Moje trápenie s partnerom
Baby som tu pod iným nickom, ale už sa niekomu musím zdôveriť, už nevládzem všetko držať v sebe.. Tak to skusim zhrnuť... partnerom sme už dlho spolu, preskakala som si s nim už aj nevery a aj ked sa odvtedy zmenil- v tom že už ma nepovadza(aspon teda o tom neviem) tak sa meni zase k horšiemu....Myslim že take važnejšie problemy prišli zrovna vtedy ked sme začali čakať babatko-ktore sme ale obaja chceli a snažili sme sa on. Ja som však mala ťažké tehotenstvo a tak to bolo komplikovanejsie. No odkedy sa nam dietatko narodilo tak to ide z kopca. Teda ma take obdobia ked sa snazi, a aj na dieta je dobry. Ale už ma viackrat fyzicky napadol, a teda neni to lahke držať to v sebe. Cely problem je teraz ten, že ja už neviem čo mam robiť.... Už dlho som pri nom neni šťastna, aj ked ho stale lubim.... Zostal taky bezcitny a ohlad na mna neberie, ani s dietatom mi nejako nepomaha...zijeme stale so svokrovcami a tak som si mohla doteraz financne dovolit viac, nakolko som nemala ine vydavky iba ako jedlo a dietatko. No neviem.....Teraz sa to vo mne už zlomilo... Večer sme riešili,teda vlastne ja som sa hnevala na neho za to že zase si cez vikend zmenil plany bez nas aj ked sluboval že pojdeme spolu tam a tam....a v tom to cele je...Vo mne sa už spustila lavina toho, že to čo mi všetko slubi sere na to, uprednostnuje kamaratov.... Jednoducho som mu to vyčitala a ja už neviem teda či za to možem ja alebo čo ale dal mi facku..rovno dve...Akurat ked som sedela na posteli a držala dieťa po kojeni na rukach aby spinkalo..Tak v tu chvilu sa neudžal a strelil mi facku.....ked som si všimla že to moje dieta otvorilo oči a pozeralo čo sa deje prebral sa vo mne nejaky materinsky instikt povedala som mu že to malinke videlo!!! a tak som mu chcela facku opatovať to však sa mi nepodarilo a dostala som dalšiu ...a to už ozaj silnu... Aj ked...mna to možno bolelo fyzicky len chvilu, no psychicky to už nezvladam, je to aj o hadkach o tom čo všetko mi vykriči ako mi nadava a aky je bezcitny.....Neviem, vobec neviem či mam s nim zostat kvoli dietatu aby mala plnohodnotne zazemie a mala aj otca aj mamu (čo sme my obaja nemali) a tak pre malu všetko ale čo ak bude zase svedkom niečoho takehoto?☹(( Dalšia vec... Nemam s nou kam isť, nema mi kto pomocť a financne v našom meste s podnajmom si asi neškrtnem ked materska je 220 z toho 20 ide na sporenie na malu a cena najmu sa pohybuje o tych 240 eur... aj ked mi bude davat na malu on mesacne niečo, to by bolo asi max. sto eur a zo 60eur mesačne s malym dietatkom asi nevyžijeme ☹(.. Prosim vas čo myslite čo mam robiť? ake mam možnosti? už nevladzem takto, všetko v sebe dusiť, no a nechcem aby malinke nemalo otca tak ako ja...:( Prosim vas ženy, viem ako to na mk chodi, toto neni vymysleny problem ale moja realita a moje trapenie, s ktorym sa nemam a asi ani nechcem nikomu zdoverovať radšej som ticho, tak sa zdoverujemm aspon vam, nech viem aj iny postoj k veci, či ozaj som ta zla alebo čo mam robiť... A možno je to napisane trochu zmatene, no tak sa aj citim, tak kludne vam poviem aj viac ak budete mat zaujem...dakujjem aspon za vypočutie ☹
pre mna je strata uctu,ak partner napadne partnera.a ucta sa neda navratit.neviem,co by som robila.fakt v takejto situacii je tazke odist a zivorit,ale na druhej strane,ak ta ma otlkat,to tiez nie je zivot.chlap potrebuje dospiet,aby pochopil,ze ma rodinu a nezit len pre kamaratov,ale chybu si spravila,ze si bola s nim aj napriek niekolkym neveram.ja vzdy tvrdim,ze ak je neverny raz,bude aj znova.to je ako s klamstvom.vie,ze sa mu to prepieklo,tak preco v tom nepokracovat.uz vtedy si ta nevazil,ked lihal do postele k inej a prave toto by ma nastartovalo odist.zacni si zistovat moznosti.nemozes ist docasne byvat k mame pripadne babke,ak este mas?pokial sud neurci vyzivne a popritom riesit podnajom.vela zien su nutene odist a dokazu sa postarat.ono je ine,ked o tom premyslas a ine,ked si hodena "do vody" a musis.nebude to lahke,ale lepsie ako nasilie.
@rowrow14 Nemá právo Vás udriet aj keby ste na neho kricala. Tiež ho nemlatite, keď je ku Vám arogantný. Naša spoločnosť roky akceptovala a prehliadala muzov fyzicky ublizujucich svojim ženám a Vás manžel je toho výsledkom. To, čo Vám robí, je fyzické a psychické týranie. Vygooglite si psychicke a fyzicke tyranie. Neverte tomu, ze keď sa aj Vašej dcérky nedotkne, nepoznaci ju to. Bude veľmi dlhé obdobie, kedy budete jej vzorom, odnesie si do života Vašu mimiku, správanie, slovne spojenia a aj toleranciu k mužom, ako je Vás manžel. Keď si začne uvedomovat, ze Vás manzel tyra, bude sa tým trápiť a bude sa za neho hanbiť. Všetko to bude cítit oveľa skôr, ako tomu bude rozumieť. U môjho syna sa to prejavovalo agresivnym správaním, nedostatkom emócií. Moja rodina ma na to upozorňovala a ja som si myslela, ze sú zaujati. Rozviedla som sa az keď mal syn 6 rokov, sám mi povedal, ze čakal, kedy to urobím, aby sa nám ulavilo. A moje dieťa ľudia odrazu nespoznavali. Je to šťastné, spokojne, usmiate vyrovnané chlapca, teda už pubertiak 🙂 myslím, ze sa nemusíte báť kontaktovať krízove centra, pretože sú zriadene presne pre takú situáciu, v akej sa nachadzate Vy. Mozno si myslite, ze tyrane su len zeny s monoklami pod okom a zlomenymi koncatinami. Na to urcite necakajte, ste tyrana. Nenechajte sa odradiť, nie všade bude asi voľne, skusajte. Nedávno som čítala článok jednej psychologičky, ktorá sa venovala deťom z rozvedenych rodín a robila prieskum, nakoľko ich rozvod rodičov poznači. Poznači. Výnimkou sú deti, vyrastajuce v prostredí, kde je žena týraná alebo muž je alkoholik. Držím palce 🙂
@rowrow14 to akože si mu povedala o tom že od neho chceš odísť (resp. to zvažuješ) ? Na Tvojom mieste by som mu nevravela nič, lebo ten je určite schopný Ťa doma zamykať. Radšej pokiaľ budeš zvažovať odchod, rieš to potichu poza jeho chrbát, aby sa jeho agresivita nestupňovala...a pokiaľ sa Ťa ešte raz dotkne, rovno volaj políciu... držím palce nech už máš pokoj 🙂
@leonela666 ano povedala, jemu je to jedno, on ma "nedrží" doslova, povedal že keby nebolo malej by ma už davno vyj*bal z domu....keby som mala peniaze na ten podnajom a nebolo to take komplikovane vymaniť sa od svokrovcov tak už asi byvame sami,.. je ine ked by som mala prostriedky a ist sama s malou byvat ako takto to riešiť cez ine osoby ako rodina a tak..☹ a dakujem
@bikina pisala som vam spravu ako je to s mamou a nezobrazuje ju tak este raz.... mama sa za posledne roky strašne zmenila.... asi kvoli mužovi, zostala z nej jedna ukričana ženska ktora ma vždy pravdu, nerobi kompromisy ani ustupky, a je aj dosť škodoradostna...No a ešte aj zostala velmi na peniaze... Poistku čo som mala dostať radšej kratko predtym ako by mi ju vyplatili dala zrušiť aby dostala odbytne, ma dokonca jednoizbovy byt a ten radšej prenajima aby mala zisk akoby ho dala nam... alebo prenajala lacnejšie... musela som jej platit za to že som u nej mohla byvať ešte ked som chodila na strednu a nedavala mi ani cent,, A tak aj ked ju napriek všetkemu lubim stale, lebo nebola vždy taka, prave naopak, tak sa bojim že keby idem za nou, tak dostanem dalšie odmietnutie a to by som už asi nezvladla... ☹
@rowrow14 Neviem. Skúste sa spýtať na sociálnej poisťovni alebo nájsť tu nejakú debatu. V rodnom liste malej je udany ako otec? Ak nie, budete musiet dat urobit testy otcovstva. Ak nie ste zobrati, je to istá výhoda. Nemusíte sa natahovat s rozvodom, ale budete si musieť dať určiť súdnou cestou výšku vyzivneho. Ešte sa pripravte, ze sa Vám bude vyhrazat, ze urobi všetko pre to, aby ste malú nedostali ( to robil môj byvaly muz, keď mal maly rok, preto som sa rozviedla az keď som sa o nás vedela finančne postarať - nenechajte sa zastrasovat, ja lutujem, ze som vtedy mala strach a neodisla som). Ale možno ma aspoň toľko chochmesu, ze uzná, ze takéto malé dieťa by malo byt s matkou.
@rowrow14 Už si o tom hovorila so svokrou? Keby mu ona dohovorila, tak to určite pomôže. Alebo mu to ona nemusí povedať, že to vie od teba, ale že to počula. Alebo sa nezatvárajte, aby ste neboli sami. Máš šťastie, že ste so svokrovcami, skús aj svokrovi naznačiť niečo, ale jemne. Nesnaž sa ho poraziť, ani nad ním vyhrať, tá jeho agresia má určite nejakú príčinu, ktorá ani nemusí súvisieť s tebou. Skús byť k nemu milá, urobte si nejaký večer len pre seba alebo choďte niekam spolu večer, napr. na večeru a tam sa porozprávajte. Narodením dieťaťa akosi zostáva málo času na vzťah. Ak s ním chceš zostať, tak ho neprovokuj, skús to jemne. No tú facku si mu nemala vracať, on cíti, že to nie je správne, keď ťa udrie, ale mužské problémy často smerujú do agresie. Vyskúšaj byť aspoň 2 týždne milá, nekritizovať, a uvidíš čo bude. Skús sa ho jemne dotknúť, pohladkať ho, lebo násilie plodí násilie a tak to stále pokračuje, keď mu facku vrátiš. A rieš to so svokrou, nehanbi sa to povedať jej, ale nie vyčítavo, tak jemne. A aký máte milostný život - aj z toho môže prameniť agresia, keď sa mu nevenuješ, len kritizuješ a požaduješ.
@rowrow14 http://www.centrumnadej.sk/uploads/images/konta... - to je link na zoznam všetkých krízových centier na SK. Skús tam zavolať, za to nič nedáš, že za akých podmienok by Ťa aj s malou zobrali.
Never mu, že by Ťa len tak pustil, on Ti síce povie že Ťa nedrží, ale určite si myslí, že by si nemala odvahu odísť...buď radšej opatrná...pre istotu 😉
@adulik23 vies lenze mi tu pocujeme iba jednu stranu.mnoho zien sa sprava ku chlapom nevsimavo,duto,vecne uhundrane a slovne provokuju,kazdemu raz rupnu nervy.nevravim,ze je spravne otlkat zenu.len su aj zle zeny nielen muzi.a netvrdim,ze ona taka je,ale nepozname ich.nevieme ako funguju
no pre dieta je dobre mat dovch rodicov.. hm .. ok ale pre teba nie je dorbe byt netyrana?
neni o com
ked si dovolil toto a este si mala vase dieta na rukach , tak bude horsie a plus neveri
chod odneho prec, vsetko sa da vyriesit
drizm palce
ach joj, máš to ťažké a najhoršie na tom je, že náš štát sa nevie postarať otýrané matky s deťmi, hej zabudla som naženie ich do krízových centier, ale hlavná vec, že sa viacej staráme o zvieratá ako ľudí ... super... a tebe nič neostáva, len si pomôcť sama, od mamy asi pomôcť nedostaneš a čo sa týka svokry tak to je to isté, svokra bude držať stranu svojmu synáčikovi ... neočakávaj žiadny zázrak ...
@hoblinka13 ty si asi tiez z nejakej zvlastnej planety 😀
uz si videla tak zlu zenu, aby si zasluzila vy.ebat cez okno? ci co jej to ten magor slubuje. on ju tyra a ona mu telefonuje, ze takto by to nemalo byt. 😝 uz chyba len to, aby sa mu ospravedlnila, ze ho vytocila a musel ju prefackat. chudacisko - urcite ho potom dlan stipala a ta mrcha mu na to ani obklad nedala.
@trend270 popri rodičovskom príspevku pracovať môžeš, len je teraz otázne, kde dáš dieťa. Neviem, či máš prácu, do ktorej sa vieš vrátiť, vtedy by to bolo jednoduchšie, dieťa môžeš dať do jasličiek. Ale ak prácu nemáš a ideš si ju hľadať, môže to byť problém...Iste vieš prečo.... najlepšie možné riešenie je krízové centrum, aj keď je to tuším len dočasné. Odporúčam navštíviť úrad práce, odbor sociálnych vecí a popýtať sa, na aké dávky máš nárok, keby si ostala sama s dieťaťom. Nečakaj nejaké horibilné peniaze, ale aj málo pomôže, tiež Ti sociálny kurátor bude vedieť poradiť, kde hľadať pomoc...Držím palce. Ak je toto všetko pravda, čo si tu napísala, tak je to katastrofa. Keby mňa raz môj priateľ udrel, tak by som ho prizabila a utekala od neho čo najďalej. Taký človek sa nikdy, opakujem, nikdy nezmení k lepšiemu. Ak nemyslíš na seba, tak mysli na svoje dieťa, aby sa raz partnerova agresivita neobrátila aj voči nemu... ☹
@jahodka8 @hoblinka13 poriadne si prečítajte celu diskusiu, ako to tam funguje. Ona mu tu facku nevratila. Keby áno, pravdepodobne by bola zmlatena. Zlá žena? Mužovi môžu rupnut nervy tak, ze môže ženu udriet a žena nemôže povedať ani svoj názor? Presne @adulik23 kam tento svet speje?
@adulik23 vsak pisem,ze to nie je spravne,ale tak ako su zli muzi,su aj zle zeny.to je vsetko.to je to iste,ako ked chlap pinda,ze nema zranicu navarenu,ze nie je upratane a blablabla.to iste robia zeny,ked cele dni chlapom nieco vycitaju.mam kamosku,ktora vkuse huci do chlapa,cudujem sa,ze mu este nerupli nervy a neuvalil jej zo dve.
@trend270 ja som si dovolila len odbocit od temy a uvazovat a uz ste sa chytili.nepisem o jej pripade.toto je uz jasne nasilie,ked je schopny okorenit svoj monolog aj o take slova,ake ona opisovala.
@hoblinka13 ale toto nie je diskusia na tému: Sú zlí muži alebo ženy? Tu ide o pomoc žene, ktorá ma vážny problém. Tou svojou reakciou jej v tejto situácii skôr uskodite a zneistite ju.
@trend270 vyssie som jej poradila,ze ma hladat sposob ako odist. nema zmysel pri nom ostavat a uz davno mala odist a nie odpustat nevery,dalo sa cakat,ze od takeho grobiana sa nicoho normalneho nedocka. a ci jej uskodim?niekedy treba cloveku otvorit oci,nech sa zamysli aj nad sebou a dobuducna sa vyvaruje takymto typom chlapov.lebo malokedy sa zena pouci a smutne,ze mnoho zien odchadza az po rokoch a hlavne smutne,ze chlap si moze odist kedykolvek a zena nema ziadne moznosti.na materskej,bez penazi a nema sa kto postarat o dieta.a on rozdavac semena a faciek sa bude veselo dalej tulat
@trend270 súhlasím s Tebou. Nie je tu téma o zlých mužoch, alebo ženách. Žiadny muž nemá právo udrieť ženu. A už vôbec nie preto, že frfle, že mužovi niečo vyčíta, alebo podobné sprostosti. Chlap nie je nič viac, ako je žena. Keď sa chce biť, nech si nájde seberovného a nech sa bije s chlapom...Ja si myslím, že ozajstný chlap by sa na takéto niečo nikdy neznížil..Toto dokážu len zakomplexovaní jedinci...
prave som to povedala svokre... bola zaskočena a povedala že to nie je dobre...určite to s nim bude riešiť ale čo a ako.... nechcem prisť o rodinu, hlavne je že obaja sme to nemali v detstve lahke a tak to spravanie asi nie je take ako z knihy...ale ide mi o blaho dcerky o to že nikdy nedovolim aby to musela zaživať, aby to musela vidieť... pisala som mail aj o krizoveho centra v nasom meste, snad mi odpišu a poradia ako dalej. Pre mna ako tak rozmyslam by naozaj bolo najlepšie najst si mamicku z mojho mesta v rovnakej situacii a prenajat si ci už garsonku alebo jednoizbak napolovicu. Nejako začať žiť.... Ale k partnerovi a k tym neveram som este chcela povedať...ked ma podvadzal tak som ho opustila...potom som si začala s druhym, ktory ma miloval a tak sa aj patrične spraval aj ked neboli sme spolu dlho,lebo nakolko som stale milovala byvaleho, tak ked sme sa stretli a isli na kavu a mali rozhovor o tom ako sa zmenil a že ma lubi, tak som ho opustila a znova som si s nim zacala..... dodnes ma trapi ako som mu ubližila, ale už to nevratim nazad... No a k mojmu chlapovi naozaj sa zmenil, sekal dobrotu a to dost dlho, dva roky sme zase spolu potiahli a potom som otehotnela a ako som už pisala tak vtedy to začalo... nezvlada proste nervy pri hadke, ked sme sa raz pohadali ked som bola tehotna tiež ma zdrapil za vlasy a povedal nepekne veci, ale este v ten den sa rozplakal a jednoducho riesil..... a teraz? povie..." si si zasluzila a za tym si stojim".... to je horsie este ako ta facka.. naozaj, takto to asi nema dalej zmysel... Povedal že som za to mohla ja, že za to že sommu vyčitala .... No rok a pol mi niečo slubuje, tento vikend tam mame isť a on si to zruši zato že ide kamaratovi.... tak hej..každemu raz rupnu nervy...ale nekričala som, len som šuškala-boli sme v jednej izbe s malou.. no a ani jednu nadavku som mu nepovedala,len že aky je neschopak nas tam zobrať ze rok a pol je dosť času a tak...možno som mala byť radšej ticho, ale myslim že to mal riešit slovne a nie ručne....

@rowrow14 jaaaaaj, takze mlady pan opakuje chovanie svojho otcima! Krasa 😠 . Takze rychlo prec. Toto sa nezmeni. Asi si on mysli, ze toto je normalne chovanie. Nas dobrec maval koliky cca do 4mesiacoch a bolo to narocne (inak bol a je dobre dieta) bola som unavena, podrazdena a ked ma mm vytocil, tak som mu povedala svoje a bez omacok. A on mi NIKDY nic nespravil. A myslim si, ze NORMALNY muz ani nespravi. Hadky su v kazdom vztahu. Ale zase od tial po tial! To co sa ti deje teraz je z mojho pohladu tyranie! Cakas kym ta naozaj zmlati do modrin? NEnechaj to tak daleko zajst. Zisti si, za aky podmienok by ta prijali do krizoveho centra, alebo inu moznost. Pretoze buducnost s tymto .... si tvoje dieta nezasluzi.