Moja životná situácia
Chcem len počuť názor niekoho cudzieho. Mala som prácu- zlé platenú, kde by chceli najradšej aby som za najmenší plat robila (a vedela robiť) všetko… tak ma to už začalo štvať a dala som výpoveď s tým, že urobím kurzy a budem sa venovať niečomu inému… mám tridsať takže dosť na to aby som sa mohla rozhodovať čo v živote chcem a čo nie… tie kurzy ale neurobím za noc a je pochopiteľné, že nejaký čas budem sedieť doma 🤷🏽♀️ Ja som s tým v pohode, veď všetko trvá nejaký čas… No tu nastáva problém, rodina už rieši, prečo som dala výpoveď, či mi ten plat nestačil (minimálna mzda) a pardon myslím, že ako človek s vysokou školou mám na viac. Či ja si myslím, že hneď prvý mesiac zarobím 1200€. Čakala by som možno trošku podpory od najbližších, ale to sa nestalo. Zatiaľ čo keby takýto krok urobil môj súrodenec, tak by ho asi vychvaľovali do nebies, že aký je šikovný že sa na to dal… priznám sa je mi smutno, posledné obdobie si aj dosť poplačem. Mám možnosť ísť bývať k priateľovi (ktorý je pre mňa v tomto obdobi aj dosť velká záchrana, je to väčšie mesto- viac možností, možno by aj bolo dobre vypadnúť z tohto tu prostredia). Z tých ich rečí mi je zle, som neschopná, aj tak sa mi nebude dariť… je mi z toho ťažko až… ☹️. Ako keby už som sa mala teraz uspokojiť s tým, že zarobiť minimum je ok. A najlepšie keď povedia, že čo vlastne ja chcem milióny zarábať?
Ďakujem. Len som sa chcela ,,vyrozprávať,, 🙂
Ale ty si choď za tým, čo chces. A kašli na to, čo hovoria😉
Tiež riešim čo s prácou.Sice s rodičmi nebývam ,ale mama ma pindy stále.Robila som pred materskou na normálny pracovný pomer.Po materskej otvorili takú pobočku kde sa robilo iba na 78 percent zobrala som to však budem aj s deťmi aj v robote.Ale teraz posledné týždne začali robiť organizačné zmeny jednu prevádzky rušia druhu menia typ inak sa tammidu striedať a tu pobočku kde som ja tak vedúcu dali na normálny úväzok a mňa pre zmenu skrátili na polovičný.Dali mi síce na výber s tou druhou prevádzkou kde sa budú striedať dva dni 12 stky dbá dni 5 a dva dni voľno a voľný víkend by mi vyšiel až na šiesty týždeň tuším.Sice plat super ale voľný čas na rodinu skoro žiadny.Je mi smutno z toho ako so mnou zas vybabrali.Zatial.som aspoň zobrala ten polovičný však aspoň dáky výplatu nech mám ,ale tiež idem zháňať niečo normálne.Muz ma podporuje bavili sme sa o možnostiach ,ale klasika mama ,že mám si vybrať tú kde zarobím viac.🤷ale to by sme.nedali keďže muž každý druhý víkend ma službu síce na telefónne ale má aj výjazdy.Mama pindala ale zatiaľ inú možnosť nemáme takže viem ako sa cítiš .Pokiaľ máš našetrené však podporu budeš mať aj si robila kurzy sa ti zídu
Komentare necitam... poviem ti len svoj nazor...
Ze si zacala pracovat za minimalku s vysokou skolou bol asi len taky vykrik do tmy aby si nieco robila, ale uplne ta chapem, pocas vysokej skoly som pracovala na sude ako asistentka... nebudem ti klamat, dodnes tam platia nehorazne malo...
Odisla som ale inym stylom, cize toto je uplne mimo. Uplne ta ale chapem... V 30ke zrejme chces mat uz nieco aj nasetrene, cize ak mas moznost ist k priatelovi a hladat si pracu, spravit kurzy, tak do toho chod... v kazdom pripade ale cakaj aj to ze aj priatela to moze omrziet ze nepracujes a nemas prijem, ale ak rozmysla do buducna, tak ta podpori a s pozitivnym zmyslanim ide vsetko lepsie. Teda chcela som len povedat, ze mozno sa tu odzrkadli ci ten tvoj partner bude aj v dobrom aj zlom.
Urcite si ale nic zle neurobila, aj ked je pandemia, prace je dost a len ten to nechce, nepracuje (samozrejme su vynimky ale to uz ide sposobom zivota... male deti, starsi obcania, hendikep, nedostatocne vedomosti... )..
Drzim velmi palce.
Ja som pre cca rokom bola v pozicii ze prepustali vela ludi. Nebola som na zozname tych co ist museli, ale aj tak som to psychicky brala velmi zle, cize aj ked trochu ina situacia, mam pre teba pochopenie.
Rodina ta mozno brala ze ty si uz postavena na nohach, aj ked teda stat na nohach pri minimalke teda fakt nie je ziadna vyhra.... neboj sa, najdes si pracu a zrazu ti budu hovorit ako ti to uz velakrat hovorili ze si treba najst lepsie platenu pracu... neuznaju ze to tak nie je ...
@saraxyz veď som to tak aj mala nastavené v hlave, ale aj tak maju pocit, že nič celé dni nerobím, veď a čo mam robiť, keď ešte kurzy nie sú ani hotové? ☹️
@babalenka je to ťažké v tejto dobe 🙁 zlatého muža máš 👏🏼
@katkaseiner ďakujem 🙏🏼 Ono priateľ to tak zhodnotil a videl, že v tej práci nie som šťastná a chcem sa posunúť niekde. A robiť niečo viac. Nie len ,,slúžku,, každému 🤷🏽♀️ Ale doma… otras, ale kašlem na nich ☹️ Aj ja tebe držím palce 🙂
Ja rodicov aj chapem...Ved popri kurze pracuj. Nemusis na fulltime, najdi si brigadu, ciastocny uvazok....Ved teraz co? Budes v 30tke lezat hore zipsom lebo este nemas hotovy kurz? Ludia popri praci robia vysoke skoly, maju deti, staraju sa o domacnost, platia hypoteky... a nie ze nemam kurz tak teraz co mam robit?
@tykat no len tu u nás reálne nemáš čo robiť 🤷🏽♀️ Ale hore zipsom som teda ešte nepočula 😂 nadhodim to rodine, možno sa to chytí 😂
Tak tebe nie kurz treba ale prestahovat za pracou...kym nemas deti je to lahsie. Vzchop sa a odstrihni sa od rodicov. Bude sa ti lahsie zit 🙂
@tykat veď to že presťahovať… ale asi budem musieť. Je čas zrejme. Kamošky v BA v jednej práci dajú výpoveď a o týždeň už robia inde. Nepáči sa im? Idu preč a hneď maju niečo nové… ale u nás nič 😕
Prestahuj sa. Lebo situacia na pracovnom trhu bude u vas biedna aj o 5 ci 10r. Ty budes mat medzicasom rodinu a ak znova nastane situacia so zmenou prace, bude to tazke
No veď kde je napísané, že popri práci za minimálnu a kurzoch si nemôžeš hľadať novú lepšie platenú? Ale ako sa hovorí, keď netečie aspoň kvapká. No keď máš na to, aby si len sedela doma a platila si kurzy neviem z čoho, tak tvoja vec. Potom kašli na názory iných a rob podľa svojho . Ja som od ukončenia strednej nebola na úrade práce dlhšie ako tri dni. Vždy som robila čo ponúkali, kým som nenašla to, čo ma bavilo. Aj za minimálnu. Lebo mne naozaj nikto nič nedal a mala som aspoň na stravu. A minimálna zase nie je 200€, že nemáš z toho na nejaký ten šek, nájom na polovicu s priateľom, alebo aspoň nakúpiť do chladničky.
Mas 30r,dost aby si sa osamostatnila,ci uz sama alebo s partnerom.Mne sa lahko hovori,po 18tke som som zacala s podnikanim,s prestavkami sa tomu vlastne venujem stale,len.. Casom som zistila, že by ma naplnalo niečo ine,nechala som to tak,tiez sa to rodine nepacilo,ale na druhej strane,podporili ma,ze ak chcem a je to reálne,pomozu.Dorobila som si vzdelanie,som happy.Ibaze pocas toho som stihla dva vztahy,manzelstvo,deti.Nezila som s rodinou,rodicmi.Bolo to tazke ti poviem.Ale na konci,resp.casom prisla spokojnost a rodina uz davno neriesi,obcas pofrflu keby keby,ale vecne budes dcera,dieta,vecne budu nieco mat.Ak nieco chces,je to reálne a mas na to,tak to urob.Ci uz praca,vztahy,zivotny styl.Ty si nesies nasledky,nie rodina
Neplac , dokaz im ze nemaju pravdu😉😉
Ja neviem, co Vasi riesia. Ideal by bolo ich nepocuvat, kludne chod byvat k priatelovi. Kurzy si sprav, obcas Ta zavolaju na urad, ale pol roka (teda snad mas narok) budes mat podporu. Sice malicku z minimalky, ale nejaka bude a prijem budes mat zabezpeceny. Akurat moze byt problem, ze pride napr az po 2 mesiacoch od evidencie. A este si aj doma (u priatela doma, u seba doma sa asi teraz necitis dobre, tak tam radsej nebud) a mozes sa venovat svojim kurzom 🙂 inak byt na urade nie je nic strasne, ja som sla 1. Decembra a prve hlasenie som mala az v marci :D dovtedy som si aj pracu nasla a nastupila, takze miesto hlasenia sa som im rovno nacsanovala pracovnu zmluvu 🙂 aj oddychla, mesiac a pol som bola v PP/Tatrach u priatela na vylete 🙂 proste si ten cas uzi, co najviac bud s priatelom, skus spravit tie kurzy, prijem mas. A zasluzis si ho 🙂 rodinu nepocuvaj! drzim silno palce 🙂 (PS ak sa stahujes kvoli praci do ineho mesta, si na urade aspon 3 mesiace, zmluvu s ubytkom/trvaly/prechodny pobyt si zmen az po nastupe do prace a poziadaj urad prace o prispevok. Su 3 rozne a mozno sa Ti niektory podari ziskat, info maju na strankach. Ak splnis podmienky a podas ziadost, mas nan pravny narok.)
Ja sa im nečudujem a tiež by sa mi toto nepáčilo.Výpoved sa dáva ak už mám kdesi dáku prácu zabezpečenú a nielen akési imaginárne kurzy vo výhľade.Predpokladám,že aspon prispievaš na domácnosť a máš aj budeš mať z čoho aj cez to kurzové obdobie.S tým sťahovaním k partnerovi to tiež nevidím celkom ružovo,to je tvoj nápad alebo to navrhol on? Za akých podmienok?myslím finančných....lebo keby bol váš vzťah pokročilý,tak už spolu bývate Neviem,ja som v 30tke bola už dosť "dalej" v mojom živote a bez práce som nebola ani deň a to som už stará vydra.Takže ak je problémom práca,tak si ju hladaj v celom kraji,aby si bola s vš docenená a aj tam bývala,inak je to stále detská izba vo vašej hladovej doline a tam je človek zrejme vďacný aj za minimálku /si myslí tvoja rodina a ja tiež/Ak si sa rozhodla pre zmenu,tak nech to stojí za to,"zavesiť sa" partnerovi na krk nie je ideálne....držím prsty.
Ja ťa podporujem, neviem či ti to pomôže. Väčšina mladých ľudí teraz skúša nové veci a neuspokojí sa s prvýn miestom. V podstate to aj zamestnávatelia očakávajú, že sa chce človek posunúť a vzdeláva sa, hladá niečo lepšie. Za éry tvojich rodičov to tak nebolo, ale to nie je dôvod aby ťa demotivovali. Píšeš rozumne, nevyzerá že sa ti nechce pracovať. Tak len do toho, uč sa a nájdi si niečo lepšie, držím palce. A ešte sa v živote napočúvaš toho dosť, naučíš sa to časom selektovať.
Ja mam toez 30, jedno dieta,hypoteka na krku,partnera xy rokov a mam pocit, ze to co riesis ty je tak trosku mimo-pozname len tvoju verziu.
Byvas s rodicmi, predpokladam ze aj pocas VS aj teraz byvas v detskej izbe, a aj ked by si sa zucastnovala na nakladoch doma, niesom si ista ci vies, co je realny zivot-platit byt hypo stravu a vsetko sama.
Vysoka skola nieje patent na rozum ,a dobru pracu ti to nezabezpeci,ti to v Ba povie kazda predavacka casnick, ktora tu VS ma!Nieje dolezita skola ale co mas v rukach alebo hlave,za 5 r po skole uz mas mat nasetrene a jasnu predstavu co chces.
Chapem rodicov,ze sa boja,ze budes teraz doma s podporo,pocas korony budes robit(mozno ak nebudu zakazane)nejake kurzy a to ti ,,zabezpeci lepsie placu,,ale ak si doteraz za 5 r po skole nenasla lepsie u vas preco myslis ze potom to bude lepsie?
Vsetko je to jednostranne videnie-mala som kolegov ,ktori boli vo svojej praci cisty priemer az podpriemer ale na svoje hodnotenie napisali,ze su lepsi ako vsetci ostatny😂😂takze to,ze ti robota naozaj ide a si dobra je len-mozno pravdivy-ale len tvoj pocit.Nenapisala co mas vystudovane a kde pracujes, ale kedze si to hned nevytiahla z rukava predpokladam,ze to bude odbor nepouzitelny u vas vo vasom kraji a mozno celkovo🤭😅
Rodina ta ma podporit a mozno len citlivo ti povedat ich nazor,ale vidis aspon ta to nakopne!
V 30 uz vacsina zien riesi dieta partnerstvo byvanie a nie ci ostat v detskej izbe na podpore…
V kazdom pripade drzim palce!
@judit47 pozri, mne je úplne jedno, čo riešia iné ženy v tridsiatke. Ja som ja 🤷🏽♀️ A čo teraz nie som dosť dobrá, keď ešte v tridsiatke nemám muža, tri deti, veľký dom, auto, psa a mačku? Som potom menej cenná či ako? 🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@janushka_t pomôže, ani nevieš ako 🥺🙏🏼
@judit47 možno máš pravdu, ale aby mohla ísť na materskú a tým myslím finančné dobru materskú, prípadne si vedieť dovoliť hypo, k tomu treba viac než len minimálnu mzdu. To fakt hovoríš že v ba ľudia s výškou robia čašníkov? To snáď nie...blbosť..
@katkaseiner ved v poriadku-ja som len obhajovala pohlad rodicov, preco nezdielaju mozno v case korony volbu vypovede z min. mzdy (aspon nieco )s viziou nespecifkovanych kurzov v blizkej buducnosti ked stale je u nich v detskej izbe a predpokladam ,,mama hotel,, sluzby…
Ano v Ba robia casnikov aj predavacku ludia s VS-nehovorim ze v potravinach alebo v krcme ale polka stareho mesta za mojich cias(10rokov dozadu) bola s VS.
Dnes ma vysku skoro kazdy, kazdorocne chrlia Vs absolventov, ktori sa nevedia uplatnit tak co budes sediet na riti alebo budes robit casnika za 800-1000€ ,ak vies jazyk ides do korporatu.
Na jednej strane chápem aj tvojich rodičov, ale na druhej aj teba, ono máte z istej mieru pravdu aj jedny aj druhý. Ono je ťažko lebo je fakt, že budeš robiť čo ťa baví lenže teraz budeš doma, kurzy niečo stoja, jedlo tiež, tak si nájdi niečo aspoň na dohodu, nejakú brigádu, nech im prispeješ a môžeš sa aj vzdelávať.
Preco byvas v 30 tke s rodičmi ? Ved to je jasne ze tam vždy vzniknú nejaké hadky koli generacnemu rozdielu a úplne inému pohľadu na život.
To je super ze si robíš kurz a chceš mať lepšiu prácu, ale chap aj rodičov, mat doma nezamestnanu tridsiatnicku stále na očiach to si proste človek neodpustí ustipacne poznámky... Je to jednoducho divne (z pohľadu rodica, proste to je generácia co mala jednu prácu celý život a v tom veku už aj vlastnú rodinu a bývanie).
Oni podľa mňa na jednej strane aj chápu že si robíš kurz aby sa mala lepšie, na druhú sa možno boja že im ostane na krku nezamestnaná stará dievka.
Možno čakali ze sa konečne postavís na vlastné nohy a ty ideš (z ich pohľadu) naspäť.
@lujza123 prečo? Myslíš že som si mohla dovoliť z tej minimálnej mzdy sa odsťahovať? A normálne žiť? Ale v tom máš pravdu, áno maju celý život jednu prácu, jedno bývanie…
Tak dá sa namiesto rodičov bývať s kamarátmi, spolubývajúcimi a dokonca veľmi výnimočne aj po dlhom hľadaní nájsť schopné bývanie za rozumnú cenu aj sam pre seba.
S rodičmi máš istotu, lacné bývanie ale ma to svoju daň... Nekonečné montovanie sa do života a nutkanie ta vychovávať. Lebo v TV je nudný program, uhorky sú pozavárane, krížovky vylustene tak poďme riešiť dospelého potomka.... Keby nebrblu na robotu tak je to niečo iné... Načo ideš von, kam ideš, prečo tam ideš, kedy prídeš, prečo ten syr struhas keď my ho vždy krájame, načo ti je nový telefón kúp si radšej súpravu hrncov atď.... Keby ta vidia len raz za čas tak si im vzácnejšie a neriešia toľko (respektíve nemusia o tom všetkom vedieť)
Ale to jedno, čo všetko si mohla, dolezite je co môžeš teraz. Máš kurz, podporu z úradu práce, priateľa s ktorým môžeš bývať tak načo čakať.
@lujza123 joooooj som sa zasmiala dobre 🙈 (uhorky) 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 ale vieš čo hej. Je na čase už…

@saraxyz lenže problém je v tom že aj tak si neodpustia slová, že budem na urade teraz a aj tak nezarobim a dookola to iste… čakajú, že jeden deň urobím kurz a na druhý deň už budem ako keby zázrakom hneď robiť ☹️