dcéra. Ešte aj na dovolenku na leto ťa pozýva, lebo ťa má rada a ty s nou nechceš ísť, lebo ona nie je ochotná ti dat vnúča. Lebo ty si dôležitá, ty potrebuješ predsa vnúča. Jej život - meh. Však nech ona sa nejako vynajde, nech 10 mesiacov radšej trpí, nech je radšej nezaopatrena, nech nemá v živote nič, hlavne, že ty budeš mať vnúča. Ja mať takúto matku, už sa k nej nepriznavam. Ty by si mala skákať od šťastia, že sa dcéra rozhodla pre operaciu, ktorá jej vyrieši celoživotný problém a už dávno si ju v nej mala podporovať. Navyše, ak sa tolko vytrapila, ako hovoríš, tak už mala mat tu operáciu dávno za sebou. Na to je moderná medicína. Aby ľudia netrpeli, ak je na ich problém riešenie. Nepoviem, keby to odkladala, lebo sama pevne verila, že čoskoro otehotnie. Nie, to ty si ju celý čas nútila odkladat to, lebo ty si chcela, aby otehotnela. Nie ona. A to je na tom celom najsmutnejšie. Ty v nej ozaj vidíš len prostriedok, ako sa dostať k vnúčaťu. Neviem, či by som to práve nazvala láskou k dcére.
Má 25 rokov myslím že má ešte dosť času na manžela aj na deti ... Ja by som si z toho ešte hlavu nerobila. Veď doteraz študovala tak je jasné že chce niečo dosiahnuť a potom keď stretne toho pravého príde všetko samé ver tomu a netlač na ňu ..
Ale veď ja myslím na jej budúcnosť, po tejto operácii už naozaj nikdy nebude môcť mať deti a aký chlap ju bude chcieť jalovú? Veď to keď niekomu povie, nebude mať ani deti a ani partnera, veď každý normálny chlap chce deti, ja som o takom čo ich nechce asi ani nepočula... ja si neviem predstaviť, že za pár rokov názor zmení ako to tu veĺa z vás napísalo a potom čo? Také veci sa už vrátiť nedajú a zamrazenie vajíčok je podľa nej zbytočné vyhadzovanie peňazí, ale drahé dovolenky to si pokojne dopraje aj dve, vôbec nemyslí na to čo bude o 5 alebo o 10 rokov a to ma veľmi desí. Bolestivé menštruácie trvajú lrn pár dní, ale tá nemožnosť mať deti už celý život... ale vám asi nemá zmysel to ani písať lebo vy svoje detičky máte a nechápem ako matky, ktoré vedia aké to je môžu dávať takéto rady, takže sa radšej lúčim.
@livus5510 Ty si totálne zaslepená vnúčatami. Máš oveľa väčší problém ako tvoja dcéra, ona nie je krava aby si ju nazývala jalovou, ty matka roka. Bolestivé menštruácie trvajú pár dní, tak nech ich ešte 10 rokov trpí, hej? Ale dá ti vnúča, tak kašľať na to, že sa ona trápi. Ty máš na kilometre ďaleko od milujúcej matky, ktorá má byť svojej dcére oporou, máš ju iba ako prostriedok na to, aby si mala vnúča. Dievčina sa môže sebeviac snažiť, byť úspešná, láskavá, milá, pre teba nikdy nebude dosť, lebo nemá deti. To je strašné, ako jedna mama môže takto uvažovať. Ohrozuješ jej život a jej zdravie, pretože tvoja túžba mať vnúča je ti prednejšia. Si strašne sebecká a vidíš len svoje túžby. Ako matka si v tejto situácií absolútne zlyhala.
@livus5510 mate velmi zuzeny obzor a ani ste toho vela vo svete nevideli. To co je pre vas to prave, nie je prave pre kazdeho a ani v sucasnosti pre vasu dceru. Ja som si takuto situaciu zazila, ale z opacneho konca. Moja matka nechcela, aby som sa vydala a nedajboze mala deti, lebo ona je mlada na vnucata (rodila som tesne pred 30tkou). A cely cas hucala,.aby som ziadneho chlapa nemala a "nic nerobila". So svadbou nesuhlasila, na svadbe nebola. Kazde moje dieta bola hotova katastrofa. Nas vztah je momentalne ziadny- nevie takmer nic o mne a mojej rodine, mojho muza a deti vidi raz za rok-dva, nasa komunikacia asi tak raz do mesiaca......toto urcite nechcete, tak sa spamatajte zo svojej sebeckosti a nechajte ju zit podla svojich predstav, aj ked nie su totozne s vasimi. Ma narok na vlastny zivot....vy na vnucata ziadny, kedze to nie je vo vasich rukach, ale v rukach bozich....
@livus5510 och bože, tak keby v tých 15tich pri tej operácii prišla o oba vaječníky, tak by si ju odvrhla ako matka a vyhodila na ulicu, lebo ti nikdy vnúčatá nedá a nenaplní si svoju podľa teba povinnosť? Veď teraz robíš to isté, nechceš s ňou byť a tráviť čas, lebo sa rozhodla pre operáciu. Evidentne si nikdy nezažila poriadnu fyzickú bolesť.
Radšej by si bola, keby umrela pri pôrode?
Ja som ešte len tehotná, ale mám malé sestry, ktoré sú ako moje a keď ich niečo bolí, najrašej by som všetku ich bolesť vzala na seba. Čo si to za matku, že chceš, aby sa tvoje dieťa trápilo v bolestiach a život ohrozujúcich zdravotných problémoch? Len preto, lebo ty chceš vnúča? Sa spamätaj.
Ak raz dieťa bude chcieť, tak si ho môže kludne adoptovať alebo mať vajíčka od darkyne. A chlapov, ktorí deti nechcú, alebo mať nemôžu je habadej. A sú to normálni muži. Čo robia podľa teba páry, ktoré sú bezdetné? Neexistujú? Ja ich mám v okolí kopu a uživajú si život, našli si inú náplň ako dieťa.
No ak vás to upokojí , moja dcéra ma 10 a uz teraz sa nechce ani vydávať ani mat deti. Chce byt lekárka a spoznávať svet. Ano, je to dieta ale ma živý príklad vo mne... ja som sa vydávala lebo mama, babky, tetky skonštatovali, ze budem hanba rodiny a stara dievka... a nemas muza, nemas pravdy. A kazda sa pravda chcela dožiť vnúčat. To, ze moje rovesníčky chodili po svete, boli vyhlásené za ludry. Ja pekne v nedelu do kostolíka pomodliť sa aby mi panbozko poslal super muza. A poslal... väčšieho kkta uz poslať nemohol. Takze asi tak. Ked boli problemy, vsetky tetky babky prababky zrazu zmizli...rozvod po 7 rokoch a ja som konecne dýchala. A NIKDY svoje deti nebudem do nicoho takéhoto tlačiť. Druhého muza som si nasla bez tlaku a sama. A konecne žijem.

@livus5510 bože ved ju nechaj. Nestaraj sa do jej života. Matky, čo sa vkuse starajú do dospelych, svojpravnych deti, to je hotová pohroma. Potom vznikajú všetky tie fámy o svokrach bosorkach a podobne. Však ani nemáš zaťa a uz sa správaš ako neznesiteľná svokra. Nechce sa deti? Dobre, ved nechce. A co teraz? Však nie je stroj na rodenie deti ani dáka zajacica. A s mužmi jedna korektne. Neboj sa o ňu 😉 v dnešnej dobe existujú rovnako ako ženy, ktoré nechcú deti aj muži, ktorí nechcú deti. Nakoľko je očividne úprimná a otvorená, žiaden muž, ktorému narovinu povie na začiatku vzťahu, že deti nechce ju kvôli tomu neopustí po rokoch. Buď sa spakuje hneď - lebo pochopí, že to preňho nie je partia alebo mu to tiež tak bude vyhovovať. Poznám kopec párov, ktoré deti nemaju a sú šťastní. Na začiatku vzťahu sa dohodli, že deti ani jeden z nich nechce a sú úplne v pohode. Dieta nie je vrchol sveta. Keď ju raz nebude napĺňať kariéra a nebude mať deti, možno začne pracovať pre nejaké dobrovoľnícke združenie, kde bude pomáhať ostatným. Nie všetci túžia po deťoch 😑😑😑 mne keby dakto pílil uši, že "maj už decko, lebo potom nebudeš môcť", tak od takej rodiny odídem a nikdy sa k nim už nepriznám. Môj život, moje pravidlá. Áno, vychovala si ju, ale v žiadnom prípade nemáš právo robiť ju to, čo ty chceš. A nemusis sa o ňu toľko báť, že čo keď bude po 30tke chcieť a nebude môcť. No tak nebude môcť, tak sa svet nezruti a ľudstvo kvôli tomu nevyhynie. Skôr by som jej v dobrom radila nájsť si partnera, ktorý bude mať rovnaký názor ako ona, teda deti nebude chcieť, aby sa z nej nestala po 30tke nervózna stará dievka (mala som takú 50tku šéfku, čo bola stara dievka a bola celkom kvalitne prepnuta. Úplná workoholicka a vkuse nervna... No taka neukojena 😂Celá firma ju neznášala, tak aby sa jej nestalo niečo podobne, lebo sociálne vzťahy sú dôležité a mat dlhodoby funkčný vztah je najlepšia psychohygiena)