icon

Moja svokra asi nie je úplne normálna

11. nov 2025

Už dlhšie si myslím že nie je úplne ok, keď sa aj manžela pýtam, neodpovedá.

autor
11. nov 2025

Nespomína si na spoločne zážitky, kedykoľvek sa ma spýta či som už niekde bola, pritom sme tam boli spolu, keď sme u nich na návšteve posiela moju malú samu na dvor kde je 10 schodov a nezamknuta bránka na ulicu (ma 2,5 roka), na detskom ihrisku ma ževraj chodiť bosá (po tráve, tých maličkých kamienkoch) a minule hovorí že nabudúce mozeme prísť na pár noci aj s dcérinou kamarátkou v rovnakom veku aby sa mala s kým hrať (akože bez rodičov) 🤣 no má ten človek zdravý úsudok? Mame tam stráviť cele vianočné sviatky no mne sa tieto jej nezmysly nechce pocuvat a začínam sa báť o svoje dieťa.

anjelicek26
11. nov 2025

Ved ked je zabudliva, tak tam budes chodit s dietatom a nenechas ho tam same. To, kedy dieta "vie" bezpecne chodit po schodoch a "ma kamosku na prespatie" ver mi aj ty zabudnes odhadovat po 30 rokoch... budes si len pamatat, ze to deti bavi... "je aka je" a nie, ze "asi nie je normalna"...ty si ta, ktora to vie dobre regulovat, na behani bosa ci po kamienkoch nie je nic zle, ok verejne ihrisko je kentus, to je vec druha... neber veci tak vazne...

anonym_9e1f1b
11. nov 2025

No, ocividne nie je ok a mali by ste to riesit. Namiesto toho, aby si sa jej vysmievala, by si si mala sadnut s jej dietatom - tvojim muzom a vazne prebrat situaciu, ako by sa jej dalo pomoct. Neviem si predstavit, ze moja mamina by taketo veci robila a moj muz by vypisoval niekde posmesne prispevky o tom, ze nie je normalna.

really8
11. nov 2025
@anonym_autor

Nespomína si na spoločne zážitky, kedykoľvek sa ma spýta či som už niekde bola, pritom sme tam boli spolu, keď sme u nich na návšteve posiela moju malú samu na dvor kde je 10 schodov a nezamknuta bránka na ulicu (ma 2,5 roka), na detskom ihrisku ma ževraj chodiť bosá (po tráve, tých maličkých kamienkoch) a minule hovorí že nabudúce mozeme prísť na pár noci aj s dcérinou kamarátkou v rovnakom veku aby sa mala s kým hrať (akože bez rodičov) 🤣 no má ten človek zdravý úsudok? Mame tam stráviť cele vianočné sviatky no mne sa tieto jej nezmysly nechce pocuvat a začínam sa báť o svoje dieťa.

@anonym_autor ale na detskom ihrisku kludne moze chodit bosa. Po trave a kamienkoch. To je dobra rada. Netreba vsetko hejtit.

autor
11. nov 2025
@anonym_9e1f1b

No, ocividne nie je ok a mali by ste to riesit. Namiesto toho, aby si sa jej vysmievala, by si si mala sadnut s jej dietatom - tvojim muzom a vazne prebrat situaciu, ako by sa jej dalo pomoct. Neviem si predstavit, ze moja mamina by taketo veci robila a moj muz by vypisoval niekde posmesne prispevky o tom, ze nie je normalna.

@anonym_9e1f1b ved pisem že keď sa ho na to spýtam je ticho, on v tom problém asi nevidí. Alebo to nechce riešiť so mnou.

sissy27
11. nov 2025

@anonym_autor tvoja svokra má pravdepodobne zdravotný problém, ale ak tu nie je niekto normálny, tak si to ty. Vysmievať sa z nej, osočovať ju na internete - asi muž vie, prečo to s tebou riešiť nechce...

viestta
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak ma tvoja svokra problem s usudkom, tak moze mat zdravotny problem, ktory treba riesit. Ale ak ani jej syn nevidi nic co by bolo treba riesit je cas aby si sa zamyslela, ci je normalne to ako to vnimas ty.

deti95060810
11. nov 2025

tvoj komentár je strašne výsmešný. bol by aj v prípade tvojej matky? tiež by si sa tak blbo zachovala?
to čo si popísala vyzerá na zábudlivosť popr. iná diagn. ktorú by mal stanoviť a riešiť lekár. čím skôr k lekárovi, on už vás pošle na vyšetrenia.

melynda
11. nov 2025

Nie, zrejme to s ňou nebude úplne okej. Tiež by som sa bála s ňou malú nechať samú, ale to vieš, samozrejme, vyriešiť. Proste ju s ňou samú nechávať nebudeš a hotovo. Vždy ju budeš mať na očiach. Alebo aj obidve 🙂 Niečo mi našepkáva, že to u svokry môže znamenať aj začiatok veľmi známej diagnózy...Pravdepodobne bude potrebovať skôr či neskôr odbornú pomoc.

anonym_2c42b7
11. nov 2025
@really8

@anonym_autor ale na detskom ihrisku kludne moze chodit bosa. Po trave a kamienkoch. To je dobra rada. Netreba vsetko hejtit.

@really8 na detskom ihrisku by som to neriskovala, moze tam byt rozbite sklo. Na dvore bez obav

anonym_4a8d44
11. nov 2025

Môže byť úplne normalna vec že začínajúca demencia, alzhaimer a podobne. Pracujem s takýmito ľuďmi v domove, začína sa to niekedy podobne, uvidíte aj ako sa to vyvíja. Hlavne moze byť podozrivé že si nespomína na spoločné zážitky, alebo že ste niekde boli spolu. To že nevie odhadnúť dieťa nemusí znamenať dg, starý ľudia si po toľkých rokoch už nepamätajú ako to bolo, aj ja som miliónkrát svokru upozorňovala keď boli maličký čo ešte není bezpečné pre nich atď. Prípadne skúste sem tam nejaké otázky sondovacie či si pamätá základné veci. Ale každopádne není to dôvod samozrejme na opovrhnutie, alebo sa stranenie toho človeka, proste tak tam dieťa samé nenecháte a budete dávať väčší pozor či sa náhodou nezhorsuje v niečom svokra.

enmery
11. nov 2025

Môže to byt začínajúci alzheimer, zvykne sa prejavovať presne takýmto správaním.

natalka13
11. nov 2025

zacni sa vaz o svoje manzelstvo, muzi taketo reci nemaju radi.

jennky13
11. nov 2025
@enmery

Môže to byt začínajúci alzheimer, zvykne sa prejavovať presne takýmto správaním.

@enmery presne to som chcela napisat, u mojej svokry to presne takto zacalo a tiez si to svokor a ani syn(moj manzel) nechceli pripustit . To je niekedy narocne, lebo ked si pripustite, ze by to mohla byt diagnoza, tak to by ste si mali uvedomit, ze by ste s tym mali zacat nieco robit, ze jej treba pomoct a cim skor tym lepsie.

really8
11. nov 2025
@anonym_2c42b7

@really8 na detskom ihrisku by som to neriskovala, moze tam byt rozbite sklo. Na dvore bez obav

@anonym_2c42b7 nie vsetci mame dvor. vsetky ihriska v mojom okoli su bezpecne a vacsina deti v lete beha bosa.

anonym_2c42b7
11. nov 2025
@really8

@anonym_2c42b7 nie vsetci mame dvor. vsetky ihriska v mojom okoli su bezpecne a vacsina deti v lete beha bosa.

@really8 tak to máš šťastie, v niektorých mestách aj injekcne striekačky nie sú raritou

olimuc
11. nov 2025

Tvoja svokra je mozno na zaciatku nejakej Dg, predpokladam, ze ten nauov zmenili admini … pretoze to, co popisujes nie su len „divne“ myslienky starsej osoby, ale nieco zavaznejsie a „normalna“ dospela osoba by riesila aky postup smer lekar a nepytala sa, ci je normalna … to zabudanie normalne nie je ani na starsi rocnik a to vidi aj nezdravotnik. To by mal byt vysledok tvojho zdraveho usudku… ono to nie je na smiech, ale skor na smutok a zacitok dost vaznych problemov. Mali by ste s muzom prehodnotit vas pristup k teme a zacat riesit.

really8
11. nov 2025
@anonym_2c42b7

@really8 tak to máš šťastie, v niektorých mestách aj injekcne striekačky nie sú raritou

@anonym_2c42b7 na take by som nesla ani v OPP. Nas najvacsi objav bola zatial iba sprcka

anonym_e1643d
11. nov 2025

Podľa mňa si ju moc ohejtovala a pritom o nič nejde
Zabúda tak zabúda
Ok posielaju na dvor,tak poviem babka prosim daj kľúče idem zamknúť bránku
A na noc s kamoškou?a co ved je tam aj dedo nie?
Co sa tyka ihrísk a bosé nohy,cele leto sme tak chodili 🙂a to sme z Ba

anonym_e1643d
11. nov 2025

A ze jej nezmysly počúvať a začínaš sa báť o svoje dieťa
To tiež asi niečo začínajúce bude ale v tvojom prípade

anonym_2c42b7
11. nov 2025
@really8

@anonym_2c42b7 na take by som nesla ani v OPP. Nas najvacsi objav bola zatial iba sprcka

@really8 ja už nemám malé deti, po ihriskách nechodím, len čo počúvam od kolegýň

alickapusinka
11. nov 2025

Môže jej začinať aj nejaka choroba.Nie každa choroba je hned su choroby alzhaimer, parkinson, skleroza multiplex.Treba to sledovať s tým že aby naštivila odborneho lekára.Nie je normálna je take divne ak jej začina nejaka choroba tak možno si to ani neuvedomuje.

anonym_a1a60d
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Možno má svokra začínajúcu demenciu. Možno je len zábudlivá a možno nevie už odhadnúť čo a akp v tom veku deti zvládnu. Naozaj namiesto vysmievaniu by ste to mali ako rodina riešiť a aj sa ju snažiť trochu pochopiť.Nevieme ešte aký budeme my keď budeme starší Na dieťa si pozor dávaj a svokre vysvetli slušne všetko.

lenka.25
12. nov 2025

Moja svokra to tiež v hlave nemá všetko v poriadku a preto som ju odstrihla zo svojho života . Áno , ja chápem , že za to ona nemôže , ale keď to nemienia riesit jej najbližší , prečo by som to mala znášať ja . Ty si na tom ešte celkom dobre , vždy keď ideš ju svokrovcom , len treba malú strážiť a nenechávať ju samu so svokrou . Iná rada na to nie je .