Moslim a kresťanka
môj budúci manžel ktorý je Moslim a ja som Kresťanka tak on chce aby naše deti boli tiež Moslimovia ako on ale ja som proti tomu. On chce pre chlapca meno Hamza čo je arabské meno ja som súhlasila. Ja chcem aby naša dcéra mala meno Emma alebo Lily s tým on súhlasil takže kompromis. Jasne mi oznámil: ,,Ja som Moslim tak aj moje deti budú mať moslimskú vieru!!" Ja som povedala že nesúhlasím a spýtala sa ho že: ,,Môj názor nie je dôležitý pre teba?Ja som kresťanka ja nie som dôležitá pre teba?" Jeho odpoveď? Iba mlčal a to ma dožralo tak som mu povedala ,,kto mlčí ten svedčí!!!!" Asi o 5 minút mi povedal: ,,Ty si dôležitá pre mňa ale ja som povedal deti budú Moslimskej viery" . Čo mám robiť poraďte prosím veľmi ma to trápi a záleží mi na ňom a milujem ho
@patkag vieš, hoci láska hory prenáša, až na výnimky - moslimovia neakceptujú iné náboženstvo. Už len fakt, že si žena ťa v jeho očiach robí "podriadenou". Keď už pred svadbou sa neviete dohodnúť a robí vám problém vo viere a v ústupkoch, čo bude po svadbe? Na tvojom mieste by som si to určite rozmyslela, lebo toto je len malý "preddavok" toho čo bude nasledovať. Nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, samozrejme existujú výnimky - ale ten tvoj očividne výnimka nie je.
@amanda0405 😀 premna nepochopitelne, skor by som uverila ze uvidim mimozemstana ako tomu, ze by som take nieco urobila
@patkag
nikto sa nechce do teba púšťať....len uvažuj trochu!!! ty ho vlastne vôbec nepoznáš, nevieš o ňom nič...ešte si ho nevidela a idete sa brať? a to kde sme, v 15.tom storočí???
pozvi ho sem, žite spolu....uvidíš či si budete rozumieť,či to má význam.... 🙂
@amanda0405 ze 15.te storocie 😀 no ved ale este moze chodit a byvat aj s tromi, kym sa vobec vyda, nie toto tu vymyslat och pani moji
DEMO presne
MAVYIA, tie prspevky mohych pisatelov nie su hlupe. su to triezve, realisticke nazory.
a autorka preve ze si NEROZUMIE sa tym muzom.maju uplne rozdielne nazory na zivot. pave preto pise na formum
ty necitas, v com je prblem? nevidis to? asi nie ,ekd si moslimka.
laska tam moze byt zrela, kde sa partneri poznaju.a maju rovnake nazory na zivotne hodnoty. co tu iuplne absentuje. aj v poznani,aj hodnotach.
takze napis skor o tom,ako to funguje v tvojom vztahu,ako vychovate svoje deti. a pos pravdu aj o tom,ako sa vyjadruju. to vela napovie.
potom mozno autorka pochopi, ze vzor rodicov je ozaj dolezity.a ked ti zlyhavaju vo vychove, deti vidia podriadenu zenu, otca praktizujuceho ´´macho´´kulturu, tak potom je len vidiet , ci je taky vztah uspecny.
ty nemas ni ponatia, ako ma vyzerat zdravy vztah muza zeny.ze je to partnerstvo, zalozene na rovnapravnom postaveni muza a zeny, na dovere a hlavne vazeni si slobody osobnosti.
to vsetko v jej vztahu chyba.a v kazdom vztahu , kd eje sucastou islamska ideologia.
.
ona je krestanka a vyznava krestanske hodnoty.
takze ani vy dve sa nemozete vzhodnut v zakladnom nazore na zivotne hodnoty.
@patkag dievča zlaté a ty sa kam ponáhľaš? ešte si ho ani nevidela a už svadbu chystáš, konvertovať chceš, deti rodíš? papier znesie veľa, net ešte viac... všeličo sa dá porozprávať cez skype, aj to, že ešte nemal sex, aj to, že ťa jeho rodina akceptuje... realita? to vie len on 🙂
neplánovala by som svadbu s nikým, koho osobne nepoznám, s kým som si nevyskúšala spolunažívanie...
btw. predá svoje majetky, vzdá sa svojej práce a príde žiť sem - a tu bude robiť čo? veď nepozná našu krajinu, jazyk, zvyky, kultúru, to si obaja myslíte, že len tak ľahko zapadne a všetky dvere sa mu otvoria? alebo on si tu bude guľky váľať, nariekať nad tým, ako je tu ťažko žiť a ty ho budeš živiť a obskakovať, lebo on je tu chudáčik ale predsa len ti sľúbil život na slovensku?
a ani ja nechápame tvoju logiku - ty si ochotná konvertovať na islam, ale deti nechceš aby boli moslimovia... to mi nejako nejde dokopy 🙂 buď sa v tej viere nájdeš a budeš k nej viesť aj svoje deti, alebo to nerob... viera a náboženstvo nie sú farba na vlasy, aby si robila zmenu podľa nálady...
spomaľ, dievča, spomaľ - to je prvoradé...
@alice107 zbytocne to komentovat, zakladatelka ho vobec nepozna, ani ho nestretla len si volaju a pise cez NET, nabulikaj jej do hlavy sprostosti..... asi si aj ja nabalim cez net nejakeho americana z New Yorku, tiez je pre nasinca dost problem dostat sa tam legalne 😀
proste nepochopitelne pre mna mlada baba a necha sa tam obalamutit recami cez net, ze sa ide vydavat......a ze nema sex... 😀 bohvie, kolko takych naiviek on namotava v tej istej chvili, ved niektora len stoci na lep
@patkag z toho, co si tu popisala, srsi tak trochu naivita aj zalubenos. Je sice spravne riesit tieto otazky vopred, kedze v multikulti manzelstvach je to priam existencne dolezite, ale zatial sa ukazalo, ze neviete komunikovat a hladat kompromisy - a bez kompromisov z obidvoch stran vztah nebude fungovat.... A to vas vztah neprekonal ozajstne problemy... Takze so svadbou urcite pockat a vyriesit si, ci dokazete fungovat ako plnohodnotny par a nie ako pan a sluha resp. sluzka, kde sa tvoje nazory beru akurat tak "do poctu " bez vypovednej hodnoty..
Inak zit do saudi nechod, tam nejdu ani normalni moslimovia zit!!!akurat tak navsteva mekky a okamzita spiatocna letenka smer domov..
AMANDA04 05 presne si to vystihla. tebou uvedena pisatelka presne ako zakladatelka temy si nasla muza na nete.... niec o nom nevedela.len sa chcela rychlo vydat....... bez ohladu na to,aky je.. ake ma zasady.
bola ochotna sa aj moslmkou stat tieto vsetky zeny len potvrdzuju moju skusenost, ze im je jedno,aky muz.maju problmy ,tak beru kazdeho..... aj do ´´plachy´´ by sa odeli......
sisy27 super ospoved.
ono je to tak, ze s eurropankou ako s pobehlicou/tak su europanky u nich brane/ moze sexovat. a moze v egypte ci aj v SA na to vystavit urfi dokumet.. takze ziaden problem.
ja pohnutky zAKLAdatelky založiť diskusiu chapem. Jej nejde o to, aby jej deti boli kresťanmi, kedže sama kresťankou nieje... (to že je pokrstena podla mna o viere nesvedčí) Jej začal skôr blikať vystražný signal, ked jej nastavajuci vyhlasil, že deti budu moslimmi a hotovo.... JEdnoducho nekompromisne, bez ohladu na jej nazor... A dobre, že jej začalo blikať. LEbo ja si neviem predstaviť, žiť s niekym, kto vyhlasi, bude to takto a hotovo, tvoj nazor tu nezavaži... O tomto nieje manželstvo. Ja by som si muža s takýmto prístupom jednoducho nevzala a neradím to ani zakladatelke.
SILVIJAM zena moslima ak ked je povodom europanka bude stat na poziciach islamskej ideologie pokial s tym muzom zije..a branit ´´cnost´tych muzov a ideologie to mas marne....
SILVIJAM; ano presne ako pises. je to zbytocne aj komentovat..
ako ja poznam ako to chodi s tymi zenami a dievcatami, tak kazda ma nejaky problem. a nejaky ju chce.a rychlo..... takze je ochotna na vsetko..ved nejako bude....ti muzi su az agresivni v hladani obäti na nete.
a hlavne hadaju take , co rychlo su ochotne sa sobasit.. uz len hrat jej na jej city.....ale sewbavedomie. prblem yv zivote co ma s ajej zdaju potom vyriesene sobasom s nim....
atakto ako pises,skusaju na viacerych. a vyberu si tu najvhodnejsiu ci tu, ktora prva da to vizum sobasom....
Jaaaj, tak to je skoda reci. Ja som myslela ze spolu ziju v Saudskej. Vztah cez internet s moslimom? To je dobry foooor. Chcem vidiet jeho dom v Egypte. Hehe. Ved tam ziju velmi chudobni ludia. A byt v Saudskej? To moze byt dobry podnajom. A ze je panic? To radsej nejdem komentovat, lebo by som bola vulgarna. Admin, zavri temu. To musi byt fejk.
Neda mi to. Nechcem byt zla a ustipacna, ale vdaka Panu Bohu za facebook a naivitu istych ludi....sukromie si nevazia. Pobavila som sa na profile zakladatelky a lahko preklikala k jej Mohamedovi Mahranovi. Ej mila Orava, rodny kraj zakladatelky, tras sa. Toto nemozes Patka mysliet vazne. 🙂)))
To su moje sestry nie dcery
@patkag Dievča zlaté, zváž všetky možnosti.....lebo potom, keď už prídu deti, bude neskoro :( Ich mentalita je tak pokrútená, že ženy sú pre nich len handry a matrace ☹ Vždy bude správne len to, čo ON povie...čo ON urobí...ako ON rozhodne a tvoje slovo, alebo čin nie sú hodné ani povšimnutia ☹
jaaaj...darmo moja mila...musim to napisat....ty si este decko....a pekne naivnéééé, hlupucke a nezrelee....to ti hovoríme my zrele zeny, co by sme ti matkami mohli byt...
Baby nechajte ju...ak je toto prava tema sak nech do toho ide s tym bohatym moslimskym panicom...nech si nabije pysk ked o to tak strasne stoji...ja neviem co to tak strasne niektorim trha zily 😀 😀 😀 😀

@silvijam
@demo
ak si dobre pamätám, tak mawiya radí z vlastnej skúsenosti...zoznámila sa s pakistancom cez internet a má ho za manžela, stará sa o jej deti viac ako biologický otec 😀 ....takže takáto osoba určite schvaľuje počínanie zakladateľky témy neuvedomujúc si , že pre chlapov z týchto "zaostalejších krajín" sú tieto ženy vstupenkou do europy...