Ako vybrať hostí na malú svadbu?
Budeme mať malú svadbu a počet nás nepustí.
Reálne sa zmestíme asi do 20 ľudí aj s nami. A teraz neviem, ako to spraviť tak, aby z toho nebola rodinná vojna. Či pozvať len najbližšiu rodinu bez partnerov, alebo radšej menej rodiny, ale aj s partnermi. Len potom sa tam nezmestia všetci, ktorých by sme vlastne chceli.
Už teraz tuším, že sa niekto urazí.
Mali ste malú svadbu? Ako ste vyberali hostí, keď bol počet naozaj obmedzený?
Rodicia, surodenci a ich partneri, svedkovia. Nasledne niekedy urobit doma posedenie, rezne, salat, strudle,... pre sirsiu rodinu.
Záleží čo pokladas za partnera? Ak sú manželia tak to by sa patrilo ale ak nie sú zobrazí tak kľudne bez partnerov. Máš na to uplne dobrý dôvod, že kapacita nepustí takže ti to nemôžu vyčítať
Ak by som chcela malu svadbu, boli by tam rodicia, stari rodicia a surodenci s partnermi/detmi. Vsetkym ostatnym by som povedala ze svadba je len so surodencami takze by sa predislo myslienkam preco henta sesterka ci kamoska ano, preco jej frajer ci manzel nie, a pod.
rodicia, surodenci s partnermi a stari rodicia + 2 svedkovia ak by boli mimo rodiny. Ked nemate po 5 surodencov, tak by ste sa mali zmestit
Mali sme 15 ludi. Pozyvali sme rodicov, surodencov s partnermi (moji 3 surodenci boli vtedy bez partnerov, takze tam to bolo easy, ale keby mali partnerov a deti, boli by vitani). Ja som si pozvala naj kamosku s manzelom, partner naj kamosa s manzelkou. Partnerovi stari rodicia uz nezili, u mna len jedna babka, ale pre nu to bolo daleko a necitila sa vzhladom na vek, uz taku dlhu cestu absolvovat. Pocet ludi sme nemali obmedzeny, ale proste viac ludi sme nemali potrebu pozyvat.
Ešte nápis koľko mate s partnerom súrodencov ,či sú rodicia rozvedeni a majú každý partnera
Záleží čo pokladas za partnera? Ak sú manželia tak to by sa patrilo ale ak nie sú zobrazí tak kľudne bez partnerov. Máš na to uplne dobrý dôvod, že kapacita nepustí takže ti to nemôžu vyčítať
@amalka07 je divne nepozvat niekoho, kto s tym clovekom roky zije, tym nemyslim nejakeho partnera, co sa dali pred mesiacom dokopy. Ale ja osobne by som bez muza asi na svadbu nesla. Je divne ist niekde takto, ako na obrad ok, na zabavu uz by som asi odmietla.
@anonym_autor niekde sa musí spraviť kompromis. Vy ste sa rozhodli pre 20osob a bodka
Na našej svadbe boli naši, brat so švagrinou, krstný, brimovmý, sesternica s mužom a deti svokrovcovci, dve svkrove sestry s manželom dve jeho sesternice s rodinami. Nebol tam švagor,(lebo droguje)neboli mužovi krstný lebo sa odulo neskôr sa odduli.
@anonym_autor čo tak len sobáš na úrade so svedkami?
@minenkaa Rodičia by toto nedali :-/
Ešte nápis koľko mate s partnerom súrodencov ,či sú rodicia rozvedeni a majú každý partnera
@minenkaa Máme spolu 3 súrodencov, všetci dospelí. Rodičia sú na oboch stranách spolu, takže tam našťastie nepribúdajú ďalší partneri. Aj tak sme ale veľmi rýchlo na limite, lebo keď dáme rodičov, súrodencov a ich partnerov, plus svedkov, tak je tých 20 miest skoro preč.
@amalka07 je divne nepozvat niekoho, kto s tym clovekom roky zije, tym nemyslim nejakeho partnera, co sa dali pred mesiacom dokopy. Ale ja osobne by som bez muza asi na svadbu nesla. Je divne ist niekde takto, ako na obrad ok, na zabavu uz by som asi odmietla.
@kiki68 mas pravdu, nešťastne som to formulovala. Ak je niekto spolu roky, majú mozno aj deti (nemusia) a naozaj je ten partner uz súčasť rodiny tak vtedy by som ho pozvala urcite. Ako uz spomínali vyššie, bolo by fajn ak by autorka napisala kolko maju so snúbencov súrodencov, poprípade kolko este žije starých rodičov, alebo kolko súrodencov maju rodicia a podobne, potom by sa dalo lepšie poradit.
@minenkaa Máme spolu 3 súrodencov, všetci dospelí. Rodičia sú na oboch stranách spolu, takže tam našťastie nepribúdajú ďalší partneri. Aj tak sme ale veľmi rýchlo na limite, lebo keď dáme rodičov, súrodencov a ich partnerov, plus svedkov, tak je tých 20 miest skoro preč.
@anonym_autor tak to si na 10 ľuďoch bez partnerov. Svedkovia sú teda iní ako surodenci? A partneri súrodencov su manželia/dlhodobý vztah/krátke nieco?
@anonym_autor tak a máš vybavené a nikoho viac netreba pozývať
@anonym_autor A koho by si este chcela? Rodicia,surodenci s partnermi,krstni rodicia,stari rodicia. To uplne staci. Ak mas malu svadbu,nemozes chciet pozvat kamaratov alebo tety,ujov.
@anonym_autor a koho ešte chceš? Malá svadba sa robí len s najbližšou rodinou.
@anonym_autor a koho ešte chceš? Malá svadba sa robí len s najbližšou rodinou.
@januska12323 Starí rodičia, krstní rodičia, partneri svedkov, deti súrodencov ...
Tak rodicia aurodenci a svedkovia. Takze stari rodicia nie, krstni rodicia nie, deti surodencov patria k nim a partneri svedkov to sa rozhodnete. Potom sa nebude mat kto stazovat. Ked ste to takto zle vymysleli ze do 20, tak proste ozaj to urobte iba najblizsia rodina. Potom sa nikto nebude stazovat.
@anonym_autor nemozu ist za svedkov surodenci?
@januska12323 Starí rodičia, krstní rodičia, partneri svedkov, deti súrodencov ...
@anonym_autor 4babkovci,4rodicia,2vy, 6surodencov s partnermi, kolko deti? V pohode si na 20ke, a ak sa niekomu nepaci tak moze vybrat penazenku a vydatne prispiet. Inqk nechapem taketo male svadby so vsetkym, lebo najvacsie polozky su sala, dj, fotograf, tie 3-4tqniere navyse nikoho financne nepolozia.
Este extra svedkov? Neviem u nas je zvykom ze za svedka idu surodenci.
Ak by rodicia neprezili ze sa vezmete len vy so svedkom na urade, nech vam na svadbu teda prispeju.
@anonym_autor
Rodicia 2+2=4
Surodenci s partnermi 3+3=6 (surodenci budu svedkovia, usetrite 4 ludi)
Vy dvaja tj.4+6+2=12
8 miest pre babky a dedkov ak teda este vsetci ziju a ste na 20tke.
Ale naozaj si spocitajte kolko usetrite. Ak chcete naozaj usetrit tak by som uvazovala o slavnostnom obede ala "oslava 50tky" a nie o "svadbe"
@anonym_autor a to nestačí? Rodičia,súrodenci a svedkovia? koho ešte chceš?
práve z dôvodu,že exo mal strašne širokú rodinu,sme mali takúto svadbu.Rodičia,moja sestra s mužom,jeho brat sám,slobodný bez frajerky.Svedkom boli moja sestra a jeho brat.Finito.
rodicia 4 ks stari rodicia 4 ks vy 2 ks surodenci a partneri 6 ks krstni 4 ks a mas 20 ks
deti nepozyvat a svedkovia surodenci alebo krstni
podla poctu deti by som este zvazila, aki mate vztah s krstnymi ?
@anonym_autor
Rodicia 2+2=4
Surodenci s partnermi 3+3=6 (surodenci budu svedkovia, usetrite 4 ludi)
Vy dvaja tj.4+6+2=12
8 miest pre babky a dedkov ak teda este vsetci ziju a ste na 20tke.
Ale naozaj si spocitajte kolko usetrite. Ak chcete naozaj usetrit tak by som uvazovala o slavnostnom obede ala "oslava 50tky" a nie o "svadbe"
@citronove_koliesko to je super napad, ze surodenci ako svedkovia. Hned je to pre autorku v tom ich maximalnom pocte akurat.
Rodičia, starí rodičia (ak žijú) a súrodenci s partnermi, ak sa do počtu zmestí ešte nejaká rodina, s ktorou máš blízky vzťah, tak ich, zvyšok by som neriešila, to že sa nejaká teta urazí, nech, veď raz ju to prejde.
záleží od počtu súrodencov. my sme z početnejších rodín, nám by bolo málo aj 30 miest.
Prečo neviete navýšiť počet miest? Kvôli financiám ?
@anonym_autor mali sme malú svadbu. Len rodičia, starí rodičia ( ale to sme mali už len jedného), súrodenci s partnerkami, krstní rodičia. A to bolo všetko.

@anonym_autor čo tak len sobáš na úrade so svedkami?