Moje deti všetko ničia
Asi pred pol rokom zničili veľký kufor, ktorý už aj tak dosluhoval, ale aspoň som im vysvetlila, že to je aj tak škoda. Medzičasom nejaké plyšové hračky rozparali. Predtým bola taká fáza, že som musela schovávať nožničky, lebo bolo strihnute aj do oblečenia. Dnes zničili 2 dobré kvalitné kufre, lebo sa na nich vozili a teda neviem, čo všetko s nimi robili počas toho, ako som trochu za dverami bola v pracovnom hovore. Vek 7,5 a 3,5 roka.
Normálne ma hnev rýchlo prejde, ale tieto kufre ma fakt mrzia ešte aj hodiny po tom ako sa to stalo. Myslím, že to pochopili, že to presvihli, ale tiež myslím, že za týždeň budú ničiť niečo nové, lebo už pri prvom kufri som im to celkom dôrazne vysvetlila. Inak nemáme nejaké vážne problémy, ale s týmto sa poteším radám. Ďakujem
@cocolino234 ale my máme kúpeľňu iba z kachliciek - aj po stenách, v prenajatom byte, do toho nebudem vŕtať a dávať poličku. Že pohodlnosť
@horalka1986 hej, máš pravdu, ani to mi niekedy nepasuje do kontextu. Niekedy mi proste dajú z roboty nejaký hovor, čo sa predĺži a čo sa nedalo dobre predvídať.
@cocolino234 asi skôr "debilita" lebo poličky na nalepovanie proste neviem, že existujú, ale napriek tomu tomu - dobrá rada!
To som rada, tak držím palce aby to pomohlo 🙂
Nuž a všetko máš odpoveď ze sa im nic nemôže stať. Všetko je ôk bezpečné a neviem aké ale prepáč moje dieťa ešte nikdy nevylialo 3 šampóny lebo chcelo penu, nikdy nezničili žiaden kufor a podobne veci.... Zrejme preto ze tvoje deti nemajú žiadne hranice a ty sa uspokojí s aj s tým ze začal mladší. Takže keď mladší povie staršej ze skoč do studne tak staršia skočí lebo mladší to chcel, lebo boli deti samé.
normálne, živé deti, len sú trochu akčnejšie. Že ťa to mrzí keď vymyslia niečo, čo ide do peňazí, to chápem. Ja by som ich možno skúsila zamestnať - keď musíš napr. vybaviť telefonát - niečo vytvoriť, upratať, spáriť ponožky, proste aby nemali čas vymýšľať. Ak to pekne urobia, môžu mať napr. o rozprávku viacej, o 10 min neskôr večierku,... Niekedy zaberú preteky, kto bude mať svoju časť úlohy rýchlejšie splnenú. Alebo súťaž, kto vydrží dlhšie bez toho, aby prehovoril (to pri telefonovaní oceníš 🙂 ) Neviem či by pomohlo dopredu vysvetľovať pred tým, než sa niečo stane, že napr šampón sa nevylieva, kufre sa nevyberajú ak ich nepotrebujeme - niektorým deťom to pomôže a pochopia, iným to skôr slúži ako motivácia do čoho sa pustiť keď sa rodič nedíva.
Uf akoze riadne tu autorke nakladate. No neviem to vážne ste vkuse deťom za zadkom? Tak ja nie teda. A áno aj mojich nechám vo vani samých na dve minúty, kým odbehnem po ich oblečenie a áno majú tam aj šampón. A áno aj mojim a hrávajú v izbe sami a ja varím obed alebo neviem co, ved deti sa majú vedieť hrať aj samé, bez môjho dozoru.
Autorka no deti sú deti, ešte veľa veci v živote zničia. Moja rada nekupuj drahé veci a veci co by ti bolo ľúto ak by zničili schovaj, aby sa k nim nedostali.
Sú akční moje takisto vymyslia aj nemožné, staršia mala asi 3,5roka odbehla na poschodie čerstvo vymaľované a každú stenu pokreslila balzamom na pery tými guličkovými...ja som kojila menšiu no čo skoro ma porazilo aj som pokričala,naposledy psa celého nafarbili kriedami a tá chudera držala,minule ten kilový sliz vyliali do chlpatého plyšového koberca 😁 ja ich od mala nechávam hrať sa veď keby som furt s nimi nič neurobím ani na wecko sa nedostanem viem , že mi niekto povie že majú robiť so mnou, ale to fakt nezvládam ,keď sa pri mne neustále handrkujú ... A čo zničia neviem už to proste tak neprežívam lebo by ma porazilo 😁
Autorka, nič si z toho nerob. Moja 3rocna sa kúpe sama a nedozeram na ňu, taktiež nožnice má v izbe a hneď niekoľko a nepríde mi to ani divne. A tiež keď uspavam mladšiu tak od 3r ma čaká aj polhodinu občas a hra sa na dvore bez dozoru. A to ju na dvore nechávam hrať od dvoch rokoch necelých, ja varila v kuchyni a ona vonku v piesku .
@cocolino234 Už som počula rôzne tresty, ale trestať spánkom ešte veru nie 😨 Ty synovca potrestáš tým, že ho dáš spať a potom večer mu mama povie "dobrú nôcku, sladké sny", chudák musí mať zmätok v tej malej hlave. Raz sa na neho niekto hnevá a musí ísť spať, raz je k nemu niekto dobrý keď ide spať...
Spýtam sa asi blbo, ale kde si bola keď sa vozili na kufroch?
ja si myslim,ze deti nemaju hranice a vedia to..darmo kricis,ked k niecomu pride,jednoducho si robia co chcu,lebo vedia,ze nic z toho,min.ta starsia,dievca v takom veku uz ma vediet a poznat kedy je zabava a kedy uz staci...
asi len byt zotrvacna,a teda dodrzat co slubis ( a tie vlasy neumyvat je im naozaj jedno)...a zavalit ich povinnostami,a opravovat co pokazili (samozrejme sposobom ako su schopne)
Ako ti nakladaju, fuha. Ved jasne, ze 7r skolacka ma noznice v peracniku. Len kto caka, ze ich vytiahne a poza tvoj chrbat zacne stihat trebars zaclony.
Mne toto deti nerobia, tlcu sa navzajom, no veci nenicia. Mam ale v okoli take dieta, co same od seba rozmaze sudocrem po koberci a pofarbi nábytok temperami. Asi jedine byt v tomto smere velmi velmi prisna s exemplarnymi trestami (zakaz tv?zobrat hracky? Starsiej dat napisat 50x text?zakaz von?) A teda skombinovat s tym, ze aspon cenne veci dat uplne prec.
Citala som diskusiu len po to, ze si nechala deti same vo vani. Potom sa necudujem, ze maju cas nicit veci, ked su bez dozoru. Jasne, ze sa neda byt detom stale za zadkom, ale stale su to deti, vies, ze su zive a nechas ich tak dlho same. Hlavne to 3 rocne.
Ale teda tvoja vec. Popracuj na tych trestoch. Ked budu vediet, ze ozaj pridu o nieco vzacne, tak budu davat na vacsi vacsi pozor.
Ak vies o svojich detoch ze su akcnejsie treba ich niecim zamestnat, vytvarat im aktivity aby nemali cas na blbiny. A tiez suhlasim s babami, ze na nich viac dozeraj, ty sa spoliehas na starsiu dceru, ze da pozor ale nezabudaj, ze aj ona je iba dieta. Zodpovedna si ty. Pri tejto teme ma napadla nestastna udalost, ktora sa stala asi 2 roky dozadu. Ak si to dobre pamatam ak nie opravte ma niekto. Starsi surodenec isiel umyt pod sprchu mladsieho (vek si uz nepamatam) a ten starsi surodenec pustil na toho mladsieho horucu vodu. Tusim to bol chlapcek, neprezil to take mal popaleniny. Ich otec bol doma ale nedal na nich pozor.

Hladas radu, ale vsetko negujes. Jedna velka rada. Zacni byt zodpovedna a nenechavaj deti bez dozoru. Alebo ani to ti do kontextu nepasuje?