Moja vlastná rodina ma využíva. Čo mám robiť?

jasminka29
30. dec 2014

Ked sme byvali s manzelom a malym synom u mojho otca a brata, tak sme celu domacnost tahali mi sj vsetko platili kedze obaja pracujeme a oni nie. Oni uz par rokov nepracuju oni nechcu pracovat za 300 eur.kupovala im obom cigarety aj tak mi este kradli peniaze a dokonca aj muzovy liezli do penazenky a este mnoho.. Teraz byvam e vo svojom ale som ich suseda myslela som si ze to nebude problem. Ale pridu ku mne domov ked som sama doma a beru manzelove veci s garaze aj ked im ich beriem doslova z ruk.Aj tak si to vezmu a pozeraju na mna ze co si ja dovolujujem vobec ma nerespektuju,brat si nadalej kradne pride nanastevu a.. .A potom manzel sa namna hneva ze nic kvoli nim nema. Co mam robit?

17alexis
30. dec 2014

@jasminka29 vymen zamok.

ellca123
30. dec 2014

asi bola chyba byvat v susedstve, tak to nikdy neskonči
skusala si vsetko pozamykat ,ak ked si doma

sirinka
30. dec 2014

@jasminka29 presne tak, vymen zamok a prerus kontakty.

womankc
30. dec 2014

@jasminka29 Drzosť najvyššieho zrna, vymeniť zámky zamykať garáže, dielne . A kúpiť strážneho psíka a hotovo. Keď budú skutočne potrebovať pomoc prosím. Však to ničíš a zhadzuješ vlastného manžela, čo maká ako drak zrejme a niekto sa neunúva nič a ide si na hotové ? Ja som tiež taký mierny blbec, ale toto by som netrpela . Inak , ako ste si ich naučili , tak sa aj správajú . Treba to tvrdo zmeniť , nebude to ľahké pre Vás ,ale inak to nepôjde.

puklica13
30. dec 2014

vzmenit zamky, a pokial to fakt prerastie do neunosnej miery tak policia...viem nie je to prijemne ale niekedy sa proste neda inak

womankc
30. dec 2014

@puklica13
@jasminka29 inak tá polícia aj mňa napadla 🤐

bejbinka
30. dec 2014

@jasminka29 Ked nechcu pracovat, tak si si ich za tie roky naucila vyuzivat Ta/Vas. Teraz to bude tazke ich od toho odnaucit, ale nie nemozne. Manzel je asi prilis velky dobrak, lebo byt nim, tak im pohrozim, ze bude jedna cez hubu, ked mu budu aj nadalej kradnut majetok. Ak oni vidia, ze Tvoj mm nie je konfliktny typ, tak Ty ich v tom len tak lahko nezastavis, nerespektuju Ta, ako si to sama opisala. Zamknut branku do dvora a rozhodne vymenit zamku na garazi a este tam pridat aj nejaku tu kladku na klucik. A povedat im, ze ak s tym neprestanu, tak na nich zavolas policiu, resp. nahlasis kradez Vasich veci...ze sa uz viac nenechas vyuzivat. A este by som si kupila psa a naucila ho "trhaj" a mala ho vzdy pusteneho. Neznasam povalacov a to tito dvaja rozhodne su..prepac za uprimnost.

janinah
30. dec 2014

pozamykať a psa na dvor,ak ukradne niečo,tak nahlasiť na polícii krádež....inak to neprestane

mima4
30. dec 2014

@jasminka29
obdivujem tvojho muza, ze ma este nervy s nimi.
Vymente zamku a nedovol aby vam brali veci. Si dospela zena, musis si to vediet ustriehnut. Tvoj otec a brat su zda sa prizivnici a vyuzivaju vas plus citovo vydieraju...

jolly84
30. dec 2014

@jasminka29 udať. Ako sa vedia k tebe dostať?

ivivaiveta
30. dec 2014

preco si to dovolia iba ked si sama doma?..teda ak som dobre pochopila...kedze "potom" sa manzel na teba hneva...ked je on doma, tak si od neho nepridu vypytat nic?..inak, toto su momenty, ked fakt cudzi lepsi ako rodina nepodarena...

pribinak
30. dec 2014

Ja by som este k tomu vsetkemu im otvorene povedala, ze nie su vitani v tvojom dome a dovodom je, ze beru veci, ktore nie su ich

Tvoj muz ma nervy zo zeleza!!! Moj by ich uz 2x zabil !!

nelina1
30. dec 2014

@jasminka29 Hovorí sa: kto nepracuje, nech ani neje. S takouto rodinou nie je dobré bývať v jednej dedine, nieto vedľa seba. Nezávidím Ti. Cudzí vie byť naozaj často lepší ako rodina. Nenechajte sa využívať. Iná cesta nie je len všetko pozamykať, dokonca aj keď si doma. Držím palce.

stary_ujco
30. dec 2014

Mne toto urobil zenin brat iba raz. Prvý a posledný. A to si len nalial do auta vodu do ostrekovača. Nechápem ako môže vôbec niekto z vás tolerovať, že vám systematicky vykradaju domácnosť a dielňu. Predpokladám, že to rozpredavaju na alkohol a cigarety. Rodina nerodina. Američania na takéto indivíduá majú dobrý výraz : biely odpad.

timea7
30. dec 2014

@jasminka29 vymeniť zámok, plot okolo pozemku, krásneho veľkého vlčiaka k tomu. Na také správanie sa inak odpovedať nedá. potom ostáva už len predať dom a kúpiť iný, ďalekóóó.

dilino
30. dec 2014

@womankc suhlasim uplne z tvojim nazorom presne tak kto nepracuje nech neje