icon

Moje trápenie s partnerom

rowrow14
11. jan 2014

Baby som tu pod iným nickom, ale už sa niekomu musím zdôveriť, už nevládzem všetko držať v sebe.. Tak to skusim zhrnuť... partnerom sme už dlho spolu, preskakala som si s nim už aj nevery a aj ked sa odvtedy zmenil- v tom že už ma nepovadza(aspon teda o tom neviem) tak sa meni zase k horšiemu....Myslim že take važnejšie problemy prišli zrovna vtedy ked sme začali čakať babatko-ktore sme ale obaja chceli a snažili sme sa on. Ja som však mala ťažké tehotenstvo a tak to bolo komplikovanejsie. No odkedy sa nam dietatko narodilo tak to ide z kopca. Teda ma take obdobia ked sa snazi, a aj na dieta je dobry. Ale už ma viackrat fyzicky napadol, a teda neni to lahke držať to v sebe. Cely problem je teraz ten, že ja už neviem čo mam robiť.... Už dlho som pri nom neni šťastna, aj ked ho stale lubim.... Zostal taky bezcitny a ohlad na mna neberie, ani s dietatom mi nejako nepomaha...zijeme stale so svokrovcami a tak som si mohla doteraz financne dovolit viac, nakolko som nemala ine vydavky iba ako jedlo a dietatko. No neviem.....Teraz sa to vo mne už zlomilo... Večer sme riešili,teda vlastne ja som sa hnevala na neho za to že zase si cez vikend zmenil plany bez nas aj ked sluboval že pojdeme spolu tam a tam....a v tom to cele je...Vo mne sa už spustila lavina toho, že to čo mi všetko slubi sere na to, uprednostnuje kamaratov.... Jednoducho som mu to vyčitala a ja už neviem teda či za to možem ja alebo čo ale dal mi facku..rovno dve...Akurat ked som sedela na posteli a držala dieťa po kojeni na rukach aby spinkalo..Tak v tu chvilu sa neudžal a strelil mi facku.....ked som si všimla že to moje dieta otvorilo oči a pozeralo čo sa deje prebral sa vo mne nejaky materinsky instikt povedala som mu že to malinke videlo!!! a tak som mu chcela facku opatovať to však sa mi nepodarilo a dostala som dalšiu ...a to už ozaj silnu... Aj ked...mna to možno bolelo fyzicky len chvilu, no psychicky to už nezvladam, je to aj o hadkach o tom čo všetko mi vykriči ako mi nadava a aky je bezcitny.....Neviem, vobec neviem či mam s nim zostat kvoli dietatu aby mala plnohodnotne zazemie a mala aj otca aj mamu (čo sme my obaja nemali) a tak pre malu všetko ale čo ak bude zase svedkom niečoho takehoto?☹(( Dalšia vec... Nemam s nou kam isť, nema mi kto pomocť a financne v našom meste s podnajmom si asi neškrtnem ked materska je 220 z toho 20 ide na sporenie na malu a cena najmu sa pohybuje o tych 240 eur... aj ked mi bude davat na malu on mesacne niečo, to by bolo asi max. sto eur a zo 60eur mesačne s malym dietatkom asi nevyžijeme ☹(.. Prosim vas čo myslite čo mam robiť? ake mam možnosti? už nevladzem takto, všetko v sebe dusiť, no a nechcem aby malinke nemalo otca tak ako ja...:( Prosim vas ženy, viem ako to na mk chodi, toto neni vymysleny problem ale moja realita a moje trapenie, s ktorym sa nemam a asi ani nechcem nikomu zdoverovať radšej som ticho, tak sa zdoverujemm aspon vam, nech viem aj iny postoj k veci, či ozaj som ta zla alebo čo mam robiť... A možno je to napisane trochu zmatene, no tak sa aj citim, tak kludne vam poviem aj viac ak budete mat zaujem...dakujjem aspon za vypočutie ☹

Strana
z5
warholette
11. jan 2014

Je lepsie ak dieta vyrasta bez otca ako s otcom, ktory je nasilnik a nestiti sa zenu fyzicky napadnut pred zrakom dietata. Bohuzial, nemam pre teba ziadnu radu kam odist a ako sama vyzit, ale rozhodne si nenahovaraj, ze za to mozes ty alebo ze ty si ta zla.

martina364
11. jan 2014

nemas uz rodicov?

sailes
Autor odpoveď zmazal
rowrow14
autor
11. jan 2014

@warholette to ano...zabudla som napisať ešte že ked som za nim aj dnes prišla že jednoducho bud sa musia veci zmenit alebo to nepojde, a povedala som mu že nechcem byť bez neho ale to čo robi tak to sa neda...tak on na to reagoval tak,že som si to zaslužila a za tym si stoji,....a to je teda este horsi pocit.....cakala som na druhy den nejake ospravedlnenie alebo ružu alebo aspon niečo nejaky naznak toho že ho to moc mrzi a že to už nespravi...ale on sa so mnou nebavil, nič proste....

sense
11. jan 2014

suhlasim s warholette, radsej sama ako s niekym takym....neviem ako stare je tvoje dieta ale mozno by si mala uvazovat nad navratom do prace...a ak s nim aj zostanes kvoli dietatu , tak to dieta NIKDY nebude mat plnohodnotne zazemie, ....radsej nech ma milujucu a psychicky vyrovnanu matku, ako mat oboch rodicov a vidiet len hadky a lietajuce facky zo strany otca ....

rowrow14
autor
11. jan 2014

@martina364 rodičov mam, ale je to komplikovane...otca som spoznala len nedavno, nikdy som nebola pre nho nič viac ako len mesačny vydavok na alimenty..a s mamou je to zle, už spolu nekomunikujeme, ale aj keby sa to zlepšilo tak k nej domov sa jednoducho nezmestim, a s babom už vobec nie...

rowrow14
autor
11. jan 2014

@sense nepracovala som ešte študovala som vysoku a potom prišlo babatko. dietatko ma rok...

ushuaia
11. jan 2014

@rowrow14 to sa velmi tazko cita...a je mi ta luto...,prepac on je bezcharakterne hovado, mali sme v rodine...dal ti facku...? bude ta aj dalej fackat...,taky sa nezmeni a uz to chceli ste babatko, mala si tazke tehu...podvadzal ta...mal by ti byt oporou a malemu otcom...ked nemas nikoho...uz tu bolo dost takych tem...existuju krizove centra pre mamicky v trapeni ake mas ty... ☹ ...nezostavaj pri nom kvoli dietatu...,ved ani k nemu sa nevie pekne spravat...zasluzite si lepsi a najma kludy zivot...

sense
11. jan 2014

@rowrow14 tak si zacni hladat pracu a mozno zaciatky budu tazke ale urcite ti budem lepsie samej s dietatom ako s niekym kto udrie zenu ked ma v naruci dieta

martina364
11. jan 2014

@rowrow14 tak to mas velmi tazke ☹ poradit ti neviem..asi budes musiet vydrzat kym nebudes na tom s peniazmi lepsie..ja by som povedala urcite aj svokre nech s nim robi poriadok ...mozno nezaberie ,ale nech vie co vychovala ☹

rowrow14
autor
11. jan 2014

@sailes naozaj to mam riešiť s krizovym centrom? bože neuvedomovala som si zavažnosť, vždy som všetko odpustila, hlavne on nemal tiež lahke detstvo ako ja, toto čo robi videl presne robiť svojho nevlastneho fotra... tak viem že za to nemože, teda neviem .... je tam už to dieta a tak to už neni len o nas dvoch , nechcem sa zachovať nejako tak aby som ubližila babatku...

ervenka
11. jan 2014

@rowrow14 aky mas vztah so svokrovcami? Vedia, co sa deje? Co keby si im to povedala? Mozno by vyhodili z domu jeho a teba s vnucatom nechali pod strechou.... Iba uplny mentalny chudak udrie zenu s dietatom v naruci... 😠

dilino
11. jan 2014

jednoznačne chytro do krizoveho centra kym nebude neskoro urobil to raz urobi to mnoho krat neskôr nieje načo čakať načo čakaš že ťa bude schopny zabiť a malemu bude lepšie bez otca ako otec tyran tym sa ty netrap zabezpeč si ochranu pre teba a dieťatko pokiaľ nije neskoro vyhrabeš sa s toho pôjdeš neskôr do prace a bude ti dobre aj s drobcom iba vy dvaja poznieraj sa a hľadaj pomoc v krizovom centre prajem veľa šťastia

trend270
11. jan 2014

Ak sa to nezmení a Vaša dcérka bude pravidelne vidat ako Vás manžel bije, je veľmi pravdepodobne, ze bude mat v dospelosti nízke sebavedomie a bude si myslieť, ze takéto správanie muža je úplne normálne a nájde si podobného partnera ako je Vás manžel. Ak sa s nim nebude dat porozpravat a nebude ochotny zmenit svoje spravanie a akceptovat Vase pocity, mate niekoľko možnosti. Okamžite odísť k rodičom. Alebo skúsiť tieto linky (už som ich na MK dávala, snáď Vám pomôžu) http://www.moznostvolby.sk/5zena/linky.htm Alebo vydržať, kým budete môcť ísť pracovať a dovtedy ovládnuť svoje emócie, nechať ho nech si žije podľa seba, starať sa len o Vás a o malú, snazit sa vyhybat konfliktom. Budete musiet vedome potlacit seba a len čo to bude možné a budete sa vedieť o Vas aj financne postarať, odísť. V každom prípade to budete mat ťažké, ale ta ulava za to stojí. Nesnazte sa to udržať za každú cenu, možno stretnete uzasneho chlapa, s ktorým vytvoríte novú rodinu, po ktorej tuzite.

rowrow14
autor
11. jan 2014

@ervenka so svokrou dobry a so svokrom on je taka cudna sorta ale nemame ziadny problem, len on k sebe nejak cloveka nepripusti... Nevedia co sa deje, vedia o hadkach , vedia o tom že ma klamal, aj predtym že podvadzal ale teraz o tychto fackach nie... Ale svokra by jeho nikdy nevyhodila, to som si ista je to jej synacik, a to aky je ako som pisala tak videl od nevlastneho fotra, a vlastne aj ked už nie je až taky ako volakedy-myslim svokor svokra s nim stale je, tak od nej asi vela podpory v tom aby som ho opustila nenajdem...

bikina
11. jan 2014

setri a pomaly hladaj cestu prec. hlavne kvoli sebe. zozen si brigadu (recepcna), kde mozes byt aj s malym.

lelatt
11. jan 2014

@rowrow14 ked pises ze nemozes ist k rodicom, nenajde sa ani nejaka kamaratka/znama ktora by ta zobrala k sebe, napriklad by ste sa dohodli na nejakom symbolickom najomnom a zostala u nej kym by si si nejak nevyriesila veci? Inak ti na to povedat neviem nic, iba ze ti naozaj drzim palce-aj ked viem, ze to ti v momentalnej situacii nepomoze.

evelynm
11. jan 2014

@rowrow14 , zasadna chyba pri vybere partnera a otca svojho dietata. Signaly si podla vsetkeho dostala uz predtým, rozhodla si sa ich nebrat do uvahy. Ok. Mate dieta, bije ta, nestara sa o vas, je k tebe hruby. A ty ho stale lubis... Co lubis - jeho, alebo nejaku vysnivanu predstavu? Je mozne lubit niekoho, kto sa k tebe takto sprava? Rodinu, kde otec bije mamu, povazujes za plnohodnotnu? Skus sama sebe odpovedat na tieto otazky.
Takze moj nazor je jednoznacny - odist od muza. Aj za cenu toho, ze to bude spociatku velmi narocne. Skus krizove centrum, aspon docasne. Pohladaj si pracu, zamestnaj sa, aby si mala vyssi prijem. Rozhodne si ale daj sudom zverit dieta do starostlivost - to je velmi dolezite a daj si urcit vyzivne na teba aj na dieta.
Ak je to len trochu mozne, daj emocie bokom a nechaj rozhodovat rozum. Mas zodpovednost za svoje dieta. Za to, ako sa bude vyvijat, aky vzor mu davas ty a jeho otec, za to, ako sa on bude raz spravat k ludom.
Muz, ktory udrie svoju zenu, nie je v poriadku. Ma vazny problem. A za takých okolnosti, ake opisujes - s bábätkom na rukach po dojceni, na to ani nemam slov... NIK nema pravo ta udriet, neexistuje nic take, ze si si zasluzila - to je fyzicke nasilie, trestny cin. Nezlahcuj to, neospravedlnuj ho - ani sama pred sebou.
Drzim palce, ak sa na to das, caka ta tazky boj, ale na jeho konci moze byt sebaucta, pokojny zivot. Ak ostanes v takomto vztahu, pravdepodobne ta cakaju roky fyzického tyrania, ziadne sebavedomie, smutok, nestastna ty, nestastne dieta. Mas este stale na vyber. Cim dlhsie to ale bude trvat, tym tazsie bude sa rozhodnut. A cakat, ze on sa zmeni, je velmi, velmi naivna predstava.

rowrow14
autor
11. jan 2014

@trend270 ano presne to som mu hovorila, a uvedomujem si to ...nechcem aby to tak bolo:( je to tak že nenapadne ma sam od seba alebo tak, inak on je nervak ale ked s nim riešim nejaky problem a som nahnevana a niečo mu vyčitam a to mu nemusim povedať nijaku nadavku proste sa neudrži a zdrapne ma za vlasy a zhodi ma na postel (našťastie) alebo ma zdrapne tak za ruku alebo ako teraz facka-facky...Preto si myslim že to spravanie vyprovokujem ja, inak je k malej užasny, ale hovorila som že sa bojim ked bude mať mala neviem 16 rokov a bude papulovať tak čo ? tvrdi že by jej nikdy neubližil, no to som si myslela že neubliži nikdy ani mne... a on si to spravedlni že som si zaslužila a nepovie ani prepač ani nič... Neviem vobec ako to funguje v tych krizovych centrach a tiež či toto nie je banalny problem pre nich, ked neubližuje dietatku ale len mne-ked mu niečo vyčitam.... Ale ked v sebe dusim niečo a potom už nevydržim a poviem mu svoje, tak neviem ržať hubu a krok a to je asi moj problem :/... Vždy som bola silna v takychto veciach ale tu je to strašne žťažke aj o to viac že ho stale milujem a že on potom je zase normalny a tak som aspon chvilu zase s nim v pohode,,....

ushuaia
11. jan 2014

@rowrow14 urcite krizove centrum dievca, ublizis sebe aj babatku ked pri nom zostanes... ☹

rowrow14
autor
11. jan 2014

@lelatt akujem.... keby som o takej možnosti vedela tak by to bolo asi najlepšie.. ale asi nie, bud žiju este s rodičmi ale už s detmi a partnermi....:-/

ratatatata
11. jan 2014

@rowrow14 A kto je on, ze ma pravo rozhodovat, co si ty zasluzis a co nie? To sa akoze raz moze rozhodnut, ze si zasluzis, aby ta zastrelil? A kto je ON, pan Boh? Nadclovek? Kokso zas som sa rozculila 😖

maria1989
11. jan 2014

dofrasa, to tu nie je na mk žiadna skupinka pre ženy s týmto osudom, že chcú z akéhokoľvek dôvodu odísť od muža a nemajú na to peniaze? myslím, že keby sa 2 také žienky zložili, mohli by si nejaký malý bytík spolu prenajať, aj o detičky sa navzájom postarať... aspoň na začiatok, kým na tom nebudú finančne lepšie.... ☹

sailes
Autor odpoveď zmazal
sailes
Autor odpoveď zmazal
maria1989
11. jan 2014

@rowrow14 a ešte by som to povedala svokrovi, keď je normálny, nech ho zrúbe ako hada! 😠

rowrow14
autor
11. jan 2014

@maria1989 ano bohužial som na take niečo ešte nenatrafila a to ma to tiež už napadlo...:( pisala som aj na inzeraty kde prenajimaju len jednu izbu ale tam nikde nechcu aj dieta, tam skor beru študentky... :-/ a tak som zatial stale tu a dovod usmievať sa mi dava aspon moje dieta, ked už nikoho takeho blizkeho nemam....

rowrow14
autor
11. jan 2014

@maria1989 svokor sam volakedy ubližoval svokre fyzicky, ona zatvarala deti do izby aby nevideli...lenže oni videli,počuli, a tak su taki isti,.. aj jeho brat že raz napadol svoju ženu u svokry na balkone, že ked to ona videla mu dala potom kvapky a odvtedy je z neho už dobry muž ale to pišem na ukor toho že to videli v detstve...

rowrow14
autor
11. jan 2014

@ratatatata vždy mi hovori že ma vyjebe cez okno... brala som to len ako nadavku no už neviem, facku a hned dve si myslim že som si ozaj nezaslužila, a mala to nemala nikdy vidieť, ešte si to našťastie tak neuvedomuje ale aj ju stale kojim, je medzi nami silne puto, velmi ju milujem a myslim že vnima moje pocity... aj dnes som mu volala ked som bola s malou vonku povedala som mu nad čim som rozmyšlala aj všetko ale on mi zloži a hotovo....:(

jalucija
11. jan 2014

sviniar jeden! nemam slov

Strana
z5