icon

Moja macocha čaká dieťa: Ako sa s tým vyrovnať?

28. máj 2024

Ahojte mam 25 rokov jedno dieťa rozvedených rodičov ale o to pokoj lubim ich najviac na svete ide o to ze otec sa po rozvode s mamkou ktory bol pred 6 rokmi dal dokopy s terajsou priateľkou ta ma z predchádzajúceho manželstva 3 dospelé deti .. cez víkend sme sa stretli a povedali mi ze čakajú prírastok ak si dobre pamatam je uz v 17 tyzdni bohužiaľ nemohla som sa s nimi tešiť skôr som im "vynadala" ci sú normálni ved otec ma 45 rokov a jeho priateľka 47 nedokážem sa s tým zmieriť aby jeho vnúčatá boli staršie ako jeho dieťa resp. Môj súrodenec . Neviem ako sa s tým mám stotožniť.

autor
30. máj 2024

Ďakujem všetkým za spríjemnenie mojich dni.. dobre som sa pobavila ale už stačilo 😀 vždy na každú tému budú 2 tábory pre a proti s tým už nikto nič neurobí. Takže ďakujem za názory aj keď si urobím po svojom aj tak😀 všetkým prajem veľa energie a lásky
P.S aj tým 45+😂😂😂😁😁😘😘😘😘

autor
30. máj 2024

@darina77 však som to písala ze to dieťa bude ockovi na krku od rána do večera a madam si bude chodiť na kávičky😀 . A skraslovacie procedúry ktoré jej už aj tak nepomôžu.
a keby si ju poznala za každým keď sme u nich akú máš krásnu plet co používaš na nu a neviem co všelijaké primitívne otázky ona si to dieťa urobila podľa mňa aby omladla co sa jej aj tak nepodarí už proste mladšia nebude nikdy

autor
30. máj 2024

Ja samozrejme proti kávičkam a kozmetike nemám nič ved sama chodím len ide o princíp 🙉 chce sa vyrovnať 20tkam. .. kiež by som si mohla aj ja takú krátku sukňu obliecť a neviem ci myslíš ze by mi pomohla ta maderoterapia na celulitidu? V tvári je pekná áno ale to telo už nič moc proste ho treba prijať také aké je . Otec ju lubi takú aká je netreba sa meniť pretože není so sebou spokojná

lienka.7
30. máj 2024

Autorka, ono niektoré si tu neuvedomujú, ze je ine keď nejaká žena otehotnie aj v tej 42-43ke 1x, ze sa jej konečne podarí a pod. Ako to ze v 47ke ma po rokoch 3, 4, či koľke to dieta.. áno, za mna je na to stará (a to tiež nemám 30)🙈 . Osobne by som sa do nich nestarala, popriala by som im veľa zdravia s tým, nech so mnou nerataju ako s au-pair (ako si myslia).

autor
30. máj 2024

@lienka.7 veru presne to som tým chcela napísať.. to sú 2 rozdielne veci keď sa nejaká žena 40+ snaží dlhodobo o to dieťa a nedarí sa tak už človek je šťastný čím si museli prejsť a ze ho konečne majú.. ale keď ma 47 o chvíľu 48 ročná žena štvrté dieťa to je na mňa moc..

bessie12
30. máj 2024

Autorka, za 18 rokov už menzes mat pravdepodobne nebudem. Ale možno ešte v 40tke otehotniem 🤷‍♀️

autor
30. máj 2024

@bessie12 to nemôžeš vedieť kedy budeš mat a kedy nie 😀

bessie12
30. máj 2024

U nás v rodine ženy mali menzes len do veku 44 rokov. Takže áno, dá sa to predpokladať kedy to približne skončí 🤷‍♀️ aj keď nemusí to tak byť samozrejme

drahomirrra
30. máj 2024

Autorka, preboha, moja mama mala menzes do 55! To aby som sa bála tej 48mičky aj ja 😀 😀 Inak dobré komenty máš, nekonči tému, veď je to sranda 😀

drahomirrra
30. máj 2024

@lienka.7 Veď táto téma je absolútna zábava, ja sa bavím dobre. 😀 Každá 45+ píše, ako skvele vyzerá, div nie lepšie ako 20 ročná, pozrieš do pasu, prvá skupina "plastická chirurgia a estetická dermatológia". 😀 😀 😀 Ja som v nej tiež, takže viem, aké vekové spektrum sa dáva vylepšovať.

NO áno, dobre sa im vysmieva mladučkým ženám, lebo tak mladé žieňa poväčšinou nemá tisíce eur, aby ich hádzalo do liftingov, kyseliny hyalurónovej, fillerov a neustáleho pumpovania huby. To sa proste nedá ani porovnať. Rovnako ako keď autorka napíše, že sa jej 50 ročná žena pýta, čo si dáva na pleť, že ju má tak krásnu, no čo asi? Žeby mladosť má na pleti? Tých mínus 23 rokov oproti nej? Omg.

lienka.7
30. máj 2024

@drahomirrra ano presne 👌 a tie témy typu, že 60tnicka a mini suknu, lebo stale vyzerá sexi🤦‍♀️ omg. Mne to vždy pripomenie, že stara mladou chcela byť 🤣🤣🤣
A tiež niektoré tu diskusie s foto, ci/co ano/nie... omg, ja neviem ci tie ktoré to schvália trpia sedym zákalom alebo sú tak zákerné 🙈🤣

maciatkolulu
30. máj 2024

@drahomirrra a ideš a ideš a ideš,teba musia mať veľmi radi ľudia okolo teba🤪

b_a_m_b_i
30. máj 2024

Jaj autorka teba by som chcela vidiet ked budes mat 45+, ked teraz pises ze mas 25 a nemozes nosit ani minisuknu,
pycha predchadza pad,
trosku pokory by to chcelo
a hlavne mas 25 - to sa uz zaokruhluje hore, takze si tridsiatnicka nie dvadsiatnicka,
a ked ten tvoj surodenec bude mat tolko co ty to este sa len napocuvas do "starych koz" ale uz to bude na tvoju adresu
Poznam 40ky co behaju maratony (rozumej 40 km ) ktore maju fakt super postavy aj po detoch aj s prepacenim mlandrave dvadsiatky co zabehnu 1 km a dostanu dobre ze nie infarkt

damiana2222
30. máj 2024

Ja osobne by som v takom veku veru dieťa nemala ,ale je to ich rozhodnutie...ty už nespravis nič...no musíš sa stým vyrovnať a tešiť sa na súrodenca..casom to prijmes..a zvykneš si.

autor
30. máj 2024

@b_a_m_b_i áno poznám osobne mamina beha maratóny ja s nou behavam tiež ale len polmaratony môžte si ma pozrieť v skupine active live na fb možno ma nájdete 😀 taka pekná plavovlaska to som ja 😂

autor
30. máj 2024

@b_a_m_b_i tak 30 nemám a ďalších 5 rokov minimálne mat ani nebudem 😂 zaokruhlovať môžeš v obchode pri pokladni nie tu 😂

b_a_m_b_i
30. máj 2024

Hladat si ta urcite nebudem, hocikoho si na nete nepozeram,
velke uspechy si zrejme nemala ked ta mame hladat ani nevies kde podla ucesu,
cely tento pribeh je zrejme aj tak vymysleny a ty mas zacinajucu psychozu

zooeynka
30. máj 2024

No tak budes mat o stvrtstorocie mladsieho surodenca, s tym sa nemoze pochvalit hocikto. Budes sice pre neho otrasne stara sestra, ale mozno budete mat vynimocny vztah a budete sa lubit, sice nebudete spolu vyrastat ale aky vztah budete mat zalezi najma od teba. Casom to prijmes a mozno sa aj tesit budes.

tibortomasik
30. máj 2024

Je to ich život ľúbia sa a chceli spoločne dieťatko budú ho ľúbiť

zooeynka
30. máj 2024

@tibortomasik toto vsetko co menujes je pre autorku nepodstatne, podstatny je iba vysoky vek jej macochy....

sisska96
30. máj 2024

@miadi dobre si to napísala 🙏

darina77
30. máj 2024

@tibortomasik určite to tam nebude takto ideálne, keď sa s ňou vlastné deti nechcú stretávať, nebude to zrovna starostlivá mamina

zooeynka
30. máj 2024

@darina77 to su informacie iba z jednej strany, nedaju sa robit zavery ked nepoznas situaciu, ktovie co by ti macochine deti v skutocnosti povedali....autorka tu podava iba svoju subjektivnu "realitu".

darina77
30. máj 2024

@zooeynka však áno, pravdu nemôžme vedieť. Ale pre to dieťa by bolo dobré keby celá rodina držala pokope

janage
30. máj 2024

@darina77 autorka ako dôvod prerušenia kontaktu deti s macochou uviedla fakt, že macocha začala žiť s jej otcom. Nič iné.
Uz 3x som sa pýtala aký má vek dieťa autorky a či jej s ním jej rodicia pomáhali. Keďže ju tak rozčúlila poznámka otca, že keď bude treba pomôže ona.
Odpovede som sa nedočkala ani raz.
Vieme iba že robí od 17, dieťa mala cca v 22 a teraz ma 25. Teda suma sumarum odrobila asi 4 roky, ale už ma dom a študuje VŠ a odsudzuje ženu, ktorá sa určite bude valat na gauči a jej partner autorkin otec strhany bude pracovať a starať sa o dieťa.
Autorka je proste zaujatá a nevie prekusnut, že sa jej otec so svojou partnerkou rozhodli mať ešte spoločne dieta.
Sama pritom ešte netuší čo obnáša mať vecne chorého skolkara, riešiť tých milión prázdnin popri práci atď.

evaplev
30. máj 2024

Ja som také dieťa. Bratovi synovia sú starší o päť rokov od mňa . A deti ostatných súrodencov sú približne v mojom veku. A teda bolo to super hrávali sme sa spolu a doteraz máme pekné vzťahy. Môj otec mal 56 rokov keď som sa narodila a mama mala 42 rokov. V pohode má vychovali a starali sa aj o moje deti. Otec zomrel ako 94 ročný, mama je stále s nami a užíva si našu prítomnosť. Teš sa na súrodenca a hlavne aby bolo dieťa zdravé.

subartic
30. máj 2024

@moonlight1210 nie , to sa tou stužkovou nechce povedať . Chce sa povedať úplne primitívna vec a to že ostatné 19 ročné deti tam budú mať maminy chrumkavé 40 tničky ak by rodili v 20-21 a dieťa staršieho rodiča tam bude mať tetušu v bombarďákoch v pletených šatách s bradavicou na nose. Alebo s kyslíkovým prístrojom na ústach . A to mladé vtáčiatko sa určite bude hanbiť.
Bola som na stužkovej ako 40 ročná a ako 45 ročná , áno patrila som medzi najmladšie matky, nikto tam neriešil kto má akú mamu alebo otca a boli tam aj rodičia okolo 60 tky. Za 13 rokov si vyskúšam opačný pól , ak vôbec budú ešte stužkové a nemám z toho žiadny stres . Stres si vyrábame svojou hlúposťou že si každý každého všíma.
Autorka jednoducho macochu nemá rada, vadí jej na nej asi všetko a toto bola zrejme posledná kvapka. Ona sa nemá ani s čím zmierovať, nie je malé decko kde jej do izby nasťahujú neželaného súrodenca, ani si nemá čo strážiť majetok otca, to je jeho majetok a keď ho prepíše len na niekoho , bohužiaľ. A už vôbec poučovať svojho otca o vhodnosti alebo nevhodnosti jeho rozhodnutia. Jej dieťa pôjde na určitú dobu bokom , a otec sa bude venovať hlavne svojmu malému potomkovi .

heni79
30. máj 2024

Pekná plavovláska... Bez mena. To budeš iste TY! 😉😂 Či si kdesi napísala meno?

darina77
30. máj 2024

@janage ja si to neviem ani predstaviť mať tri dospelé deti a nebyť s nimi v kontakte, pokiaľ je pravda čo tu autorka uviedla

darina77
30. máj 2024

Koľko rokov mali macochine deti keď ich opustila kvôli tvojmu otcovi?