icon

Moja úvaha o dnešných rodinách z môjho pohľadu

vetthy
20. dec 2018

za dlhši čas /vybrala som vlanajšiu dovolenku, aby mi neprepadla/ som sadla k počítaču a zablúdila som na koník. čítam,čítam tie príspevky nešťastných žien,mamičiek, a som strašne zhrozená, vianoce sú aj trošku o tom,že sa spomalíme, porozmýšľame o živote, a snažíme byť dobrí. zbierku pre útulok manažuje tento rok moja dcera, ja som sa rozhodla pustiť túto diskusiu.BABY, AKO SME MOHLI KLESNUT TAK HLBOKO? môže za to emancipácia,voľný sex, rýchle životné tempo?pred storočím aj predtým muž a žena sa brali s vedomím,že je to na celý život. že to ovplyvní celý ich osud tu na zemi. Chlap musel voľačo dokázať,či majetkovo,či mať slušné postavenie, vybrané spôsoby atd.LEBO ZENA BOLA DRAHA: pre ženu bolo treba zabezpečiť bývanie, živiť ju a spoločné deti celý život. chlap.ked chcel pravidelný a bezpečný sex, jednoducho to všetko musel mať. samozrejme,nechcel potom ženu hocijakú.musela byť z lepšej rodiny,panna,mať veno aj voľajaké vzdelanie a vo vedení domácnosti eso. a potom tie vzťahy prežili všetko,svetové vojny,znárodnenie , smrť dieťaťa atd.atd. a dnes? ked chlap chce mať sex,ide sobotu do diskotéky, a za päť minút vytypuje babu,komu stačí aj poharik lepšieho drinku,aby s nim šla.a vo vzťahoch? nesobašime sa,lebo papier je načo. ale s tým papierom vezmem na seba zodpovednosť za tvoj život a to prezentujem aj navonok. veľa riskujem,lebo chcem aj veľa získať. ale dnešný chlapi sa do ženby voľajako nehnú.že babám tykajú biologické hodiny,no a... tak baba robí,platia všetko napoly,stará sa o domácnosť a v tichom trpeni starne,lebo aj polovičný vzťah je lepši, ako nič, prečo sú tí chlapi teraz takí?! LEBO IM UMOZNIME BYT TAKI: ok.vačšina z nich vyrastal v neuplnej rodine,bez správneho mužskeho vzoru.alebo ako mamičkin miláčik. s full servisom,začo neočakavalo sa ani dakujem.takže my,ženy-matky pokazíme chlapov pre daľšiu generáciu žien a generujeme tak budúce nešťastné rodiny? vaše názory?

Strana
z9
vetthy
autor
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl sorry,ale mám strašne málo času.ostala som na mk.pritom ma úlohy a záväzky tlačia totálne iným smerom. tak chcem stihnúť veľa. za to málo času,takpreto.a pre dcerku som uvarila skvelý obed a palacinky...to ma teší...

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@vetthy kolko Ty mas rokov? Lebo miestami mam dojem, ze sa bavim s 80-rocnou senilnou babkou, ktora skace z temy do temy🙉

mircalla
5. jan 2019

@0silvia0 No sa sociku som si asi 4 pulovre spravila🙂

vetthy
autor
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl tema je tá istá.myslím,že vplyv komunity sme vyčerpali. vplyv zamestnania tiež,lebo tu už vypisujeme o mrkvičkách a to,kto aképulovre uštrikoval.,teraz by som chcela počuť vplyv výchovy na rodinný život,ako rodičia usmernujú okrem svojho osobného príkladu svojich detí,či usmernujú vôbec?JE DNES V RODINáCH DOLEZITE VYCHOVA NA BUDUCI RODINNY ZIVOT ICH DETI?

charlie1980
Autor odpoveď zmazal
vetthy
autor
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl nevadí,mne to dáva zmyseľ. ešte mátetak hodinu,lebopotom asi podrežem žily z hanby,že nič z plánovanej roboty okrem odhrnania snehu a varenia nestíhala. idem zapať aspon žehličku. a dúfam,že aspon jednu zmľuvu zbúchnem a zajtra už vstávam o štvrtej,cestujem...tak poprosím ohľaduplnosť...

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@vetthy vidis, tak si vzdy najskor spln povinnosti a az potom sadaj k MK😉Ja to tak robim a potom nie som frustrovana😉Ked tak skoro vstavas, tak Ti samozrejme najviac asi pomoze skore zalahnutie do postele😉 Takze dobru noc😉

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@0silvia0 my sme sa uz v nejakej teme o rucnych pracach bavili-neusetris ani omylom, ale lepsi relax velmi nepoznam, teda, teraz v zime bezky a v lete turistika, ale okrem toho mi najviac to strikovanie/sitie vyhovuje. Aj teraz tu citam a strikujem, obcas nieco napisem.

charlie1980
5. jan 2019

@vetthy S tebou sa dá baviť fakt o hocicom. Ozaj, ako si prežila Silvester ?

Strana
z9