icon

Moja mama si privlastňuje moje bábo. Čo mám robiť?

andrejka77
31. jan 2010

chcem sa poradit ohladom mojej mami mam 5mesacnho šimona a moja mama si ho doslovne privlastnuje.rano hned k nemu uteka mojka sa s nim hocikedy cez den mi ho doslovne berie z ruk.stale mu hovori ze ho miluje .proste neprestajne aj ked sa s nim hram pride a zacne sa mu tutulkat .az mi pripada ze to male ju bude mat radsej nez mna a nemozem jej nic povedat ved by sa urazila ale uz aj manzel si to vsimol a docela ho to zaskakuje .mame zomrel oco a asi potrebuje niekomu dat tu lasku ale to prehana.hocikedy som ju aj pristihla ze mu nieco cpe na papanie ale to uz som jej povedala svoje takze to je vyriesene do krmenia sa uz nestarie ale aj ked je to moja mama akosi mi to uz zacina prekazat.je to moje babo a nie aby hovorila napriklad vecer ho stale ukladam na spanie o 19 hod a ona hocikedy ho da do postielky uz o 18 ved vraj nech ide spat o proste starie sa firt.dost mi trvalo kym sa naucil ze chodi spinkat o 19 a to sa uz doslovne tesi ked ho dam do spalne a vie co uz bude nasledovat prebalenie napapanie a postielka .no musela som sa aj postazovat a taktiez ci ma aj niekto taky problem..nechcem mamu velmi urazit ak by som jej nieco povedala ale prehana to ☹

d.j.
2. feb 2010

Ahojte, pripajam sa aj ja k teme mama - babka. Byvame s manzelom a teraz s mesacnou dcerkou u mojich rodicov. Jasne ako kazda babka chce aj moja mama byt co najviac s vnuckou a tak isto aj otec. Najviac ma hneva ked ju ulozim spat a odidem z izby, tak dojdu a hraju sa snou. Jedine co funguje, aspon u nas, je naozaj si sadnut a porozpravat sa. Jasne si stanovit pravidla. Odkedy som im vysvetlila co je pre dieta dobre a co pre mna a ze si nezelam ju rusit ked ma spat a pod., tak to odvtedy respektuju.
A priklad s tym suslanim na male babo, je to strasne, ale ako priklad som im povedala ze ked sa moja dcera nauci tak rozpravat tak jej budu bravat a platit jej logopeda. A zatial prestali. Som zvedava na ako dlho 🙂
Takze vsetkym jedna rada, skuste sa porozpravat a dat rodicom urcite pravidla.

evikg__2
2. feb 2010

annamary, verim, ze to ako sa spravas k svojej mame, sa ti v buducnosti vrati cez tvoje deti. Co uz len za pozitivny priklad mozu v tebe mat! Ked si najdes manzela, tak uz mamu nepotrebujes?! To je mozno sice pravda, ale ona potrebuje teba. Starala sa o teba, pomohla ti s dietatom a teraz, ked ju nepotrebujes, tak nech si zije svoj zivot? Pevne verim, ze ked zostarnes (ako si to ty nazvala budes stara ropucha), tak sa na teba tvoje deti nevykaslu, lebo ta uz nebudu potrebovat a nebudes travit svoje posledne roky odkopnuta! Ked som si precitala tvoj prispevok, az mi smutno prislo.

zuzanakarolinka
2. feb 2010

annamary, nechcem byť sviňa, ale vieš čo by si si zaslúžila po týchto rečiach, aby Ti to isté urobili tvoje deti a keď budú oni dospelé povedali si, že mamu nepotrebujú
čo budeš potom prežívať, skús sa vcítiť do kože svojej mamy, ona ťa vychovala nie odchovala a to je rozdiel drahá...

andrejka77
autor
2. feb 2010

urcite je to o tom urcit si pravidla co kedy ano moze a kedy nie . 😉
hoc mama uz nekeca do papania a napr.ze preco furt maleho prebalujem tak som tiez jej povedala ,vysvetlila .
ale to mojkanie to mi fakt lezie hore krkom uvidim kedy zakazem aj to 😀
ale v dobrom zmysle

kessiee
2. feb 2010

jaj, som rada, ze nie som jedina, ktoru prispevok od annamary az "vyspickoval" 😠 jednoducho - hroza, des... asi nikdy nepochopim ako sa mama dokaze takto spravat k mame ☹
annamary trosku sa nad sebou zamysli a pouvazuj, ci si jednala a nadalej jednas spravne a naprav, co sa da, ak sa vobec este da. a tiez si myslim, ako tu uz niekto pisal - vsetko sa ti raz vrati na tvojich detoch, minimalne prave od dcerenky...

kessiee
2. feb 2010

no a o tej teme, co tu baby po mne spominali, som ani netusila... myslela som, ze uz ma tu nedokaze nic viac vytocit! ty sa vzdas jedneho dietatka na ukor ineho, len aby si ho mohla do znaciek obliekat??? a tvoj manzel s tym suhlasil???? nehnevaj sa, ale podla mna je to chore! ked si predstavim, ze niektore zeny robia cokolvek, len aby otehotneli a aj napriek tomu sa to niekomu ani nepodari... ty mas ten dar, ale nezasluzis si byt mama 😔

ivkaivka
2. feb 2010

ja mam asi troska iny problem, moja mama mi s malou pomaha, kedy moze, manzel sa bavi s malou, len ked ma zaujem. Svokrovci uz viac ako mesiac neboli Oliviu pozriet, no moj manzel stale pred mojou mamou rozprava,ako ju druha babka a dedo lubia...mojej mame ju hoci kedy vezme, akoby sa bal, ze mala bude mat radsej ju,nez jeho rodicia. Proste na manzel na svojich rodicov neda dopustit a mna to hrozne stve, pretoze nasi sa idu pre malu roztrhnut, aj v noci mi s nou pomahaju, kym milostivy spi, no svokrovci nemaju ziaden zaujem-podotykam byvaju 3min.chodze od nas, na Vianoce jej doniesli 1 hracku, na krstiny asi 2 body a 2 dupacky a to bolo vsetko, no ja musim pocuvat, ze mala bude mat jeho rodicov radsej nez mojich....a ked nieco poviem, tak mi povie, nech sa zbalim a mozeme ist byvat k jeho rodicom a uvidim, ako nas maju radi. No mozu nas mat radi, ked o nas nejavia zaujem? Ked bola svokra pred mesiacom, mala som kopec zehlenia a zasrandovala som, ci jej mozem doniest zehlicku, tak sa zacala smiat, ze ona ani doma nezehli, ze to neznasa...pre pana -jana, ved ani ja zehlenie neznasam, no keby ma niekto poprosil o pomoc....a este aj tie mudre rady, co posiela po muzovi, ci dobre periem, zehlim, ked ma mala ekzem, vraj by som mala viac jest,lebo budem mat slabe mlieko. Uz som zufala, nasim je velmi luto ako sa manzel sprava a mna neskutocne vytaca to,ze svokra nema o nas zaujem, no rady posiela jedna radost.

vinifera
2. feb 2010

Poslala by som manželka naspať k jeho mamičke. Aj tak ti doma nič moc nepomôže ako čítam. A ty budeš mať klud a s vašimi si užijete malú bez blbých rád od svokry.... 😉

andrejka77
autor
2. feb 2010

tak to ozaj keby mi stale manzel toto robil zeby chodil od svokry s radami pre mna tak by som ho poslala kade lahsie.nastastie to tak neni. 🙂

evikg__2
2. feb 2010

ivkaivka, ver, ze dietatko sa oklamat neda 🙂 a bude lubit viac tych starych rodicov, ktori sa mu budu viac venovat. Manzel si moze hovorit a mysliet, co len chce. Obdobie, kedy sa da laska dietata kupit nastane najskor az v puberte. 😀 My to mame so starymi rodicmi podobne akurat s tym rozdielom, ze moj manzel je stastny, ze moji rodicia malu tak strasne lubia. On ma uz iba otca, ktory byva hned vedla nas a on sice od zaciatku az taky velky zaujem neprejavoval (samozrejme okrem kupovania drahych veci), ale teraz sa to zacina zlepsovat, ked je uz mala taka zivsia a vacsia. 🙂

zuzufek
2. feb 2010

vidím annamary,že si tu rozpútala búrlivú diskusiu a ani sa nečudujem po prečítaní tvojich príspevkov...ozaj hnus ako kydáš na svoju matku,za dobrotu na žobrotu 😒 ja ti neprajem nič zlé v živote,ale ako vieš,že budeš s mužom dokonca života,keď už berieš ako rodinu len jeho rodinu,ty asi nepotrebuješ zázemie svojej rodiny,však ono sa ti to raz vráti,keď budeš niečo potrebovať...veľa takýchto čo si mysleli,že to v živote už vyhrali,padli tvrdo na zem....a to,že už máš vlastnú rodinu a si šťastná a preto mamu nepotrebuješ je tiež nepochopiteľné...mám kamarátku,ktorá nemá mamu od svojich 14tich a teraz má 2ročnú dcérku,čo by tá dala za to keby mala mamu,ktorá by sa tešila z vnučky...a niekto ju má a neváži si to ☹ ozaj smutné....
stala si sa príkladom,ale nie pozitívnym 🙄

dadis
2. feb 2010

baby, ak sa mozem zastat annamary....myslim, ze v tej predchadzajucej diskusii si vypocula az-az, nemyslim, ze je potrebne sa k tomu vyjadrovat. To co sme od nej chceli, na co sme apelovali, spravila. A co chcete viac, aby sa zmenila vo vas obraz??? To sa nestane, je jednoducho taka aka je a basta. Aj taki ludia, dokonca aj horsi maju deti, to je realita. A na margo jej mamicky, je mi jej luto a dufam, ze sa dcerka ku mne takto nezachova, ale zase na druhej strane neverim, ze milujuca mamicka, aj ked robi akekolvek chyby vo vychove, vychova az takeho necitliveho cloveka, ako je annamary ..to je moj nazor, aj ked asi zase budem od Annamary "napadana", co uz..

smily
2. feb 2010

nikto annamary nechce prerobit na svoj obraz - proste sa jej snazia dat najavo ze to ako sa sprava k vlastnej mame, ktora jej nesmierne pomaha je viac nez zle. a to ze odlozila jedno dieta aby mohla druhe obliekat len do znackovych veci tak mi vobec nejde do hlavy.je to fakt chore. kolko mamiciek ma dvojicky ale ani jednu nenapadne odlozit jedno rodicom alebo svokrovcam, a este potom ich tak "pekne" menovat, po tom ako jej vlastne skoro rok vychovavali dieta. proste si potom pride na hotove, zoberie uz pomerne velke dieta a basta a tym ukonci aj vztah s matkou. podla mna je to uz chore na hlavu

murinka
2. feb 2010

annamary a kto sa ti staral o syna ked si chodila do prace?!vies je to cudne-syna zvladas a dceru nie 🙄 zvlastny postoj.zrejme nedostatok peniazkov sa prinutilo hned po porode pracovat ale ako vravim syn ano a dcera nie...a to bud rada ze dcera si nezvykla na tvoju mamu ako na jej ,,vlastnu,, lebo 9mesiacov je dlha doba...a este jedna vec-mama si tvoju dceru mozno ciastocne privlastnuje ale ty si jej dala ,,prilezitost,, k tomu...

berus222
2. feb 2010

tato tema je o inom, aj ked suhlasim so smily.

ja som na maleho od zaciatku sama. k rodicom a svokrovcom chodime cez vikend (inak by maleho ani nepoznali, lebo oni za nim nepridu) a niekedy som tak rada, ze si moja mama privlastni maleho. aspon je s inymi ludmi, inac sa s nim hra ako ja a aj ten maly konecne vidi inu tvar, ako moju. 😀 aj ked sa vzdy pohadame kvoli krmeniu, lebo u nej plati: ..vy ste toto uz jedavali... alebo... ved sa mu nic nestane ked to zje.... ale potom si to vyriesime a zasa jej rada dam svojho syna 🙂

murinka
2. feb 2010

a este nechapem annamary ako sa v jednom prispevku vyjadrila ze este nepocula aby zena po porode-teda nevesta-byvala u svokry-a co je na tom 😠

smily
2. feb 2010

ked su dobre vztahy zo svokrou tak preco nie? a ked mladi nemaju dost peniazi aby si mohli dovolit vlastne byvanie (hej, annamary, su aj take pripady) tak su radi ze vobec maju kde byvat.
ja napriklad tu nemam nikoho kto by mi privlastnil baby aspon na chvilku, a ked idem v lete za rodicmi tak som proste stastna ze mama sa ich ujme a mam chvilku casu aj pre seba.

murinka
2. feb 2010

my sice byvame u svokry a cakame na ,,prerozdelovanie majetku,,..... 🙂 😀

vieraj
2. feb 2010

ja sa tesim,ze annamary ma dcerku doma. v tej teme si vypocula od nas dost. napravila chybu, dobry zaciatok. este najst cestu k mame a bude to OK.
annamary, chap mamu, prezila 3/4 roka s malou, to je skutocne vela. prirastla jej k srdcu..... prajem uz len dobre rozhodnutia..... 🙂

bibione
2. feb 2010

ta tema uz tu neni...asi ju pre istotu zrusili...zase ju tolko neosocujte...co my vieme co tam naozaj bolo...

vinifera
2. feb 2010

Téma tu možno ešte dakde je. Ale bola zamknutá a také témy sú odsúdené na vymazanie. Podľa príspevkov kočiek mi je jasné, že v danej téme boli.
annamary v podstate robí tanečnicu cez víkendy v Rakúsku. Rozhodla sa rozdeliť dvojičky aby bola schopná ich vychovávať v jej stanovenom štandarde - takže značkové veci a pod. Tým pádom ale musela nechať dcéru u maminy. S drahým pokiaľ ja viem zobratí nie sú- ale to už nie som si istá.
Takže neboj kočky vedia o čom píšu.

vinifera
2. feb 2010

A ešte niečo v tom zmysle, že jej mesačný príjem je okolo 1000 Euro. A že ako dokážeme vyžiť z MD alebo RP.

bibione
2. feb 2010

vinifera: tak to hej,mat tolko ako pises,sa mam ako prasa v zite...preto som tam kde som,lebo o takej sume sa mi moze len snivat 😖

vinifera
2. feb 2010

http://209.85.229.132/search?q=cache:DBdpWxcJnT...

tu je aspon snahpshot tej témy - lebo bola už asi zmazaná

vinifera
2. feb 2010

No nejde to. Ale keby si veľmi chcela tak si tu do vyhľadávača na koníku taj annamary a hned prvá téma ktorú ti vyhodí je Mamičky z čoho existujete - a vpravo dole je cached - tam je ten snapshot

ivkaivka
2. feb 2010

uz som aj rozmyslala, ze ho poslem prec, alebo ked zapoti, ze ideme k jeho rodicom,tak ze to dotiahnem do konca pobalim sa a pojdeme,az potom by som videla ako sa zatvaria, ze co tam chceme, predsa male babo narusi cely zivot. No asi by potreboval taku lekciu od zivota, no na druhej strane,by mi bolo luto nasich. Viem, ze svokrovci by sa vydrzali pretvarovat niekolko dni, bolo by to peklo, no nasich by to asi velmi mrzelo. Vy by ste sa na to dali?

murinka
2. feb 2010

baby ja len neviem kto sa jej stara o maleho 🙄 ak sa o maleho dokazé postarat aj sama tak nechapem ze by uz nezvladla aj malu 😔 a mama jej doslova vypiplala babatko-myslim si ze tak do polroka je to s babom tazsie potom to ide lahsie-a ona sa jej takto odvdaci ☹ ale je to len moj nazor,mozno je to inak,nepozname ich zmyslanie takze....

adka_praha
2. feb 2010

ahojte...teda nemam nikoho, kto by si privlastnoval moju dcerku a dobre tak, lebo by som sa ozaj nepoznala, ale ako tak citam, tak vas baby normalne obdivujem, ze ste este relativne kludne...ja som strasne vybusny clovek a nenecham sa, sak som svokre, este ked som na JIS-ke lezala (po cisarskom) povedala, ze volno si brat nemusi, ze bude mat dovolenku manzel a ze je to nase dieta a teda sa mame starat my...mozu sa prist pozriet aj my ku nim obcas zajdeme ale my sme rodina a isto nebudeme kazdy den u nich peceni-vareni... 😅

co mi ale desne ide na nervy, ked sme so svokrovcami a svokor zacne na nu hulakat ako keby bola hlucha a furt melie to svoje, sak ked budes vacsia tak ani mama nebude vediet kedy a si ta vezmem a budeme spolu chodit kade tade...no ako nech to raz spravi a jedine kam potom pojde, tak dva metre pod zem... 😠nehovoriac o tom, ze tam nikdy nemozeme byt nejak dlho, bo ju nenecha vyspat...ako blbec...proste decko ziva, oci cervene jak angorak, co je uz total posledne stadium ked uz zacne aj plakat a on bude fuuuuuuurt do malej pindat...aôe to asi tiez nepatri do tejto temy- akosi som sa rozpisala... 😅

bibione primonas mi pribeh mojej kamosky a jej matky...just to ma doma take, akurat ze uz cez 6 rokov...nastastie sa jej podarilo najst fajn chlopa a coskoro sa od nej stahuje...

a co sa tyka annamary, nemam slov...ale skoro ma vystrelo, ked som precitala ze "tie materea stare baby vedia niekedy až zhnusit vlastne dieta čo s nimi robia"...a to uz ako????!!!!! no tak toto este by som ustala od baby tesne po porode s nejakymi tymi laktacnymi psychozami a neviem cim vsetkym...ale nie od baby s 10 mesacnymi detmi...apropo, annamary, ked ti uz tak tvoju dcerku mama zhnusila tym, ze jej dala to, co si jej nedala ty, lebo su pre teba viac znackove veci ako byt so svojim dietatom, tak si jej ju mala nechat...neviem kto to tu spominal, ale suhlasim s nazorom, ze je pre teba len super... 🙄

andrejka, to je ozaj "neuveritelne", ze malym detom do toho pol roka staci len mlieko, ze?... 😀 ze ty drobcovi posuvas vsetkym poza chrbat aj nejaku tu slaninku a tak... 😀

baby drzim vam palce, nech si to vysvetlite a hlavne nech tym neutrpia vase vztahy s polovickami, nieto este s detmi...predsa len napatie zasahuje predovsetkym ich...

adka_praha
2. feb 2010

ivkaivka este som chcela k tebe daco... 😅 dohodni sa s rodicmi, ze ked ti to este raz manzel povie, ze nech si to neberu osobne, ze chces iba manzela vyviest z jeho ruzoveho sveta co sa tyka jeho rodicov...ak som to spravne pochopila, tak aj tak vedia, ako o nich tvoj drahy zmysla, tak preco to neskusit? 😉 a ved ked tam toho budes mat plne kecky, tak vzdy sa mozes ku rodicom vratit, nie? (teda neviem aki su dotklivy ale mam na mysli tu situaciu, ked ich uvedies do obrazu, co by si chcela spravit a preco) 🙂

adka_praha
2. feb 2010

*prepacte ze pisem miestami jak madar... 😅