icon

Moja mama si privlastňuje moje bábo. Čo mám robiť?

andrejka77
31. jan 2010

chcem sa poradit ohladom mojej mami mam 5mesacnho šimona a moja mama si ho doslovne privlastnuje.rano hned k nemu uteka mojka sa s nim hocikedy cez den mi ho doslovne berie z ruk.stale mu hovori ze ho miluje .proste neprestajne aj ked sa s nim hram pride a zacne sa mu tutulkat .az mi pripada ze to male ju bude mat radsej nez mna a nemozem jej nic povedat ved by sa urazila ale uz aj manzel si to vsimol a docela ho to zaskakuje .mame zomrel oco a asi potrebuje niekomu dat tu lasku ale to prehana.hocikedy som ju aj pristihla ze mu nieco cpe na papanie ale to uz som jej povedala svoje takze to je vyriesene do krmenia sa uz nestarie ale aj ked je to moja mama akosi mi to uz zacina prekazat.je to moje babo a nie aby hovorila napriklad vecer ho stale ukladam na spanie o 19 hod a ona hocikedy ho da do postielky uz o 18 ved vraj nech ide spat o proste starie sa firt.dost mi trvalo kym sa naucil ze chodi spinkat o 19 a to sa uz doslovne tesi ked ho dam do spalne a vie co uz bude nasledovat prebalenie napapanie a postielka .no musela som sa aj postazovat a taktiez ci ma aj niekto taky problem..nechcem mamu velmi urazit ak by som jej nieco povedala ale prehana to ☹

zuzanakarolinka
2. feb 2010

ivkaivka, skús to začať riešiť, lebo to je utópia, ja to poznám, a chvala bohu sme už sami, inak sedím v cvokhauze

andrejka77
autor
3. feb 2010

joj ivka ja uz mam taku skusenost so svokrovcami ale to bolo este pred babetkom .byvali sme u nich asi 3mesiace a stacilo zbalila som sa a odysla a nechala to na manzelovi co spravy.ci pride za mnou.
ale na tvojom mieste by som to skusila ked ako vravis byvate blizsko. nas deli asi 200km.
vasim to vysvetlis a manzel bude urcite vyhukany ze si na to pristupila.hoc mala uz je predsa vedsia uz to neni ako uplne male babo uz ma neaky rezim.tak hadam to preziju ale ako uz ich poznas urcite iba na par dni .
moj manzel tiez aj vcera on robi prec tak prisiel po 3 tyzdnoch a si myslel ze maly mu asi hned povie tata 😀 ze preco pri nom place tak som ho dala sestre nech sa pobavy na to sa urazil a zmyzol do prdele na 2 hodiny ..no chlap ..
tak pevne nervy nam babam

ivkaivka
3. feb 2010

no asi to skusim, este raz rypne a balime a ideme do toho super pekla. No len neviem,kde tam budeme spat. Je tam jedna volna izba, no moj muz mi tvrdi, ze svokrovci nam uvolnia spalnu, no ako rozmyslam, tak rozmyslam, neviem kde pojdu oni... este keby sme tam isli, tak scvoknu nielen mna,ale aj malu. Minule, som bola na prechadzke vysla svokra, za nou svokor -a svokor vravi, ona ma rada kone a obaja na ulici zacali napodobnovat kone...no uvazte, su normalni? Ked sme tam parkrat boli, absolutne s malou nehovoria, len vydavaju na nu rozne zvuky, no pre pana-jana, ved dieta vnima vsetko, zachytava co sa da...to uz rovno ist byvat do lesa a hadam sa nas ujme nejaka vlcica 😀
andrejka, ako vravis-chlapi....skoda slov.
No,ale zrejme to dotiahnem dokonca, nech sa pobavim...

ivkaivka
3. feb 2010

adka, tak to mas tiez veselo. No aspon sa zaujimaju. Drzim palce a pevne nervy.

adka_praha
4. feb 2010

ivkaivka, no baby z novembroviek sa mi smeju, ze mame veselo, bo u nas sa fakt stale nieco deje, z coho som uz na prasky, tak dufam, ze sa odstahujeme, lebo sa vrtaju furt do toho do coho ich nic... 🙄 takze cim viac km bude medzi nami, tym sa zvysi moja spokojnost... 😅 drzim palce a ak to dotiahnes tak kuknem tu, ako to dopadlo... 😅

ivkaivka
4. feb 2010

adka, vsetko naj Terezke,k 3 mesiacom. Zatial pohoda, nic nevravi,uvidime ako dlho mu to vydrzi.

lanugo
4. feb 2010

Ahoj baby. Moja mamina je tiež z malého hotová a neutále niečo komentuje: Napr. prečo sa už kúpe s vami vo vani, veď ma len 3 meisace, Prečo mu kupuješ toľko vecí, prečo ho nedokrmuješ, veď MM mu nemože stačiť, kúp Nutrilon,....vždy ju pribrzdím, niekdy aj škaredo keď sa inak nedá. Potom sa rozplače, že mi chce len pomocť, veď vychovala 2 deti, tak nech ju počúvnem a všetko bude o.k! No proste katastrofa. No nerútim sa, pretože jej vždy jasne a stručne vysvetlím, že to je moje dieťa a aj keď sa dopustím na ňom nejakej chyby, ja jediná mám na to plné právo pretože som jeho matka a až budem potrebovať radu- ozvem sa. No a svokra...tá sa snažila tiež..kecy akože daj mu po šestonedelí do mliečka krupicovú kašu a bude celú noc spať....tak to sú keci na ktorých sa zabávam. No každopádne ju som zabrzdila hneď na začiatku a ešte som jej malého ani nedala do rúk odkedy sa narodil,ani kočíkovať som jej ho ešte nedala. Viem, že ma zato neznáša,ale názor a pocity svokry ma ani nezaujímajú.Skor ma trápi keď sa pohádam s mojou maminou. No ale dokedy naše hadky budú trvať, záleží len na nej. Tak baby držte sa a myslite na to, že VY STE MATKY A JE TO VAŠE DIEŤA a babičky možu byť vďačné keď im dovolíte venovať čas vašemu dieťaťu,pretože nie ste povinné svoje dieťa dávať babičkám!

bibione
4. feb 2010

adka-praha: ja to ma doma take odkedy sa pamatam...tusim to zacalo tym,ked som tresla dverami a nebolo ma...odvtedy sa to taha...raz je normalna,potom zas jej preskoci,ale od otcovej smrti je to brutal bosorka...cumela by si,ake perly dokaze trepat...strasne ma to stvalo,adrenalin sa mi dvihal tak strasne rychlo,ze ma dobreze neprekotilo,co sa tie p...nedali pocuvat!! sak kamoska sa ma pytala,ci nemam chut jej fyzicky ublizit...coby nie...ale to by zle dopadlo a koli takej zene sa zavriet nenecham...neuveritelne ma vytaca najma tym,ze vsetko prekruca...dneska ma obvinila,ze som nieco urobila s kurenim,lebo vsade sa kuri,len v spalni nie...no uznajte...za prve sa tym koleckom ani neda pohnut a za dalsie naco by som to robila?? sak tam malinky spinka somnou!!!...vsetko co sa v byte pokazi,za to mozem ja
lanugo: ja uz len skaredo a pre mna za mna ma sudte kolko chcete...ja na nu iny komentar nepoznam,lebo slusne to neslo nikdy a keby sa to tu dalo,tak aj tu by lietali vselijake nadavky 😖 minule mi povedala,ze ona vie,ze ju neznasam...nechcela som jej hovorit,ze to je velmi slabe slovo 😠 ...ach na dnes staci...akurat co som sa zas vytocila

adka_praha
4. feb 2010

bibione neuveris ale velmi zivo si to viem predstavit a dokonca ta veelmi dobre aj chapem...vravim, mas to presne take iste ako moja kamoska...matka jej vykrika ze sa koli nim zadlzila, a bla bla bla...proste fakt diagnoza...skoda slov...takeho cloveka fakt zbavit svojpravnosti alebo zabezpecit psychosa sebe, bo bud ho zabijes alebo ti prdne v hlave... 😠 😠 😠 ako ja osobne by som ju najradsej zobrala dacim cez hlavu, obdivujem aj teba aj kamosku ze to este zvladate...ja pri mojej povahe by som bola fakt uz v base alebo v cvokhause... 🙄

ivka diik... 😀 strasne to leti... 😅

bibione
4. feb 2010

adka-praha: aj mne to povedala kamoska,ze ma obdivuje,ako to s nadhladom beriem...lebo potom,ked to rozpravam,tak sa nad tym strasne smejem kolko blbosti je clovek schopny 😝 ...ved toto,ze este sa drzim na uzde,este mam ten pud sebazachovy,ale dokedy mi vydrzi 🙄 jeeezis ludia...je tak blba,ze si neuvedomuje,ako ma tou jej blbostou vytaca a vsetkymi tymi vecami...vsetky tie nepravosti pocuvam od svojich 18...zabudla,ako som na otca vystartovala...vtedy mi rupli nervy naostro...a ja nechcem,aby ma chytil taky amok ako vtedy

vinifera
4. feb 2010

Ja stále hovorím že ľudská blbosť bolí. Ale škoda že všetkých naokolo len nie toho dotyčného...

katarinagk
5. feb 2010

andrejka, som si ista, ze ked neurcis hranice, tak si to mama sama neuvedomi....mala som moznost vidiet, ako daleko to casom moze zajst.... 7 rocne dieta-aboslutna ignoracia rodicov, naschvaly na podnet starych rodicov, uplacanie dietata za chrbtom rodicov, dieta naockovane tak, ze klame a za nic na svete nepovie pravdu.........., .... jednoznacne, raz a navzdy si to treba vysvetlit.... a ziadne ustupovanie.... drzim palceky...

andrejka77
autor
6. feb 2010

katarinagk...tak to je brutal hadam do takeho stadia nam to nehrozi.... 😲 hadam poznam svoju mamu a takeho niecoho neni schopna 😀 😉

adka_praha
13. feb 2010

caute baby, ako pokracujete s mamami a svokrami?... 😅

andrejka77
autor
13. feb 2010

ahoj adka no ja super ,mama si to zobrala k srdcu uz tak nekecá do mojej výchovy...inač svokru mam z Čadce . 🙂 pa

janula.k
13. feb 2010

ahojte 🙂 tema stvorena pre mna 😀 ja mam takyto problem so svojou svokrou..nanestastie, este nejaky ten rok to budeme musiet vydrzat..Vzdy vzdy ked maly place a ona je doma, tak pusti vsetko z ruk a uteka hore k nam do spalne a hned spusti "čooo malinky, čooo plackas?" a hned si ho pyta na ruky, ze ona ho ukludni...vo mne to dobre vrie, ale drzim sa zatial. Do nasej spalne si chodi ako do svojej, hocikedy pride maleho pozriet..a vobec jej nevadi, ze mozme byt s muzom v intimnej chvili..no chapete to? A do vsetkeho sa stara, o vsetkom by chcela rozhodovat, akoby to bol jej syn. Nemozem jej nic povedat, lebo ona je dobra zena, velmi nam pomaha, vari, perie...ale toto mi fakt strasne vadi. Ona si to asi neuvedomuje. Rano odchadza do prace o 5:30 a este predtym pride do spalne pozriet maleho..akoze ked mame zhasnute, tak nepride, ale ked kojim alebo prebalujem a svietim, tak pride.

adka_praha
15. feb 2010

andrejka a meno?...ci nahodou nepoznam... 😀
janula a skusali ste jej to tak jemne povedat, ze ked chce, moze sa s malym bavit poobede ked pride z prace, ale ze rano je este moc zavcasu, ze by bolo fajn, keby ste mali este trochu sukromia?... 😅 napriklad... 😕

zuza.m
15. feb 2010

janula ja by som sa určite zamkla.možno by to časom pochopila 😅

bibione
15. feb 2010

janula: suhlasim...bud sa zamkinat alebo schvalne nezamykat aby vas nachytala v intimnej chvili a doslo by jej,ze aspon zaklopat je slusnost 😠

vinifera
15. feb 2010

B možnosť od Bibione aj mna napadla🙂

caterine
16. feb 2010

ivka tak my to mame asi nejake take podobne, lebo moj manžel tiež neda dopustit na svoju mamičku, ale čo už asi su to mamičkiny milačikovia, s tym už nič nenarobíme, ale mna to niekedy tak vytača. My sice byvame sami, ale v tej istej dedine ako svokrovci, byvaju kusok od nas, moji rodičia byvaju 5km od nas a ked niečo potrebujeme tak hned dobehnu a staraju sa za čo som im velmi vdačna, aj po porode mi maminka s malou velmi pomohla, ja som mala poporodne depky a s malou boli na začiatku dost velke problemy, tak naši pomahali ako sa len dalo, začo som im velmi vdačna lebo bez nich by som to určite nezvladla a moja mila svokra ta to mala tak povediac na haku, ani raz neprišla či niečo nepotrebujem a byva kusok od nas, ale muž sa jej zastaval ako sa len dalo ma vela roboty a tak podobne, malej ešte doteraz nič nekupila, bola ju pozriet teraz v nedelu, podotykam od vianoc tu nebola až teraz takže dobre nie,ale mne to akože nevadí. A to ste mali vidiet mojho mužika aky bol vytešeny stale malu fotil aj so svokrou no normalne mi to bolo smiešne, potom jej mala zaspala na rukach lebo už bola dlho hore a ona zapoti to preto lebo je u babky, no tak to iste, ale nechala som ju v tom nech ma radost. Ivka ale na druhej strane mne manžel s malou velmi pomaha, strašne ju lubi a to asi svokru stve že teraz neni ona na prvom mieste, niečo podobne sme si prežili aj ked sme sa vzali, lebo nebola ona stredobod pozornosti, ale už to berem s rezervou každy sme nejaky 😉

zuza.m
16. feb 2010

moja mamina si moje dieta sice neprivlastuje ale stale počuvam ako ho nič neučim.že my sme boli bez plienky od roka,od roka sme už začinali papat same s lyžičkou a dokonca novinka že užs me sa pokušali aj obliekat. a ja maleho trapim s nnočnikom už od 10mes a nie a nie mu to vtlct do hlavičky,s lyžičkou si naberat vie al enechce zjest viac ako dve tri lyžičky potom ho to už nebavi a hra s a stym a s tym obliekanim to sme pozadu uplne nevie sa ani obliec ani vyzliect .dost ma to mrzi lebo maly je dost šikovny a proste sa mi neda verit že my sme to v takom malom veku dokazali.

adka_praha
16. feb 2010

zuzi ani tomu never...to by ste museli byt inak zazracne deti...ja ratam s tym ze moja babka bude mat preeeesne take reci ako tvoja mamina, ale ja som pripravena jej vysvetlit, ze sak sa to raz nauci a nemusi vediet vsetko hned prva a nikto nie je dokonaly...a basta...ona byva v prahe a my v cadci a uz cez telefon obcas pocuvam (v skoro troch mesiacoch sme zacali past konicky), co ma uz teri robit...s tymi konickami, volala tak som jej cela happy povedala, ze co vieme a ona ma zrusilaaaa jak ziadost na byt, ze no to je samozrejmost, ze sak uz ma pomaly sediet (v 3 mesiacoch? 😅 )...ja hladim ze aha, tak asi sme dementi...no neva... 😅 a co sa matiek tyka, to by ste museli spravit presne antitemu k tejto... 😕

adka_praha
16. feb 2010

jaj a zabudla som dopovedat, ze v lete sa chystame na mesiac do prahy, bo tam mam vacsinu rodiny tak preto este len budem asi od nej pocuvat aka som neschopna nieco svoje dieta naucit... 😕 😅

zuza.m
16. feb 2010

no ved to ja sa tešim aky je maly rozumny ako a čo všetko dokažem ale oproti rečiam čo sme boli my v jeho veku tak je uplne pozadu.ale ja už to riešit nebudem .nikto v našom okoli nieje viac naučeny ako moj maly.tak myslim že je to v norme a mama si už nepameta presny vek.to je dobra utecha nie??

murinka
17. feb 2010

baby nic si nerobte z toho kto co hovori,keby som si ja robila zo vdetkeho tazku hlavu tak sa iste zblaznim...a to mam problemov so svokrou via nez dost 🙂

adka_praha
19. feb 2010

nemyslela som tym, ze porovnavam ale ze ma take reci vytacaju do biela...kazde dieta vie neico skor a nieco neskor ako jeho rovestnici, tak co...sak raz sa to nauci...
a nejak dlho tu nebola bibione...hadam sa to dako vyriesilo...?

bibione
19. feb 2010

adka.praha 🙂 som ti chybala?? 😀
tak si predstav,ze jak bolo 15teho,uz pytala prachy a ja ze ake??? 😲 ze sak za najom...ja na to,sak som ti dala 400eur!!! ona ti ich normalne odtajila 😲 😲 som myslela,ze ma natiahne!!! tak reku,moja zlata,ked ty si nepamatas,ani ja si nebudem pamatat...vybavena vec...si mala vidiet ten jej vyraz 😝
no ale k veci: zajtra sa stahujeme do podnajmu...huraaaaaaaaaaaaaaa,uz som zbalena,pobalena,nabalena 😉

wydata
Odpoveď bola odstránená
adka_praha
22. feb 2010

ahoj... 😀 noooo... 😅 zvedavost moja pracuje... 😕 😅 hi a tak blahozelaaaaaaaaam... 😀 aspon budete mat klud... 🙂