Moja mama mi lezie na nervy
Ako stopnúť matku, ktorá sa neustále stará do toho čo robím, kde robím, koľko zarobím, koľko peňazí mám, celkovo sa jej komunikácia so mnou obmedzuje na prácu a peniaze? To je všetko, nič iné sa nepýta, len práca a práca a práca. Teraz som dala výpoveď, nebola som spokojná z viacerých dôvodov a nadávala mi. Úplne ako zmyslov zbavená. Babke, tete, strýkovi o mne hovorí, aká som nemožná aj s mužom. Muž pracuje pre zdravotný ústav, rozváža krvné vzorky, rôzny biologický materiál, má pružnú pracovnú dobu. A matka rozpráva, že nemá poriadnu prácu. Ja už som z nej hotová. Hlavne ma mrzí to, ako o mne a mužovi rozpráva všade. Všade nás rieši.
Ešte dodám, že mám vyše 30 rokov, 9 rokov mimo dom, nikdy som od nej ani euro nepýtala.
Autorka, napisala by som jej ze ju nebudem dalej trapit. Som hrozna neschopna dcera + nadavky ktore pouziva na teba. Takze ju nebudem kontaktivat ani stretavat. Jej „ problemy“ so mnou teda skoncili. Zaprajem vela zdravia a pekny, konecne bezo mna- stastny zivot.
Naco mat pri sebe ludi, ktori ma nicia?? A je uplne jedno ci je to sväty Peter alebo rodicia, rodina. Poslat do pcka a vybsvene. Nech ich hlava boli nie teba.
Nečítala som komentáre ale takto sa nechať terorizovat od matky? Veď si dospelá, keď sa ináč nedá tak s ňou preruš kontakt, nedvíhaj jej tf a hotovo čo ťa má tak buzetovat? Moja mi tiež ide na nervy len lamentuje, sťažuje sa na každého nadáva, všetko je zlé, tak k nej nechodím len raz za čas aj som jej povedala prečo že po navsteve alebo stretnutí alebo telefonáte s ňou mám normálne depky, úzkosť a cítim sa zle tak ja si kvôli nej ničiť zdravie nebudem tak samozrejme že začala že to nie je pravda a že ako jej ublizujem a ona je najväčšie chúďatko, myslela som že keď jej to poviem tak sa bude snažiť to zmeniť ale ešte horšie som spravila išla som od nej s pocitom že ako som jej ublížila a zase mi bolo dva dni zle, tak som s ňou prerušila kontakt nebude ma takto ničiť hoci je to moja mama
Musim napísať.. v práci som mala klientku, ktorá bola po cievnej mozgovej príhode. Po čase sa začala ukazovať v pravom svetle,bola to vysoká škola manipulácie, citového vydierania a takého malomestiackeho zmýšľania. Na personál to samozrejme nemalo vplyv. Povinnosti sme si robili podla náplne. Ale raz som sa jej opýtala,co predchádzalo porážke, či cítila pár dní nejaké príznaky...ona sfleku,ze ju "jeblo" citujem a prepitujem... lebo jej dcéra odmietla žiadosť o ruku,a este aj kyticu hodila do smetiaka😮😮...ona ako matka dcere vybavila frajera, prácu, svadbu..a ked sa dievča vzoprelo,co sa ani nečudujem,mama to neuniesla... hrozné ako niekto chce žiť život za druhého.
@svetlonos Vieš, najhoršie na tom je, že takýto rodičovský postoj núti k argumentácii, k vysvetľovaniu, lebo sú to rodičia, chceš s nimi vychádzať pekne...a potom zistíš, že nerobíš nič iné, len vysvetľuješ rodičom a je to úplne zabitý čas, oni sa nezmenia, v názoroch sa ešte viac utvrdia a nakoniec neriešiš svoj život, ale svojich rodičov donekonečna a si z toho taká vyčerpaná.
@evabb35 Takto to je a ja sa z toho neviem vymotať. Je to taký tlak, že je to mama, nechcem byť nevďačná dcéra, viem že mamy sa starajú aj keď deti už vyletia z hniezda, ale na druhej strane prekračuje hranice.
@mariejenka Veď to, že oni si vlastné pochybenie nepriznajú, neprizná si, že za jej ochorením sú jej chyby v životospráve, že nechodila na preventívne prehliadky, kašlala na rady lekárov atď., ešte aj ochorenie nakoniec zavinila dcéra, ktorá je v jej očiach zlá a nevďačná.
@evabb35 veru tak to bolo, ja si toto neviem predstaviť zeby mňa rodič takto terorizoval.
Autorka...to čo robí tvoja mama,nieje záujem, materinská starostlivosť.to je prachsproste buzerovanie a nátlak, nemôže ta pri pohľade na displej mobilu,ked ona volá,rozboliet brucho! Sak ochories!
Ako poznám prípady, kde dospelé deti, totálni zúfalci ako nemožní, neschopní doslova polepetkovia chodia ku rodičom minimálne raz do týždňa po radu a naozaj bez pomoci rodičov sa nezaobídu, rodičia ich ťahajú z kaše, do ktorej sa vďaka svojej neschopnosti ocitnú pomerne často... a tí rodičia nenechajú dospelé neschopné deti padnúť na dno, pretože sú to ich potomkovia a boja sa, že povesť rodiny ich potomok pokazí, že predsa nikto v rodine nikdy nemal také problémy, tak nebude mať také problémy ani ich potomok.
A ku podivu práve tieto nemožné, neschopné, zúfalé dospelé deti, ktoré sú odkázané na pomoc rodičov sú v očiach rodičov tie najvzornejšie a najlepšie a najvďačnejšie deti...tí rodičia sú nie schopní vidieť svoje dieťa reálne ako neschopného polepetka, lebo je to predsa ich úžasný, skvelý potomok, ktorý ich pravidelne minimálne raz do týždňa navštívi.
@mariejenka Ja už som z nej neustále v strese, stále jej vysvetľovať prečo konám ako konám. Ale seknut s tým môžem len ja. Ale stále kdesi v kútiku duše si hovorím, či to vôbec môžem urobiť, veď je to mama.
Ale ty nemusis nikomu nic vysvetlovat, ty si mozes robit ako chces. Bolo by dobre aby to vedela, skuste sa bavit ked sa rozpravate na nejaku temu ktora nebuje akoby bojovym polom.
Len zase keď úplne prerušíš kontakt, tak to ešte len začne všetko to peklo. Asi bude lepšie ísť na to postupne, hlavne všetko neoznamovať dopredu, neriešiť všetko s mamou, aj keby si veľmi rada ju mala takú, ale nech nevie úplne všetko, neklamať, nevysvetľovať, ale skôr zatajiť čo sa len dá a každý telefonát otočiť, kde je ona, čo robí, prečo to robí a prečo nerobí niečo iné, čo by mala a postupne aj ju prestanú také telefonáty baviť ... Jednoducho musíš sa zmieriť s tým, že mama už iná nebude, nezmení sa, nikdy.
Ako moze mama vediet cez telefon kde sa nachadzas? Nic jej nehovor, naco je to dobre? Tvoja mama nemusi o vsetkom vediet.
Joooj poznám moja je taká istá ......
Občas jej poviem na rovinu už a ona sa rozplače že sa do nás nechce starať ale, ale ale....
Že mám hroznú vzťah s mužom, podľa nej sa nelubime...že tyram deti ...keď ich poprosím aby za sebou upratali...
Že som lenivá....
Kupuje nezmyselne množstva hračiek ktoré by som najradšej vyhodila von oknami...nestačí jedna kuchynka deťom musia mať 2....a ďalej ani nepíšem....
Dnes je u nás..mám veselo 😂
@0kristina0 Tak počuje ruch ulice.
Prides mi ako soplave dieta, ktore sa boji svojej mame klamat. Boze ved povedz, ze mas prestavku tak si isla na vzduch alebo jej vtedy nedvihni a zavolaj neskor. Co sa svojej mamy bojis?
@evabb35 ja ked som nala plne zuby, jednoducho som nedvihala. A vysvetlila som, mam toho vela, zlu naladu a vtedy zasadne nevyhladavam rozhovor. Keby ano som protivna a to netreba. S jednym rodicom som mala raz situaciu, ked uz som myslela, ze sa prestsneme takmer bavit. Bola som v prave. Mala som urobit nieco, co by v konecnom dosledku mohlo byt na moj ukor a odmietla som. Te rodic sa v pred rokmi vyjadril k rovnakej problematike, ze by to nikdy nedovolil - za to ja som mala ! Zrazu som bola nahorsia hnusna dcera na svete, bezcharakterna mrcha. Bolo to o to hrozne pre mna, pretoze dovtefy sme mali ozaj pekny vztah.
Bolo mi to hrozne luto ale zmierila som sa s tym. Nenecham druhych zit moj zivot a nicit ma- nikym. Nakoniec sa to urovnalo a sme v pohode. Ale uz to nie je ako pred tym a ani nebude. Otvorilo mi to oci, zial.
@0kristina0 No bojím. A tomu by neuverila, že mám prestávku a som na vzduchu
@svetlonos a zase možno dobre, že žiješ v realite skutočnej a nie fiktívnej a vieš sa podľa toho zariadiť, už nič neprekvapí...lebo to z času na čas určite vyskočí zase a zase budeš tá zlá, na to si treba asi zvyknúť, že keď chceš byť sama sebou a chceš mať svoj vlastný život jednoducho musíš byť zlá.
Co ta potom ci ti veri alebo nie, mami teraz nemozem zavolam neskor cau. Si dospela svojpravna osoba, nie tinedzerka, ktora musi hlasit kazdy tvoj krok.
@evabb35 ano. Ani som nikdy ntuzila vsetkym vyhoviet, naco? Len ked sa blizke osoby takto vyfarbia, tak to boli. To ze mi clovek, ktory tobil v zivote velke chyby, pravidelne predhadzuje moje nedostaky s pred 20 rokov, to len krutim hlavou. Seba tym vyzdvihuje 😉 a hladka ego. Nevie, ze som prekukla situaciu.
Povedz jej že robíš hlavnú manažérku v národnom bezpečnostnom úrade, zarábaš 5000 a máš zakázané hovoriť detaily o na svojej práci, ináč ťa vyhodia 😁. Možno sklapne.
Ja by som to robila takto...nikdy by som jej uz nedvíhla hovor,pocas pracovného casu. Ci som v robote ci nie!
Ziadne detaily mojich plánov, na otázky o práci, peniazoch len odbiť ze ta to nebaví sa o tom baviť,a otočiť pozornosť na ňu, co robila,kde bola,s kym,co varila,jak sa maju tetkyBetky,sestrenice, susedovno koňa pes...na záver by som popriala nech aa drží,a super sme si pokecal, cmuk , papa,tututut.🌞🍀👍
@mikadooo haha tak to ma rozosmialo 😁 No vážne, jediná možnosť je kašľať na to čo si myslí, nič nevysvetľovať nech si myslí čo chce .
@mariejenka ja neviem, keď v živote sa udejú rôzne nepredvídateľné situácie, napríklad kolegyni volala počas pracovného času, presne uprostred dôležitej porady mama, že si zlomila ruku a nebývala blízko, niekoľko desiatok km od pracoviska, no to bola taká situácia, normálne sa kolegyna rozplakala.
No konecne si si to v hlave upratala, naozaj musis prist do levelu, ktory si opisala, cize nevysvetlovat a nech si mysli co chce
@0silvia0 To ja viem. Ale ako v sebe spracovať ten stres, ktorý mi ona spôsobuje?
Kvôli nej sa celá moja rodina na nás díva ako na tých, čo nemajú normálnu prácu, neúspešných, divných..pritom obaja pracujeme, máme dostatok.

@lilitela Vtedy som práveže bývala s rodičmi.