icon

Moju dcéru jej priateľ iba využíva.

amanda12e4567i90
10. júl 2019

Prosim poradte mi co mam robit. Mojej dcerke sa narodil krasny chlapcek som velmi stasna. Je premna vsetkym .ale jej priatel ju manipuluje vsetko robi podla neho aj ked to nie je spravne. Jeho rodicia na nu aj na vnuka seru.neboli ani v nemocnici. Neboli zvedavy na vlastneho vnuka. A on chce aby isla znemocnice rovno knim.zevraj on je otec a chce ukazat syna .pritom jeho maju na haku.a co ma najviac hneva ze moja dcera stym suhlasi. Tak nakoniec co som sa starala o nu kazdy den som bola pri nej milujem ju a stale jej budem oporov ona ide ako atrakciu ukazova. Maleho takym co by som ich posla do pi... Darmo jej vravim ze je egoista a nebude pri nom stastna.povedala mi ze nema starať ona vie co robi. Avelmi ma sklamala.

Strana
z2
amanda12e4567i90
autor
11. júl 2019

@katka2602 oni nemaju vlastne byvanie on byva doma a ona u mna. Ich zoznamenie a vztach trva necely rok. Zoznmili sa v praci v bratislave. Teraz sa prakticky spoznavaju. Tam otehotnela musela prist domov pretoze mala zdravotne problemy nemohla chodit do roboty lebo mala vysoky tlak.aj to pocely cas ako tam boli on jej nepomohol sama po nocnej isla k lekarovy.on spal. Ani raz nebol na ultrazvuku. Uz to sa mi nepacilo. Proste vsetko nechava na nu ci financie vsetko vybavuje ona aj jeho veci. Nie je schopny si vybavit danove . predsa chlap ma zapezpecit rodinu a nie ona.

loginexistuje
11. júl 2019

@amanda12e4567i90 nuz ak ti dcera povedala ze sa nemas starat tak sa nestaraj resp to aspon obmedz

stanov jej sumu aku ti ma prispievat na byvanie za seba a za male a plus na stravu stanov si pravidla u teba doma a bud dcera akceptuje alebo moze skusit byvanie u priatelovej rodiny ak ju prijmu

katka2602
11. júl 2019

@amanda12e4567i90 aha, tak verím, že ako matku Ťa to trápi a niesi spokojná. No dcéra si to vybrala sama. Pokiaľ to je tak ako píšeš, tak tam aj tak dlho nevydrží. Treba ju nechať tak.

pavucikvet
11. júl 2019

@amanda12e4567i90 za chvilu ju mas doma, nehrot to. Ako prve, nech si porieši výživné na dieťa, resp. ty jej urci, koľko bude prispievať na domacnosť a ona nech sa zabezpečí. Nevidim tento vzťah ružovo ak sa mlady pan nezobudi. Nie je tvoja starost riešiť ich byvanie a problemy.

amanda12e4567i90
autor
11. júl 2019

Ano presne tak. Ved to iste si myslim aj ja.necham ju nech sa rozhodne sama co uzna za vhodne. Ja si budem vychutnavat vnucika. Viete som slobodna matka manzela som opustila pretoze bol alkoholik.mam dve roboty aby som. Im aj sebe vsetko zabezpecit. Este mam 14 rocnu dceru a ribim aj nemozne aby im nic nechibalo.

patka06
11. júl 2019

Také nedospelé deti ako je priateľ tvojej dcéry vyrastajú ak rodičia za svoje deti všetko riešia až do dospelosti, je to medvedia služba

lenqua_12325
11. júl 2019

Práve pre takéto prípady ne najlepšie keď mladí odídu co najskôr a osamostatnia sa. Potom netreba riešiť také veci. Plne ta ako matka chápem, mozes jej povedať co cítiš ale ona sa aj tak rozhodne ako chces tym nič nespravíš. Možno sa zobudí sama, len aby nebolo neskoro a k nemocnici? Ja som tiež nechcela pomoc a návštevy, pri prvej dcére mi pomáhali rodicia veľa, urobilo to škodu, neverila som sama sebe, všetkeho som sa bála. Bola som veľmi ubolena a nevedela sa rozhýbať. Pri mladšom synovi som bola na všetko sama, po pôrode som vstala a staral sa, prvé dni si užívala v nemocnici v tichu a pokoji sami dvaja. Manželmi dal veci, objal a odisiel. Ja som to tak chcela, naučila som sa ze všetko musím zvládať sama. Získala dôveru v smú seba. Manžela kt. Som predtým počúvala ako pes som prekvapila, bol šokovaný keď som mu oznámila že už sa budem aj ja rozhodovať ako chcem v com chcem. Na všetko treba čas, čas na pochopenie. Nátlak rodiny urobí ešte horšie. Viem o com hovorím.

mariet24
11. júl 2019

@amanda12e4567i90 prepacte ale myslim si ze takato pomoc im nepomoze naucit sa prevziat zodpovednost za seba a svoje zivoty. Len ich podporujete v nezodpovednosti. Je pravda aj mna a mojho manzela,, zivili moji rodicia'' 4 roky(byvali sme u nich a nemuseli prispievat na stravu) ale pocas tych 4 rokov mi nedali ziadne peniaze a videli ze vsetky nase peniaze vrazame do nasho domceka.... Nie kazda pomoc je naozaj pomoc z dlhodobeho hladiska....

lilka5566
11. júl 2019

Chápem ze si naštvata, mam známu co to ma podobne, takých skvelých druhych starých rodičov bez záujmu, a tiež je vždy pekelne naštvata... Ale čo urobíš, dcéra už je dospelá, musí sama pochopiť... Môžeš jej len dohovarat, ale skus to nenápadne,pomaly, nie priamo jej to hodiť do tváre.....

rainbow82
11. júl 2019

Zasa tu riešite gramatiku? Tak to je fakt sila.Pani sa nepýtala aby ste jej kontrolovali gramatiku ale povedali názor na jej problém.Jedna a ta istá osoba všade rieši len gramatiku.Zamestnaj sa v škole a opravuj gramatiku deťom! Hrozné!

rainbow82
11. júl 2019

A k tomu článku.Viem ,ze Vás to trápi a bolí ale musíte to rešpektovať!Nech si dcéra robí co uzná za vhodné aj s jej priateľom!Vy len buďte babka svojmu vnukovi.Lebo ako moc sa snažíte pomôcť aj tak skončíte ako tá najhoršia keď sa oni udobria.A keď jej partner zatrhne to aby ste vídali vnuka tak sa z toho zblaznite.Kazdy sa učí na vlastných chybách!

tykat
11. júl 2019

@amanda12e4567i90 ...a ved z maleho neodhryznu? Pojde, ukaze a pride nazad. A vidis svokrovci ani sa nezaujimaju, ani nestaraju, ani kavu neurobia, ani nenavaria a ona k nim ide...a chlap nepracuje, nepodporuje ju a predsa jej je dobry...niekde je chyba, mozno si ju cely zivot dirigovala a teraz konecne ti chce ukazat ze sa bude rozhodovat sama..aj ked nespravne...ale asi musi padnut na hubu...cim skor tym lepsie...prestan ju podporovat, ved ona sa ozve ked jej dojdu peniaze.

miadi
11. júl 2019

Z toho čo pišeš to vyzera že ten vztah dlho nevydrži. No nemusis pridavat drevo do ohna zurit pred nou na rodicov jej priatela ze nemaju zaujem to snad vidi aj sama. Je to jej život nemožeš ho žit za nu. Asi ho miluje a chce byt snim ona musi sama precitnut musi to vsetko zažit .. ty ju mozes len podporovat a pomahat jej . Ze druhi si ju a babatko nevažia je už ich problem.Jej pohar sa musi naplnit, A Mozno nechce žit ako jej mama co je single mama a snazi sa musi mat dve roboty atd.Mozno chce ten vztah s otcom svojho dietata udrzat za kazdu cenu( nic v zlom ako si si zariadila život no často prave deti nechcu žit tak ako ich rodičia vidia hlavne tu negativnu stranku veci) uvidis casom ako sa veci utrasu. A možno bude tiez single mama a budes jej vzor a inšpriracia. Az pri dietatku plne oceni co vsetko si pre nu v živote urobila. Daj tomu čas nic ine robit nemozes

jamatkaroka
11. júl 2019

Dieťa potrebuje dvoch rodičov. Ak budeš dcére hovoriť že manžel je egoista a nebude pri ňom šťastná, len ich vzťahu uškodíš. Moja mama mala tiež také pokusy. Hneď som ju v tom stopla a vie že ak chce s nami tráviť čas, musí rešpektovať to že svojho manžela ľúbim a nebudem tolerovať takéto reči.

rainbow82
11. júl 2019

@jamatkaroka konečne niečo rozumné

misinka0611
11. júl 2019

Dobre chapem? Problem je v tom že tvoja dcéra ide ukázať po odchode z pôrodnice svojho syna priatelovym rodicom a ty to nevies rozdýchať ? Ojojoooj, ďalšia babka ktorá bude súťažiť o priazeň vnuka, starat sa mladým do života.

amanda12e4567i90
autor
12. júl 2019

@misinka0611 ja sa nestaram do jej zivota . zase nehysterizujem .ani nechcem sutat len v danom momente ma to trosku nahnevalo.tak prosim nenafukujte to. Robite stoho taku kauzu .

misinka0611
12. júl 2019

@amanda12e4567i90 Ja si myslim že ty robis kauzu z jednej návštevy. Či ako čo si si myslela že tam im syna ukázat vôbec nepojde?

amanda12e4567i90
autor
12. júl 2019

@misinka0611 som zvedava ci by si ty nebola trosku nahnevana. O nic nejde fajn vyjadrili ste nazory beriem .

misinka0611
12. júl 2019

@amanda12e4567i90 Ja si myslim, že hlavne by si mala prestať podporovať svoju dcéru. Ako pises otehotnela dosť skoro. Keď pises že ich vztah trvá necelý rok ona otehotnela akože cca po 1-2 mesiacoch od zoznámenia s nim? Ak uvidí že nemá od teba € a frajer jej tiež neprispeje tým skôr sa zobudi. Možno tvrdý pád na hubu ale vykašle sa nanho keď uvidí že je to vagabund kt. nevie dat ani € pre svoje dieťa a ani sa nesnaží.Ak ju/ich budeš naďalej živiť tak im bude fajn. To, čo si výberu naše deti neovplyvnime, neovplyvnime ani akých majú rodičov. Bohuzial. Vies, oni majú právo vidieť dieťa skôr či neskor ho aj uvidia aj keď sa ti to prieči a trpíš. Tým že budeš dcére nanho hovorit aký je práveže jeho bude ochraňovať a ty budeš ta zlá, láska je slepa. Ona nevidi že jej chces dobre. Jedine čo mozes urobiť prestať nanho kydať a prestať jej dávať €, maximalne kup vnukovi oblecenie, kozmetiku, plienky. Máš 2 roboty a vies čo? Ty niesu povinná ju financovať. Mne moje dieťa nikdy nikto nefinancoval ani by som si nedovolila otehotnieť keď viem že dieťa neuzivim. Otehotnela som až led som stretla slušného chlapa čo chodil do roboty a riesili sme si vlastne bývanie. Pred pôrodom som pracovala a celu vybavicku som postupne po výplatách kupovala s rozumom. Sama vies že deti hlavne malé stále niečo potrebuju. Noha rýchlo rastie z oblečenia rýchlo rastu, plienky... Tvoja dcéra musí sama pochopit že má vedľa seba blbca.

Strana
z2