icon

Moji rodičia nemajú radi môjho muža

17. sep 2020

Píšem anonymne, lebo sa aj trocha hanbim. Mam muža a je to dobrý chlap. Robí, Stará sa o mňa, dcérku miluje najviac, pomáha v domácnosti, urobí všetko okrem umývania kúpeľne, navarí aj každý deň, nemá problém, nakúpi, vyperie, dá do sušičky, povysava. Len je pomalší, proste mu to trvá dlho, ale urobí. Ja musím v domácnosti napr. vybavovať termíny, objednávať k doktorom, ja neviem termín do banky, termín do servisu. Mojej mame je tŕňom v oku, že sa pri ňom dorobím, že je Pomaly, že není chlap, lebo ja vybavujem termíny, ja som išla s autom do servisu, to ona v živote robiť nemusela. Dnes mal prísť z nemecka, ja som teraz na svk u mamy, ale trpí na migrény a začala ho strašne hlava bolieť, a príde teda zajtra, keď sa vyspi a keď ho to prejde. no a podľa mamy je hneď slaboch a absolútne nezodpovedny a nedá sa na neho spoľahnút. No veľmi ma to mrzelo.
Povedzte, ako si to nemám pripúšťat, dosť ma to mrzí a trápi, keď viem ako ho ona vlastne vníma.

tulipanicek
18. sep 2020

Ja by som teda muža neobhajovala výpočtom toho čo robí 🤦‍♀️ Normálne by som jej povedala, že robí toho dosť a že je to môj život a ja som spokojná a neprajem si počúvať takéto reči na môjho muža. A že ak je s tým problém, od hádzal, alebo najbližšie neprídem kým sa neuvedomi a neospravedlni 🤷‍♀️ A mužovi by som povedala, že s rodičmi bývať nemienim nikdy (lebo aj keby sme mali dokonalý vzťah, nešla by som do toho nikdy).

yoxinka
18. sep 2020

Máš super chlapa! Mamu by som na tvojom mieste okamžite a rázne upratala! Moja kamoška má tvoj typ mamy, do všetkého sa montuje, všetko rieši, k všetké mu sa vyjadruje, všetko komentuje, všetko ovláda a musí byť ako chce ona!!! Vieš ako skončila, milá teta. Tak, že ju po 40rokoch!!!! manželstva opustil muž, lebo už s ňou memohol vydržať a našiel si nejakú o polovicu mladšiu frajerku, ktorej spravil decko! Starý dedo. Tá žena je v takej s prepáčením riti, že koniec. Ostala sama a hanba jak svet. Áno, toto je extrém, ale ako niekto vyššie píše, aby mamička nebola prekvapená, keď ju zať pošle na staré kolená do zadku, keď ju bude treba doopatrovať.

mimamima1
18. sep 2020

Dobrý deň. Nič v zlom, ale aj ja vybavujem veci čo sa dá aj a čo je na tom. Muž je v práci a ja doma tak vybavím. Mali ste sa opýtať maminy či by bol radšej lepší zatko, kedy chodil domov opitý, nestaral sa ešte by Vás bil. Druhé by čo zato dali keby majú takeho zatka. Vy sním žijete a nieje ona.

matussara
18. sep 2020

Mas problem sa postavit rodicom vyborna kniha hranice.stoji vo vasom pripade za precitanie. Aj ja som ju citala😅

matussara
18. sep 2020

Pozrite sa do svojho detstva a zistite preco teraz stojite ako puk a bojite sa argumentovat. Coho sa bojite? Aj v dospelosti nas totiz ovplyvnuje spravanie s detstva-kym sa nezbavime strachu. Strach z nevole maminy?

majcii
18. sep 2020

Mama chrani svoje dieta, velakrat neobjektivne, riesia veci do ktorych ich nic....xkrat chlapi v manzelstve piju, maju milenky, sedia doma, su nasilny a pod. Toto su dovody uz objektivne. Naozaj neodporucam spolocne byvanie. Kludne 5 minut peso, ale sami, verte mi. Majte sa pekne;)

evkamotka
18. sep 2020

Hlavne s nimi nezacnite byvat

tykat
18. sep 2020

"...no vidís, my mame knižnicu na celú stenu, a malý televízor a aj to môže byť predmet sporu...."

Na spor treba dvoch, ja by som mame nic nevysvetlovala kolko a co muz pre vas robi, mavla by som rukou a venovala sa niecomu inemu. A mama nech si sama "melie pantom"...ju to prejde ked nebude mat s kym sa sporit.

lilitela
18. sep 2020

A teda zijes s muzom spolu, ano, ak som dobre pochopila, nechodi prec na tyzdnovky...

sendricka
18. sep 2020

Ja musim u nas nastavovat televizor aj nabytok si skladam radsej ja (je to asi 50x rychlejsie) a na dlhe trasy soferujem len ja lebo jeho boli chrbat...tak neviem co by mne tvoja mama povedala😅

autor
18. sep 2020

@matussara no to ste asi klepli klinec po hlavičke, ja som odjakživa bola také dobré dievča, hlavne poslúchať, moc sa nevzpierat, a podobne

autor
18. sep 2020

@lilitela nie nechodí, normálne spolu žijeme, len teraz som na návšteve u našich

autor
18. sep 2020

@sendricka no to presne viem, čoby povedala, že tí dnešní chlapi nič nevydržia.... 🙈🙈🙈

katkami123
18. sep 2020

Autorka.... ty čo tu píšeš ako sa tvoji rodicia chovajú, to je des. Mama nechápe, ze už nemáš 5 rokov a nie si malé dieťa. A nikdy ani nepochopí. Zbytocne si nervy nicit, asi by som obmedzila návštevy. Inak, tvoja matka mi príde typicky príklad toxického človeka. Stredobod vesmíru okolo ktorého sa všetko krúti a musí byt tak ako povie. A keď niekto nesúhlasí s jej nazorom, už je to koniec sveta.

katkami123
18. sep 2020

@matussara
Poznám veľmi dobre o čom píšeš aj o čom autorka píše, len tá je ešte na veľmi dlhej ceste uzdravovania sa z toxického vztahu svojho rodiča. Preto to stuhnutie zakazdym, keď matka niečo povie. Tu nejde o vysvetľovanie, ani obhajovanie ako si autorka myslí....

janetta20
19. sep 2020

Netráp sa tým, pár razy mamu odbi, že tebe sa paci taky ako je aj s chybami a ona si zvykne.. Moja vlastná skúsenosť

lacibo
19. sep 2020

odstrihni sa už od rodičov v 34. rokoch a nepokaz si super vzťah, ktorý tebe VYHOVUJE... to je moja rada..rodičia tu nebudú naveky, ale vzťah ti môže vytrvať dlho predlho..🙂

lacibo
19. sep 2020

@lacibo a s tým TV, to je podľa mňa super.že nedávate prednosť TV pred knihami.. to sa v dnešnej dobe len tak nevidí.. klobúk dole🙂👍

katlin7
19. sep 2020

Prečo to vlastne mamina rieši? Nie preto, ze ty sa jej tak trochu sťažuješ? Verím že ta tým neurazim, ale je to z mojej skúsenosti. Rodičia niekedy vidia realitu cez svoje deti. Tak ak ho lubis a stojíš si za ním, hovor o ňom pred maminou v dobrom, povedz čo všetko doma porobi a aký je šikovný. Casom jej bude isto jedno že je možno pomalší. Veď nech. Hlavne že sa postara a je to dobrý chlap.

mirgenah
19. sep 2020

Kazdy z nas ma svoje chyby a je na skodu, ze vnimame druhych len z tej horsej strany. Potom sa umelo vyrabaju v rodinach problemy. Si dospela a nemaju sa do vas starat. Je to vas zivot, zijete si ho svojim tempom. Svoj nazor povedat mozu - ved su tvoji rodicia, ale bez odsudzovania a kritizovania. Ak to nevedia a medokazu ani po upozorneni, problem nemas vo svojej rodine, ale oni sami so sebou. Moj chlap tiez nie je schopny vymenit ziarovku pol roka a prisrobovat to alebo tamto. Urobim si to radsej sama. Auto ( moje, on ma svoje) davam do servisu tiez ja aj vsetko si na nom vybavim sama, nepotrebujem chlapa aby mi nalial cladiacu zmes, slebo dolial vodu do ostrekovacov, aj kolesa si dofukam sama. Takze sa netrap 😁

autor
19. sep 2020

@mirgenah joj, to ja sa netrápim, že idem s autom do servisu ho zaviesť, to trápi len mamu, ja som spokojna aký mame vztah, rodičia sú také konzervy konzervatívne. Ale ako vidím, chyba je proste v tom, že musím si raznejsie porobiť poriadky co si môžu už k mojej rodine rodičia dovoliť. Véd ja som bola také dobré decko, ved oni ani pubertu nezazili, lebo som žiadnu nemala a sú zvyknutí že poslúcham. No teraz musím na tom zapracovať. Teraz každopádne (muž dorazil na svk, má 2 týždne dovolenku, potom sa už spolu vraciame domov, návšteva na svk konci) si hodlam užiť víkend s manželom po dvoch mesiacoch bez neho 😋😋😋. Ďakujem za rady a povzbudenia.
@mirgenah
@katlin7
@lacibo
@janetta20

mirgenah
19. sep 2020

Treba sa od nich odstrihnut a poznamky brat jednym uchom dnu druhym von. To im musis povedat a ustat si to. Ja mam na haku co mi mama/otec kaže ....ze musim..... a toto sa takto a takto robi.... Poviem im slusne ako ro vidim ja a basta. A to mam 40. Odporucam od rodicov trosku dalej sa odstahovat. Nie moc daleko ale rozhodne nebyvat s nimi blizko. Taky pokoj mam teraz od nich 😁 a to mame a mali sme pekne vztahy vzdy.

matussara
Autor odpoveď zmazal
matussara
19. sep 2020

Vystava preco ste boli vzdy taka ako pisete...strach, manipulacia rodica, pocity viny, strach...v tom case bolo aj, ze ste chceli inak, iny nazor a nedalo sa? Casto sa stava, ze nacas budete v ociach mamy ta zla, to je uz ale jej cast, ktoru si musi ona vyriesit, liecit. Tieto schemy sa tahaju z generacie na generaciu.

mamutka
19. sep 2020

Načo mame hovoríš, že ideš do servisu, alebo čokoľvek? Veď si pories všetko čo treba a ona nemusí o tom vedieť. Žijete dokonca mimo SK a matka má prehľad o tom co kedy vybavujes a teda môže frflat, že to neurobil zatko. No odkiaľ ona všetky tie info má? Hádam nie z TV. Zadrapcivej maminke sa nič také nehovorí a hotovo.

scorpionflower1
19. sep 2020

Moj muz je tiez obcas taky, ze mu treba 3x povedat, ale inak ma celu furu skvelych vlastnosti, je sikovny, dobre zaraba stara sa o.mna aj o malu najlepsie ako vie. Terminy aj ja objednavam vsade, zdravotne veci ako lekarov ci podavanie liekov mam nastarosti iba ja, on to nevie, zas on ma nastarosti financie....a moja mama ho ma velmi rada, chvali akeho dobreho muza mam....keby nanho nadavala, tak jej poviem, ze na to nema ziadny narok. Treba mamku skrotit, nie si s jej recami otravit vztah, stopni ju, lebo ti tolko bude bulikat do hlavy, ze aj sama tym reciam uveris.

celasapremenim
19. sep 2020

Všetko zvládneš, lebo si múdra žena. Ja by som na tvojom mieste povedala máme a otcovi, že už nechcem počuť zlé slovo na svojho muža, ktorého milujem a je skvelý otec, inak obmedzim návštevy. A nikdy s nimi nebývajte.

mnamko
19. sep 2020

Píšeš že ty si teraz na sk a on v Nemecku a potom že kôli corone- nepôjdete radšej ani v novembri tak ako to je?

autor
20. sep 2020

@mnamko ja som bola sama s malou na 2 mesiace na svk, lebo to bola jedinečná príležitosť aby si užili vnučku, teraz došiel už chlap na svk a za 2 týždne sa vraciame do DE.

autor
20. sep 2020

@mamutka musím sa naučiť držať hubu, tam kde treba 😜 a kde ju mam otvoriť, tak otvorit

@scorpionflower1 svätá pravda