icon

Moja mama mi lezie na nervy

18. júl 2022

Ako stopnúť matku, ktorá sa neustále stará do toho čo robím, kde robím, koľko zarobím, koľko peňazí mám, celkovo sa jej komunikácia so mnou obmedzuje na prácu a peniaze? To je všetko, nič iné sa nepýta, len práca a práca a práca. Teraz som dala výpoveď, nebola som spokojná z viacerých dôvodov a nadávala mi. Úplne ako zmyslov zbavená. Babke, tete, strýkovi o mne hovorí, aká som nemožná aj s mužom. Muž pracuje pre zdravotný ústav, rozváža krvné vzorky, rôzny biologický materiál, má pružnú pracovnú dobu. A matka rozpráva, že nemá poriadnu prácu. Ja už som z nej hotová. Hlavne ma mrzí to, ako o mne a mužovi rozpráva všade. Všade nás rieši.

Ešte dodám, že mám vyše 30 rokov, 9 rokov mimo dom, nikdy som od nej ani euro nepýtala.

autor
20. júl 2022

@matussara No ona každého ohovára. Mám tetu (otcova sestra), ktorá je celý život v domácnosti, jej dcéra má tri deti a tiež je doma a hrozne sa o nich vyjadruje. Aj o svojich kolegyniach, ona na každom niečo nájde čo kritizuje.

alchemilkazltozelena
20. júl 2022

A tvoj otec ešte žije?

autor
20. júl 2022

@alchemilkazltozelena Áno, otec žije.

tempera
20. júl 2022

@katunika mám podobnu skúsenosť. Moja mama nebola schopná akceptovať , že náš rodinný režim sa nerisposobuje jej návštevám , ale jednému z našich detí, ktoré je žiaľ postihnuté. Čo ona prirodzene nevedela prekusnut ( aj to postihnutie môjho dieťaťa) . O mojej krsnej hovorila, aká je to hrozna mater , keď od vlastných detí pýta peniaze za bývanie, nájom ... A nakoniec spravila to ona to isté mne : urazila sa, keď som jej dala prednosť mojim deťom pred ňou ( akože k nám prišla na návštevu a pomôcť 🤦‍♀️) a o tri dni mi zavolala , že so mnou končí, že ona si vyprosi, aby som sa ja k nej takto správala a nezabudla mi podotknúť, že všetky peniaze, ktoré nám za moje spoločné fungovanie s manželom dala JEJ MÁME VRÁTIŤ - 28 000 eur ( a z toho mi akože odpustila 8 000€. Tak sme predali byt a vyplatili 20000€, zablokovali číslo, Facebook, všetky komunikačné kanály .

matussara
20. júl 2022

Takze to je o nej. Problem ma zda sa s kazdym, nielen s vami. S nou rozumnu rec nenajdete. Preco sa tak sprava je vysledok jej minulosti-celeho zivota.
Mozno ked toto viete, prestanete to brat, ze vas buzeruje ako malu. Bohuzial je to vasa mama-to boli ale skuste ju taku brat a co najmenej sa dostavat do palby, min.reagovat,obhajovat. Naozaj moze len potial kolko druhy dovoli.

autor
21. júl 2022

@tempera To mi je ľúto 🙁 My sme tiež dostali od nej peniaze ako svadobný dar, ale je mi to nepríjemné, rovnako keď nám dá na sviatok nejaké peniaze ako darček. Zase ja jej tiež dávam darček na narodeniny a kupujem im aj na Vianoce. Ale necítim sa dobre, keď ona dá nám.

autor
21. júl 2022

@matussara Asi áno, ona nikdy nemala nejak kamošky, ani nikam nechodí. Otca akurát podvádza, keď som bola malá, musela som ju kryť. Raz sa to otec dozvedel že má iného a doma bolo peklo. Ona ho požiadala o odpustenie a ona sa mu potom za chrbtom smiala aký je hlúpy. A mala viackrát niekoho.

alchemilkazltozelena
21. júl 2022

Čiže žijú spolu? A týra aj jeho alebo sa odbavuje len na tebe?

autor
21. júl 2022

@alchemilkazltozelena Sú spolu už 32 rokov. On je pod papučou, ale tiež je vlastne rovnaký ako mama. Asi preto sú spolu tak dlho.

matussara
21. júl 2022

No to mi je luto. Jej hodnoty a charakter je domileny. Ina nebude,to by musel sa zazrak stat. A hlavne ona chciet nieco zmenit. Akurat takto zostane sama -bez kamosiek, vas....
Ste jej dcera, ale nic vam neprikazuje aby ste sa dusila v tomto vztahu. Clovek ma rast a zit zivot ako si zela a citi. S mamou ci bez
Ja som tiez nieco s rodicmi riesila v sebe, ale u nich je to o komunikacii-ako ja vnut.rastiem. u svokry som kontakt prerusila, ale stale mi pride do hlavy-lebo chcela som to inak-ale s nou som to nevedela-vzdy zla a vycitky a uz ani nechcem.
Vravela ako ju ignorujeme atd a presne tam sa aj spravanim dostala.
Castokrat nevedome sa dostaneme svojim spravanim tak kam sme vlastne nechceli.

autor
21. júl 2022

@matussara Ako si povedala, jej hodnoty sú zlé. Nechápem to, ako môže každého ohovárať, veď ži a nechaj žiť. Ok, ja tiež nechápem veľa vecí, veľa vecí by sok urobila inak ako iní ľudia, ale to som ja a oni sú oni, je to ich život. Takto som jej to povedala, ale nepadlo to na úrodnú pôdu. Fakt, jej život sa točí len okolo práce a peňazí. Veď aj keď som bola v zahraničí a volala mi, tak som sa potešila že mi volá, chcela som pokecať, čakala som, že sa bude pýtať na mňa - ako sa mi páči a tak, ale ona hneď prvá otázka "koľko zarobíš".. čo už no. Ale všetci okolo sú sprostí, len ona je najlepšia, len jej názory sú správne.

matussara
21. júl 2022

Keby sa vas to tak nedotykalo v zlom, boli by ste si blizke tak mozno cez otazky zistite preco sa ona vlastne tak trapi, co spusta tie jej reakcie.
To je ale vysoky level

autor
21. júl 2022

@matussara Neviem prečo ale myslím si, že ona nie je a nebola šťastná v živote. Neviem, či otca vôbec niekedy ľúbila. Myslím si, že sa vydala, lebo musela (tehotná ale nebola keď sa vydávala). Ja mám ešte dvoch mladších bratov dvojičky, celý život pred všetkými tajila, že majú miernu formu mentálnej retardacie. Vraj na to prišla psychologička keď nastupovali do prvého ročníka. Bratia sú obaja doma, nechodia do práce a takisto nemajú žiadnu spoločnosť iných ľudí. Stránia sa spoločnosti.

autor
21. júl 2022

Možno čakala odo mňa, že aspoň na mňa bude raz pyšná (podľa svojich pokrivených hodnôt), tak sa podľa mňa snažila zo mňa urobiť niekoho iného, ale ja som bola vždy ja a ona večne nespokojná.

laskonka80
21. júl 2022

Odsťahuj sa min.10 kilometrov,inak sa to nikdy nezmení.

katunika
21. júl 2022

@tempera Preboha, to je neuveriteľné. Ale zareagovala si presne tak, ako by som to urobila aj ja. Vyplatit a vykopnut zo zivota. Aj ja mam postihnute dieťa, druhe je zdravé. Matku normalne tesilo, ked som padala na hubu od únavy, clovek vyhori ked je na vsetko sam. Pochopi len ten co takto zije. Zia najblizsi si radi obtru hubu, poohovaraju, pospinia ale tvaria sa ako najdokonalejší rodicia na svete. A ako dokazu neskutocne zavidiet a nenavisiet, o tom sa daju pisat knihy. Najviac ma na narcistoch bavi, ako na seba dokážu strhnúť pozornosť . Aku obeť zo seba vedia urobit a dcéra je najvacsi netvor na svete. Darmo, ze zije v usporiadanej rodine, ze ma s manzelom a s detmi krasny vztah, ze cely zivot, vsetok cas a energiu venuju iba detom a hlavne postihnutemu dietatu. To ich nezaujima. Uplne Ta chapem a obdivujem, som rada, ze si sa jej zbavila. Je to ako pomale davkovanie jedu. Prec s takymi ludmi. Drz sa, zelam vela zdravia, vela energie a lasky ♥️♥️♥️

katunika
21. júl 2022

@marca12 Narcisti 😟

matussara
21. júl 2022

Ak chcete kuknite na jej rodicou a ako sa oni spravaju....ake si mohla odniest sebavedomie. Ludia, kt. Su kritizovany, kritizuju alebo dvihaju sebavedomie ponizovanim druhych. Ono lepsie kritizovat druhych zivoty ako sa pozriet na seba, svoje lajno v dusi.
Vy chcete aby sa pytala ako sa mate, citite...ale ju z nejakeho dovodu zaujima praca.skuste jej odpovedat-neutralne.

autor
21. júl 2022

@matussara Ona je z rodiny kde bolo ponižovanie na dennom poriadku, jej otec týral jej mamu.

matussara
21. júl 2022

Nemate v sebe skusenost, ze vam dala a potom vam dala pocitit ze ste nieco dlzna, ze mate vratit, prip.podobne?

autor
21. júl 2022

@matussara Iba to, že ona nám dala peniaze ako svadobný dar a platila svadbu. Inak si nespomínam.

matussara
21. júl 2022

Ak nezije svoj zivot ako chce/la, tak sa schovava pred tym tymto spravanim. Nevidi, neboli. I ked pred tym nikdy neutecie. Ak ho nelubila, aj tak sa vydala,tak to je hned zle. Zrejme sa hambila za ich postih. Nerobia, su doma. Mozno preto jej tak velmi zalezi na tom aby ste vy pracovala.

autor
21. júl 2022

Keď mi neubližuje svojím kontrolovaním tak ma zhadzuje vzhľadovo, že po kom preboha som, že ona v mojom veku mala 58 cm v páse a že po kom mám postavu, že som veľká a tak podobne. Chvíľu som ju mala na fb, ale kritizovala moje fotky,tak som ju dala preč z priateľov. Ona bola schopná mi napísať, že vyzerám otrasne a že nech sa láskavo neurážam a som rada ,že ona mi narozdiel od druhých čo mi píšu ako mi to svedčí, povie pravdu.

matussara
21. júl 2022

Tak sa nedivme ze je aka je. Ak toto vsetko budete vediet, mozno si ku nej cestu najdete. Ze to nieje o vas ale ona prenasa svoje trapenie do sveta, na zaklade toho vidi svet.
Ona tazko vie byt empaticka a nacitit sa na prezivanie druhych.

autor
21. júl 2022

@matussara Ale mňa trápi, že si neuvedomuje ako ubližuje ľuďom okolo seba. Ja som sa snažila toľkokrát nájsť k nej cestu, ale ona to vždy niečím zničí. A počúvať jej hlúpe reči, nadávky a ohováranie, aká som nanič a neschopná. Ja za jej život nemôžem.

autor
21. júl 2022

Teraz mi prišiel nejaký dopis, z nejakého dôvodu na adresu k rodičom a normálne ho otvorila.

matussara
21. júl 2022

Ja som dlhe roky mala problem prijat peniaze, bez toho aby som sa necitila trapne. Uz ako deti sme boli tak vedene,nepytat,nebrat. A plus ja som typ, ze musim si sama zabezpecit.
Ona sa rozhodla platit, ona vam dala dar-jej rozhodnutie. Ziaden obchod tam nema byt.

matussara
21. júl 2022

Presne tak. Jedna vec preco sa tak chova-pochpenie, druha vec, ze si prebera zodpovednost za vysledok.
Cize prijat, pochopit a vymedzit. Az nezijete zivot aj vy-podobny jej. Zit ten svoj a ochranit seba.

alchemilkazltozelena
21. júl 2022

Možno pochádza z chudobnej rodiny preto tak Lipne na peniazoch.
A brátia majú koľko rokov?

autor
Autor odpoveď zmazal