Moja rodina ma odpísala

nestastna24
23. aug 2013

ahojte. veľmi by som potrebovala počuť názor niekoho iného, nakoľko nemám nikoho, kto by mi v tejto veci poradil. tento rok je pre mňa kritický. detstvo som mala chudobné, smutné. žili sme len s matkou, ktorá sa v 24 rokoch rozviedla. lásku nám nijako neprejavovala, neboli sme si blízke, skrátka sme si nerozumeli. otec zomrel neskôr. bol alkoholik, nestýkali sme sa. ale k veci. matka bude mať 50 rokov a zistila som, že cez pokec si vypisuje s rôznymi mužmi, láka ich na sladké nevery, ba dokonca im poskytuje aj svoje mobilné číslo. najhoršie na tom je, že najviac sa takto zbližuje s 25 ročných chalanom. ja som vydatá, mám úžasného manžela, dieťa a druhé na ceste. keď sa naše dieťa narodilo vzťahy s matkou sa zlepšili oveľa. je nezamestnaná, s manželom sme sa jej snažili finančne pomáhať, ale nedávno som sa dopočula, ako o nás rozpráva, že nás využíva, aby sama ušetrila. odkedy chodí na ten pokec, prestala si všímať vnučku, prestala ku nám chodiť, prestala sa s nami kontaktovať. nevidela som ju už mesiac. počas toho mesiaca som sa ju vždy snažila kontaktovať ja, aby sme sa porozprávali, všetko si vysvetlili a ona vôbec nemá záujem. bolí ma to strašne, lebo ani môj brat sa s nami nestýka nakoľko je podobný ako matka. objaví sa vždy keď potrebuje peniaze, alebo niečo vybaviť. nemám už nikoho, cítim sa ako sirota, alebo dieťa z domova (tým nechcem nikoho uraziť), myslím osamelá. aj ke´d mám už svoju vlastnú rodinu toto ma neuveriteľne bolí. dcéra ma v nedeľu narodeniny, už teraz viem, že sa matka neobjaví a ani nepošle sms. ako mne na moje nedávne meniny nedošlo nič. akokeby som neexistovala. prosím poradte mi čo mám robiť. ani sa nesustredím na tehotenstvo, veľmi sa trápim. ďakujem za všetky názory.

amelie123
23. aug 2013

@nestastna24 Je to smutné, rodinu si nikto nevyberá, viem o čom hovorím. A pri matke je to najhoršie, lebo všetky vzťahy sa dajú nejako prekusať, ale keď sa pokafre ten s matkou, už to nikdy nebude ono. Aj u mňa je to tak, hoci nie až také strašné, ale s matkou mám taký nijaký vzťah... u teba je to horšie. Myslím, že by si silu a energiu a lásku mala venovať tam, kde ti ju aj vrátia. Do vlastnej malej rodiny. Niektorí nemajú ani to. S takýmito rodinnými vzťahmi sa treba iba vyrovnať. Viem, o čom hovorím. U mňa je to tiež zložité a mrzí ma to, ale musela som sa s tým len zmieriť:( Držím palce. Užívaj si manžela, dieťa a rastúce bruško.

malinkaaninka
23. aug 2013

uff,asi má druhú pubertu.vtedy je človek hluchý,slepý..nepíšeš podrobnejšie aká je povaha,ale môže sa stať,že ked sa vyblázni,váš vzťah sa zlepší.zatial to chce len trpezlivosť.a čo tety,strýkovia,stretávate sa?

kiki68
23. aug 2013

my mame podobny problem,takze viem o com hovoris. No moc s tym nenarobis,mne sa to tiez takto dostava do usi...rodinu si fakt nevyberies. Len dufat,ze ju zajcikovia prejdu a pride k rozumu. By som to nejak extra neriesila,popali sa a uvedomi sa...bud rada,ze mas inak doma vsetko v pohode,ako vo svojej domacnosti.

loveislife
23. aug 2013

Ahoj 🙂

odputaj myslienky od svojej matky a sustred sa na svoje babatko a svoju rodinu.

Je to sice zlozite, lebo matka je matka a tu potrebuje kazdy. No a ak Ta nejaka osoba "psychicky trapi" ak to mozem tak nazvat, tak nestoji Ti to za to byt s nou v kontakte. Z toho co si pisala myslim, ze Tvoja mamka je poznacena vlastnym zivotom, zrejme nevie co so sebou a trebalo by jej pomoct. Ale! Komu niet rady,tomu niet pomoci.Cize ak si s nou uz o vsetkom rozpravala a stale Ta jej spravanie trapi, tak sprav radikalny krok a daj jej to najavo. A je len na nej, ci si k Tebe najde cestu, alebo nie. Co uz, su aj take vztahy a nie si sama.

Zi si svoj zivot a nie zivot svojej mamky. V srdci ju nosit mozes, aj ju mat rada, ale ak jej neukazes, co si myslis, nic sa neporiesi.

Tes sa na babatko, rob si radost kazdy den a uzivaj si krasy teplych dni 🙂 Drz sa a napis, ako sa mate 🙂

deniss111
27. aug 2013

ani moja mama sa o mna extra nestara,a tiež ma to veľmi trápi...o to viac,že ako dieťa sme mali super vzťah, no odkedy je rozvedena a žije s iným na deti zanevrela...ale snažím si to nepripušťať..

yidaky
27. aug 2013

@nestastna24 Uplne suhlasim s amelie123. Viem, ze to boli, no skus venovat svoju energiu a lasku svojej rodinke a rastucemu brusku. A s tym ostatnym sa treba len casom vyrovnat. Trapis sa zjavne len ty.

nestastna24
autor
30. aug 2013

@amelie123
@malinkaaninka
@kiki68
@loveislife
@deniss111
@yidaky ahojte dievčatá,prepáčte, že píšem až teraz, ale nebolo času. tak som nijako v mojom probléme nepokročila, ba vlastne áno. mama sa na malej narodeniny neozvala, tak som jej napísala sms, že nech sa hanbí, že rozkrikuje ako malú miluje a to ju už mesiac nevidela a nie je schopná jej ani cez sms zablahopriať. neodpísala. tak som jej napísala poslednú sms, že nikdy nedopustí, aby moje deti zažívali voči mne takúto hanbu a že budem pre ne taká mama ako ona pre mna nikdy nebola. odpoved? že vraj my sme ju odpísali...vymazala som jej číslo, aby som ju už neurážala - ako ona tvrdí a nechávam to tak, keď ju ošiaľ zo zajačikov prejde, nech príde, ale stále to nemôžem pochopiť čo to do nej vošlo a ako sa chová. predtým sa sa vidali takmer dennodenne a teraz nám už mesiac odmieta navštíviť, nekomunikuje. bolí ma to ale asi to bude tak najlepšie. a nie, s ostatnými rodinnými príslušníkmi z maminej strany sa nestretávam. tam je celá rodina celý môj život a ešte aj predo mnou rozhádaná, závistlivá a zaťažená na peniaze (aj keď ich nemajú, čo nechápem). zistila som sama, že to už nemá cenu stále sa mojej mame doprosovať, podkladať, keď ona sama o to nestojí. nechávam to s otvoreným koncom. ale bolí to.
ešte sa vám chcem veľmi po´dakovať, za vaše názory, rady. veľmi si to vážim a povzbudilo ma to. prajem vám všetkým veľa šťastia vo vašich životoch, nech sa vám darí.

anatalia77
30. aug 2013

@nestastna24 myslím,že mesiac nie je taká dlhá doba,aby si sa z toho psychicky skladala.Myslím,že máš až neprimerané reakcie voči nej,hneď jej pošleš vyčítavú sms,následne mažeš číslo.aby si následne nechala otvorený koniec... 😠
Už na začiatku si písala,že ste s mamou nemali vytvorený vzťah.Ak sa budeš takto panovačne správať aj nadalej,možeš mať aj desať detí,ale v očiach maminy budeš stále len trucovité hysterické dievčatko,ktorému zobrali hračku.
Dospej,správaj sa ako žena a matka.Potom budete rovnocenné.

mariuskaa
31. aug 2013

@nestastna24 prečo si mama mysli ze ste ju odpisali?

nikitka444
31. aug 2013

U nás to iste.s mamou som nikdy nemala nejako extra dobrý vzťah,aLe tym,ze sa mala narodila,sa to zlepsilo a teraz tiez ju chytila druha puberta.vypisuje si na vs možných chatoch,schudla,začala si obliekať moje veci co som nosila pred tehu(vsak ty aj tak uz nikdy neschudnes ,ako som ja,tak tebe budú zbytočne-ju citujem)začala sa s chlapmi stretávať a namotavat sa!nieco des!sme u nej s malou a ani od pc oči neodtrhne...ze to je moja vina,lebo som jej nedávala vnucku...samé hádky,výmeny názorov,obvinovanie..mam pocit,ze ma neznáša,ze som jej znicila život,lebo nás mala v 20tke..ale co uz?stale vie jej chovanie človeka rozplakat a ublížiť mu..

zuzkabeno
31. aug 2013

Píšeš, že máš úžasného manžela, ale tvoja mama ho asi nemala keď sa rozviedla a bol alkoholik. Musíš ju pochopiť, že to mala v manželstve oveľa ťažšie ako ty a sústredila sa len na deti až dokedy Ste sa neosamostatnili. Až teraz má čas na nejaký vzťah s mužom.

anatalia77
31. aug 2013

Dievčatá, vy ste asi nepochopili,ako to v živote chodí...Nemožte od svojich matiek požadovať,aby sa vám krútili okolo zadku aj vtedy,keď ste sa rozhodli dospieť,čo vo vašom ponímaní znamená,že máte dieťa,muža..Zrejme sa vaše maminy rozhodli daný stav akceptovať a stali sa babičkami.Sú len niekde nablízku,ale pritom žijú vlastný život.Vy ho máte,tak prečo tak útočíte na mamy,keď robia to isté,čo vy??Toto nepochopím.Mamy vás vychovali,postavili do života a vy ste už zrejme vydaté a máte deti.Tú hlavnú zodpovednosť preneste na svojich mužov,a nie na maminy,preboha.
Ak sa mamy starajú tak to potom máme diskusie,že sa stará,a aké je to hrozné,aká je nemodermá,no des..
Keď sa nestará,tak máme diskusie,že je stará na vlastný život a jej obežná dráha sa akosi vychyluje z vášho dosahu...

nestastna24
autor
31. aug 2013

@anatalia77 vieš, neviem, ako by si znášala, keby tvoja 50 ročná matka mala 25 ročného frajera a robila ti hanbu. skús aj ty mňa pochopiť. ☹

janickacrazy
31. aug 2013

@anatalia77 Presne tak, nechápem, prečo by som sa mala s matkou stretávať každý den? Ja som vydatá, mám 2 deti a manžela a ked vidím svoju matku raz za mesiac tak máme ten najlepší vzťah 🙂 Ked sme bývali u našich, tak sme si akurát liezli na nervy. Nestastná by mala myslieť hlavne na seba a svoje deti a manžela a zmieriť sa s tým, že jej matka je dospelá a samostatná osoba, ktorá si može robiť, čo uzná za vhodné, aj ked sa to nemusí nešťastnej páčiť. Moja matka mi nikdy nepomáhala s deťmi, maximálne mi ich postrážila, ked som odpadla a ležala som v nemocnici, nikdy si ich nezobrala len tak sama od seba...tiež mi to bolo niekedy ľúto, ked som videla niektoré babky, ako sa idú pretrhnúť od aktivity pre vnúčatá, ale viem, že moja matka je proste taká a nič ju nezmení, tak som sa s tým zmierila a kašlem na to, sú to moje deti, tak sa o ne postarám. Rodičov si človek nevyberá, raz darmo. Možno ju to časom prejde a príde za tebou, zatiaľ sa sústred na svoje bábo. 🙂

anatalia77
31. aug 2013

@nestastna24 ja ťa chápem,ak je to pre teba taká potupa,tak sa k matke nepriznávaj to je to najjednoduchšie.
A možno sa aj mama hanbí za tvojho muža...Potom ste si kvit,a nemáte si čo vyčítať.

maminuska
31. aug 2013

@nestastna24 a aku hanbu ti robí ked má 25 ročného frajera ? Veď je to jej vec nie ? Ni eje ti ona povinná skaldat žiadne účty.
Plne suhlasím s
@anatalia77 , nechajte ju žit ako ona chce, jej život , jej zodpovednost do budúcna.

dasamo
31. aug 2013

A preco potupa: Kde to prosim ta zijes? Ved mama je dospela, svojpravna bytost. Moze si robit co chce. Ak chce mat vztah s 25rocnym,jej vec. Ty mas svoju rodinu a svoj zivot ona svoj. Bud stastna, ze mas dobreho manzela a zdrave dietatko a cakas druhe. Mozno aj tie tehu hormony si s tebou robia co chcu.

maznacik007
31. aug 2013

@nestastna24 ignoruj tieto osoby, ja by som bola zvedava keby ste to vy prezivali ano clovek je uz zmiereny, neriesi ale pridu chvile a okamihy kedy to proste dolahne ...

moja matka sa pred inymi tvari, rozprava aka je super babka, velka krestanka na druhej strane vnucata ignoruje, udrziava milenecky vztah ( a potom si to riesia s otcom cez nas deti), tiez sa snazim to neriesit, x krat odpustit, ale ver ze scasu na cas ta to prefacka... co mam povedat na to ze hoci som jej napisala ze maly mal uraz (vazny ihned ho operovali) a ona ti na to napise ze ok. nezavola, nepride ... radsej ide s frajerom na prietrtky na chatu tak ako kazdy vikend ... a ked som jej volala ze ci predsa len nepride (viem sprosta som ze sa doprosujem) dosli sme z nemocky a malemu by prospelo keby pri nom bol chvilu niekto iny pohral sa ... popodaval ...mu ... ja som uz dost hotova (v nemocke som stale pri nom bola... mam choru chrbticu) a si myslite ze nesla na chatu a sla za nim .. no nie, milostivo mi oznamila ze mozno zajtra na vecer za nim pride .. v case kedy ho uz davam spat... 😝

ja jej doprajem je svojpravna ale ked ma ona problem tak to vie hned ziadat o pomoc ... a citovo vydierat ... ale uz som si povedala ze ok nech si zije svoj zivot ale nech nas ona do toho svojho netaha...

barbora01
31. aug 2013

@maminuska presne, denno denne zazivam s detmi, ze im skacem okolo zadku a to do slova a oni to beru ako samozrejmost a ja poslednu dobu rozmyslam, dokelu ved to nie je samozrejmost, ja musim hento a tamto a pre deti je to normalka? Milujem svoje deti, ale tak ako som sa ja postarala o nich, tak dufam, ze oni sa postaraju o svoje deti a nebudu do toho tahat mna. V noci som nespala, ked nespali oni, bola som s nimi v nemocnici, ked mali problemy, dychala by som za nich, ale prisiel cas ked su velki a ja si myslim, ze stacilo mamickinho vedenia a su pripraveni na svoj vlastny zivot a ja si po tak dlhom cace venovanom detom zasluzim zit aj svoj vlastny zivot

poraditsa
4. dec 2020

@nestastna24 ja by som sa pre taky pristup matky ci brata, vobec netrapila. Co chcu to aj robia a ked tam neni viac z ich strany tak dovi/dopo a ziadne nervy kvoli tomu