icon

Moja mama si pridáva mojich kolegov do priateľov na Facebooku

7. aug 2025

Ahojte.
Mam 20 a priatela. Samozrejme pracujem hoc len ako operator ale nejako zacat treba 😉 ide vsak o to ze mam priatela z prace a nedavno mi kolegyna povedala ze moja mama sa jej pytala aky je ten chlapec ze sa boji ze otehotniem a co potom. Priznam sa, trapne mi bolo 🫣 mama inak "bezne" si pridava kolegov z roboty do priatelov na FB 😳 absolutne dotycnych nepozna ale posle im ziadost. Mne to nepride normalne ale ona hovori ze co je ma do toho 🫣

Strana
z2
doriiis
7. aug 2025

A odkiaľ mama vie,že sú to tvoji kolegovia? A prečo sa vlastne tvoja mama rozpráva s tvojou kolegyňou?

anonym_89e7ce
7. aug 2025

@anonym_autor ak je mame jedno, ze ako sa citis ty, ked sa vylozenie miesa do tvojho zivota, tym ze sa spaja s ludmi , ktorych nepozna a ktorych poznas iba ty, cez socialne siete,

tak by som povedala poslednu vyzvu: "Co ma do toho? No predsa su to MOJE pocity,
mami. JA sa citim zle ked si pridavas MOJICH znamych ako priatelov hoci ich nepoznas a tym komplikujes MOJU karieru, MOJE pracovne vztahy a MOJE pocity. Mohla by si to prosim respektovat, a respektovat moje hranice?"

Ak neprestane, tak s nou prerusit kontakt, aspon na 1 rok.

Ziadne rodinne stretnutia, ziadne navstevy. Ziadne dvihanie telefonu. Ziadne sms.
Nic.
Proste zit bez nej. Ver mi, z vlastnej skusenosti viem, ze je to super, takto si vyskusat
absolutnu nezavislost. Aj tak sa vsetci musime naucit skor ci neskor, zit bez rodicov,
a v tomto pripade je to aj skola pre nu, naucit sa respektovat hranice
druheho dospeleho cloveka a aj vlastneho dietata.

melanta
7. aug 2025

S mamou je potrebné hovoriť. Áno, je pravda, že žiadosti o priateľstvo na FB môže posielať komu chce. Dotyčný ju môžu zrušiť. Ale je dobré s ňou hovoriť a povedať jej, že takýmto správaním docieli jediné - priepasť medzi vami. Mimochodom, že sa bojí, že otehotnieš? Vypisovaním tvojim kamarátom a kolegom tomu nezabráni, docieli to, že s ňou obmedzíš kontakt, čo by si mala urobiť, ak rozhovor nepomôže. A mimochodom, prečo sa bojí? Ak ti dala do života dobrý základ čo sa týka sociálnej a finančnej gramotnosti, tak sa o teba báť nemusí. Ak ti ho nedala, tak potom nech dúfa, že si dostatočne rozumná, aby si na všetko prišla aj sama.

anonym_7c1fcf
7. aug 2025

Moje nervy, pekná hanba🤦🏽‍♀️ je mi to luto

lindous
7. aug 2025

Ja by som si ju v prvom rade asi vymazala zo sociálnej siete a skryla si priateľov a vysvetlila jej, ako je už napísané vyššie, že ma do toho veľa, keďže ide o mojich kolegov, moju prácu, môjho priateľa a rozoberá s nimi mňa… medzi tým by som kolegov poprosila, nech ju ignorujú

sense
7. aug 2025

Nuz zrejme jej to chodi ako navrhy priatelov n'a fb tak n'a to klika. Zrejme Bude tvoja mama jedna Z tych Co maju x priatelov ns fb ale dotycnych ludi Ani nepozna
A AK klika len n'a tych Co Mas t'y, tak si skry zoznam priatelov

jamidea
7. aug 2025

@anonym_autor akoze mam 2 dospele deti a moja odpoved je, ze by som to mame pekne vytmavila, to uz co za trapnosti vyvadza

autor
7. aug 2025
@sense

Nuz zrejme jej to chodi ako navrhy priatelov n'a fb tak n'a to klika. Zrejme Bude tvoja mama jedna Z tych Co maju x priatelov ns fb ale dotycnych ludi Ani nepozna
A AK klika len n'a tych Co Mas t'y, tak si skry zoznam priatelov

@sense nie praveze ona vela priatelov nema.aj sestra dokonca starsia mi hovorila ze si chcela pridat jej kamarata ale povedala mu sestra ze nech ziadost zrusi

autor
7. aug 2025
@melanta

S mamou je potrebné hovoriť. Áno, je pravda, že žiadosti o priateľstvo na FB môže posielať komu chce. Dotyčný ju môžu zrušiť. Ale je dobré s ňou hovoriť a povedať jej, že takýmto správaním docieli jediné - priepasť medzi vami. Mimochodom, že sa bojí, že otehotnieš? Vypisovaním tvojim kamarátom a kolegom tomu nezabráni, docieli to, že s ňou obmedzíš kontakt, čo by si mala urobiť, ak rozhovor nepomôže. A mimochodom, prečo sa bojí? Ak ti dala do života dobrý základ čo sa týka sociálnej a finančnej gramotnosti, tak sa o teba báť nemusí. Ak ti ho nedala, tak potom nech dúfa, že si dostatočne rozumná, aby si na všetko prišla aj sama.

@doriiis vie nakolko mi komentuju napr fotku alebo tak. Ta kolegyna je odtial ako my a par krat ma mama niesla do roboty tak sme vzali aj kolegynu. Mama je taka "vtierka" mali sme pre mensie deti veci tak reku co s nimi hovorim odnesiem kolegyni ze ona vezme a mama sa nasackovala ze ma odnesie. Hovorim jej netreba ved to je len jedna taska, nakoniec ma prehovorila ale lutujem ze som sa dala nahovorit a tak tu kolegynu spoznala 🫣 pisem asi "hore dole" ale hlava mi ide rychlejsie ako ruky 🫣🫣🫣
@anonym_89e7ce bohuzial byvame spolu. Ja v tej praci robim cca rok.

autor
7. aug 2025
@jamidea

@anonym_autor akoze mam 2 dospele deti a moja odpoved je, ze by som to mame pekne vytmavila, to uz co za trapnosti vyvadza

@jamidea ono je viac toho 🫣

siska53
7. aug 2025

@anonym_autor Tak jej zrus priateľstvo na facebooku, ked toto robi. Ja moje decka nechcem mat za priatelov ani tam, ani na istagrame a to maju 13 a15 rokov. Neviem si toto predstavit. Dcere sa pozriem do mobilu, kedy chcem a syn vyuziva dost pc a je hlucny, tak to aj pocujem, co vravia a dakedy nechtiac vidim aj, co pisu.
Mam kontakty na jeho kamosov a daktorych rodicov tych kamosov, ale predsa ma 15 a ked sa mu vybije mobil ci zlyha poloha a uz meska ( obcas sa stane), ta k volam, lebo chcem vediet, ci sa nieco nestalo. Lenze ma len 15 rokov...
Ale toto je prehnane., co robi tvoja mama.....

januska12323
7. aug 2025

Tvoja mama ťa stále berie ako malé dievčatko, ktoré treba chrániť. Vysvetli jej, že si dospelá a kedy budeš mať dieťa je tvoja vec, je vrcholne neslušné sa o tom rozprávať s cudzími ľuďmi. Žiadosti by som neriešila len vysvetlila kolegom nech si ju nepridávajú.

mvagusta
7. aug 2025

Som rada ze nemam fb ani ziaden instac a pod. a problemy tohto typu idu mimo mna:DD
K teme: mame treba vysvetlit ze je teba do toho vela lebo je to tvoj zivot a tvoja praca a kolegovia a zivot. A jedine fo dosiahne,je to,ze ju prestanes kontaktovat a prip.stretavat sa. Si samostatna pracujes, a pokial vyslovene tvoj kolega neni fetak a pod , tak mamine obavy by mala riesit s tebou ked tak a ne s niekym inym. Aj ona moze mat obavy ako mama a riesi to proste zlym smerom.. tak mozno sa skus proste porozpravat s nou

domiklik
7. aug 2025

@anonym_autor mamičku treba urýchlene zablokovať na sociálnych sieťach.

sense
7. aug 2025
@anonym_autor

@sense nie praveze ona vela priatelov nema.aj sestra dokonca starsia mi hovorila ze si chcela pridat jej kamarata ale povedala mu sestra ze nech ziadost zrusi

@anonym_autor tak ju zrus ty z priateľov alebo ak ju nechces rušiť že ona nemôže vidieť tvoje prispevky a nebude vedieť kto ti čo komentuje,

galadriel90
7. aug 2025

@anonym_autor negratulujem, mas toxicku mamku 😕

anonym_8f6478
7. aug 2025

Mne práve prídeš ty, ako keby si mala 14r -mama je najhoršia, mama sa stará, mama chce so mnou, za mnou a ty kričíš nieeeeee.
Si dospelá, mama tiež, vychovala ťa, vidí v tebe dospelého človeka, bývaš u nej a chceš jej prikazovať čo urobí.
Treba ju rešpektovať a nevidieť v nej toho nepriateľa ako v 14-tich.
Je to slobodný človek a či sa ti to páči a či nie bude s tebou zdieľať všetko a to sú mamy, ubližovať ti určite nechce.

andrejka1974
7. aug 2025

@anonym_autor na tvojom mieste by som sa o tom s ňou porozprávala a povedala hej že si to neželas a ak by pokračovala tak by som ju blokla na Facebooku

autor
7. aug 2025
@anonym_8f6478

Mne práve prídeš ty, ako keby si mala 14r -mama je najhoršia, mama sa stará, mama chce so mnou, za mnou a ty kričíš nieeeeee.
Si dospelá, mama tiež, vychovala ťa, vidí v tebe dospelého človeka, bývaš u nej a chceš jej prikazovať čo urobí.
Je to slobodný človek a či sa ti to páči a či nie bude s tebou zdieľať všetko a to sú mamy, ubližovať ti určite nechce.

@anonym_8f6478 nechce? Ked vypisuje pre nu CUDZIM ze aky je ten a ten chlapec. Akoze vazne? Ja nehovorim o normalnej konverzacii ale toto 😒

marca12
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_8f6478 Ty by si svojej dcere robila takuto hanbu?

denkabemommy
7. aug 2025

V takomto prípade by som si blokla mamu ma fb a povedala jej, že ho mám zrušený, nech ti píše na whatsapp 🤣🤷🏼‍♀️. Je to psycho a mega trápne.

autor
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@anonym_8f6478 ale si oponujes. Ze vidi vo mne dospeleho cloveka? Fakt? 🫣 bude so mnou zdielat vsetko? Takze je v pohode si pridavat na fb kolegov z prace dcery a vypisovat im? Keby prisla a normalne sme pokecali nemam problem. Ale za chrbtom toto robit 🫣

autor
7. aug 2025
@marca12

@marca12 ona asi ano 😀

anonym_8f6478
7. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_8f6478 ale si oponujes. Ze vidi vo mne dospeleho cloveka? Fakt? 🫣 bude so mnou zdielat vsetko? Takze je v pohode si pridavat na fb kolegov z prace dcery a vypisovat im? Keby prisla a normalne sme pokecali nemam problem. Ale za chrbtom toto robit 🫣

@anonym_autor ja nechápem čo také urobila, že spýtala kolegyne aký je ten tvoj chlapec? Tak keď jej to nepovieš ty, tak si to zisťovala ako vedela.
Keď ťa nabúcha tak to ti bude mama dobrá, aby sa postarala.

anonym_8f6478
7. aug 2025
@marca12

@marca12 ja nemám FB a nič na tento štýl.. čo ako urobila?
Že mladá robí tajnosti s chalanom a nevie povedať matke kto to je?
Že si to musí zisťovať cez kolegyňu?

lindous
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@marca12 ja nemám FB a nič na tento štýl.. čo ako urobila?
Že mladá robí tajnosti s chalanom a nevie povedať matke kto to je?
Že si to musí zisťovať cez kolegyňu?

@anonym_8f6478 no ja keď si predstavím, že ja dospelá a moja mama vypisuje mojim známym, nejakej kolegyni, ktorú videla raz v živote, a zisťuje podrobnosti o mojom živote, tak by som sa hanbila jak pes… a ešte takéto blbosti, že čo keď ju nebúcha atd… a to, že mama chce vždy len dobre má žiaľ ďaleko od pravdy… aj matky vedia byť sebestredné, manipulatívne, toxické… toto je za hranicou zdravého vzťahu

anonym_8f6478
7. aug 2025
@anonym_autor

@marca12 ona asi ano 😀

@anonym_autor porozprávaj sa s mamou a neokydávaj ju, nezaslúži si to.
Keby jej normálne povieš, kto to je, ako to je, že dobrý chlapec so slušnej rodiny a chránite sa, tak sem nemusíš vypisovať.

anonym_8f6478
7. aug 2025
@lindous

@anonym_8f6478 no ja keď si predstavím, že ja dospelá a moja mama vypisuje mojim známym, nejakej kolegyni, ktorú videla raz v živote, a zisťuje podrobnosti o mojom živote, tak by som sa hanbila jak pes… a ešte takéto blbosti, že čo keď ju nebúcha atd… a to, že mama chce vždy len dobre má žiaľ ďaleko od pravdy… aj matky vedia byť sebestredné, manipulatívne, toxické… toto je za hranicou zdravého vzťahu

@lindous tak ako čítam autorku tak sa ani nečudujem, chýba komunikácia atď
Otec by jej ukázal inak kde je sever, keby mu povie nestaraj sa, tak môže ísť pod stan.

lindous
7. aug 2025
@anonym_8f6478

@lindous tak ako čítam autorku tak sa ani nečudujem, chýba komunikácia atď
Otec by jej ukázal inak kde je sever, keby mu povie nestaraj sa, tak môže ísť pod stan.

@anonym_8f6478 Predpokladám, že keby sa stačilo s mamou porozprávať, tak by nemusela zakladať diskusiu, niekomu jednoducho nevysvetlíš, píše, že ju požiadala, aby si neprídavala jej známych, ktorí sú pre ňu cudzí ľudia (čo je naozaj zvláštne a otravné) a iba ju odbila... píše, že je toho viac a nikde nehovorí o tom, že jej o ňom nič nepovedala... a ak aj nie, možno dobre vie prečo

anonym_8f6478
7. aug 2025
@lindous

@anonym_8f6478 Predpokladám, že keby sa stačilo s mamou porozprávať, tak by nemusela zakladať diskusiu, niekomu jednoducho nevysvetlíš, píše, že ju požiadala, aby si neprídavala jej známych, ktorí sú pre ňu cudzí ľudia (čo je naozaj zvláštne a otravné) a iba ju odbila... píše, že je toho viac a nikde nehovorí o tom, že jej o ňom nič nepovedala... a ak aj nie, možno dobre vie prečo

@lindous no koli tomuto teda nemusela zakladať diskusiu.

Strana
z2