Moja mama mi lezie na nervy
Ako stopnúť matku, ktorá sa neustále stará do toho čo robím, kde robím, koľko zarobím, koľko peňazí mám, celkovo sa jej komunikácia so mnou obmedzuje na prácu a peniaze? To je všetko, nič iné sa nepýta, len práca a práca a práca. Teraz som dala výpoveď, nebola som spokojná z viacerých dôvodov a nadávala mi. Úplne ako zmyslov zbavená. Babke, tete, strýkovi o mne hovorí, aká som nemožná aj s mužom. Muž pracuje pre zdravotný ústav, rozváža krvné vzorky, rôzny biologický materiál, má pružnú pracovnú dobu. A matka rozpráva, že nemá poriadnu prácu. Ja už som z nej hotová. Hlavne ma mrzí to, ako o mne a mužovi rozpráva všade. Všade nás rieši.
Ešte dodám, že mám vyše 30 rokov, 9 rokov mimo dom, nikdy som od nej ani euro nepýtala.
takym ludom co je ako tvoja mama nic navyse nepovedat a bav sa s nou len o pocasi a komentare zastav hned v zarodku
a nehovor jej nic sukromne
Rodinnú pohodu si nedajte pokaziť ani vlastnej matke ✊
Ahoj no ja som mala to isté nežila som svoj život,ale jej vkuse ma riešila a nedaj Bože že nebolo po nej koniec.A to podotýkam spolu nebývame vkuse čo som urobila som zle urobila.Luska prstom a už som musela v ten moment letieť čo ona chcela,ale to sa už nedalo vkuse výčitky dookola dookola.Tak som si otvorila usta a už som jej musela povedať svoje a to mam40rokov.A už je ticho no nebaví sa somnou no je mi to ľúto ale musí pochopiť,že už niesom dieťa alebo handra.
Tak už musíte konečne jej ukázať hranice. Nie ste odkázaná na jej peniaze či porady . Povedzte že pokiaľ nevie komunikovať normálne tak radšej nech nekomunikujete vôbec. Áno je to matka ale to neznamená že má vám otravovať život a správať sa s vami ako s handrou.
Ved jej nic nevesaj na nos, to je lahke.
A načo to teda mame hovoríš? Čo jej nepovieš, to nevie.
Ty si tá čo si určuje hranice a limity.
povedz jej, co je to za otrasnu a neschopnu matku, ked vychovala taku hroznu dceru 😀 a ze ci sa nehanbi roznasat dokazy o tom, aka si a teda ako ta ona vychovala a co si po nej zdedila, po ludoch 😀
ale nie, nic jej nehovor.. a hlavne si z jej reci nic nerob.. vobec si to nevsimaj.. ano, je to tazke a smutne, ked ma clovek za rodica blbca, ale co s tym narobis?
No a ešte je strašne podozrievá, mala som napríklad voľno, lebo v práci viazli dodávky materiálu, tak nás nechali doma a volala mi zrovna mama, zdvihla som a hneď že " a ty nie si v robote?" Tak jej hovorím, že nie, že mám voľno lebo (vysvetlila som situáciu). No a hneď spustila že ktovie či vôbec robím.
@pribinak Pretože to situácia vyžaduje. Zas klamať nemôžem.
@hermiona12 Toto som jej povedala, že či som ju niekedy prosila o peniaze.
Mamu nezmenis. Musis sa naucit pracovat s tym co mas. A ze vas ohovara kade tade? Nevadi, vy viete ze to pravda nieje a nazor ostatnych cas zaujimat nemusi. Skus jej povedat este, ze starne a bude casom mozno potrebovat pomoc, ale svojim chovanim vas odohana. Tak nech si poriadne rozmysli. K tym telefonatom- preco musis vsetko hovorit? Povedz jej, ze klamat jej nebudes a pravdu tiez nepovies. Preco jej musis zdokladovat kazdu tvoju cinnost? Je to nutne?
Kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu ty sama dovolis
Tak ak nemôžeš klamať čo ani nie je ok, tak potom keď je mama takáto toxická tak na čas prerus kontakt
Prospeje to tebe a aj mame
@komplikovana Nech poviem čokoľvek, ona v tom hľadá niečo iné. Tak napríklad tá výpoveď, prečo som jej o tom povedala? No pretože mi volá a som doma a ja jej nebudem tvrdiť, že pracujem, lebo už sa mi stalo, že pre kľud som klamala (že pracujem) a človek si klamstvo nepamätá a prišla na to, lebo jej nesedeli veci.
@pribinak Ten kontakt by som musela ukončiť úplne. Mňa len mrzí, fakt ma mrzí ako nás vidí.
Veď ja už keď vidím na displeji mobilu jej číslo tak je mi normálne zle .
@emilllll Nemáme rovnakú mamu? Lebo mi to pripomína tú moju ako cez kopirák 😁
Ja mám takú svokru, zaujímajú ju len peniaze, stále riešila aký máme príjem, akú prácu, koľko platíme za škôlku, koľko stálo detské oblečenie, aj na cenu mojich pančušiek sa raz opýtala, ale napríklad nikdy sa nepýtala koľko stála kuchynská linka, či nové podlahy, či servis auta...nikdy sa nepýtala ako sa máme, či sme zdraví, aké zážitky sme zažili a zase moji rodičia riešia koľko PHM prejazdíme a koľko platím dieťaťu za obedy...a dovolenku riešia a stále sa starajú čo by sme si mali kúpiť a v určitom období mi chceli diktovať aj kde mám chodiť na dovolenku...záležalo od toho čo si prečítali v bulvári.
@evabb35 Ani mňa sa nepýta ako sa mám, či som spokojná a šťastná...pre mňa ako mamu by toto bolo najdôležitejšie, ale pre ňu je dôležité len to, či pracujem. Neviem si predstaviť že by som bola po dohode s mužom v domácnosti, to by bolo nadávok a urážok.
No a nebolo by lepšie ak by sa s tvojou mamou trochu ostrejšie porozprával tvoj muž? Ako nie hádka, ale proste jej rázne povedať, že ak s tebou nie je schopná normálne komunikovat tak nech tá nekontaktuje?
Nič jej na túto tému nehovor. Neodpovedaj na jej otázky. Kasli sa na ňu, jej ohováranie a blbé reči neovplyvnis. Ty a muž viete,aké to v skutočnosti je a to je dôležité. Držím palce!
Takto vlastne nič o nás nevedia, nič nevedia o našich radostiach a starostiach, lebo tie ich vlastne ani nezaujímajú...a keď si myslím, že mám bezproblémový život, stačí jeden rozhovor s nimi a oni už nejaký problém určite nájdu...vyčerpávajú ma takéto rozhovory...lebo ja som nastavená inak, neriešim koľko čo stojí, lebo keď niečo potrebujem, tak sa musím zariadiť tak, aby som na to mala...moji rodičia stále riešili čo kupujem a za koľko kupujem a že to bolo drahé a že míňam a to mi dosť znepríjemňovalo život, najmä v období, keď som makala od nevidím do nevidím a nakoniec som si ani nejakú maličkosť nemohla dopriať, to bolo tak vyčerpávajúce...pritom kopec vecí, ktoré som kedysi dávno kúpila rodičia používajú denne, keby som to nekúpila veru neviem, kde by to zháňali.
Ved jej razne odpovedz, pracujem a nemam 10 rokov aby si ma kontrolovala ci naozaj pracujem. Ak by som bola hoci nezamestnana ver, ze peniaze od teba pytat nepojdem, tak ma neries.
Spytaj sa jej na oplatku, ci ona pracuje, ci sa v praci neflaka a ked chce, moze ti poslat aj pracovnu zmluvu s vyplatnou paskou.
@ankare Tak keď neodpoviem tak začne nadávať, že to vedela, že určite nerobím a také reči a mňa to ubíja. Ja chodím kvôli tomu na návštevu len 1-2 krát za rok a úplne to stačí.
Ked nadava, povedat, ze nadavky nech si necha pre niekoho ineho a zlozit telefon.
@0silvia0 Haha, no veď mi sme stále v takomto vzťahu - ja hej poviem, že pracujem, peniaze máme a žijeme slušne. Že či som od nej niekedy pýtala peniaze na jedlo alebo nájom. A nič jej dokazovať nemusím - ale ona dôkazy vyžaduje. Tak sa pohadame a ja ju ignorujem, potom sa ozve akoby nič, chvíľu kľud a potom zase odznova. Vyčerpáva ma to. A neviem či budeš veriť, ale aj tú zmluvu už od mňa chcela.
Nikdy som sa nemohla s rodičmi rozprávať o práci, najmä keď som potrebovala zmeniť prácu, to oni vôbec nechápali a ak mi náhodou niekto nechal u rodičov odkaz, ktorý sa týkal novej práce, ani mi ten odkaz neodovzdali, lebo vraj načo, keď prácu mám...to bolo tak nepríjemné...najmä tá druhá strana netušila, že moji rodičia odkaz mi neodovzdajú...
Ja mám pocit akoby závidela, že ona roky musí drieť a niekto sa má dobre aj bez toho, aby sa zodral. Inak to fakt neviem pochopiť.
Keby sa správala normálne ako normálna mama, tak nemám problém jej povedať o svojich plánoch, snoch, povedať jej bez strachu že som dala výpoveď, že si práve robím kurz, že .... Ale nedá sa, lebo ona nepodporí.
@evabb35

A otvoriť ústa nevieš?