Mojej priateľke vadí komunikácia s exmanželkou ohľadom dieťaťa
Dobry den,
rad by som sa spytal na radu
Rozviedol som sa s tym ze exmanzelka zije s priatelom ja s priatelkou
Napriek tomu ze dovodom rozvodu bol exmanzelkyn kolega a ja by som mal byt nahnevany a sklamany som si povedal ze proste treba sa nad to preniest ze zivot ide dalej a komunikujem normalne
Priatelke vsak casom zacala vadit komunikacia s exmanzelkou
Povedala ze su zeny co vedia akceptovat komunikaciu s expartnerom ale ze ona medzi ne nepatri
Co som samozrejme akceptoval
Na tom nic nie je
Komunikaciu som teda obmedzil len na komunikaciu ohladom syna
Toto jej zacalo vadit detto ze proste spolu stale komunikujeme
Beriem ze jej moze vadit ze spolu volame ale nepytam sa ako sa ma exmanzelka ako sa citi co robi a podobne
ak spolu komunikujeme je to len ohladom dietata
Tak som to spravil tak ze ked vecer vola dvihnem mobil a dam nasmu 6 rocnemu synovi ktory si s mamou pokeca. Tak je to aj opacne ked je u exmanzelky tak ked jej zavolam a chcem pocut syna automaticky mi dvihne on pokecame a polozim mobil
Problem vsak je ze ked zacne chodit do skoly budeme musiet komunikovat ohladom syna ci sa to bude pacit priatelke alebo nie
Mne to pride normalne komunikovat s expartnerom ohladom dietata alebo som ja nenormalny?
Predpokladam ze tu uz sa neda spravit ziadny kompromis uz.
Len jednoducho si sadnut s priatelkou a bud bude akceptovat to ze budem komunikovat s exmanzelkou ohladom syna alebo bohuzial napriek tomu ze je vsetko perfektne tak toto bude dovod sa rozist ked bude s tym mat problem
Vdaka za rady
@sylvia002111 a ty si nečítala, ako vyriešil zakladateľ diskusie svoju situáciu? Aké odrobinky? Veď dotyčný píše, že už s exmanželkou takmer nekomunikuje, ale dá telefón synovi a syn si to odkomunikuje s matkou sám ak je u neho. Aký kompromis má ešte chudák urobiť? Veď urobil všetko, čo mohol, len sa obáva, že v budúcnosti sa nevyhne komunikácii s ex. Nejaké záležitosti okolo školy, krúžkov, financií bude musieť s ex sem-tam prebrať, to má chudák so stiahnutou riťou sa báť osloviť ex, aby pani žiarlivá nevybuchovala a priveľmi netrpela? Toto je podľa teba správanie dvoch vyzretých ľudí? Podľa mňa rozhodne nie...
@sylvia002111 toto vsetko co si opisala je ako z ucebnice o egoistovi. Ja, ja, ja a zas len ja. Jeho priatelka sa nemusi uspokojit s "odrobinkami" staci si najst vhodneho partnera a pochopit, ze pre partnera, ktory uz ma dieta nebude NIKDY prioritou. Prioritou bude vzdy dieta. A nevyhovarat sa na to, ze mne sanca vekom klesa, a ja nemam rodicov a podobne detinske vyhovorky. A to ti hovorim ako zena, ktora 25 mala uz hoooodne davno 😀
podla mna toto je problem tvojej priatelky nie tvoj, ty uz nemas viac co urobit, aspon ja to tak vidim 😉
@sylvia002111 ok, tak ake prakticke riesenie navrhujes? Lebo to, co pises, je teoria.. nieco do seba mozno ma, ale teoria. Co by mal autor podla teba robit?
Nech nad tym rozmyslam akokolvek, ma dve zakladne moznosti - so synom sa stretavat, alebo s nim prerusit kontakt a naplno sa venovat priatelke a potencialnej novej rodine. Druhu moznost povazujem za ciste zlo a totalne svinstvo, je to jeho dieta a potrebuje ho. Ale ak berieme do uvahy prvu moznost, tak autor s exmanzelkou proste komunikovat musi. Vyber skoly, ulohy, choroby, dovolenky... ale tiez vychovne postupy je fajn odkonzultovat, najma ak je ta moznost. A navyse, udrzanim korektneho vztahu s mamou svojho syna, mu dava dobry priklad.
@sylvia002111 este mi napadlo, predstav si, ze par mesiacov po svadbe ti muz povie, ze mu vadi, ze komunikujes s rodicmi. Ze on nevedel, ake to je, mat svokrovcov, a nevedel, aki budu tvoji rodicia v tejto ulohe, ale ze mu to vadi a nebude ti tolerovat kontakt s povodnou rodinou (mozno viac, nez jednen telefonat do mesiaca) ked uz mas jeho. Asi by sme sa zhodli, ze je to nebezpecny magor a ze na to nema pravo, ved vedel, ze mas rodicov...
@lenpi
Riesenie? Rozist sa, kym sa to este viac nezamoce.
Vacsia cast pisateliek, tych co autorovu priatelku pranieruju, zdaleka netusia co je to ustat vztah, kde LEN jeden ma zavazok. A podelit sa s cudzim dietatom o svoje financie, cas, byvanie .... vsetko co som napisala ... Nemozu byt objektvne, kym nezili v takom zvazku a neprechadzali tymi problemami.
@sylvia002111 podeliť sa s cudzím dieťaťom o financie...ak by som šiel ja do vzťahu tak ok bežné výdavky ideme proste na polku aspoň cca oblečenie si kupuje každý sám a keď by mala dieťa a mám ho rád preboha nepozerám na to že toto a toto si mu kúpila sám by som mu niečo kupil
@sylvia002111 ja prejavujem lásku a záujem aj o syna aj o priateľku rovnako nestsviam syna zevlen ty si tu ty si najdolezitejsi....obaja sú pre mňa dôležitý a áno pokiaľ by som mal priateľku čo má napr dcéru a ťa má zbožňuje tak ako malý priateľku tak by sa mali jej aj modré z neba zniesol
@rado66633
Nemam na mysli gumicku do vlasov alebo tricenko pre malu. Pridu vacsie vydavky pre dieta ked rastie a dospeje, typu skolne, iphone, mozno male jazdene auto, prispevok k hypoteke ... milion inych. A tieto treba vediet ustat tej druhej strane, ktorej to dieta nie je, lebo tie vydavky idu zo spolocnej kasy.
@sylvia002111 väčšinu výdavkov na byt ( zariadenie opravy atď) platím ja ( lebo byť je môj) spolu platíme nájom a jedlo
@fidka79
Boze preco nechapes? Ak niekto da vlastnemu dietatu zo svojho, a nie na ukor partnera alebo dokonca rovno z partnerovho, je to z jeho a je to v poriadku!! Aka macocha?? Mam sama vlastne dieta, uz samostatne. A partnera s malymi detmi, ktory byva zadarmo u mna, lebo sa musi vraj postarat o svoje deti, s teoriou ze o moje som sa uz ja postarala, ked som bola este s manzelom. A ver mi, ze taketo nazory neprezentoval prvy rok
vztahu, az potom! Ked som uz bola po usi namotana. Tyka sa to vsetkeho: casu, financii ... Takze mam iny nazor na vztahy, kde ma len jeden zavazky. A ospravedlnujem sa, ze som si tento nazor dovolila verejne vyjadrit.
@fidka79
@fidka79
Po bitke je kazdy generalom.
Nie vsetko sa ukaze a da predpokladat od zaciatku. A stale si myslim, ze ak maju OBAJA este zavazky, je to rovnocenny vztah. Ak len jeden, vacsinou (nie vzdy) pride nejaky problem, z toho suvisiaci.
A uz som to v nedelu radikalne vyriesila, odstahoval sa. A sprostou ma nazyvat nemusis, kontroluj sa.
@sylvia002111 odsťahoval sa nakoniec po tom, čo uznal, že ty dávaš do vzťahu finančne oveľa viac alebo sa odsťahoval dotknutý a nepochopený?
@0silvia0
Tragedia je ze lebo nepochopil.
@sylvia002111 ale rozišli ste sa definitívne alebo len ste prestali spolu bývať?
@rado66633 tvoja bývalá je stále matka tvojho syna. Priateľka ju MUSÍ akceptovať presne v tomto rozpätí. Nič viac, nič menej. Ak zbožňuje tvojho syna ako hovoríš, mala by si uvedomovať, že takýmto postojom ubližuje hlavne jemu. Vas dvoch už neuvidí spolu ako rodičov, normálna vecná komunikácia je pre neho vzorom, ako kultivovane sa dá rozchod vyriešiť. Nie je normálne, aby ste nekomunikovali vôbec 🤦 Ja na tvojom mieste priateľku vymením. Toto zaváňa poruchou osobnosti. Vždy si niečo nájde. Je to egocentrička, nedospelé detinské správanie o nej veľa vypovedá dosť, aby si si komplikoval život ešte viac 😒
@rado66633 nie jednoducha situacia.. Mozno zjednodusene odpovedat by sa dalo... Nie kazdy dokaze byt rovnako tolerantny, nie kazdy dokaze zit v takom vztahu. Ak niekto po case pride na to ze mu taky sposob zivota nevyhovuje je nestastny je iba jedina cesta - rozchod. Ja som matka dietata ktoreho otec sa zaujima len 4dni v mesiaci na vikend pripadne uraza v duchu ze o dieta nie je postarane. Neziadam ho o nic o navstevu lekara, o ucenie so synom, o to aby sa sli so synom ako muzi ostrihat lebo tak to mali roky zauzivane.. Odpoved pride vzdy mas vyzivne staraj sa. Je mi smutno hlavne kvoli synovi, ktoremu radsej ukradne bicykel akoby mu kupil novy. Potom som partnerka... Nezijeme spolu lebo... On ma syna.. A syn je top priorita. Ked je so synom ja neexistujem. S expartnerkou telefonuje kazdy den. Oslavy ine prilezitosti travia spolu aj s jeho rodinou. Od jeho syna pocuvam ze mamka a ocko su naj... Ja nie. Po case som sa stiahla a s jeho synom sa uz takmer nestretavam... Aby nemal traumu.. Neziarlil. A postupne sa stahujem aj z partnerskeho zivota v ktorom nie som a nikdy nebudem rovnakou prioritou ako jeho syn. Velmi som sa na zaciatku tesila ze by sme mohli FUNGOVAT SPOLU... Neda sa... Je on a syn. Myslim si ze partnersky vztah po rozvode moze fungovat vtedy ak sa byvali partneri skutocne odtrhnu a deti pochopia ze su tam novi partneri ktorych si vybrali ich rodicia a zasluzia si respekt a uctu. Schvalujem dobre vztahy po rozvode aj pevne pravidla dokonca aj vzajomnu komunikaciu ale aj pochopenie a respekt voci novym partnerom. Mozno to nie je celkom dobry nazor.. No tak to citim ja.
Nedovol priatelke,aby ti znicila vztah so synom kvoli jej ziarlivosti. Ona zrejme nema deti,ked jej to vadi.

@0silvia0
Vyzretost? Myslis ze na to nevplyva aj napr. rodinna situacia? Ja nemam surodenca, uz nemam rodicov. Inac sa pozeram na potrebu mat partnera, pre ktoreho budem ja prioritou. A tiez inac veci vidis ked mas 25... 35 rokov, v casti zivot pred sebou. Inac ked mas 45 ci viac a nemas cas na omyly. Autor nenapisal nic o svojej partnerke, co ju vedie k danemu spravaniu. Autor otazku napisal tak, ze jeho priatelku vsetky zeny odsudia. Minca ma vsak vzdy dve strany. Za neveru autorovej manzelky a nasledny rozpad rodiny, naozaj si myslis ze sa ma jeho priatelka uspokojit s odrobinkami?