icon

Moji kamaráti nechcú môjho partnera na svadbe

4. máj 2021

Ahojte, zaujíma ma váš názor.
Mám kamarátku, poznáme sa už vyše 10 rokov. Pred 2 rokmi som mala priateľa s ktorým som bola 3 roky. Ja, môj priateľ, moja kamarátka a jej priateľ sme sa často stretávali ako partia. Po rozchode sa to nezmenilo, sme všetci 4 za dobre ako kamaráti. Lenže, oni teraz budú mať svadbu a som samozrejme pozvaná. Ja mám nového priateľa už rok, lenže jeho tam nechcú. Jednak lebo je pozvaný aj môj bývalý a hlavne majú obmedzený počet hostí kvôli pandémii.
Ako by ste reagovali vy? Samozrejme chápem kamarátku a jej snúbenca, s bývalým sú kamaráti pozvú radšej jeho a môj súčasný priateľ sa proste 'nezmestí' , no neviem či to priateľ nezaberie blbo.

malva123
5. máj 2021

@danieli suhlas

maminkasisa
5. máj 2021

ak Tvoj byvaly bude mat priatelku a Ty nie, asi by mi to vadilo. Ju poznaju lepsie ako Tvojho? Ak by si som mala byt jedina bez partnera, isla by som na obrad a potom domov.

stevvvka
5. máj 2021

To chces fakt zisťovať, koho kazdeho pozvali a kto je s partnerom? Tvoj priatel je zatial iba priatel a kratko ste spolu, aby vas brali ako neodlucitelny par. Su iste obmedzenia a aj financne je to narocne volat ludi, ktorych nepoznaju, a ak sa rozidete mozno tvojho priatela v zivote neuvidia. A ako"druzicka" nemas ziadnu speci funkciu ktoru by si bez partnera nezbladla. Ak ti je kamaratka naozaj, tak pojdes aj sama. S priatelom kludne planujte buducnost ale normalny clovek pochopi aj taketo pozvanue len pre jedneho. A ak by aj tvoj byvaly mal priatelku, nuz, mozno sa poznaju dlhsie s nou ako s tym tvojim. Alebo im je len viac sympaticka ako tvoj priatel. Je to ich vec, ako sa rozhodli, ver, ze ani oni to nemali lahke koho ano koho nie. A odmietnut pozvanie na kamoslinu svadbu lebo nejde partner to je take.. Trucovite podla mna..

evaachesa
5. máj 2021

Ešte ani nevieš koho pozvali, či pozývali aj partnerov, no ty už robíš závery a dupeš nohou ako ty nikam nepôjdeš bez partnera. V prvom rade ak je to tvoja dobrá kamoška, tak by bolo dosť mimo keby si kvôli tomu neprišla. Myslím že aj v tejto situácii je to úplne cez čiaru riešiť koho pozvali a koho nie keď sa snažia okresať počet hostí kvôli pandémii.

autor
5. máj 2021

@evaachesa 🤣 aké závery? Som povedala, že zistím. Prečítaj si poriadne diskusiu. Napísala som, že všetko závisí od toho koho každý ide a podľa toho sa rozhodnem. Čítanie s porozumením 😊

ivkazba
5. máj 2021

@zuvelyn predstav si, že nemám partnera ako prívesok, máme každý veľa separé aktivít. Ale svadba je pre mňa niečo, kam sa idem zabávať s partnerom. To nemusí hneď znamenať, že sme na seba s partnerom pricucnutí. Svadba nie je dámska žúrka. A zavolať niekoho na svadbu ako družičku a chcieť, aby prišla bez partnera, to mi príde divné, nie to, že niekto chce ísť na svadbu s partnerom.

evaachesa
5. máj 2021

A nebolo jednoduchšie sa najskôr opýtať a potom zakladať diskusiu? Veď tu dookola rozmýšľaš čo ak ... Snáď si to tu nečíta aj tvoja naj kamoška a nakoniec nepozve ani teba 🤭

zuvelyn
5. máj 2021

@ivkazba no vidíš, mne zase príde divné lipnut na tom aby sa sa svadbu slo silou mocou partnerom 🤷🏼‍♀️ najma ked ho nevesta s manzelom nepoznajú, nechcú tam mat cudzieho človeka a majú obmedzenú kapacitu hostí :P

ivkazba
5. máj 2021

@zuvelyn ale družička nie je bežný hosť. Za družičku si vyberiem niekoho, ku komu mám veľmi dobrý a silný vzťah. Hanbila som sa pozvať niekoho za družičku a povedať jej, že tvoj partner pozvaný nie je. Potom mi príde družička len ako nejaká šaškáreň (čo teda z môjho pohľadu je šaškárňou ako rola družičky tak ale každá veľká svadba ako taká).

ghostsgirl
5. máj 2021

Uplne normalne je pozvat bez partnera, najma ak ho ani poriadne nepoznaju a hlavne v tejto pandemickej situacii. Moj svagor bol tak pozvany minuly rok bez frajerky (bol s nou cca 3 roky) na svadbu svojho najlepsie kamarata (poznaju sa od detstva) a pozvanie bez frajerky odmietol, lebo ona by sa urazila. Svadba nakoniec bola prelozena kvoli pandemii na tento rok a hadaj co? Svagor uz s frajerkou nie je. Rozisli sa. Cize keby sa minuly rok ta svadba konala, on by premeskal svadbu najlepsieho kamosa, kvoli uz byvalke. Fakt by ste si ludia mali uvedomit, ze nevesta so zenichom maju pravo rozhodnut koho pozvu a zaplatia za nho. Urazat sa je velmi detinske. Treba ich chapat a este fakt pocas tejto situacie, ze to dokaze vobec niekto riesit sa cudujem. Menej egoisticki by mohli byt ludia

simca06022011
5. máj 2021

Nijak by som to neriesila, isla by som tak, ako ma pozvali, sama. Ale inak ano, ak ste velmi blizky priatelia, je to take otazne, ci aspon so slusnosti ho nemali pozvat... ale je to ich rozhodnutie.

simca06022011
5. máj 2021

@ivkazba no inak presne, mne teraz hrozi ze idem na svadbu sama a ja teda neviem ci to nezrusim :D ved vacsinou vzdy aj tak s chlapom svojim aj tancujeme aj sa zabavame, tam vobec nie je na svadbach zabava s nevestou a kamosmi a neviem cim... kazdy si ide svoje.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
dmk_1
5. máj 2021

Je to ich svadba. Jednak argument s poctom ludi je silny, ale silne je aj to, ze maju plne pravo nechciet hustit atmosferu na vlastnej svadbe. Musis to respektovat, je to o nich nie o tvojom priatelovi.

ninapat
5. máj 2021

Kedze je to ich svadba, tak moc na vyber nemas a ja toto aj chapem, predsa len su radi, ze v tejto situacii vobec budu mat svadbu.

konikkon
5. máj 2021

@zuvelyn nemusíme chodiť všade s príveskom 🤦‍♀️ to vonkoncom nie. Ja mam veľa aktivít, kam chodím bez manžela. Ale na svadbu bez neho by som nešla. Úprimne, ani nemáme známych, ktorí by si dovolili mňa pozvať bez neho. Alebo jeho bezo mňa. Nás ani nenapadlo na našu svadbu pozvať niekoho bez partnera, dokonca slobodných sme sa pýtali, či si niekoho privedú. Tiež sme boli limitovani kapacitou ale ku každému sme rátali partnera, pripadne všetky deti atď. Neviem si predstaviť, že rodine poviem "prídte na svadbu ale vaše deti tu nechceme" V každej lepšej spoločnosti sa ráta pozvaná osoba + 1 doprovod. Teraz je situácia iná, keď sú obmedzenia, to by som celkom aj chápala, na výber moc nie je. Inak nie. Samozrejme, každý nech si robí ako chce, len tá veta o privoeskoch ma dojala 😮😅

konikkon
5. máj 2021

@ivkazba presne. A co tam ma potom celý večer robiť ta druzicka bez partnera? Sedieť v kúte, lebo nemá partnera na tanec. Alebo tancovať s kamarátkami ako nejaká pubertiacka na party? Absurdné a smiešne.

ciusinka
5. máj 2021

Mne sa vydávala kamarátka keď ja som už bola rok vydatá a na jej svadbu ma pozvala len samú,bez manžela..Ona na mojej svadbe bola tiež bez snúbenca,pretože tak,ako my sme pozývali na svadbu len kamarátov bez partnerov,tak aj oni pozývali na svadbu kamarátky a kamarátov bez partnerov..Vôbec som to neriešila a bola som aj rada,keďže môj manžel by na tej svadbe nepoznal nikoho okrem mňa a novomanželov,takže by bol nonstop len pri mne..

sari24
5. máj 2021

No neviem mne to príde celé divné. Korona mi príde ako výhovorka hlavne potom ako si napísala že tvoj bývalý tam príde s priateľkou a ty so svojím nemôžeš. Keby ste boli dajme tomu mesiac dva spolu tak okej chápem je to fakt asi cudzí človek ale po roku vzťahu mi príde čudné aj to že tak super kamoška nepozná môjho nového chlapa.
O šetrení peňazí sa tiež nedá hovoriť ak ostatní si partnerov berú len ty nie. Jedna osoba navyše nikoho nezabije nech sa nikto na mňa nehnevá. Asi by som šla lebo hrať teraz urazenu je trápne ale nepríde mi to veľmi kamarátske.

ghostsgirl
5. máj 2021

@sari24 ale ak spravne citam, ona nikde nepise, ze ostatni si partnerov beru, iba ze to zisti. Takze uplne zbytocna panika podla mna, ked ani nevie, len to analyzuje zbytocne. A jedna oosobamozno nikoho nezabije, ale ak si to povie 40 hosti, ze ved moj plus jeden ich nezabije, tak dakujem pekne

jamidea
5. máj 2021

Je to ich svadba. My sme boli napr raz pozvani bez deti a to bola blizka rodina nie kamoska.

sari24
5. máj 2021

@ghostsgirl preto som napísala že ak by to bol niekto koho pozná mesiac aj s cestou tak jasne, to asi ani ja by som nechcela takú osobu na svadbe. Ale oni sú spolu rok, je to jej dobrá kamarátka, tak proste pri tej jednej osobe navyše prizmurim oko. Podľa mňa je lepšie vyberať hostí podľa toho s kým mám fakt blízky vzťah. Radšej pozvem kamarátku s jej partnerom ako tetu ktorú vidím raz za rok a pol.
Mne v tomto prípade to príde že nejde ani tak o koronu a dokonca ani o tie peniaze ako o nejaké medziľudské vzťahy ale to samozrejme musí vedieť najlepšie autorka a nevesta.

siska53
5. máj 2021

Prepac, ale ked mas obmedzeny pocet ludi.. tak asi musis sakra riesit, koho pozves!
A mozno tvojmu priatelovi je aj jedno, ci pojde, ci nie..

Keby som sa mala vydavat ja, tak len najblizsia rodina. Ziadni kamosi, nikto.. a nielen preto, ze je akoze pandemia..

autor
5. máj 2021

Takže situácia je taká. KAŽDÝ tam bude mať partnera/ku, počet ľudí bude tak či tak viac ako je dovolený ale môj priateľ nie je pozvaný . Rozhodla som sa, že nepôjdem. Keby na rovinu povie o čo aa jedná ale zakryla to pandémiou a pritom dnes sa mi chváli ajo tam bude viac ľudí a každý tam bude mať niekoho (ak niekto nemá priateľa môže si zobrať kamaráta aby sa nenudil)

autor
5. máj 2021

Pozvanie som odmietla. Vyjadrila sa tak , že skutočný dôvod prečo tam priateľa nepozvali je, že sa jej nepáči náš vzťah. No toto nie je ich vec, je to môj priateľ a ona ta mala rešpektovať. Nepôjdem nie pre to lebo priateľ nie je pozvaný ale pre to, lebo ma škaredo podrazila a nerešpektovala

adkoalauri
5. máj 2021

Ak by sa svadbu " nezmestil" môj partner,nešla by som ani ja...tu žiadny kamarátsky vzťah nie je...ak niekoho pozývam,tak počítam s tým,že si donesie partnera...

nttnnt
5. máj 2021

ha :D dalo sa cakat, a ked som citala tu aj par komentarov ze si budes vycitat ze si nesla kamoske a za rok uz nemusi byt tvoj frajer atd :D to iste nemusi byt ani najlepsia kamaratka kamaratkou..toto bolo od nej teda pekne trapne a ty by si tam sedela ako tela sama piate koleso u voza, dobra kamoska :D

sari24
5. máj 2021

To je super kamarátka. Je tvoj priateľ nejaký buran? Povedal jej niekedy niečo alebo spravil niečo v spoločnosti nevhodné prečo si to myslí? Ja by som sa toto práve opýtala. Ak neurobil nič tak je to od nej pekne sprosté.

autor
5. máj 2021

Nie,poznajú sa už nejaký čas. Často sme brali do nemocnice (priateľ bral a ja som išla s nimi) . Býva v inom meste ale keď niečo chcela priniesli sme jej to (zas len priateľ keďže on má vodičák). Priateľ si od nej nikdy nič nepýtal. Jej sa nepáči náš vzťah ale akože každého hosťa si bude preverovať kto má aký vzťah s oriatelom? Akože haló..

petamich
5. máj 2021

myslim, ze si zareagovala spravne, resp. ja by som zareagovala rovnako, nesla by som na svadbu, kde kazdy ma partnera ale moj z nejakeho dovodu pozvany nie je a dovod, ze sa jej nepaci vas vztah 🤷‍♀️ snad tebe sa ma pacit vas vztah