Moja matka už 20 rokov nepracuje
Naši sú rozvedený vyše 10r. Moja mama nikdy nepracovala a otec ju živý aj po rozvode a ja začínam mam strach čo s ňou bude ďalej. V podstate ani nemá strechu nad hlavou. Otec ju vyplatil ale stále sme sa len sťahovali a peniaze ani neviem kde skončili. Otec nám platí dovolenky, Otec mi platí školu, oblečenie, všetko
Bývame v zahraničí v podnájme kde študujem na vš. Mam priateľa (24r, ja mam 20) a spomínal, či by sme neskúsili spolu žiť. Lenže čo s mamou? Otec ju živy kým sme spolu a už roky jej opakuje aby si našla prácu lebo ju nebude živiť donekonečna. Mám ju rada ale je ako parazit a každého frajera mi odhovara len aby neprišlo k tomu čoho sa najviac obáva
Z toho vsetkeho si si zobrala pre mamu kurz financnej gramotnosti? viem, ze tu ten napad odznel, ale ten kurz je pre toho kto tie peniaze realne zarobi, ale problem je ze ich nevyuzije ako treba, nevyplati si ucty, nerobi si rezervu, proste tie peniaze rozhajdaka na hluposti nepodstatne. Ale tvoja mama tie peniaze nevie teda nechce a nema v umysle ich zarobit. Inak odzneli tu same ine rady, ale vnimas ich selektivne, tak ti drzim palce, nech sa ti otvoria cim skor oci.
Autorka máš v podstate 2 možnosti:
Prevziať 'starostlivosť" o mamu a starať sa o ňu do smrti.
Odsťahovať sa a žiť vlastný život.
Tvoja mama nie je dieťa ani krehucka starenka s demenciou, ale dospelý zdravý človek. Za jej budúcnosť nenesies žiadnu zodpovednosť.
Väčšina žien na MK ťahá každý deň 2 sichty, prácu a doma, niektoré majú aj 2-3 práce aby vôbec vyšli, takže nečakaj že tu o tvojej mame prečítaš niečo pozitívne.
Vo svete kde sa 90 percent chlapov snaží byvalku odrbkat a platiť na deti minimum je tvoj tatko výnimkou a rozmýšľam či preto že je dobrák až na vlastnú škodu, alebo je tvoja matka vychcana manipulátorka a celé tie roky ho niečím obrazne drží za gule.
vyzera to tak, ze sa nikdy neoslobodis od vplyvu matky, stale ta bude citovo vydierat. Ak otec raz zavrie kohutik, otcova rola prejde na teba. On v podstate s nou uz nic nema, su rozvedeni a absolutne nie je za jej zivot zodpovedny. Iba za teba ako jeho dieta. Skus sa porozpravat s otcom, co by ti poradil. Mas zit vlastny zivot, nie ten matkin.
nie si v jednoduchej situácii, je to tvoja mama, ale raz musíš konečne otvoriť oči. Nemáš ju prečo obdivovať, naopak, uvedom si - aj keď to bolí - že je to lenivá príživníčka. Ty by si si mala skôr pestovať dobré vzťahy s otcom a jeho rodinou, pretože tí žijú normálny život. Inak dopadneš tak, že keď ju otec prestane dotovať (možno keď ty doštuduješ), povesí sa na krk tebe a prípadne potenciálnemu zaťovi. Lenže zaťa mať nebude, pretože každý normálny chlap ťa s takýmto príveskom pošle do teplých krajín a ty ostaneš sama, zatrpknutá a osamelá a budeš ju živiť až do smrti. A ona bude stále veselo popíjať s kamarátkami, ruka hore a tvoj život jej bude absolútne ľahostajný. Je to hnusná predstava, ale - máš na výber, ešte je čas sa správne rozhodnúť
Len aby keď skončis školu si sa nemusela starať o ňu ty.a prijdes o všetko.
Si mladá ži svoj život.
Držím ty prsty
to nie je “ vykaslat sa na nu “ ale zachranit sa kym je cas … ved pohadat sa nemusite.. staci ze si budes zit svoj zivot a nebudes ho prisposobovat tomu co bude pre nu najlepsie .. proste neber ohlad ved ona nie je chora aby nemohla pracovat.. inak pripomina mi to mna samu rozmyslala som sa skoro nevydat aby rodicia neboli “ sami a smutni “ lebo tiez su rozvedeni ale co je to za blbost? robit niekomu kulisy … mam tiez pravo na vlastnu rodinu
Podla mna toto nieje realna tema. Neexist zeby niekto toto dobrovolne zvladal. V dnesnej dobe udrzat financne 1 rodinu je fuska nie este 2 a teda 3 kedze aj skolu ti treba platit. To v ktorom state sa musi skola platit??
@ali12377 no hej ale « ocino » nieje Borisko.
A aj ten uz zatvoril kohutik a plati len minimum. Minule sa jedna stazovaka ze chudina musi sama nosit deti do skoly lebo Botis jej uz neplati sofera a ani skolu. Hmmm asi dosli financie alebo teda velmi vela deti a tych penazi je uz pomenej😀
Mna pobavil komentar, ze prevezmes otcovu firmu. To vazne? Co ak to bude jeho manzelka, alebo jeho dalsie deti.
Ach...toto musi byt troll
@jania023 veď píše, že má firmu možno je úspešný podnikateľ a bežne sa v zahraničí VŠ platia.Autorka akej národnosti je tvoj otec?
Ktovie či nemal už vtedy firmu či ju z nej nevypláca týmto štýlom, ako mali podelené bývanie možno su veci, ktoré autorka ani nevie.A možno má výčitky, keď im aj dovolenku platí mohol by im dať iba na stravu a podnájom....v každom prípade sa treba začať stavať na svoje nohy.
@luccija neplatia sa “bezne” vysoke skoly v zahranici. Zijem v zahranici aj cela moha rodina je po svete a skoly su zadarmo ak si neberies nejaku sukromnu skolu ktora ti bude aj tak naprd.
Ja mam tiez firmu a nemozem si dovolit financovat 3 rodiny. Nemyslim si ze tato tema je pravdiva ani nahodou
Aj môžeš konkrétne napísať akou sumou mame prispieva mesačne?
Keď dokáže tvoja mama zaplatiť byt, stravu a iné položky...
Tvoj otec zarobí toľko že dokáže živiť dve domácnosti?
A tvojej mame z jeho peňazí vystačuje okrem alkoholu aj na oblečenie, obuv pre seba? Prípadne zubára, lieky keď ochorie a iné, nečakané výdavky?
Nechce sa mi veriť že niekto 10 rokov dotuje bývalú manželku.
@jania023 preco si myslíš ze každá firma ma rovnaký obrat ako tvoja? A máš pocit že kolar je jediný chlap na Slovensku ktorý zarába viac ako ktokoľvek iný?
Nerieš koľko zarába môj otec ani koľko platí
@mamadievcatiek presnú sumu neviem, ale keď potrebujeme niečo navyše ako zubár, dovolenka, topánky tak normálne mama napíše ocovi, aby poslal 200-300 eur na to a na to. Aj dovolenku vyberie mama a otcovi pošle účet a on to zaplatí
@luccija áno sú to aj výčitky ale on to všetko robi kvôli mne. Uvediem príklad. Vie že nepôjdem s jeho rodinou na dovolenku, ani sama. Preto ju zaplatí aj mame, len aby som na tu dovolenku išla.
Nechcem už rozoberať naše životy do podrobná ani ma už nevyšetrujte.
Toto je skutočný príbeh. Napísala som tu lebo viem že moja mama na modrého koníka niekedy chodila. Možno sa k nej dostane tento názor mnohých žien. Mne by to pomohlo keby som jej to nemusela povedať priamo ja
ten kurz potrebuješ hlavne ty, lebo pomáhaš mame cicať otca, podporuješ ju v hnití na riti ,pití a v čiernej mágii, a sama si nevieš na chleba zarobiť, nemáš asi ani šajnu čo je to zarobiť si na svoje potreby, čo je to platiť všetky poplatky , viesť nejaké hospodárenie s VLASTNORUČNE zarobenými peniazami.
vy obe vyciciavate otca, manžela inej ženy, otca aj iných detí a ešte si dovolíš povedať že jeho žena má držať hubu. hlavne že dve ženy si tie huby otvárajú o 106
Problem nie je ani tvoja matka, ani ty ale tvoj otec. Tak sprosteho chlapa som teda este nepoznala a dufam, ze ani poznat nebudem. Uprimne mi je luto jeho zeny.
vytlač všetky strany a daj jej prečítať
dobre rozumiem, ze hlavny problem je ten, ze ty chces byvat uz sama, chces byt samostatna, bez mami, predpokladam, ze otec by ta nadalej podporoval financne, tak ako deteraz, cize peniaze by posielal tebe na reziu teda na vsetko. Mama tym padom by mala na ucte nulu kazdy mesiac, lebo otec vlastne len Tebe prispieva, Tvoja matka sa doteraz sa zvezla pri Tebe? a ty sa pytas, teda obavas, ze co teraz bude s nou v zivote, ked bude bez penazi, bez strechy nad hlavou. Dobre chapem
Autorka porozmýšľaj či pre teba nebude lepšie dohodnúť sa s otcom nech ti prispieva na podnájom v meste kde študuješ a od mamy sa odsťahovať. Nebudem zachádzať do detailov ale pre svoje vlastné zdravie by som nebyvala s človekom čo praktizuje čiernu mágiu. Nikdy nevieš aké negatívne energie alebo entity vytiahne a čo sa na teba nalepí. Aby si tu o pár rokov nepridavala tému že sa ti sype pod rukami všetko čoho sa chytíš a či môžeš byť prekliata.
druhá vec je že hovoriš že máš dobrý vzťah s mamou, ono či je fakt úprimný ten vzťah, založený na čistej láske úprimnej, alebo či to je len z vypočítavosti, máte dobrý vzťah samozrejme keď ťa má plne pod palcom, má ťa zmanipulovanú, tak ako ona chce, preberáš od nej všetky názory, keď sa jej nepáči tvoj frajer, tak odháňa a zrejme sa jej to aj veľmi darí, si pre ňu zdrojom zlatej bane, samozrejme, že musí mať s Tebou "dobrý vzťah",,,, skús sa postaviť za seba, za svoje názory, stoj si za tým, že toto je môj frajer, aj keď sa ti nepáči, povedz si ideš bývať sama, aj ked sa Ti nepáči,,,, uvidíš ako sa otočí o 360 st. jej správanie voči Tebe, dobrý vzťah budete mať len dovtedy, kým jej vyhovieš. A takéto vzťahy sú v živote nič moc. Sú to len o pretvárke a o využívaní.
@ali12377 dobre chápeš

naco jej kurz financnej gramotnosti? Najprv nech zarobi peniaze a potom nech sa uci, ako s nimi gazdovat.
Ten kurz som myslela pre teba, ked ani nevies co stoji najom a zivobytie. No vsak sa necudujem, matka ta asi tazko naucila, ked sama len otvara usta ako maly vtacik, nech ju niekto krmi.